از جنس نور

شهید یوسف الهی

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز

یک استفتاء

سوال: بـرادری دارم اعتـقادی بـه احـکام شـرعی نـدارد بـه خیـلی از علـما توهین می کـند از نظـر مالی نیز مقید به نحوه تحـصیل درآمـد نیست. آیا اجـازه دارم رابطـه ام را با او قطع نمایم ؟ چون ادامه ارتباط برای فرزندانم بـه علت استفاده وی از ماهواره و دیگر منکرات خطرناک است؟
جواب : قـطع رحـم حـرام است ولی صله رحم منحصر در دید و بازدید نیست بلکـه از راههای دیـگر (مانند تلفن، نـامه و امثال) آن نیـزمحـقق می شود .

استفتائات مقام معظم رهبری - www.leader.ir

آخرین ویرایش توسط مدیر:

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
شرح حدیثی از مقام معظم رهبری

شرح حدیثی از مقام معظم رهبری

راه های جلوگیری از شیطان

شرح حديثى از امام جعفرصادق (ع) توسط امام خامنه اى(مدظله العالى) در ابتداى جلسه درس خارج فقه بيست و ششم دى ماه 89 (يازدهم صفر 1432): «قَالَ الصَّادِقُ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ(ع)مَنْ لََمْْ يَكُنْ لَهُ وَاعِظٌ مِنْ قَلْبِهِ وَ زَاجِرٌ مِنْ نَفْسِهِ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ قَرِينٌ مُرْشِدٌ اسْتَمْكَنَ عَدُوَّهُ مِنْ عُنُقِه»
( اصول كافى، صفحه ى 652 ) اولين چيزى كه موجب مي شود انسان بتواند در مقابل دشمنش - كه مرادشيطان است - ايستادگى كند [اين است كه:] « واعظ من قلبه»؛از قلب خود واعظى براى خود داشته باشد. قلب متذكر و بيدار، انسان را نصيحت ميكند، موعظه مي كند.
و يكى ازبهترين وسائلِ در موعظه ى خود،خواندن ادعيه - و سحرخيزى است؛ [دوم اينكه:]« و زاجر من نفسه »؛ از درونِ خود يك هشدار دهنده اى داشته باشد. اگر اين دو تا نبود، «ولم يكن له قرين مرشد»، يك دوستى، همراهى كه او را ارشاد كند، به او كمك كند،راهنمائى كند،
دوستى كه ديدار او شما را به ياد خدا بيندازد؛ كه اگر اين هم نبود، « استمكن عدوّه من عنقه »؛ خود را در مقابل دشمنِ خود مطيع كرده است؛

منبع: سايت دفتر مقام معظم رهبری

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
ایت الله بهجت (ره)

ایت الله بهجت (ره)

توسل بهتر از تشرف

حضرت آيت الله بهجت (ره) در بخشى ازفرمايشاتشان فرموده اند:«لازم نيست كه انسان در پى اين باشد كه به خدمت حضرت ولى عصر (عج) تشرّف حاصل كند؛ بلكه شايد خواندن دو ركعت نماز، سپس توسّل به ائمه (عليهم السلام) بهتر از تشرّف باشد... ما در درياى زندگى در معرض غرق شدن هستيم؛ دستگيرى ولىّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسيم. بايد به ولىّ عصر (عج)استغاثه كنيم كه مسير را روشن سازد وما را تا مقصد، همراه خود ببرد... دعاى تعجيل فَرج، دواى دردهاى ما است.»

در محضر بهجت : 1/ص 187 تا 363

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

اَدَّبْتُ نَفْسى فَما وَجَدْتُ لَها بِغَيرِ تَقْوَى الاْلهِ مِنْ اَدَبِ
فى كُلِّ حالاتِها وَ اِن قَصُرَت اَفْضَلَ مِنْ صَمْتِها عَنِ الْكَذِب
وَ غيبَةِ النّاسِ اَن غيبَتَهُم حَرَّمَها ذُوالْجَلالِ فِى الْكُتُبِ
اِن كانَ مِن فِضَّةٍ كَلامُكِ يا نَفْسُ فَاِنَّ السُّكوتَ مِن ذَهَبِ

به ادب و تربيت نفس خود پرداختم و براى آن ادبى بهتر از تقواى الهى در تمام حالاتش نيافتم. و اگر از پس اين امر برنيامد، براى آن چيزى بهتر از دم فروبستن از دروغ نيافتم. و از غيبت مردمان، همانا غيبت آنان را خداوند با عظمت در كتاب ها حرام كرده است.
اى نفس، اگر سخن تو نقره است، سكوت طلاست.

