یعنی اگه ما پول نداشته باشیم نمی تونیم مقاله به ثبت برسونیم؟

چرا نتونید؟
اتفاقا بدون همایش هم میشه مقاله ثبت کرد و پول هم نداد.
اول اینکه باید مطلبی که ارائه میدید در حد چاپ شدن توی یه نشریه معتبر باشه. بعد اینکه اگر قصد انتشار مقالتون رو توی نشریات بین المللی دارید باید متن مقاله رو بدون اشتباه به انگلیسی برگردونده باشید.
قوانین نشریه مورد نظرتون رو بخونید و طبق دستوراتش عمل کنید. نحوه ی نگارش، فصل بندی، تنظیم صفحات و... همه در پذیرفته شدن مقاله ی شما موثر هستن.
من قبلا یه سری مطالب کاربردی آموزشی در همین باره رو توی وبلاگم نوشته بودم. مطالعه کنید شاید بتونه کمکتون کنه:
1- نحوه ارائه مقاله به ژورنال های با رتبه ی ISI
2- دانشنامه نشریه های بین المللی با رتبه ISI
اما همایش:
شرکت در همایش ها و کنگره ها عموما هزینه بر هستن و عمدتا هم هزینه ها به دلار حساب میشن و هزینه ی سفر و اقامت در محل برگزاری هم اضافه میشه! (تازه اگه بهتون ویزا بدن!!!!) اما شرکت در اونها مزایای زیادی داره. اول اینکه با ایده ها و ایده پردازهای مختلف و بعضا بزرگ دنیا آشنا میشید و توی یه محیط کاملا علمی قرار می گیرید که علاوه بر جذابیت های ظاهریش بهتون هم انگیزه میده هم ایده و هم روش های جدید مطالعه و تحقیق رو براتون تصویر می کنه. دوم اینکه اساتید دانشگاه های معتبر اغلب دانشجوهای بورسیه خودشون رو از بین دانشجوهای محقق شرکت کننده در همین همایش ها انتخاب می کنن پس اگر هدفتون بورسیه گرفتن هست همایش ها و کنگره ها شانستون رو بالا می برن.
هرچند میشه مقاله رو با پرداخت هزینه بدون شرکت در همایش در نشریه ی خاص همایش چاپ کرد اما من توصیه می کنم قبل از همچین کاری اول نشریات رایگان رو امتحان کنید مگر اینکه واقعا بتونید توی همایش شرکت کنید. همونطوری که گفتم فاکتورهای پذیرفته شدن مقاله ی شما توی نشریات یا همایش ها نوع و کیفیت مطلب و نحوه ی نگارش و صحت و قانون مند بودن اون هست پس با برنامه ریزی و دقیق کار کنید. ایشالا موفق میشید و نتیجه ی عالی می گیرید.

ضمنا: اگر یه استاد کاربلد و حرفه ای هم دم دستتون نیست ناامید نشید. اونقدر راهنمایی های مفید و عالی توی اینترنت در این زمینه پیدا میشه که گاهی از یه استاد هم بهتره.