تحقیقات اخیر محققان دانشگاه میشیگان نشان می دهد كه افسردگی و یادآوری خاطرات بد، مهمترین عامل اختلال درعملكرد ژن ها و مرگ ناگهانی است.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری هلث، ژن موجود در سلولها در طول شبانه روز مدام فعال و غیرفعال می شود تا با تمام فعالیت های بدنی و ذهنی فرد هماهنگ شود. چرخه فعالیت ژنتیكی، یك چرخه پیچیده و دقیق است و هرگونه اختلال در آن برای فرد عارضه ای دربردارد.
به عنوان مثال بارها شنیده ایم كه جهش ژنتیكی منجر به بروز بیماری سرطان و برخی بیماری های نادر می شود.
تحقیقات اخیر محققان حاكی از آن است كه یادآوری خاطرات بد و افسردگی مهمترین عاملی است كه ژن را از این چرخه طبیعی خارج می كند و صدمات جبران ناپذیری دربردارد.
علاوه بر ژن های موجود در سلول، سلول های پوستی نیز در یك چرخه فعالیت بیست و چهار ساعته قرار دارند و هرگونه پریشانی روی آنان تاثیرگذار است.
دلیل اصلی این كه فرد پس از بی خوابی و استرس زیاد متوجه می شود كه پوستش شادابی و طراوت اولیه را از دست داده نیز همین است.
تحقیقات نشان می دهد كه ژن ها دارای یك ساعت بیولوژیكی دقیق هستند.
در ادامه این تحقیقات مشخص شده است كه یكی از مهمترین دلایل مرگ ناگهانی نیز اختلال در چرخه طبییعی ژنتیكی است. مطالعه انجام شده روی مغز 55 انسانی كه به طور ناگهانی جان خود را از دست داده اند نشان می دهد كه فعالیت ژن این افراد یك باره متوقف شده است.
پیشینه روانشناسی همه این افراد نشان می دهد كه آنان افراد غمگینی بودند و از افسردگی حاد رنج می بردند.
محققان در تلاش هستند تا با تولید داروهایی ،فعالیت ژنتیكی افراد را در چرخه منظم قرار دهند.
به غیر از روش های دارویی، راهكارهای ساده دیگری نیز برای جلوگیری از افسرگی وجود دارند كه عبارتند از :
• گردش و معاشرت با افراد مثبت اندیش
• برنامه ریزی برای آینده
• عدم تكرار خاطرات منفی
• انتخاب یك هدف و تمركز بر روی آن
• ارتباط با كودكان و طبیعت
• انجام حركات ورزشی منظم مخصوصا یوگا
• مشورت با روانشناس
• اجتناب از مشاجره
تحقیقات نشان می دهد كه رژیم غذایی مناسب نیز در كنترل افسردگی نقش مهمی دارد. برخی از مواد غذایی كه از بروز افسردگی جلوگیری می كنند عبارتند از:
• پرتقال
• موز
• اسفناج
• كلم بروكلی
• چای سبز
• انواع لبنیات
• انواع غلات به خصوص جو
• زنجبیل
• برنج قهوه ای
• ماهی
• بادام هندی
• سیر
• گردو
• پیاز
• شكلات تلخ
• بادام