نهج السعادة، ج 7، ص 386

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

کمک به بردار مومن

شيخ صدوق از حضرت صادق (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود: هر كس كه برادر مؤمن اندوهگين و تشنه را كمك كند و اندوهش را از بين ببرد و يا خواسته اش را برآورده سازد براى او از طرف خداوند هفتاد و دو رحمت است كه يكى از آنها را حق تعالى در دنيا به او مرحمت فرمايد
كه با آن زندگى خود را اصلاح نمايد و هفتاد و يك رحمت ديگر براى جلوگيرى از ترسهاى روز قيامت او باشد.

منازل الاخره ، شيخ عباس قمى

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
سخن بنیانگذار انقلاب ره

سخن بنیانگذار انقلاب ره

سرگرمى به علوم حتى عرفان و توحيد اگر براى انباشتن اصطلاحات است- كه هست-و براى خود اين علـوم است، سالـك را به مقـصد نزديك نمىكند كه دور مىكـند اَلعـلمُ هـوَ الحِجابُ الاَكبر؛
و اگر حق جـويى و عشـق به او انگيزه است كه بسيار نادر است، چـراغ راه است و نور هدايت.

امام خمینی (ره)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

کوتاه اما ...

- انسان پرهيزكار، در پى انتخاب درست است و فرد طمع كار، در پى انتخاب درشت. خشم، رعدى است كه سيل پشيمانى رابه دنبال دارد. - طمع كار، بدهكار مى شود و بدهكار، اسير. اسيرترين انسان، كسى است كه متوقع تمجيد و مهر ديگران باشد. - به فضايل انسانى آنقدر عادت كن
كه انجام دادن آن، براى تو نشاط باشد، نه وظيفه. - دانه نيكى هاى خود به ديگران را درخاك تواضع پنهان كنيد تا با گذشت زمان، وجود شما گل كند. - وقتى كسى تغييرى مثبت در خود ايجاد مى كند، گذشته را به او يادآورى نكنيد كه پشيمان خواهد شد.
- از شادى هاى كوچك، براى خود شادى هاى بزرگ بسازيد؛ زيرا گرمى هر آتشى، با شعله اى كوچك آغاز شده است.

زمزم دل (سخنان كوتاه اخلاقى تربيتى)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
از کلام امیر مومنان علیه السلام

از کلام امیر مومنان علیه السلام

ورویی و نفاق از دیدگاه نهج البلاغه

امام علي (ع) مي فرمايند: خدايا به تو پناه مى برم كه ظاهر من در برابر ديده ها نيكو و درونم در آنچه كه از تو پنهان مى دارم، زشت باشد و بخواهم با اعمال و رفتارى كه تو از آن آگاهى، توجه مردم را به خود جلب نمايم و چهره ظاهرم را زيبا نشان داده
با اعمال نادرستى كه درونم را زشت كرده به سوى تو آيم، تا به بندگانت نزديك و از خشنودى تو دور گردم.

حكمت 276

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

حکایتی از حضرت علی(ع)

مردى به خدمت اميرالمومنين رسيد و عرض كرد:من فرسخ ها راه آمده ام تا هفت سوال از شما كنم. حضرت فرمودند: سوال كن. 1:چيست كه از آسمان بزرگتر است؟ حضرت فرمودند: دروغ بستن بر بى گناه. 2:چيست كه از زمين وسيعتر است؟ حضرت فرمودند:حق
3:چيست كه از آتش گرمتر است؟ حضرت فرمودند:حرص 4:چيست كه از يخ سردتر است؟ حضرت فرمودند:حاجت بردن به سوى آدم بخيل 5:چيست كه از دريا غنى تر است؟ حضرت فرمودند:آدم قانع 6:چيست كه از سنگ سخت تر است؟حضرت فرمودند:دل انسان كافر
7:چيست كه از يتيم ضعيف تر است؟حضرت فرمودند:سخن چين از يتيم ضعيف تر وبيچاره تر است.

