انواع شـیرینی

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
دستور پخت چند نمونه شیرینی

دستور پخت چند نمونه شیرینی

کوکی کره‌ای – لیمویی : شیرینی‌هایی که می‌توانید هدیه ببرید


برترین ها:
روش پخت این کوکی‌ها بسیار آسان است و می‌توانید هر تعداد که دوست دارید در خانه تهیه کنید. فقط خمیر آن باید حدود یک یا دو ساعت در فریزر باقی بماند تا خودش را بگیرد و سفت شود.

• زمان تهیه: 30 دقیقه

• زمان کلی: 2 ساعت

مواد لازم

• دو قالب کره آب شده

• ¾ پیمانه شکر دانه درشت

• دو قاشق چایخوری پوست رنده شده لیموترش

• یک عدد تخم‌مرغ درشت+ یک عدد سفیده تخم‌مرغ

• یک قاشق چایخوری عصاره وانیل

• 2.5 پیمانه آرد کامل

• 1 ¾ قاشق چایخوری جوزهندی رنده شده

• ¼ قاشق چایخوری نمک

• 1/3 پیمانه شکر رنگی



طرز تهیه

1. در یک کاسه متوسط، کره و شکر را با هم‌زن برقی با سرعت متوسط هم بزنید تا رنگشان روشن شود و حالت پفکی پیدا کنند. پوست رنده شده لیموترش، تخم‌مرغ کامل و وانیل را بیفزایید. آرد، جوزهندی و نمک را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید. آنها را با سرعت پایین هم بزنید تا یکدست شوند.

2. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را رول کنید. هر رول را درون کاغذ روغنی بپیچید و سر و ته کاغد را ببندید.

3. با چاقوی تیز، رول را به حلقه‌هایی با ضخامت 4 سانتی‌متر برش بزنید. هر حلقه را در کاغذروغنی بپیچید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید تا شکل خود را حفظ کنند.

4. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت روشن کنید. سفیده تخم‌مرغ را هم بزنید. کاغذها را از دور خمیرها باز کنید. حلقه‌های خمیری را درون سینی فر بچینید. روی آنها سفیده تخم‌مرغ بمالید و سپس در شکرهای رنگی بغلتانید تا کاملا سطح آنها را بپوشاند.

5. سینی را به مدت 18 دقیقه در فر بگذارید تا سطح آنها طلایی شود. سپس روی توری فلزی بگذارید تا خنک شوند.

حالا چطور کادوشون کنیم؟

خیلی راحت می‌توانید این کوکی‌های خوشمزه را کادو کنید و برای عزیزان خود هدیه ببرید.

وسایل موردنیاز

• ورقه‌های تلقی / پلاستیکی

• کاغذ کشی رنگی

• چسبی که زود خشک می‌شود

• روبان



روش ساخت

1. ورقه‌های تلقی را کمی بزرگ‌تر از قطر کلوچه‌ها به صورت استوانه لوله کنید. سر و ته آن را نیز با دایره‌ای از جنس پلاستیک بپوشانید و با چسب در جای خود محکم کنید. دور آن را با کاغذ کشی بپوشانید و با چسب در جای خود محکم کنید. همین کار را در دو طرف لوله تلقی تکرار کنید.

2. اضافه کاغذ کشی را با قیچی برش دهید و در انتها نیز با روبان‌های باریک آنها را گره بزنید.


فاج آب نباتی، یک دسر بی نظیر

برترین ها: این فاج خیلی سریع آماده می شود فقط برای اینکه حالت سفت و شکلاتی به خود بگیرد باید دو تا سه ساعت در یخچال قرار بگیرد. همه لایه های این فاج خوشمزه و دوست داشتنی هستند.

تعداد: 64 عدد

زمان تهیه: 15 دقیقه

زمان سرد شدن: 2 تا 3 ساعت

پخت در مایکروفر: 7 تا 9 دقیقه

مواد لازم

نصف پیمانه کره

1/3 پیمانه پودر کاکائو

¼ پیمانه شکر قهوه‌ای

¼ پیمانه شیر

3.5 پیمانه پودر شکر

یک قاشق چایخوری وانیل

30 شکلات کارامل وانیلی

یک قاشق غذاخوری آب

دو پیمانه بادام زمینی

نصف پیمانه شکلات نیمه تلخ

نصف پیمانه شکلات شیری



طرز تهیه

1. کف سینی فر یک لایه فویل قرار دهید. روی فویل کره بمالید تا چرب شود. سپس آن را کنار بگذارید.

2. در کاسه مایکروفر، کره را بریزید. بدون در با قدرت 100 درصد به مدت 1 تا 1.5 دقیقه آن را حرارت دهید تا کره آب شود. آن را هم بزنید. دوباره 30 ثانیه دیگر در مایکروفر قرار دهید. شکر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. فاج را روی سطح سینی بریزید.

3. در یک کاسه دیگر، کارامل ها و آب را با هم مخلوط کنید. آنها را به مدت 2 تا 2.5 دقیقه در درجه 50 درصد مایکروفر قرار دهید تا کارامل ها آب شوند. یک بار هم بزنید. سپس بادام زمینی را اضافه کنید و دوباره 45 تا 60 ثانیه در مایکروفر قرار دهید تا نرم شوند. مخلوط کارامل را روی فاج بریزید.

