استاد عشق

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]متن زیر از کتاب استاد عشق که زندگی پرفسور حسابی به قلم فرزندشون ایرج حسابی هست [/FONT]
[FONT=&quot]یه قسمتایی از این کتاب برام جالب بود یکیش همینه که مینویسم [/FONT]

[FONT=&quot]دانشگاه شیکاگو بسیار پیشرفته بود مهم تر از هر چیز ازمایشگاه های متعدد و معتبر ان بود من در یک لابراتور پیشرفته اپتیک مشغول به کار شدم [/FONT]
[FONT=&quot]در خوابگاه دانشگاه هم اتاق مجهزی برای اقامت به من داده بودند از نظر وسایل رفاهی مثل اتاق یک هتل بسیار خوب بود ادم باورش نمیشد این اتاق در دانشگاه باشد معلوم بود که همه چیز را برای دلگرمی محققین و اساتید فراهم کرده بودند [/FONT]
[FONT=&quot]نکته خیلی مهم و حائز اهمیت آزمایشگاه ها و چگونگی تجهیزات ان بود [/FONT]
[FONT=&quot]یک نمونه از ان مربوط به میزی میشد که در ان ازمایشگاه به من داده بودند این میز کشوی کوچکی داشت از روی کنجکاوی ان را بیرون کشیدم و با کمال تعجب چشمم به یک دسته چک افتاد دسته چک را برداشتم و متوجه شدم تمام برگ های ان امضا شده است [/FONT]
[FONT=&quot]فورا ان را نزد پروفسوری که رئیس ازمایشگاه ها و استاد راهنمای خودم بود بردم چک را به او دادم و گفتم ببخشید ظاهرا این دسته چک مربوط به پژوهشگر قبلی بوده و در کشوی میز من جا مانده است و اضافه کردم مواظب باشید چون تمام برگ های ان امضا شده است [/FONT]

[FONT=&quot]پروفسور با لبخند تعجب اوری به من گفت این دسته چک را دانشگاه برای شما مانند تمام پژوهشگران دیگر آماده کرده است تا اگر در هنگام از آزمایش ها به تجهیزاتی نیاز داشتید بدون معطلی به کمپانی های شازنده تجهیزات اطلاع بدهید آن ها تجهیزات را برای شما می اورند و راه می اندازند و بعد فاکتوری به شما میدهند شما هم مبلغ فاکتور شده را روی چک می نویسید و تحویل ان کمپانی می دهید به این ترتیب ازمایش های شما با سرعت بیش تری پیش میروند[/FONT]
[FONT=&quot]توضیح پروفسور مرا شگفت زده کرد و از ایشلن پرسیدم اگر کسی از این چک سواستفاده کرد شما چه خواهید کرد؟[/FONT]
[FONT=&quot]پاسخ داد بله حق باشماست ولی باید قبول کنید که درصد پیشرفتی که ما در سال بر اساس این اعتماد به دست می اوریم قابل مقایسه با خطایی که ممکن است اتفاق بیفتد نیست [/FONT]

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]این جریانات فکر میکنم مقارن با سلطنت رضا شاه باشه [/FONT]
[FONT=&quot]در ادامه کتاب میخونیم که پرفسور تصمیم میگیره برگرده به ایران و به کشور خودش خدمت کنه [/FONT]
[FONT=&quot]جالبه که شخصی با این همه تحصیلات و معلومات که بزرگان جهان از جمله انیشتین بهش افتخار میکردن بعد از برگشت به ایران محتاج نون شبش میشه[/FONT]
[FONT=&quot]و دولتمردان ایران چقدر سنگ جلو پاش میندازن تا وقتی به دیدار شاه میره و یه کم کارا رو براه میشه
[/FONT]

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولین لیسانس در سن 17 سالگی در رشته ادبیات
8 مدرک کارشناسی مهندسی و دکترا در فاصله هفت سال

اعتقادات مذهبی ایشان ریشه عمیق داشت و در دوران طفولیت حافظ قران شدند
ایشان تئوری بی نهایت بودن ذرات را با وحدت وجود مرتبط میدانستند

مجلاتی که استاد ابونه بودند:
نیوز ویک، شپیگل، لوپران، ساینتیفیک امریکن، فیزیکس تودی، فیزیکس ورد، مجله مرکز علمی سرن سوییس ،مجله آکادمی علوم امریکا ، مجله اکادمی علوم نیویورک

کتابخانه هایی که کتاب جدید برای استاد میفرستند
عمدتا پایو و پنگوئن

لقب ها
پدر علم فیزیک ایران
پدر مهندسی نوین ایران
پدر فرهنگستان ایران
پدر علوم نوین ایران

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
وضعیت زندگی
طفولیت: خانواده متمول
جوانی و نوجوانی: فقر و تنگدستی
دانشجویی: زحمت بسیار و ماموریت های سخت
دوران خدمت: با فراز و نشیب بسیار
دوران دانشگاه و استادی: با قناعت بسیار و تحمل شداید