برگرفته از كتاب آيا ميدانيد.تاليف رضا جاهد

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

یک استفتاء

سوال: منظور از لباس شهرت چيست و پوشيدن آن چه حكمى دارد و آيا نماز خواندن با آن اشكال دارد؟
جواب: لباس شهرت لباسى است كه پوشيدن آن براى شخص به خاطر رنگ يا كيفيت دوخت يا مندرس بودن آن و ياعلل ديگر مناسب نيست به طورى كه اگر آن را در برابر مردم بپوشد توجه آنان را به خود جلب نموده و انگشت نما مى شود. پوشيدن چنين لباسى
بنابراحتياط واجب جايز نيست ولى نمازخواندن با آن اشكال ندارد

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

ترک هوی و هس

من مواعظ النبی (ص) : مَنْ أَكَلَ مَا يَشْتَهِي وَ لَبِسَ مَا يَشْتَهِي وَ رَكِبَ مَا يَشْتَهِي- لَمْ يَنْظُرِ اللَّهُ إِلَيْهِ حَتَّى يَنْزِعَ أَوْ يَتْرُك . (تحف العقول صحفه 38)
كسى كه هر چه هوس کند بخورد و هر چه هـوس کند بپوشد و هـر چه هوس کند سوار شود؛ خداوند نظر رحمت بر او نفرمايد تا (از اين هوسرانى) دست بردارد. شرح حدیث از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) : در جمله «ركب مايشتهی»، احتمال دارد كه معناى حقيقى كلمه مراد باشد؛ يعنى هر مركبى كه مورد ميل اوست، انتخاب كند و احتمال دارد به معناى «ركب الامر» باشد؛ يعنى هر كارى دلش خواست انجام دهد. بهرحال، نظر و توجه الهى كه رأس همه خيرات و مايه همه كمالات انسان در عالم وجود است؛ با ارتكاب اين امور از انسان گرفته مى‌شود و ترك آن هم به اين است كـه با رياضت اختـيارى ، آنـچه را كـه هـوس مى‌كند و مى‌تواند انجام دهد كنار بگذارد.كسانى كه قدرت انجام تمام مشتهيات(خواسته ها وآرزوهای ) خود را ندارند بايد قدر بدانند؛ زيرا اين نعمت بزرگى است كه انسان در مقابل هوا و هوسهاى خود، ميدان گسترده‌اى نداشته باشد. گرچه اگر بتواند و مبارزه كنـد،ثواب بيشترى دارد.

منبع : سایت دفتر مقام معظم رهبری، شرح حدیث

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

عواقب سبک شمردن نماز

روزى حضرت صدّيقه كبرى، فاطمه زهراء سلام اللّه عليها به محضر مبارك پدر بزرگوار خود، رسول گرامى اسلام (ص) وارد شد؛ و اظهار داشت : اى پدر جان ! جزاى آن دسته از مردان و يا زنانى كه نماز را سبك مى شمارند، چيست ؟پيامبر خدا (صلوات الله علیه و آله وسلم) فرمود: دخترم ، فاطمه جان ! هركس نماز را سبك شمارد ، خداوند او را به پانزده نـوع عقاب ، مجـازات مى گرداند : شش نوع آن در دنيا، سه نوع آن موقع مرگ و جان دادن ، سه نوع در قبر و سه نوع ديگر در قيامت ، آن هنگامى كه از قبر بر انگيخته شود خواهد بود.
مستدرك الوسائل : ج 3، ص 23، ح 1.

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
ایت الله بهجت (ره)

ایت الله بهجت (ره)

جلب رضایت حق

از ایراد و دروغ [گفتنِ دیگران ] نترسید تا [زمانی که] دست شما به بالاست. یک ریسمانی در بالای سرتان داشته باشید و به آن چنگ زنید. همیشه متکی به خدا و متکی به خواستِ خدا باشید. او را ناصر و معینِ خود بدانید. به زید و عمرو و بکر نگاه نکنید که با شما خوب است یا بد؟
نگاه کنید به اینکه خدا از شما راضی باشد. این ملاک است و لو همه ی عالم از شما ناراضی باشند. او [خدا] که راضی بود، غصه ندارد که دیگران راضی هستند یا نیستند؛ از شما خوششان می آید یا نمی آید.

بخشی از سخنان آیة الله العظمی بهجت در دیدار شهردار تـهران با ایشان 26 / 2 / 87

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

دوستی با دوستان خدا

مرحوم حاج هادی ابهری(ره) که از اولیای طراز اول خدا بود ، می گوید : به کربلا رفتم و تنها تقاضایی که از حضرت سید الشهدا(ع) کردم ، این بود که یک رفیق خوب که تو می پسندی در راه من قرار بده. وقتی که می خواستم از حرم خارج شوم ، آیت الله میلانی(ره) را دیدم که به من فرمودند ابهری ! رفیقی که می خواستی من هستم ! آری ! رفیق همراز و همراه خوب ، انسان را به کمال می رساند. (دعا کنید خداوند رفیق های خوب نصیبتان کند.)