4. در کاسه ای کوچک، شکلات نیمه تلخ و شکلات شیری را با هم مخلوط کنید. آنها را به مدت 2 تا 2.5 دقیقه در درجه 50 درصد مایکروفر قرار دهید تا کاملا آب شوند. آنها را روی لایه کاراملی بریزید. روی آنها را بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید. پس از اینکه فاج خودش را گرفت، فویل را بردارید و آن را به مربع های کوچک برش دهید.


[h=1]مهمان هایتان را با کاکائو خرمایی هیجان زده کنید
[/h]


چاشنیک:

مواد لازم:

مناسب برای 5 نفر


  • خرما بدون هسته : یک پیمانه
  • گردو : یک پیمانه
  • پودر نارگیل : یک پیمانه
  • گلاب : 3 قاشق غذاخوری
  • شکلات : 50 گرم
  • بیسکوییت : یک بسته



مهمانی‌های خود را با کاکائو خرمایی هیجان زده کنید


دستور پخت:

1. بیسکوییت‌ها را کاملا پودر کرده و آن را با گردو چرخ کنید، گلاب و خرما را به مواد اضافه و کمی ورز دهید.

2. شکلات تخته‌ای سفید را رنده‌ و با بقیه مواد مخلوط کنید، خمیر باید حالتی داشته باشد که در دست خوب گلوله شود.

3. پس از گلوله شدن آن را در پودر نارگیل بغلتانید و در ظرف مورد نظر بچینید و مواظب باشید روی هم قرار نگیرند.

نکته

1. به جای پودر نارگیل می‌توانید از کنجد استفاده کنید.

2. اگر خمیر شل بود کمی پودر بیسکویت و اگر سفت بود کمی گلاب اضافه کنید و اگر دوست دارید مواد را بعد از گلوله کردن یک بار در شکلات آب شده قرار دهید و بعد در نارگیل بغلتانید و یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.

برترین ها
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
:::: بيسكــوفرومــاژ پرتقــال ::::

:::: بيسكــوفرومــاژ پرتقــال ::::


مــواد اولیــه :

ژلاتين : يك و نيم قاشق سوپخوري
زرده تخم مرغ: چهار عدد
شكر: 3/4 پيمانه
وانيل: 1/8قاشق چايخوري
آب پرتقال : يك و نيم پيمانه
خامه فرم گرفته: 200 گرم
رنده پوست پرتقال: نصف قاشق چايخوري
بيسكويت شكلاتي ساده : 160 گرم
كره: 100 گرم
پرتقال براي تزيين: يك عدد
شكلات رنگي براي تزيين: به ميزان لازم


طرز تهيــه:

بيسكوفروماژ پرتقال يك دسر خوشمزه و زيباست كه براي مهماني هاي شما مناسب مي باشد.
ابتدا بيسكويتها را با مخلوط كن كاملا خرد مينماييم تا پودر شود. سپس با كره آب شده مخلوط ميكنيم و در كف قالب كمربندي پهن ميكنيم و ميفشاريم تا يكدست شود. (حدودا به قطر دو تا سه سانتيمتر) به مدت يك الي دو ساعت در يخچال ميگذاريم تا كاملا سفت شود. زرده هاي تخم مرغ را به همراه شكر و وانيل كاملا هم ميزنيم تا پف كرده و حجم آن دو برابر شود. سپس آب پرتقال، خامه فرم گرفته و رنده پوست پرتقال را هم اضافه مينماييم و در آخر ژلاتين را كه در داخل مقداري آب سرد بن ماري نموده ايم را با مواد مخلوط كرده و داخل قالب كمربندي روي لايه بيسكويت بسته شده ميريزيم. به مدت سه الي چهار ساعت در يخچال ميگذاريم تا ببندد. سپس با پرتقال تازه، شكلات و خامه تزيين ميكنيم.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
دکمه های چوبی





آرد 280 گرم
کره 125 گرم
پودر شکر 125 گرم
تخم مرغ 1 عدد
مخلوط کاکائو و دارچین 1 قاشق غذاخوری

همه مواد را با هم ترکیب کنید
روی آن را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید
روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید
قالب بزنید
در قالب ( کاغذ روغنی) قرار داده و با خلال دندان سوراخ ایجاد کنید
در فر 175 به مدت 15 دقیقه بپزید
بعد از خنک شدن با کرم رویال تزئین کنید
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیرینی قهوه دانه

شکر 250 گرم
آب؟؟؟ ...احتمالا 75 میلی لیتر
مارگارین 125 گرم
پودر گردو 100 گرم
پودر بیسکویت 100 گرم
شکلات 90 گرم
پودر قهوه 1تا 2 قاشق چایخوری


شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود از روی حرارت بردارید و کره یا مارگارین را اضافه کنید و به هم بزنید تا حل شود
سایر مواد را اضافه و مخلوط کنید

بعد از خنک شدن مواد ، مقداری از مواد را برداشته و به شکل دانه قهوه فرم دهید

100 گرم شکلات را آب کرده 2-3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و دانه های قهوه را در آن بزنید

برای این مقدار مواد امکان داره شکلات بیشتری نیاز داشته باشید


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکلات نارگیلی ( بونتی)




