[ بازیافت بتن ]

zebel 619

عضو جدید
با سلام
یه سوال دارم: امکان بازیافت سیمان از بتن وجود داره؟
یعنی میشه بتن را به سیمان تبدیل کرد و دوباره ازش استفاده کرد؟(مثل فلزات دوباره ازشون استفاده بشه؟)
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

VAHID33

کاربر فعال
سلام
نه امکان نداره چون بعد از فعل انفعالات سیمان با آب بتن گیرش خودشو شروع می کنه.ودوباره قابل مصرف نیست
 

sasams

عضو جدید
سلام
نه امکان نداره چون بعد از فعل انفعالات سیمان با آب بتن گیرش خودشو شروع می کنه.ودوباره قابل مصرف نیست

دوست عزیز فرآیند گیرش سیمان یه واکنش شیمیایی هست و نمیشه فراورده ها رو به واکنش دهنده تبدیل کرد ( این مشخصه واکنش شیمیاییه)
 

جمال کاتبی

عضو جدید
بتن بازیافتی

بتن بازیافتی

:)سلام دوستان من یه پروژه در مورد بتن بازیافتی نیاز دارم....مقاله ای اس ای یا هر چیزه به درد بخوری باشه ممنون میشم...فارسی باشه انگلیسیم ضعیفه...ممنونم
 

mohammad5mousavi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تا حدودی به دردت میخوره



محدود
بودن منابع و حفظ كيفيت محيط زيست لزوم بازيافت مواد و مصالح را اجتناب ناپذيرساخته است. يكي از مصالح ساختماني كه پتانسيل خوبي براي بازيافت دارد بتن مي‌باشد. بتن ضايعاتي را مي‌توان دوباره خرد نموده، به عنوان سنگدانه در ساخت بتن استفادهکرد. ضايعات بتني معمولاً در زمين دفن مي‌شوند لذا بازيافت آنها ضمن حل مشكلات زيستمحيطي باعث حفظ منابع طبيعي محدودمي‌شود
.
در اين تحقيق اثر استفاده ازخرده بتن به عنوان سنگدانه در بتن بازيافتي مورد بررسي قرار گرفت. بتن‌هايي بامقاومت معلوم براي بازيافت در نظر گرفته شد. بتن ضايعاتي پس از خرد شدن تحت آزمايشهاي تعيين درصد جذب آب، چگالي و وزن مخصوص انبوه قرار گرفت و نتايج با نتايج حاصلهبر روي سنگدانه طبيعي مقايسه گرديد. آنگاه مقاومت‌هاي فشاري، كششي، مدول الاستيسيتهو جمع شدگي بتن‌هاي بازيافتي و نرمال با هم مقايسه شد. 80 عدد نمونه با 4 طرحاختلاط مختلف كه مواد سيماني در همگي ثابت است و فاكتور تعيين كننده اختلاف آنهاشامل نوع سنگدانه مصرفي (طبيعي، بازيافتي، تركيبي از اين دو) بود.
نتايج نشان مي‌دهدکه در اغلبطرح‌ها استفاده از سنگدانه بازيافتي باعث دستيابي به بتن بازيافتي با مقاومت فشاريو كششي كمتر نسبت به بتن نرمال مي‌گردد. در بتن بازيافتي با جايگزيني ماسه طبيعيبجاي ريزدانه بازيافتي، تغيير زيادي در مقاومت كششي و فشاري بتن بازيافتي مشاهدهنگرديد. همچنين بتن بازيافتي در مقايسه با بتن معمولي جمع شدگي بيشتري از خود نشانمي دهد