بیماری ها
ذات الریه ، مالاریا، زخم معده و اثنی عشر، اب مروارید (cataract) پروستات، قلب و نارسایی عرروق

شماره عینک 13.5 نزدیک بینی( myope) استیگمات (astigmate) دوبینی diplupie
نوع عینک prismate

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
استاد علاقه مند به نقاشی کلاسیک به ویژه بوتیچلی،بوش،ونگوک و... بودند

کوه پیمایی و راه پیمایی از ورزش های مورد علاقه اشان بود در دوران نوجوانی دیپلم نجات غریق دریافت کردند
و از دیگر ورزش های مورد علاقه اشان می توان از فوتبال، دوچرخه سواری، دوی استقامت، چوب پا و.. نام برد

استاد به چهار زبان فرانسوی، انگلیسی، المانی و عربی تسلط داشتند
و به زبان های ترکی، لاتین ، یونانی ، سانسکریت ، پهلوی ، اوستایی ، ایتالیایی و روسی اشراف داشتند

به موسیقی اصیل ایرانی هم علاقه بسیار داشتند در نواختن ویولن، پیانو، نی ، ساز دهنی مهارت داشتند
و می گفتند انقدر موسیقی باخ قشنگ است که ادم فکر میکند با خدا حرف میزند
موسیقی بتهوون، شوبرت، شوپن، موتسارت و ویوالدی را تحسین می کردند

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]متن زیر از کتاب استاد عشق که زندگی پرفسور حسابی به قلم فرزندشون ایرج حسابی هست [/FONT]
[FONT=&quot]یه قسمتایی از این کتاب برام جالب بود یکیش همینه که مینویسم [/FONT]

[FONT=&quot]دانشگاه شیکاگو بسیار پیشرفته بود مهم تر از هر چیز ازمایشگاه های متعدد و معتبر ان بود من در یک لابراتور پیشرفته اپتیک مشغول به کار شدم [/FONT]
[FONT=&quot]در خوابگاه دانشگاه هم اتاق مجهزی برای اقامت به من داده بودند از نظر وسایل رفاهی مثل اتاق یک هتل بسیار خوب بود ادم باورش نمیشد این اتاق در دانشگاه باشد معلوم بود که همه چیز را برای دلگرمی محققین و اساتید فراهم کرده بودند [/FONT]
[FONT=&quot]نکته خیلی مهم و حائز اهمیت آزمایشگاه ها و چگونگی تجهیزات ان بود [/FONT]
[FONT=&quot]یک نمونه از ان مربوط به میزی میشد که در ان ازمایشگاه به من داده بودند این میز کشوی کوچکی داشت از روی کنجکاوی ان را بیرون کشیدم و با کمال تعجب چشمم به یک دسته چک افتاد دسته چک را برداشتم و متوجه شدم تمام برگ های ان امضا شده است [/FONT]
[FONT=&quot]فورا ان را نزد پروفسوری که رئیس ازمایشگاه ها و استاد راهنمای خودم بود بردم چک را به او دادم و گفتم ببخشید ظاهرا این دسته چک مربوط به پژوهشگر قبلی بوده و در کشوی میز من جا مانده است و اضافه کردم مواظب باشید چون تمام برگ های ان امضا شده است [/FONT]

[FONT=&quot]پروفسور با لبخند تعجب اوری به من گفت این دسته چک را دانشگاه برای شما مانند تمام پژوهشگران دیگر آماده کرده است تا اگر در هنگام از آزمایش ها به تجهیزاتی نیاز داشتید بدون معطلی به کمپانی های شازنده تجهیزات اطلاع بدهید آن ها تجهیزات را برای شما می اورند و راه می اندازند و بعد فاکتوری به شما میدهند شما هم مبلغ فاکتور شده را روی چک می نویسید و تحویل ان کمپانی می دهید به این ترتیب ازمایش های شما با سرعت بیش تری پیش میروند[/FONT]
[FONT=&quot]توضیح پروفسور مرا شگفت زده کرد و از ایشلن پرسیدم اگر کسی از این چک سواستفاده کرد شما چه خواهید کرد؟[/FONT]
[FONT=&quot]پاسخ داد بله حق باشماست ولی باید قبول کنید که درصد پیشرفتی که ما در سال بر اساس این اعتماد به دست می اوریم قابل مقایسه با خطایی که ممکن است اتفاق بیفتد نیست [/FONT]

زیبا بود

Saman_88

عضو جدید
اگر همین دانشمند در حال حاضر زندگی می کرد وضعی بهتر از زمان رضا شاه نداشت

saray_m

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگر همین دانشمند در حال حاضر زندگی می کرد وضعی بهتر از زمان رضا شاه نداشت
;)

خیلیه که ادم اون زندگی رو ول کنه اون عزت و احترام و اسایش و رفاه رو بیاد جایی زندگی کنه که نه تنها خبری از احترام و ... اینا نیست بلکه برا خودش و مادرش باید نون خشک جمع کنه

mahboobeyeshab

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون عالي بود....
http://www.pic4ever.com/images/wubpink.gif