کره 250 گرم
خامه 100 گرم
شکر300 گرم
پودر نارگیل 250 گرم
شکلات 200 گرم
مارگارین 80 گرم ( یا 6 قاشق غذاخوری روغن)


کره و خامه و شکر را مخلوط کنید روی حرارت بگذارید تا به جوش آید
پودر نارگیل را اضافه کرده به هم بزنید و از روی حرارت بردارید
مواد را در قالب مستطیل شکل ریخته و 2 ساعت در یخچال قرار دهید
بعد از 2 ساعت مواد را برش زده و در مخلوط شکلات بغلطانید




 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شیرینی با مغزی شکلات





کره 170 گرم
آرد 225 گرم
شکر 100
تخم مرغ 1 عدد
نمک 1 پینچ

شکلات کوچک 25 عدد
پودر شکر برای تزئین مقداری

فر را با حرارت 180 درجه روشن کنید
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید

کره را با هم زن بزنید
شکر و نمک را اضافه کنید و بزنید
تخم مرغ و کمی وانیل اضافه کرده به هم بزنید
آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست آید
از خمیر گلوله هایی به اندازه یک گردو برداشته شکلات را درون آن قرار داده و در دست گرد کنید
بین دو دست کمی فشار دهید
شیرینی ها را با فاصله روی کاغذ روغنی گذاشته و به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید
رنگ شیرینی نباید تغییر کند
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرمر کوکیز





قسمت سفید:
آرد 250 گرم
پودر شکر 100 گرم
کره 225 گرم
نشاسته ذرت 60 گرم
وانیل کمی ( یا اسانس دلخواه)

قسمت تیره:
آرد 200 گرم
نشاسته ذرت 50 گرم
پودر شکر 100 گرم
پودر کاکائو 55 گرم
کره 225 گرم
وانیل کمی

برای تهیه هر دو قسمت
اول کره رو با شکر خوب بزنید
وانیل ( یا اسانس) رو اضافه کنید
مواد خشک رو اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر لطیفی به دست آید

به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید
خمیر ها رو با وردنه باز کنید
هر خمیر رو به 4 قسمت تقسیم کنید و یکی در میان رنگ ها رو روی هم قرار بدید ( 8 لایه)
خمیر رو با دست به صورت استوانه در آورید
استوانه رو در ترافل یا شکر رنگی بغلطانید
در نایلون قرار داده و مجددا در یخچال قرار دهید تا سفت شود و برش زدن آن راحت باشد
بعد از برش در فر 165 درجه به مدت 15 دقیقه قرار دهید

این خمیر رو می تونید یکی دو روز دریخچال نگه داری کنید


 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکوفه شکلاتی



کره 125 گرم
آرد110 گرم
پودر شکر 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری

کره و شکر را با هم بزنید
مواد خشک را با هم ترکیب کرده و به مخلوط بالا اضافه کنید
با قاشق به هم بزنید تا ترکیب شود
با همزن به هم بزنید
در قیف ریخته و با ماسوره روی کاغذ روغنی شکوفه بزنید
در فر 180 درجه به مدت 10 دقیقه قرار دهید

بعد از خنک شدن دو شکوفه رو با نوتلا به هم بچسبانید
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
کوکیز شکلات و کشمش (شیرینی فرانسوی مخصوص عید)

مواد لازم:

پوست پرتقال رنده شده 1 ق چ پیمانه

شکلات چیپسی نسوز 60 گرم

کره خنک 125 گرم

شکر 90 گرم

تخم مرغ 1 عدد

آرد 125 گرم

بیکینگ پودر 1 ق چ پیمانه

گردوی خردشده 25 گرم

کورن فلکس شکلاتی یا ساده 65 گرم

کشمش 25 گرم


*پوست پرتقال و شکلات چیپسی و گردو و کشمش را در ظرفی جدا مخلوط میکنیم.


*توی یک ظرف دیگه کره و شکر را با همزن با هم مخلوط میکنیم نا به شکل کرم دربیاد.




*تخم مرغ را به اونا اضافه میکنیم.


*دوباره با همزن بزنید اول با دور تند بعد با دور کند به مدت دو دقیقهTornado



*بعد آرد و بیکینگ پودر رو اضافه میکنیم و با همزن مخلوط میکنیم.

*حالا مخلوط خشک اول رو به این مواد اضافه میکنیم.




*دوباره با هم مخلوطشون میکنیم این دفعه با لیسک یا همزنش فرقی نداره فقط باید مخلوط بشن.




*حالا از مخلوط به اندازه بزرگتر از یک فندق برمیداریم و گرد میکنیم و داخل کورن فلکس خردشده می اندازیم و می غلطونیم.

کورن فلکس رو هم با غذا ساز میتونین خرد کنید و هم میتونین داخل یک نایلون بریزین و با وردنه بکوبیدش تا خرد بشه.



*داخل سینی فر رو کاغذ روغنی می اندازیم و کوکیز ها رو با فاصله داخل اون میچینیم . دلیلشم اینه که این کوکیزها موقع پخت پهن میشن.





*در نهایت داخل فر 180 درجه که از 20 دقیقه فبل روشن کردیم به مدت 15 دقیقه میپزیم.