ایران صدا: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: پژوهشگران موسسه تحقیقات برنج کشور موفق به تولید نوعی بتن و همچنین خوراک برای دام از ضایعات برنج شدند که اجرای این پروژه موجب استفاده بهینه از ضایعات برنج خواهد شد.
سالانه حدود میلیونها تن ضایعات کشاورزی در کشور تولید می شوند که به صورت محصول زائد در دست کشاورزان باقی می ماند. یکی از این ضایعات پوسته برنج می باشد. با استفاده از این محصول زائد می توان ماده چسبنده ای شبیه سیمان ساخت با توجه به اینکه ذخایر و معادن اولیه تولید مصالح روزی به اتمام خواهند رسید ایجاب می کند که تحقیقات جامعی بر روی مصارف ضایعات به عمل آید. از یک تن برنج حدود 200 کیلوگرم پوسته تولید می شود که بعد از سوزاندن 40 کیلوگرم خاکستر بدست می آید. اگر پوسته برنج را بسوزانیم مقدار زیادی سیلیس در آن باقی می ماند که با آهک تشکیل سیلیکات کلسیم هیدراته با خاصیت چسبندگی می کند. در درجه حرارتهای مختلف مقدار فعالیت پوزلانی خاکستر پوسته برنج متفاوت است. برای همین باید در حرارت مناسب سوزانده شود تا مقدار فعالیت پوزلانی حداکثر باشد. خاکستر پوسته برنج به عنوان پوزلان عمل می کند و باعث پایداری مصالح می شود چون خاکستر پوسته برنج حدود 85-88 درصد سیلیس دارد. در تهیه ماده چسباننده (جایگزین سیمان ) پوسته برنج و آهک را به نسبت وزنی مساوی در دمای 110 درجه سانتیگراد 24 ساعت خشک می کنیم آنها را در آسیاب خرد می کنیم بعد از آسیاب کردن پوسته برنج و آهک آنها را با هم مخلوط می کنیم و به میزان کافی آب اضافه می کنیم. مخلوط بدست آمده را به صورت گلوله در می آوریم و در هوای آزاد قرار می دهیم تا خشک شود بعد از خشک شدن گلوله ها را در کوره قرار می دهیم تا پخته شوند که بهینه دمای پخت 600درجه سانتی گراد و مدت زمان نگهداری در کوره به مدت 4 ساعت می باشد
با استفاده از ضايعات سيم‌هاي مسي بتن جديد با مقاومت بيش‌تر‌ در دانشگاه اميركبير ساخته شد‌ .استاد دانشگاه اميركبير با استفاده از ضايعات سيم‌هاي مسي موفق به ساخت نوع جديد بتن با مقاومت بالا شد.

علي اكبر رمضاني مجري اين طرح گفت: در اين پروژه اليافت زائد مس به صورت كاملا پيوسته در داخل قالب بتن قرار گرفته و با تعيين ميزان سيمان، ميزان و نوع سنگدانه و روان كننده مصرفي و اختلاط بهينه بتن جديد به دست امد.
رئيس مركز تحقيقات بتن دانشگاه اميركبير اظهار داشت: با تهيه نمونه‌هاي بتن در اندازه‌هاي مختلف در نمونه‌هاي مكعبي، منشوري و استوانه‌اي پارامترهاي مختلف بتن از قبيل مقاومت فشاري، مقاومت كششي، مقاومت در مقابل ضربه، نرمي و طاقت بتن مورد بررسي قرار گرفت.
رمضانپور در مورد نتايج به دست آمده از اين پروژه اظهار داشت: بتن‌هاي ساخته شده با استفاده از زائده‌هاي مس مي‌توانند بدون ايجاد گسيختگي خيز بسيار زيادي را تحمل نمايند.
وي ادامه داد: استفاده از زائدات مس، پيوستگي ميان اجزاي بتن را افزايش مي‌دهد و اين امر باعث مي‌شود كه تيرهاي بتني خيز بسيار بالايي به هنگام زلزله را تحمل نموده و سازه نرمي بالايي از خود نشان دهد.
در شرايطي كه بتن‌هاي معمولي با چند ضربه گوي فولادي شكسته و متلاشي مي‌شود بتن‌هاي ساخته شده با استفاده از زائدات مس مي توانند، ضربات بسيار زيادي را بدون ايجاد گسيختگي تحمل كنند.
رمضانپور ادامه داد: اين بتنها ضربه پذيري بسيار بالايي دارند و توصيه مي‌گردد اين بتن‌ها در سازه‌هاي خاص كه با خطراتي از قبيل انفجار، تصادف ، ضربه‌هاي سخت و خشن مواجه هستند مورد استفاده قرار گيرند.
وي در مورد ديگر كاربردهاي بتن توليد شده اظهار داشت: با توجه به اينكه زائدات مس انعطاف پذيري بتن را به ميزان قابل ملاحظه‌اي افزايش مي‌دهد استفاده از اين بتن‌ها در لال‌هاي روي زمين در سازه از نشست‌هاي نامتقارن سازه جلوگيري مي‌كند.
استاد تمام دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست به ديگر كاربردهاي بتن توليدي اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه انبوهي آرماتورها در اتصالات بتن، مشكلات فراواني در بتن ريزي ايجاد مي‌نمايد مي‌توان حجم ميل‌گردهاي مصرفي در اتصالات بتني را با استفاده توام ميل‌گردها همراه با زائدات مس را كاهش داد و اين امر علاوه بر ايجاد سهولت در بتن ريزي، موجب انعطاف پذيري اتصالات بتني در مقابل زلزله مي‌شود كه مي‌توان با استفاده از زائدات مس سازه‌هاي مقاوم با نرمي زياد در برابر زلزله ايجاد نمود.
 

Similar threads

بالا