[ باسکول ]

ebrahim110

عضو جدید
لودسل سلول حسگر وزنی است که در سیستمهای توزین مورد استفاده قرار می گیرد.

این محصول تغییرات وزن را بر اساس تغییرات ولتاژ ، بر اساس وزن بار وارده حس کرده و آن را به نشاندهنده الکترونیکی منتقل می نماید. لودسلها دارای انواع مختلفی هستند که از آن جمله لودسل فشاری ، لودسل کششی و لودسل خمشی را می توان نام برد.

هر کدام از این انواع با کلاسهای مختلفی تقسیم می شود .

هر لودسل دارای مشخصاتی نظیر کلاس ارائه شده هر لودسل بیانگر موارد مختلفی از جمله دقت لودسل , ظرفیت لودسل و تعداد قسمتهای تقسیم شده بر حسب استاندارد است .

لودسلهای مرغوب و دقیق دارای استانداردOIML جهانی می باشند که این استاندارد مبین کیفیت و دقت ساخت این محصول است ، بنابر این عملیات سنجش وزن بوسیله لودسلهایی که فاقد این استاندارد باشند قابل اطمینان نخواهد بود. پارامترهای مهمی در شناسایی و مقایسه قابلیتهای یک لودسل با سایر لودسلها وجود دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

حد ایمن بار الکتریکی

حداکثر بار ایمن (مکانیکی )

محدوده دمای تصحیح شده

گستره درجه حرارت کاری

گستره درجه حرارت انبار

گستره ولتاژ ورودی تحریک

حداقل مقدار قابل اندازه گیری

خروجی اسمی

مقاومت اهمی ورودی

مقاومت اهمی خروجی

خطای در خروجی

خطای صفر

خطای مرکب

خزش

خطای تکرار پذیری

تاثیرات درجه حرارت بروی حساسیت لودسل( در حالت بدون بار )
 

ebrahim110

عضو جدید
[ باسکول ]

چگونه می توان به یک باسکول خوب دست یافت؟

باسکول خوب باسکولی است که نیاز به جانکشن باکس یا جعبه تقسیم تنظیم کننده نداشته باشد. حال مهم نیست که این باسکول از چه جنسی ، چه لودسلی و یا چه نشاندهنده ای است ، اگر چه ما اعتقاد داریم که 30% سهم خطای یک توزین ایده آل متعلق به نشاندهنده ، 30 درصد متعلق به لودسلها و بیش از 30 درصد آن نیز به فونداسیون و سازه مربوط می باشد.

بعضی از قسمتها مثل نشاندهنده قبلاً توسط اداره استاندارد چک می شود. در ایران این دستگاهها تک به تک توسط اداره استاندارد ایران کنترل می شوند. بنابراین ما از بابت نشاندهنده کاملاً آسوده خاطر هستیم. لودسلها را نیز باید از انواعی استفاده کنیم که دارای استانداردهای بین المللی باشند و سازه باسکول نیز باید از لحاظ رعایت استانداردهای علوم مهندسی مورد تائید قرار گیرد و درستی آن از لحاظ علمی و محاسباتی به اثبات رسیده باشد. این یقین بوسیله نرم افزارها و شبیه سازهای مختلف ، کتب مرجع ، فرمولهای ریاضی و سایر دانسته ها قابل حصول می باشد.

حتی اگر ما تمامی قطعات یک باسکول را به صورت ایده آل تهیه کنیم ، باز هم نمی توان انتظار عملیات توزین دقیق را داشت. به عبارتی داشتن نشانگر خوب، لودسل خوب، مقره های ایده آل، جانکشن باکس عالی و فونداسیون خوب دلیلی بر داشتن باسکول ایده آل نیست. چون هرگونه اشتباه در نصب آنها باعث بروز خطا خواهد گردید.

برای مثال کافیست لودسلهای ما دارای مقر ایده آل نباشند یا ممکن است لودسل ما به صورت قائم نصب نشده باشد و مقداری کج نصب شده باشد. به همین دلیل بهترین راه اینست که با حذف جانکشن باکس متوجه این ایرادات شویم. به عنوان مثال اگر جانکشن باکس را حذف کنیم و تغییری در وزن مشاهده نشود، متوجه ساخت عالی پلتفرم باسکول خواهیم شد. چنانچه این خمش در حد استاندارد نباشد، به لودسل ها نیروهای جانبی وارد خواهد کرد. چون اگر سازه باعث خم شدن بیش از حد لودسل ها شود آنگاه این امر باعث تغییر در خروجی های لودسل خواهد شد. لذا ما مجبوریم با جانکشن باکس و تری مرهای خاص که بعضی مواقع از آن به عنوان مولتی ترین یا رزیستور نام برده می شود خروجی لودسلها را تنظیم نمائیم. این درحالی است که حتی با وجود این تنظیم، باسکول مورد بحث فقط آن وزن خاص را نشان میدهد و در صورتی که وزن یا نقطه اثر بار تغییر کند باز باسکول عملیات توزین را با خطا انجام خواهد داد.