ارزشها و لغزشهای نفس حسین انصاریان ص60-61

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

می‌شود که انسان هم خودپرست باشد و هم خداپرست. نمی‌شود که انسان هم منافع خودش را ملاحظه کند و هم منافع اسلام. باید یکی از این دو تا باشد، یا باید الهی باشد یا شیطانی، این دو راه است

صحیفه نور ،ج17 ص210

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

یداری در سحر

از خدا بخواهید لذت عبادت و نماز شب را به شما بچشاند، آن وقت دیگر لازم نیست كه ‏ساعت كوك كنید. ما كه ساعت كوك می‏كنیم مریض هستیم، روحمان مریض است، مگر ‏خروس ساعت كوك می‏كند؟!‏ كم ز خروسی مباش، مُشت پَری بیش نیست از سر شب تا سحر ذكر خدا می‏كند اگر شما می‏خواهید با خدا دوست شوید، نماز شب بخوانید. حضرت رسول ‏اكرم(صلی‏الله‏علیه‏وآله) فرموده‏اند: خداوند متعال حضرت ابراهیم (علیه‏السلام) را به ‏دوستی نگرفت مگر به خاطر اطعام و نماز خواندن او در شب، در حالی كه مردم خواب ‏بودند. اگر خواب بـودی و خـروسی صـدا كرد و بـیدار شـدی به خـروس فحش مـده، می‏دانی ‏چـه می‏گوید؟ می‏گوید: «أذكُرُواللّه یا غافِلُون»؛ ای غافل‏ها بلند شوید و به یاد خدا باشید.
‏ دانی كه چه گویدت خروس سحری ‏ یعنی كه شبی گذشت و تو بی‏خبری

(از سلسله مباحث اخلاقی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرا نی (ره))

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

طلب روزی حلال

في حديث المعراج : يَا أَحْمَدُ إِنَّ الْعِبَادَةَ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةٌ مِنْهَا طَلَبُ الْحَلَالِ فَإِنْ أُطِيبَ مَطْعَمُكَ وَ مَشْرَبُكَ فَأَنْتَ فِي حِفْظِي وَ كَنَفِي
خداي متعال به رسولش فرمود: اي احمد! عبادت ده قسمت است که نه قسمت آن طلب روزي حلال مي باشد،
پس اگر خوراک و نوشيدني ات پاک و حلال باشد در پناه و حمايت من هستي.

ميزان الحکمه، ري شهري، عنوان «عباده» ذيل انواع العباده (باب 2494)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

توجه به خانواده با عشق به اسلام و انقلاب

خاطـره ای از شهیـد صـدرالله فنی فـرمانده سپاه 16 رمضان : شبی به منزل آقا صدرالله رفتم، دیدم همانند یک خدمه برای دختر بزرگش کار می کند و گوش به فرمان اوست. از این همه علاقه و عنایت شگفت زده شدم.
گفتم:صدرالله تو که اینقدر وابسته به فرزندانت هستی، چطور آنها را به مدت طولانی تنها می گذاری و به مأموریت میروی؟ وی در پاسخ گـفت : علاقـه ام به انقلاب و اسـلام صد چندان است
ولی حالا که نزد بچه ها هستم، وظیفه خود می دانم که نهایت محبت خویش را به آنها ابراز دارم.

بـه نقـل از دکـتر عـزیـزاللـه سـالاری از دوستان شهید وبلاگ عاشقان شهادت

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

برداشت های اخلاقی تربیتی از قرآن کریم

آیه159 آل عمران: پس به [بركت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سخت دل بودى قطعا از پيرامون تو پراكنده مى‏ شدند پس از آنان درگذر و برايشان آمرزش بخواه و در كار[ها] با آنان مشورت كن و چون تصميم گرفتى
بر خدا توكل كن زيرا خداوند توكل‏ كنندگان را دوست مى‏ دارد
برداشت اخلاقی : اگر مى‏خواهيد مخاطبان به سوى شما جذب شوند، ابتدا به خودتان بپردازيد! روح خشك و سنگين و بى لطافت، هيچ گاه در امر تربيت موفق نمى‏شود.
مهربانى، دلسوزى و رقت قلب را در خود بپروريد تا مردم بى آن كه شما متوجه شويد، در اطرافتان جمع گردند؛

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

یک استفتاء

سوال: آيا امر به معروف و نهى از منکر به اساتید در صورتى که احتمال بدهيم که براى ما ضرر نمره‌اى داشته باشد جايز مى‌باشد؟
جواب: موارد معروف و منکر مختلف است ، و صرف احتمال ضعيف ضرر، رافع تکليف نيست.