بفرمائید اینم کوکیز فرانسوی ما که داخل فریزر به مدت 2 ماه میمونه . پس
نگران نباشید و همین الان این شیرینی رو واسه عیدتون درست کنید.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز

شیرینی عربی
از مجله سر آشپز با دستور خانم فلاح
کره نرم شده 250 گرم
پودر شکر 250گرم
آرد 390 گرم
مواد میانی:
گردوی پودر شده 1 پیمانه
پودر هل یک دوم قاشق چایخوری
پودر زنجفیل یک دوم قاشق چایخوری

_ابتدا کره+پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا حدی که کاملا به صورت کرم در آید.
_سپس آرد الک شده را بیفزایید و آن را خمیر کنید.
_در این مرحله از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و آن را گلوله کنید.
_با انکشت وست آن حفره ای ایجاد کنید.
_داخل آن را 1 قاشق چایخوری از خلوط مواد میانی بریزید و دویاره شیرینی را به صورت گردو گلوله کنید .
_سینی فر را چرب کنید و شیرینی را 1 ساعت در یخچال قرار دهید.
_پس از یک ساعت درون فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید.
_بعد از بیرون آوردن از فر اجازه دهید شیرینی کاملا سرد شوند و به هیچ عنوان به آنها دست نزنید چرا که شیرینی ها از هم میپاشد بعد آنها را از سینی خارج کرده و روی شیرینی را با پودر شکر و پسته تزیین کنید.نوش جان!

نکته اینه به نظر من آرد رو کم کم اضافه کنید یهو همه آرد رو اضافه نکنید که خمیر سفت نشه .
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شیرینی های نقلی خانگی

شیرینی های نقلی خانگی

وقتی از مهمانان با شیرینی های دست پخت خودتان با همان کیفیت شیرینی فروشی ها که نه بلکه بهتر پذیرایی می کنید در واقع هنرتان را به رخ مهمانان کشیده اید. در این پکیج شیرینی تقریبا دستور تهیه اغلب شیرینی های مورد نیاز شما هست.
ميكادوهاي نيمه شكلاتي


مواد لازم:
  • 2 /1 پيمانه كره يا روغن جامد
  • 2 /1 پيمانه پودر قند
  • 100 گرم نان بستني
  • 4 /1 ق چ وانيل
  • 125 گرم آرد (يك پیمانه)
  • 1 پيمانه پودر بادام
  • 150 گرم شكلات تخته اي
  • 2 ق س پودر كاكائو
  • شير به مقدار لازم.

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد را در قابلمه مناسبي و در حرارت ملایم بدون روغن تفت دهيد تا رنگ آن كمي تغيير كرده و خامي آن گرفته شود. سپس قابلمه را از روي حرارت برداريد و كره يا روغن را به آرد تفت داده شده اضافه كنيد و هم بزنيد.در این مرحله پودر كاكائو را اضافه كرده، به هم زدن ادامه دهيد. سپس از روی حرارت برداشته و كمي صبر كنيد تا خمير خنك شود. بعد پودر قند و پودر بادام را همراه با وانيل خوب مخلوط كنيد.

نكته: اگر خمير سفت شد، كمي شير اضافه كنيد و اگر شل بود كمي پودر بادام بيفزاييد.

2. حالا مواد را با همزن خوب بزنيد تا به صورت كرمي نرم و يكنواخت درآيد. اين مخلوط كرمي را به مدت نيم ساعت در يخچال قرار دهيد تا كمي سفت شود.در اين فاصله قالب مستطيل شكلی آماده كرده و كف آن را با يك يا چند ورق نان بستني بپوشانيد.

3. سپس مايه داخل ميكادو را از يخچال بيرون آوريد و به 2 قسمت مساوي تقسيم كنيد، يك قسمت آن را روي نان بريزيد و با پشت قاشق در تمام سطح نان پخش كنيد. پس از آن دوباره لايه ديگري از نان را روي مواد قرار دهيد و در آخر با دست روي نان فشار دهيد تا مواد به هم فشرده شود.باقيمانده مايه را به روش قبلي روي نان پخش كرده و دوباره با لايه ديگري از نان پوشش دهيد.در اين مرحله هم با فشار دست لايه هاي نان و مواد را به هم فشرده كنيد.

4. سپس سيني را به مدت 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا خودش را بگيرد.پس از گذشت اين مدت، سيني را از يخچال خارج كرده و با چاقوي تيغه بلند تيزي شروع به برش دادن كنيد. برش ها را به صورت مربع هاي 3 × 3 سانتي‌متر انجام دهيد.شكلات تخته‌اي را داخل كاسه اي بريزيد و روي كتري درحال جوش قرار دهيد تا آب شود.

5. سپس ظرف آن را از روي كتري برداريد و كناري بگذاريد تا كمي از حرارت افتاده و سرد شود. حالا هركدام از برش هاي ميكادو را تا نيمه در شكلات آب شده فرو ببريد و در ظرف ديگري قرار دهيد تا سرد شود. بعد از اينكه همه ميكادوها را به همين ترتيب نيمه شكلاتي كرديد، آنها را در ظرف بچينيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لوز نارگيلی زعفراني

مواد لازم:
  • 500 گرم پودر نارگيل نرم
  • 500 گرم شكر، 1 عدد سفيده تخم مرغ
  • 1 پیمانه آب
  • 4 /1 پیمانه عرق بهار نارنج
  • 1 ق چ زعفران ساييده شده
  • پودر نارگيل و پودر پسته اضافي مقداري براي تزیين.

