اسكيزوفرني دنيايي به وسعت توهم و خيال

AmiR_112

عضو جدید
پزشك از تشخيص بيماري سخن مي‌گويد
به طور كلي توهمات اعم از ديداري يا شنيداري به اين شكل كه شخص عنوان مي‌كند صدايي را مي‌شنود يا چيز‌هايي را مي‌بيند كه ديگران از فهم آن عاجزند، از جمله مهم‌ترين نشانه‌هاي بيماري اسكيزوفرني يا همان شيزوفرني است كه بيشتر ما با نام آن آشنا هستيم، اما محدوده تشخيصي اين بيماري آنقدر پيچيده و پر رمز و راز است كه تنها از عهده متخصصان روانپزشكي برمي‌آيد. به هر حال چندين محور در تشخيص اسكيزوفرني از اهميت زيادي برخوردار است بدين شكل كه يك بيمار مبتلا بايد چند ويژگي داشته باشد تا در زمره مشكوكين به اسكيزوفرني قرار گيرد.
بروز هذيان‌ها در فرد بدين شكل كه فرد به باورهاي غلط و عجيبي مي‌رسد ازجمله اين علايم است. به عنوان مثال او گمان مي‌كند افرادي هستند كه قصد سوءقصد به جانش را دارند يا مدام تعقيبش مي‌كنند تا به وي آسيبي برسانند.
بروز توهمات بيداري يا حتي شنيداري را هم مي‌توان از جمله اين علايم به حساب آورد. به اين شكل كه فرد عنوان كند صداهايي را مي‌شنود كه ديگران قادر به شنيدن آن نيستند و گمان كند كه اين صداها از دنيايي ماوراءالطبيعه مي‌آيد.
همچنين بروز رفتارهاي آشفته و اختلال عملكرد از جمله مهم‌ترين علايم بيماري به شمار مي‌رود بدين شكل كه اين‌گونه توهمات عملا عملكرد بيمار را مختل مي‌كند و به عنوان مثال آن چنان اين رفتارها به وي فشار مي‌آورد كه كارش را از دست مي‌دهد و قادر به ادامه كار نيست. البته اين علايم بايد حداقل 6 ماه فرد را آزار دهد و به نوعي تداوم داشته باشد، اما توجه داشته باشد كه معمولا در ماه‌هاي نخست، بيمار از بروز واضح اين علايم اجتناب مي‌كند در حالي كه بيماري در حال پيشرفت است و اين خود نكته مهمي است كه مي‌تواند براي خانواده بيمار پيامدهاي سوئي را از نظر تشخيص و درمان داشته باشد چرا كه هرچه زودتر اين بيماري تشخيص داده شود، عملا درمان و كنترل آن راحت‌تر خواهد بود.
نكاتي كه خانواده‌ها نبايد هرگز از ياد ببرند
ـ مصرف مواد روانگردان و نسل جديد موادمخدر اعم از شيشه و كراك از جمله مهم‌ترين علل بروز اين‌گونه توهمات در اين بيماري محسوب مي‌شوند كه خانواده‌ها بايد مراقب آن باشند. از اين‌رو ديگر داستان با يك ترك اعتياد از بين نمي‌رود، بلكه خانواده را درگير بيماري حادي مي‌كند كه درمانش به هر حال كار خيلي سخت‌تري از ترك ماده موردنظر خواهد بود.
ـ همراهي خانواده در سير درماني اسكيزوفرني اهميت زيادي دارد. هرگز سعي نكنيد بدون توصيه‌هاي پزشك معالج اصراري بر توجيه بيمار و اثبات تفكرات غلط او داشته باشيد. مهم‌ترين نكته حفظ آرامش منزل و روحيه دادن به بيمار است. ضمن آن كه صبر و همراهي خانواده طي مسير طولاني درمان هرگز نبايد از ياد برود.
ـ هم‌اكنون انجمن‌هايي درخصوص حمايت از اين بيماران در سطح كشور وجود دارد كه توصيه مي‌شود بيمار را با اين انجمن‌ها آشنا كنيد تا به اين ترتيب بتواند باز هم به اجتماع بازگردد.
 
بالا