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
سخن بنیانگذار انقلاب ره

سخن بنیانگذار انقلاب ره

حجاب نفس

باید دانست اگر انسان از خود غفلت کند و در صدد اصلاح نفس وتزکیه آن برنیاید و نفس را سرخود بار بیاورد هر روز ، بلکه هر ساعت، بر حجاب های آن افزوده شود و از پس هر حجابی، حجابی بلکه حجبی برای او پیدا شود
تا آنجا که نور فطرت بکلی خاموش شود و از محبت الهیه در آن اثری و خبری باقی نماند بلکه از حق تعالی و آنچه به او مربوط است متنفرگردد و ریشه عداوت حق و مقربان درگاه مقدس او در قلبش محکم گردد تا آنجا که به کلی درهای سعادت به روی او بسته شود
و راه آشتی با حق تعالی و شفعاء (اهل شفاعت) منسدّ (بسته) گردد .

امام خمینی(ره)، شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص83

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
ایت الله بهجت (ره)

ایت الله بهجت (ره)

طریق هدایت

از واضحات است که خواندن قرآن در هر روز، و ادعیه مناسبه اوقات و امکنه، در تعقیبات وغیرآنها؛ و کثرت تردد در مساجد و مشاهد مشرفه؛ و زیارت علما و صلحاء و همنشینی با آنها، از مرضیات خدا و رسول(ص) است و باید روز به روز، مراقب زیادتی بصیرت
و انس به عبادت و تلاوت و زیارت باشد. و بـر عـکس ، کثرت مـجالـست بـا اهـل غفلت، مزید قساوت و تاریکی قلب و استیحاش(دلزدگی) از عبادت و زیارات است؛ از این جهت است که احوال حسنه حاصله از عبادات و زیارات و تلاوتها، به سبب مجالست
با ضعیف الایمان- در غیر اضطرار و برای غیر هدایت آنها- سبب می شود که ملکات حسنه خود را از دست بدهد، بلکه اخلاق فاسده آنها را یاد بگیرد.

کتاب 11 درس عرفانی از آیت الله العظمی بهجت(ره)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

روزی مقدر

امام صادق علیه السلام فرمود: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ الْخَلْقَ وَ خَلَقَ مَعَهُمْ أَرْزَاقَهُمْ حَلَالًا طَیِّباً فَمَنْ تَنَاوَلَ شَیْئاً مِنْهَا حَرَاماً قُصَّ بِهِ مِنْ ذَلِكَ الْحَلَالِ.
خداى بزرگ خلایق را آفرید ، و براى آنان روزى حلال و پاكیزه نیز آفرید. پس اگر کسی بخشی از آن را از راه حرام به دست آورد و مصرف كند؛ از قسمت حلال روزى او كاسته خواهد شد.

( اصول کافی 5، 81)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
ایت الله مجتهدی (ره)

ایت الله مجتهدی (ره)

مباهات بر ملائکه

مگر چه قدر می خواهی بخوابی؟ استاد ما حضرت حـاج شــــیخ عـلی اكـــبربـرهـــان (ره) می فـرمـودنـد : آن قــدر در قــبر بــخوابــیم كــه استـخـوان هـایـمان بپوسد،یك شب هم بلند شو ببین چه خبـــر است.
پــیامـبراكـرم (ص) می فرمایند: وقتی بنده ای از خواب شیرینش و از رختخوابش برخیزد در حالی كه خواب آلود است، برای این كه به سبب نماز شبش می خواهد كه خداوند را راضی كند، خداوند متعال به سبب آن بنده ، بر ملائكه مباهات می كـند
و می گـویـد : این بـنده مـرا می بینید كه بلند شده و خواب شیرینش را ترك كرده تا كاری را انجام دهد كه بر او واجب نكرده ام؟ شاهد باشید كه من او را آمرزیدم.

گزیده ای از سخنان آیت ا..مجتهدی(ره)

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
سخن بنیانگذار انقلاب ره

سخن بنیانگذار انقلاب ره

باید جوانان ما بدانند تا معنویت و عقیده به توحید و معاد در کسی نباشد، محال است از خود بگذرد و در فکر امت باشد.