طرز تهیه:

1. ابتدا شكر، آب و عرق بهار نارنج را با هم مخلوط كنيد. سپس روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا شكر آن حل شود. وقتي شكر قوام آمد و غليظ شد، ظرف را از روي اجاق گاز برداريد و كناري بگذاريد تا مواد كمي سرد شود.

2. بعد آن را با همزن برقي آنقدر بزنيد تا مايه سفيد و كشدار شود.سفيده تخم مرغ را در کاسه‌ای بريزيد و با همزن آنقدر هم بزنيد تا پف كرده و به رنگ سفيد درآید. سپس آن را به شكر زده شده بيفزاييد و هم بزنيد تا شكر و سفيده زده شده به اصطلاح جذب هم شوند. پس از آن، پودر نارگيل را اضافه كنيد و كمي هم بزنيد تا يكدست شود.

3. زعفران را در دو قاشق سوپخوري آبجوش حل كرده و به مخلوط فوق بيفزاييد و هم بزنيد تا خمير زرد رنگ به‌دست آید. به اين ترتيب مايه خميري لوز آماده مي شود.سيني مستطيل شكلي (مخصوص شيريني پزي) با عمق 5/1 سانتي‌متر آماده كنيد و كف آن را با پودر نارگيل بپوشانيد.

4. سپس مايه آماده شده لوز را روي لايه نارگيل كف سيني بريزيد و با كمك وردنه كوچك صاف كنيد.حالا براي تزیين لوز، روي آن پودر پسته بپاشيد و با فشار ملايم و ضربه‌اي پشت قاشق، پودر پسته را به خمير بچسبانيد. سپس سيني را داخل يخچال بگذاريد و اجازه دهيد شب تا صبح در يخچال بماند.

5. پس از آن، با چاقوي تيزي خمير را به شكل‌هاي لوزي برش دهيد. در پايان، لوزها را در ظرف مورد نظر بچينيد و امسال از مهمانان با لوز خانگي پذيرايي كنيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شيريني دارچيني

مواد لازم:
  • 250 گرم آرد سفيد
  • 100 گرم پودر قند
  • 120 گرم روغن جامد
  • 2ق س سرصاف دارچين
  • 2 /1 ق س جوش شيرين
  • 1 عدد سفيده تخم مرغ.

طرز تهیه:

1. ابتدا كاسه اي آماده كنيد و روغن و پودر قند را در آن بريزيد و با دستگاه همزن شروع به مخلوط كردن كنيد. پس از چند دقيقه هم زدن، آرد و جوش شيرين را به اين مخلوط افزوده و باز به هم زدن ادامه دهيد.

2. سپس دارچين را اضافه كنيد و مواد را با قاشق مخلوط كنيد. حالا دستانتان را بشوييد و مواد را با دست خوب ورز دهيد.

3. روي سطح يك سيني بزرگ يا پيشخوان مقداري آرد بپاشيد و خمير را با كمك وردنه روي آن باز كنيد؛ به صورتي كه قطر خمير در همه جا نيم سانتي‌متر باشد. قالب شيريني ريز دلخواه را آماده كرده و شروع به قالب زدن خمير كنيد.

4. پس از اينكه تمام خمير، قالب خورد، شيريني‌ها را در سيني فر بچينيد روی هر کدام با قلم مو آشپزی سفیده تخم مرغ بزنید و داخل فر قرار دهيد.

5. فر را با حرارت 170درجه سانتي‌گراد روشن كنيد و به مدت 15 تا 20 دقيقه شيريني‌ها را حرارت دهيد. بعد از اين مدت، آنها را از داخل فر بيرون آوريد و پس از سرد شدن از سيني جدا كنيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بيسكويت كره اي

مواد لازم:
  • 70 گرم پودر قند
  • 100 گرم كره نرم شده
  • 2 /1 ق چ وانيل
  • 150 گرم آرد
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • 1 ق س شير سرد
  • ترافل رنگي مقداري براي تزیين.

طرز تهیه:

1. ابتدا كره نرم‌شده را در ظرف مناسبي بريزيد و به وسيله چنگال كمي هم بزنيد. سپس پودر قند را به آن اضافه كرده و هم زدن را با دستگاه همزن ادامه دهيد.

2. حالا وقت اضافه كردن زرده‌های تخم مرغ است که پس از هم زدن وانيل و شير را هم اضافه كنيد و همين طور هم بزنيد. ماده بعدي آرد است که بایدكم‌كم بيفزاييد.

3. بعد از آنكه مواد خوب با هم مخلوط شدند، سطح سيني فر را با كاغذ روغني شيريني پزي بپوشانيد. سپس مواد را داخل قيف ريخته و آن را به شكل گرد يا بيضي با فاصله روي كاغذ بريزيد.

4. در پايان هركدام از بيسكويت ها را با مقداري ترافل رنگي تزيين كنيد. فر اجاق گاز را با حرارت 160 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد و سيني حاوي بيسكويت ها را در طبقه وسط فر قرار دهيد.

