برخورد کهکشان ها / سرانجام زمین پس از برخورد کهکشان راه شیری

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز


وقتی کهکشان ما با کهکشان همسایه، آندرومدا برخورد کند، چه می‌شود؟ / فیلم


نجوم - اخترشناسان می‌دانند که طی 4 میلیارد سال آینده، کهکشان ما و کهکشان آندرومدا با هم برخورد خواهند کرد. اکنون داشنمندان ناسا طی یک شبیه‌سازی، نحوه انجام این برخورد و پس از آن را به تصویر کشیده‌اند.


محمود حاج‌زمان: خبر بد این است که طی 4 میلیارد سال آینده این اطراف خیلی شلوغ خواهد شد. بدون هیچ شکی، کهکشان راه شیری و کهکشان آندرومدا در مسیر برخورد با یکدیگر قرار دارند. اما خبر خوش این است که ویدئوی جدید ناسا نشان می‌دهد که این برخورد چگونه انجام خواهد شد.
به گزارش پاپ‌ساینس، زمانی تصور می‌شد که شاید این دو کهکشان از یکدیگر متنفر باشند و هرگز با هم روبه‌رو نشوند. اما امروزه متخصصان ناسا می‌گویند که آنها می‌توانند «با قاطعیت پیش‌بینی کنند» که آندرومدا که در حال حاضر 2.5 میلیون سال نوری از کهکشان راه شیری فاصله دارد و با سرعت 400 هزار کیلومتر بر ساعت به آن نزدیک می‌شود، به دلیل کشش گرانشی متقابل دو کهکشان نهایتا با کهکشان ما برخورد خواهد کرد. ویدئوی زیر نیز شبیه‌سازی انجام شده این برخورد را نشان می‌دهد. کهکشان مثلث (M33) در فاصله بسیار دورتری از دو کهکشان راه‌شیری و آندرومدا قرار دارد و خوشبختانه در این برخورد کیهانی نقشی نخواهد داشت.
با توجه به اینکه فضای خالی به میزان کافی بین این دو کهکشان وجود دارد، هرگونه برخورد مستقیم اجرام آسمانی آنها بسیار بعید است. اما این احتمال وجود دارد که خورشید ما به سمت دیگر کهکشان پرتاب شود. البته نگران نباشید، اوضاع برای زمین و منظومه شمسی چندان بد نخواهد شد و جایگاه جدید آنها در کهکشان تلفیقی در فاصله دورتری از ابرسیاهچاله مرکزی قرار خواهد گرفت. در این برخود همچنین تعداد زیادی ستاره جدید متولد خواهد شد و چشم‌انداز آسمان زمین با وضعیت کنونی کاملا فرق خواهد کرد. با مشاهده فیلم زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری از چگونگی انجام این شبیه‌سازی در مرکز علوم تلسکوپ فضایی و هم‌چنین چشم‌انداز آسمان زمین طی چند میلیارد سال بعد بدست آورید.


برای دیدن فیلم به لینک زیر بروید.
http://www.khabaronline.ir/detail/217915/science/astronomy
 

jimmi

عضو جدید
PHP:
چه با شکوه!
نمیدونم این محققان! که همینجوری توی این اوضاع آروم هرروز خبر احتمال برخورد یه تیکه سنگ یا چیزی شبیه به اونو با زمین میدن، چطور میگن بخاطر فاصله خالی زیاد چیزی به چیزی برخورد نمیکنه!
پرتاب کهکشانی هم حالی میده هاااا... فککن! کمربندارو ببندین... پرتااااااب
اول آندرومدا آسمونو پر میکنه، بعدشم ستاره های رنگ وارنگ با سیاره هاشون فرت فرت از نزدیک زمین رد بشن، بعدشم زمین پرت شه رو هوا! از آسمون! کهکشان خودمونو ببینیم!! فککن!!
چه تخیلاتی!! (توضیح: من هنوز فیلمو ندیدم!!)
 

pari khano0m

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوس دارم زمان برخورد زنده باشم و ببینم..... واقعا هیجان داره...
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=3]برخورد خدایان در آسمان سیاره زمین[/h] آیا کهکشان راه شیری ما روزی با همسایه ی بزرگترش، کهکشان آندرومدا برخورد خواهد کرد؟
به احتمال زیاد، بله.
نقشه برداری دقیق از اندک جابجایی های ستارگان کهکشان M31 (آندرومدا) نسبت به کهکشان های پس زمینه در تصاویر تازه‌ی تلسکوپ فضایی هابل نشان می دهد که مرکز M31 "می تواند" در راه یک جریان برخورد مستقیم با مرکز کهکشان خودمان باشد. البته به نظر می رسد خطا در سرعت کناره ها آنقدر زیاد است که بخش های میانی دو کهکشان شانس خوبی برای فرار از برخورد با یکدیگر را داشته باشند ولی آنقدر هم به هم نزدیک خواهند شد که هاله ی بیرونی هر دوشان به طور گرانشی با هم درگیر بشود.


نماهای پی در پی از روند برخورد دو کهکشان
در این زمینه، این ویدیو را ببینید: *انیمیشنی از سرنوشت کهکشان راه شیری





با روی دادن این امر، دو کهکشان گرفتار یکدیگر می شوند و در طی دو میلیارد سال پس از آن، رقصی کیهانی را خواهند آغازید و سرانجام با هم ادغام شده و تشکیل یک کهکشان بزرگ بیضی گون (بیضوی) را خواهند داد.
در تصویر بالا برداشتی هنرمندانه می بینیم از آسمانِ سیاره ی زمین در آینده ی دور، زمانی که بخش های مرکزی دو کهکشان شروع به ویرانی و تخریب یکدیگر می کنند.
سرنوشت دقیق و درست کهکشان راه شیری خودمان و کل کهکشان‌های گروه محلی کهکشانی، احتمالن موضوعی پویا برای پژوهش در سال های آینده خواهد بو







منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
 

Similar threads

بالا