صحیفه امام خمینی (ره)، ج‏3، ص 322

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

دستگیری ولی خدا

ما در دریای زندگی در معرض غرق شدن هستیم؛ دستگیری ولیّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولیّ عصر(عج) استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد ، همراه خود ببرد ... دعای تعجیل فرج، دوای درد های ما است.

کتاب در محضر بهجت،ج1،ص311

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
شهدا

شهدا

حق الناس

دور تا دور نشسته‌ بوديم‌. نقشه‌ ، آن‌ وسط‌ پهن‌ بود. حسين‌ گفت‌ «تايادم‌ نرفته‌ اينو بگم‌، اونجا كه‌ رفته‌ بوديم‌ براي‌ مانور؛ يه‌ تيكه‌ زمين‌بود. گندم‌ كاشته‌ بودن‌. يه‌ مقدار از گندم‌ها از بين‌ رفته‌. بگيد بچه‌هاببينن‌ چه‌قدر از بين‌ رفته‌، پولشو به‌ صاحبش‌ بدين‌.

کتاب یادگاران، خاطرات شهید حسین خرازی خاطره 9

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

آمادگی سفر ابدی

دو روز به مسافرت ابدیش مانده بود که مانند هر روز بحضورش رسیدم، وقتی که سلام عرض کردم و نشستم، فرمودند: برای چه آمدی آقا؟ عرض کردم: آمده ام که درس را بفرمایید. شیخ فرمود: برخیز و برو،
آقا جان برو درس تمام شد!چون نزدیک محرم بودخیال کردم که ایشان گمان کرده که محرم وارد شده است ، عرض کردم؛ دو روز به محرم مانده است و درس ها دایر است. شیخ در حالی که کمترین کسالت و بیماری نداشت
و همه از سلامت کامل شیخ مطلع بودند. فرمودند: آقا جان بشما می گویم: درس تمام شد، من مسافرم، «خر طالقان رفته پالانش مانده ، روح رفته جسدش مانده» این جمله را فرمود و بلافاصله گفت: لا اله الا الله ـ
در این حال اشک از چشمانش سرازیر شد ، عرض کردم: حالا یک چیزی بفرمایید تا بروم. فرمود: تا رسد دستت به خود شو کارگر چون فُتی از کار، خواهی زد به سر باردیگر کلمه لا اله الا الله را گفتند
و دوباره اشک از چشمان وی به صورت و محاسن مبارکش سرازیر شد. پس فردای آن روز ، اولین جلسه روضه سرور شهیدان امام حسین ـ علیه السلام ـ را برگزار کرده بودیم. مرحوم آقا شیخ محمد علی خراسانی ، آمدند و روی صندلی نشستند
و پس از حمد و ثنای خداوند و درود بر محمد و آل محمد صلی الله علیه وآله، گفتند: انا لله و انا الیه راجعون شیخ مرتضی طالقانی از دنیا رفت و طلبه ها بروند برای تشییع جنازه او.

به نقل از محمد تقی جعفری ترجمه و تفسیر نهج البلاغه، ج13، ص 249، 248.

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز

یک استفتاء

سوال: ظهور و چاپ عكس‌هاى خانوادگى و يا عروسى كه در آنها خانم‌ها با محارم خود و بدون حجاب كامل مى‌باشند توسط عكاسى‌ها چه حكمى دارد؟
جواب: ظاهر كردن و چاپ آن نزد عكاسى كه آنها را نمى‌شناسد بدون قصد ريبه و لذت و خوف وقوع در فتنه و فساد اشكال ندارد.

شهید یوسف الهی

کاربر ممتاز
سخن بنیانگذار انقلاب ره

سخن بنیانگذار انقلاب ره

بـاخـودبينى (و خـودخواهی)، خـداخواهـى و خدابينى، خيالى است خـام و امرى است بـاطـل و مـحـال . مـادامـى كـه مـمـلكـت وجـود شـمـا از حـبّ نـفـس و حـبّ جـاه و جـلال و شـهـرت و رياسـت پر است،
نمى توان ملكات شما را ملكات فـاضله دانست و اخلاق شمـا را اخلاق الهى شـمرد. ... و تا ملکوت شما ملکوت انسانی نباشد و قلب شما از این اعوجاجها و خودخواهی ها پاک نباشد، منزل حق تعالی نباشد.

(چهل حدیث امام خمینی رحمه الله علیه / صفحه 45)