5. براي پخت اين بيسكويت 8 تا 10 دقيقه زمان كافي است.حالا سيني را از فر بيرون آوريد و كناري بگذاريد تا سرد شود. سپس بيسكويت ها را از كاغذ جدا كنيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نان برنجي

مواد لازم:
  • 350 گرم آرد برنج
  • 90 گرم پودر قند
  • 4 /1 پیمانه گلاب
  • 140 گرم روغن جامد، 1 عدد
  • تخم مرغ (زرده و سفيد جدا)
  • تخم خرفه به مقدار لازم
طرز تهیه:

1. ابتدا روغن را در كاسه مناسبي ريخته و با چنگال بزنيد تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه كرده و با همزن بزنيد. بعد از مخلوط شدن روغن و پودر قند، زرده تخم‌مرغ را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.سفيده تخم مرغ را نيز به صورت جداگانه آن قدر بزنيد تا سفت شود.

2. سپس همراه با گلاب به مخلوط روغن، پودر قند و زرده اضافه كنيد. آرد برنج را هم كم‌كم بريزيد و مرتب هم بزنيد تا به شكل خمير درآيد.

نكته:با توجه به اينكه اين خمير معمولا نسبت به ديگر خميرها شل است، بهتر است آن را در كيسه پلاستيكي ريخته و از شب تا صبح يا حتي 24 ساعت كناري بگذاريد تا استراحت كند.روي يك سيني بزرگ يا پيشخوان آشپزخانه مقداري آرد بپاشيد و خمير را با وردنه روي آن باز كنيد؛ به صورتي كه قطر خمير 5/1 سانتي‌متر شود. سپس آن را با قالب هاي مخصوص، قالب بزنيد. راه ديگر، استفاده از دست است؛ به اين ترتيب كه خمير را با دست شکل داده و در صورت دلخواه روي آن نقش بيندازيد. سپس روي هر كدام مقداري تخم‌خرفه بريزيد.

3. خميرهاي شکل داده شده را در سيني فر بچينيد و فر را با حرارت 170 درجه سانتي‌گراد به مدت 15 دقيقه روشن كنيد. بعد از اين مدت، سيني را خارج كرده و تا زمان سرد شدن كامل نان برنجي ها صبر كنيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
كُماچ سهن كرمان

مواد لازم:
  • 500 گرم آرد جوانه گندم
  • 500 گرم آرد سفيد يا آرد گندم سبوس‌دار
  • 2 پیمانه روغن مايع يا كره، 1 پیمانه ماست
  • 1 ق چ خميرمايه خشك
  • 2 ق س زرد چوبه
  • 1 كيلوگرم خرماي نرم (هسته‌هاي آن‌را خارج كنيد)
  • 150 گرم مغز گردوي چرخ‌شده
  • 150 گرم مغز پسته چرخ‌شده
  • 100 گرم ريشه جوز هندي و تخم ميخك (روي هم)

طرز تهیه:

1. ابتدا خميرمايه تر را آماده كنيد به این صورت که يك قاشق خميرمايه خشك را در كمي شير يا آب گرم حل كرده و به آن، دو قاشق چاي‌خوري شكر اضافه كنيد و هم بزنيد تا خميرمايه تر آماده شود.

2. از طرفي ريشه جوز و ميخك را نيز آسياب كرده و به‌عنوان ادويه كماچ، آماده بگذاريد.خرما‌هارا با چنگال له كنيد، سپس آن را با مغز گردو و مغز پسته و 3 قاشق سوپ‌خوري روغن و كمي ادويه كماچ، مخلوط كرده و با دست، خوب ورز دهيد و كناري بگذاريد. آرد جوانه گندم را با آرد گندم، يك ليوان روغن، يك ليوان ماست، زردچوبه، بقيه ادويه كماچ و خميرمايه مخلوط كرده و ورز دهيد، به‌طوري كه خمير به دست نچسبد.

نكته: اگر خمير سفت بود، كمي آب به آن اضافه كنيد و درصورتي كه شل بود، كمي آرد روي آن بپاشيد.

بعد از اينكه خمير آماده شد صبر كنيد تا استراحت كند. كف سيني فر را چرب كنيد و با كاغذ شيريني‌پزي بپوشانيد. نيمي از خمير را با وردنه روي سطحي كه آرد پاشيده شده باز كنيد و روي كاغذ شيريني‌پزي قرار دهيد. سپس سطح آن را با مخلوط خميري خرما بپوشانيد. نيمه ديگر خمير را هم باز كرده و روي خمير خرما پهن كنيد. اين خمير 3‌لايه را با چاقو به‌صورت لوزي برش دهيد و چندتا قاشق روغن حيواني روي آن بريزيد و حدود نيم‌ساعت با حرارت 180 درجه سانتي‌گراد داخل فر قرار دهيد تا بپزد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شيريني دورنگ

مواد لازم:
  • 180 گرم آرد
  • 7 گرم پودر قند ديابتي
  • 125 گرم كره
  • 1 عدد تخم‌مرغ (زرده و سفيده جدا شود)
  • 1 ق س پودر كاكائو
  • 4 /1 ق چ وانيل

طرز تهیه:

1. ابتدا كره و پودرقند را با همزن بزنيد تا حجم آن دو برابر شود. وقتي كه سفت و سفيدرنگ شد وانيل و زرده تخم‌مرغ را اضافه كنيد و هم بزنيد، سپس آرد را كم‌كم افزوده و خوب ورز دهيد تا خمير يكدست شود.