داشتن مقره های بالا و پائین لودسل با کیفیت عالی مواد و قوسهای بالا و پائین موجود در آن باعث انتقال نیرو به مرکز لودسل در همه حالت و حصول به وزن دقیق می گردد. ضمناً تمامی لودسل ها باید دارای استاندارد جهانی OIML باشند تا بتوانند در تمامی شرایط دمائی نظیر گرما بالا یا سرمای زیر صفر کار کنند.

بسیاری از لودسل ها در دمای بالا بسیار خوب عمل کرده ولی در دمای پائین قابلیت خوبی از خود نشان نمی دهند. لذا منطقه نصب و کاربری آنها نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. عامل بسیار مهم دیگر خروجی های یکسان لودسل هاست. به این معنا که خروجی لودسل ها به ازای بار ثابت و مشخص باید یکسان باشد.

مثلاً اگر لودسلی به ازای 30 تن بار 2 میلی ولت خروجی می دهد، نمونه همسان آن از همین کارخانه و خط تولید باید 2 میلی ولت را بدون کوچکترین خطا به ما نشان دهد. هنگامیکه خروجی ها متفاوت بود ما باید مجدداًَ از جانکشن باکس استفاده نمائیم.

نکته دیگر صفحه پلیت های زیر باسکول است که اگر تحمل بار 30 تن را در محیط Linier نداشته باشد آنگاه باسکول در وزنهای مختلف، عکس العمل های متفاوت و نامطلوب ارائه خواهد نمود. پس می توان نتیجه گرفت که در صورت سالم بودن لودسل، نشانگر، مقره های بالا و پائین لودسل، ایراد اصلی از پلتفرم و فونداسیون می باشد. این در حالیست که مشتریان در هر حال سازمان را به عنوان مسئول اصلی این مشکلات می دانند و به خطاهای خود در هنگام اجرای فونداسیون توجهی ندارند. زیرا همانطور که عنوان شد یکی از ارکان مهم باسکول فونداسیون است.

توجه به این نکته الزامی است که جی باکس نسبت به یک جعبه تقسیم معمولی دارای عملکرد و قطعات الکترونیکی بیشتری است که امکان تنظیم و گوشه گیری در آن حاصل می شود. بیش از 50 درصد از مشکلات بوسیله خود مشتریان ایجاد می گردد. زیرا مشتریان هیچگونه اطلاعاتی نسبت به اهمیت فونداسیون ندارند. جدا شدن شیره سیمان و ته نشین شدن سایر اجزای بتن در فونداسیون، آنرا به ضعیفترین حلقه زنجیر، پروسه توزین تبدیل می کند.

در شرکت توزین الکتریک این مشکل به وسیله تکنیک بتن ریزی معکوس کاملاً مرتفع گردید و شن و ماسه به این روش در قویترین قسمت فونداسیون که دارای بار نقطه ای می باشد متمرکز شد و این موفقیت عاملی برای ساختن سایر قطعات بتنی نظیر دیواره ها و پلتفرم اصلی باسکول گردید.

در این مهم دیدار و تبادل اطلاعات با شرکت های بسیار معتبر بین المللی نظیر Lesyco چک و سارتوریوس آلمان باعث گردید تا توزین الکتریک به ساخت اولین باسکولهای پیش ساخته در خاور میانه اقدام نماید. این نسل از باسکولها توسط ماشین آلات مدرن، شرایط آزمایشگاهی و کنترل نهایی، بهترین کیفیت و بالاترین عیار روانه بازار مصرف می گردد .

مراحل کنترل کیفی بسیار دقیق و استفاده از بهترین مواد و متریال در ساخت سازه باسکول را به قدرتی شگفت انگیز رسانیده است، به عنوان نمونه تمامی میلگردها که از نوع A3 و A4 هستند که به وسیله دقیق ترین دستگاهها و با رعایت استاندارد های خمکاری و برشکاری در علوم مهندسی بریده و خمکاری می شوند. میلگردهای عادی از نوع A2 دارای مقاومتی برابر با 200 مگاپاسکال و میلگرد A3 و A4 مقاومتی برابر 500 مگاپاسکال را دارا می باشد و این مقاومت در حدود 5/2 برابر مقدار نوع قبلی می باشد.

