بارگیری بزرگترین محموله هوایی ایران (+ عکس و فیلم)

Ice Man

مدیر تالار مهندسی برق
مدیر تالار
بزرگترين محموله هوايي در فرودگاه امام خميني (ره) بارگيري شد

خبرگزاري فارس: بزرگترين محموله هوايي به وزن 124 تن در هواپيماي پهنپيكر باري آنتونف100-124 در فرودگاه امام خميني (ره) بارگيري و در شهر دوشنبه تاجيكستان بر زمين نشست.

به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت راه و ترابري، هواپيماي پهن پيكر آنتونف 100-124 كه قابليت جابهجايي 140 تن بار دارد در فرودگاه امام خميني (ره) بر زمين نشست تا ترانسفورماتورهاي نيروگاه سنگ توده تاجيكستان را به اين كشور منتقل كند.
سرپرست وزارت راه و ترابري در حاشيه بارگيري اين محموله، اظهار داشت: اين افتخاري براي ايرانيها است كه دستگاه ترانسفورماتورها را در زنجان ساخته اند و از طريق فرودگاه امام خميني (ره) جابجا كردهاند و بر روي سدي در تاجيكستان نصب ميشود كه به دست مهندسان ايراني ساخته شده است.
علي نيكزاد ادامه داد: اين سد به همراه نيروگاه آن به زودي با حضور رؤساي جمهور دو كشور به بهره برداري ميرسد؛ احداث سد و نيروگاه 220 مگاواتي سنگ توده 2 توسط مهندسان ايراني بر روي رود وخش در استان ختلان در تاجيكستان انجام ميشود.
بنابراين گزارش تاكنون حمل باري واحد به وزن 124 تن از طريق هواپيما در جهان كمتر سابقه داشته است و اين نوع هواپيماهاي پهن پيكر باري نياز به باندهاي با طول حداقل 2600 متر دارد كه اين هواپيماي پهن پيكر باري به راحتي توانست در باند 4200 متر فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) بر زمين بنشيند.
وزن پروازي اين هواپيما 392 تن است كه ميتواند 140 تن بار را جابهجا كند و فضاي داخل آن به طول 36 متر و عرض 4.5 و ارتفاع 4 متر است.
بنابراين گزارش خلبان روسي هواپيماي باري آنتونف 100-124 در حاشيه اين بارگيري، اظهار داشت: 33 سال است كه خلبان هستم و با اين هواپيما 10 هزار ساعت پرواز داشته ام.
وي در مقايسه فروگاه امام خميني (ره) با ديگر فرودگاههاي جهان گفت: بخش راداراي فرودگاه امام خميني (ره) در سطح بالايي قرار دارد و مأموران مراقبت پرواز و كنترلرها كاملاً به كارشان مسط بودند و ما هيچ مشكل زباني نداشتيم و شرايط نشست اين هواپيماي غول پيكر بسيار مطلوب بود.
اين خلبان روس تصريح كرد: شرايط باند فرودگاه امام خميني (ره) به خاطر داشتن رادارهاي پيشرفته و قوي داراي كيفيت بسيار بالايي است و آرام نشستن هواپيماي پهن پيكر آنتونف 100-124 هم دقيقاً به خاطر اين مسائل بود.
بنابراين گزارش اين هواپيماي باري قبل از فرودگاه امام خميني(ره) به آلمان پرواز كرده بود؛ ترانسفورماتورهاي اصلي نيروگاه سنگ توده تاجيكستان با هواپيماي آنتونوف 124 بامداد جمعه وارد شهر دوشنبه شد و محموله دوم نيز روز يكشنبه وارد شهر دوشنبه خواهد شد.
همونطور که در گزارش عنوان شد و در فیلم و عکسهای پایین مشخصه، ترانسفورماتورهای قدرت ساخت شرکت ایران ترانسفو زنجان در مراحل مختلف توسط این هواپیما که دومین هواپیمای کارگوی جهان است حمل شده. فیلم این بارگیری رو بعد از جستجوی زیاد پیدا کردم و برای دانلود قرار دادم.

دانلود
فرمت: WMV
مدت: 2:10 Mn
حجم: 1.6 MB

همونطور که در فیلم و عکسهای زیر مشخصه فقط مخزن اصلی ترانس داره حمل میشه که در نوع زمینی هم به این نحو عمل میکنند.







 

Ice Man

مدیر تالار مهندسی برق
مدیر تالار
دومین محموله باری (شامل ترانس) نیز دیروز از فرودگاه امام به مقصد تاجیکستان حرکت کرد.

انتقال هوايي ترانسفور ماتورهاي 120 تني نيروگاه سنگ توده تاجيكستان آغاز شد

نماينده يك شركت ايراني فعال در تاجيكستان گفت: انتقال هوايي ترانسفور ماتورهاي اصلي نيروگاه سنگ توده هر يك به وزن 120 تن، به عنوان اولين تجربه در ايران و كشورهاي منطقه در حمل هوايي اين اوزان، به دوشنبه اجرايي شد.

'سعيد عسكري' در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در تاجيكستان افزود: يك ترانسفور ماتور با هواپيماي 'آنتونوف 124' بامداد جمعه وارد شد و محموله دوم نيز بامداد روز يكشنبه وارد شهر دوشنبه خواهد شد.
نماينده شركت فرآب در تاجيكستان افزود: پيش از اجراي اين مرحله، پنج بار ديگر نيز كالاهاي مورد نياز سد و نيروگاه سنگ توده 2 از طريق هوا به تاجيكستان حمل شده است.

وي درباره دلايل انتقال اين تجهيزات با حمل و نقل هوايي، افزود: از آنجا كه اين وسايل بسيار حساس هستند و ممكن است در حمل از مسيرهاي معمول كه مهمترين آنها خط آهن ازبكستان يا مسير زميني شمال افغانستان است، آسيب ببينند، انتقال هوايي گزينه بهتري است.

وي احتمال ايجاد مانع توسط گمرك ازبكستان را دليل ديگر حمل اين تجهيزات با هواپيما اعلام كرد و اظهار داشت: براي آنكه موانع موجود سبب تاخير در اجراي پروژه نشود، بخشي از تجهيزات و دستگاه هاي مورد نياز نيروگاه نيز از افغانستان و چين وارد تاجيكستان مي شود.

عسكري گفت: هرچند حمل تجهيزات مورد نياز با هواپيما سبب افزايش قابل توجه هزينه هاي پيمانكار و مجري خواهد شد، اما در مقابل تجهيزات نيروگاه مطمئن، سالم و به موقع به مقصد خواهد رسيد و از تاخيرات غيرقابل پيش بيني اجراي پروژه نيز جلوگيري مي شود.



کاملا درسته، اصلا بحثی در ترانسفورماتورهای قدرت تحت عنوان بارگیری و حمل وجود داره که به تمامی استانداردهای بین المللی بارگیری و حمل اشاره میکنه. برای مثال در هنگام حمل ترانس نباید بیش از حد معین (حدود 15 درجه) کج بشه و...
به این دلیله که حمل زمینی اونها چندین ماه طول میکشه.
در ضمن ما فقط یک تولید کننده ترانسفورماتورهای قدرت داریم که کارخانه ایران ترانسفو زنجان هست که انشالله اوایل مرداد از این کارخانه عظیم بازدید خواهم کرد.


 

Similar threads

بالا