2. خمير را دو قسمت كرده و پودر كاكائو را به يك قسمت از آن اضافه كرده و ورز دهيد تا خمير كاكائويي شود. هر قسمت از خمير را به صورت جداگانه روي سطح آردپاشي شده با وردنه باز كنيد؛ به طوري كه قطر خمير يك سانتي‌متر شود. بهتر است خمير را به شكل مربع باز كنيد. حالا قرار است اين خمير را به صورت نوارهاي باريك يك سانتي متري درآوريد.

3. براي اين منظور با خط‌كش فلزي دو ضلع بالا و پايين خمير مربع يا مستطيل را با چاقو علامت زده و برش بزنيد. وقتي كل دو رنگ خمير به رشته‌هاي يك سانتي تبديل شد، شروع به چيدن نوارها كنار و روي هم كنيد. براي آنكه شيريني را به شكل مربع با فرم شطرنجي درآوريد سه نوار خميري را به صورت يكي در ميان كنار هم قرار دهيد؛ يعني نوار سفيد را طرفين يك نوار كاكائويي قرار دهيد. فقط براي چسباندن هر نوار به نوار كناري‌اش ابتدا لبه نوار خميري را به وسيله قلم‌مو به سفيده تخم‌مرغ آغشته كنيد.

4. بعد از اينكه سه نوار به هم چسبيدند حالا سه نوار ديگر را آماده كنيد و روي سه نوار قبلي قرار دهيد؛ فقط اين بار براي حفظ فرم شطرنجي بايد دو نوار كاكائويي و يك نوار سفيد باشد؛ به اين ترتيب كه نوار سفيد روي نوار كاكائويي و نوارهاي كاكائويي روي نوارهاي سفيد قرار گيرند. يادتان باشد نوارها را با سفيده تخم‌مرغ كنار هم بچسبانيد؛ اين كار را يك يا دوبار ديگر تكرار كنيد.

5. درواقع سه يا چهار لايه روي هم قرار مي‌گيرند كه رنگ هر نوار با نوار زيرينش متفاوت خواهد بود. بعد از سه يا چهار بار نوارگذاري روي هم، شما یک مكعب مستطيلي داريد به قطر سه تا چهار سانتي متر.

6. حالا با چاقوي تيز اين مكعب مستطيل را به عرض 5/1سانتي متر ببريد. حالا شيريني‌هاي مربع شكل شما با طرح شطرنجي آماده است. فقط كافي است شيريني‌ها را با فاصله پنج سانتي متري از هم روي سيني فر بچينيد. نيازي به چرب كردن سيني نيست. حالا شيريني‌ها را به مدت 25 تا 30 دقيقه حرارت دهيد. بعد از اين مدت صبر كنيد تا شيريني سرد شود و سپس آن را از فر درآوريد
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شيريني نخودچي

مواد لازم :
  • 500 گرم آرد نخودچي
  • 250 گرم پودرقند
  • 250 گرم روغن جامد
  • 1 ق‌م سرپر پودر هل
  • 2 /1 ق‌چ زعفران آب شده
  • به مقدار لازم پودر پسته

طرز تهیه:

1. روغن را كه در دماي اتاق نرم شده همراه با پودر قند در كاسه‌اي بريزيد و خوب با دست ورز دهيد تا مخلوطي صاف و يكدست حاصل شود. سپس آرد نخودچي را كم‌كم اضافه كنيد و به ورز دادن ادامه دهيد. هل و زعفران آب شده را به مخلوط اضافه كنيد و خمير را با كف دست خوب ورز دهيد. روي خمير را پوشانده و حدود دو ساعت در گوشه‌اي بگذاريد تا استراحت كند.

2. پس از اين مدت خمير را دوباره با دست ورز دهيد. سپس كم‌كم خمير را برداشته و در دستانتان به شكل گلوله‌هاي ريز درآوريد. سطح روي آن را با لبه قاشق يا مهر مخصوص شيريني‌پزي نقش‌دار كرده و روي آن پودر پسته بپاشيد.

3. شيريني‌ها را روي سيني بچينيد و در دستگاه مايكروويو كه پيش از اين با سيستم كانوكشن (convection) و با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايد، با همان دما روي سه‌پايه كوتاه فلزي به مدت هشت تا 10 دقيقه بدون درپوش حرارت دهيد. فقط كافي است كف شيريني‌ها كمي طلايي رنگ شوند.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بادام سوخته

مواد لازم :
  • 1 پيمانه بادام خام
  • 1 پيمانه شكر
  • 15 گرم كره
  • 3 /1 پيمانه آب

طرز تهیه:

1. در يك قابلمه كوچك نصف پيمانه شكر را با آب مخلوط كنيد. قابلمه را روي حرارت بگذاريد و دائم هم بزنيد تا شكر در آب به خوبي حل شود.

2. حالا بادام‌ها را به اين محلول اضافه کرده، حرارت را زياد كنيد تا آب بخار شود و شكرها به بادام‌ها چسبيده و آبنباتي شوند.

3. در اينجا حرارت را خاموش كرده، بادام‌هاي شكري را در الك ريخته و تكان دهيد تا شكرهاي اضافي‌شان گرفته شود، بعد بادام‌ها را در سيني بريزيد تا خنك شوند.