استفاده از شن و ماسه مرغوب و تهیه آن از یک منطقه و شستشوی آن به وسیله دستگاه های شن شور و غبار زدائی آن تاثیر بسزایی در گیرایی بتن تولید شده دارد، استفاده از مواد موارد فوق روان کننده، الیاف مخصوص بتن و فرآوری آن در زمان محاسبه شده و استفاده آن در کمتر از 3 دقیقه، آنرا به قویترین بتن حال حاضر در این صنعت تبدیل می کند. عیار بتن مورد بحث 400 kg/cm2 می باشد . آب استفاده شده در بتن بوسیله دستگاه آب شیرین کن بسیار مجهز به خلوصی در حد آب مقطر رسانیده و کلیه املاح و عناصر مضر بتن نظیر فسفاتها، سولفاتها و املاح رسوبی را از آن می زداید.

بتن از لحظه تولید تا لحظه استفاده دائماً در حال تغییر ماهیت و اصطلاحاً خودگیری است و بیشترین زمان برای این امر در حدود 30 دقیقه است. این در حالیست که ریختن مواد در داخل بونکر سیمان توسط شرکتهای بتن ساز زمانی در حدود 15 دقیقه را به خود اختصاص می دهد و دخول سایر مواد لازم نیز در حدود 10 دقیقه آن را به خود مربوط میسازد و دیگر زمانی به جهت حمل تا محلی برای آن باقی نمی ماند. به همین دلیل به جهت جلوگیری از ضررهای مالی آب فراوانی را داخل بونکرساز خود وارد می کنند که این امر به شدت از مقاومت بتن خواهد کاست. لذا بتنی که به این روش آماده می شود پس از رسیدن به محل و پس از ساعتها عملاً غیر قابل استفاده بوده و فاقد کیفیت لازم می باشد. این درحالیست که در شرکت توزین الکتریک و به وسیله یونیت های بتن ساز، این زمان از لحظه تولید بتن تا لحظه استفاده در حدود 3 دقیقه است.

در مرحله دوم فرآوری بتن در شرایط بسیار مطلوب بدور از نور مستقیم آفتاب، باد، باران و سرما و گرما در شرایط کنترل شده توسط دستگاه های ویژه خطی و دستی ویبره می گردد تا حبابهای هوای تشکیل شده در داخل بتن از آن خارج شود و بتنی یکدست فراهم گردد.

قرار گیری بتن در شرایط فرآوری خاص در استخرهای آب و تکمیل عملیات هیدراسیون در 7 روز مقاومت بتن ما را بالاتر از استاندارد اداره استاندارد ملی کشور می رساند.

استفاده از قالبهای بسیار دقیق و دقت ساخت بالای آن باعث تولید قطعات بتنی بسیار دقیق می گردد.

این درحالیست که این فرآیند بدون استفاده از این ادوات امکان ناپذیر بوده و امکان بوجود آوردن شرایط یکسان در تمامی مناطق کل کشور عملی نمی باشد. زیرا هر منطقه از ایران دارای آب و هوا، شرایط محیطی متفاوت، شن و ماسه و سیمان متفاوت و .... است که رسیدن به مقاومت بالای 100 kg/cm2 را عملاً امکان ناپذیر می سازد.

استفاده از بهترین و منحصر به فرد ترین لودسلهای جهان ساخت کمپانی سارتوریوس آلمان از نقاط قوت شاخص این محصول می باشد. المانهایی نظیر کارائی در بالاترین و پائین ترین دما محیط و انبارش، خطی بودن عملکرد، حد ایمن بار الکتریکی و مکانیکی، خروجی های یکسان ولتاژ، حداقل مقدار قابل اندازه گیری در وزن، مقاومت اهمی خروجی و ورودی ایده آل، حداقل بودن انواع خطاها مانند خطای ورودی، خطای خروجی و خطای صفر ،دقیق ترین عملیات توزین را برای ما به ارمغان می آورد . مغروق نمودن این لودسل در عمق 5/1 متری زیر آب و به مدت 000/10 ساعت نشانگر سیلد بندی بی نظیر و رسیدن به استاندارد IP68 می باشد.

خروجی های یکسان لودسل ها در تمامی شرایط دمائی و بار ماکزیمم 30 تن با مقاومت پائین که همان Low PPM گفته می شود از شاخص های مهم این لودسل می باشد. تمامی این عوامل در این فرآیند تولید یک باسکول ایده آل، شرکت توزین الکتریک را مفتخر به دستیابی به بهترین و دقیقترین باسکول جهان می نماید.
 
بالا