4. در قابلمه‌اي ديگر باقي‌مانده شكر را با كره روي حرارت بگذاريد و دائم هم بزنيد تا شكر به صورت كارامل درآيد.وقتي مخلوط كشدار و كاراملي‌رنگ شد، بادام‌هاي شيرين را به شكر كاراملي اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد.

5. مدت زمان حرارت به سليقه شما بستگي دارد، هر چه مدت زمان بيشتر باشد شكر حالت سوخته‌تري پيدا مي‌كند. وقتي رنگ بادام سوخته‌ها به شكل دلخواه درآمد آنها را از حرارت برداريد و بلافاصله روي سيني‌اي كه از قبل چرب كرده‌ايد بريزيد و با كمك يك قاشق بادام‌ها را از يكديگر جدا كنيد.
 

m@hboubeh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شيريني مارمالادي

مواد لازم :
  • 180 گرم كره،
  • 50 گرم روغن مايع
  • 1 عدد زرده تخم‌‌مرغ
  • 2 /1 پيمانه پودر شكر
  • 4 /1 پيمانه بادام پودرشده
  • 8 /1 ق‌چ وانيل،‌2 پيمانه آرد
  • 4 /1 پيمانه مرباي توت‌فرنگي
  • مقداري پودر قند براي تزیين

طرز تهیه:

1. كره و روغن مايع و زرده‌تخم‌مرغ را در ظرفي ريخته و پودر شكر و وانيل را هم به آنها اضافه كنيد، مواد را با همزن برقي بزنيد.

2. حالا نوبت افزودن بادام پودرشده و آرد به مواد است. در اين مرحله مواد را با دست مخلوط كرده، ورز دهيد.

3. خمير را به مدت 20 دقيقه در يخچال قرار دهيد تا استراحت كند. بعد از اين مدت خمير را روي سطح كاغذ روغني پهن و با وردنه باز كنيد تا به قطر 5/0 سانتي‌متر پهن شود.

4. اگر خمیرتان نرم و یکنواخت نشد و پودری باقی ماند می‌توانید یکی دو قاشق آب یا شیر به آن بیفزایید. قالب مورد نظر را آماده كرده و خمير را قالب بزنيد.نيمي از خميرهاي قالب‌زده به شكل گل را جدا كنيد و با قالب گرد دايره‌اي به قطر يك سانتي‌متر از مركز شيريني‌ها جدا كنيد تا بعدا به عنوان جاي مارمالاد روي شيريني قرار بگيرند.

5. وقتي همه خمير را به اين صورت قالب زديد، شيريني‌ها را روي سيني فر با فاصله بچينيد و فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد.

6. سپس سيني را در طبقه وسط، به مدت 20 دقيقه حرارت دهيد تا شيريني‌ها بپزند. مرباي توت فرنگي را در آبكش بريزيد تا شيره آن جدا شود، حالا ميوه مربا را داخل غذاساز بريزيد تا نرم شود.

7. يكي از شيريني‌هاي آماده‌شده را كه سوراخ ندارد برداشته، روي آن پوره توت فرنگي بماليد و شيريني گل سوراخ دار را روي آن گذاشته و كمي فشرده كنيد.همه شيريني‌ها را به اين شكل دولايه كرده و در سيني بچينيد. بعد براي تزیين روي آنها پودر قند بپاشيد.
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماقوت ( شیرینی کم کالری سفره ی افطار )

ماقوت ( شیرینی کم کالری سفره ی افطار )

وقتی آب به جوش اومد نشاسته حل شده را به آرومی در آب می ریزیم ومرتب هم می زنیم تا نشاسته گلوله گلوله نشه .

حدود ده دقیقه باید روی حرارت کاملا بجوشه تا بوی خامی نشاسته از بین بره .در این حین باید مرتب به هم بزنیم تا ته نگیره.وغلظت آن مشابه تصویر بشه .



مواد لازم :

نشاسته :یک لیوان


آب :۹ لیوان


شربت وگلاب به میزان لازم


خلال پسته وبادام :برای تزیین


مواد لازم برای درست کردن شربت :


شکر :یک واحد


آب :نصف واحد


طرز تهیه :


ابتدا هشت لیوان آب را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاد.


نشاسته را با یک لیوان آب سردخوب مخلوط می کنیم تا کاملا نشاسته در آب حل بشه
حالا نشاسته قوام یافته را در کاسه های متوسط می ریزیم ودر یخچال می گذاریم تا کاملا ببنده وسفت بشه .

این دسر در اصل با شیره نبات خورده می شه .ولی شیره نبات همیشه در دسترس نیست ومی تونید آن را با شربت ویا عسل میل کنید .


برای تهیه شربت،شکر وآب را با هم مخلوط می کنیم وروی شعله حرارت می گذاریم تا قوام بیاد .وکنار می گذاریم تا کاملا سرد بشه .


اگر هم دوست داشتید با عسل میل کنید یک قاشق عسل ویک قاشق گلاب را روی بخار کتری قرار می دهیم تا کمی نرم بشه .


در آخر به مقدار دلخواه شیره وکمی گلاب ویا مخلوط عسل وگلاب را روی ماقوت می ریزیم ومی تونیم با خلال مغز پسته وبادام آن را تزیین کنیم .وبه این صورت با قاشق میل می کنید .باور کنید خیلی خوشمزه هست .


 
بالا