اخبار دانشگاهی

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
کارنامه آزمون ارشد فردا منتشر می‌شود/ انتخاب رشته از ۲۸ اردیبهشت

کارنامه آزمون ارشد فردا منتشر می‌شود/ انتخاب رشته از ۲۸ اردیبهشت

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۴ فردا سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۴ منتشر می شود.
دکتر حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نتایج اولیه آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۴ به صورت کارنامه تنظیم شده است و کارنامه کلیه داوطلبان فردا سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۴ بر روی سایت سازمان سنجش قرار داده می شود.


مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: دفترچه انتخاب رشته از ساعت ۱۸ روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت بر روی سایت سازمان سنجش قرار داده خواهد شد.

توکلی اظهار داشت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته می شوند ضرورت دارد بر اساس برنامه از روز چهارشنبه پس از دریافت دفترچه انتخاب رشته های تحصیلی و اطلاعیه های سازمان سنجش نسبت به انتخاب حداکثر ۱۰۰ کد رشته محل از کدرشته های امتحانی مجاز اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می توانند از روز دوشنبه ۲۸ تا پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به سایت سنجش مراجعه کنند و فرم انتخاب رشته اینترنتی خود را تکمیل کنند. پس از تایید کد رشته های انتخابی کد ۱۵ رقمی در به داوطلب داده می شود و در غیر اینصورت انتخاب رشته تکمیل نخواهد بود
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
۱۵ گرایش جدید فنی مهندسی در علوم تحقیقات راه اندازی می شود

۱۵ گرایش جدید فنی مهندسی در علوم تحقیقات راه اندازی می شود

رئیس دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات از راه اندازی 15 گرایش جدید فنی مهندسی در این واحد خبر داد.
به گزارش خبرگاری مهر، امیر مسعود رحمانی در خصوص سیستم آموزشی واحد علوم تحقیقات گفت: برنامه آموزشی توسط مدیران گروه، متناسب با رشته های زیر مجموعه و پیش بینی تعداد دانشجویان در رشته های جدید، مطابق با آخرین سرفصل مصوب دانشگاه آزاد اسلامی و وزرات علوم، تحقیقات و فناوری تهیه می شود.


وی افزود: بیش از ۱۵ گرایش جدید در سال تحصیلی جدید در واحد علوم و تحقیقات به منظور ارتقاء کیفیت آموزش و نیاز جامعه و علاقه مندی داوطلبان راه اندازی می شود، راه اندازی رشته های مهندسی برق در گرایش های میکرو الکترونیک، الکترونیک دیجیتال و الکترونیک ابزارهای نیمه هادی، مهندسی عمران گرایشهای آب و سازه های هیدرولیکی، مهندسی خاک، مهندسی علوم و تکنولوژی پلیمر، مهندسی ورزش در مقطع ارشد در چندین گرایش و مهندسی هسته ای گرایش مواد و چرخه سوخت هسته ای، مهندسی عمران آب و سازه های هیدرولیکی، مهندسی پلیمر در مقطع دکتری از جمله رشته های مد نظر این دانشکده است که در صورت تصویب از سال تحصیلی جدید اقدام به پذیرش دانشجو خواهد شد.


رئیس دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به اینکه گرایش‌های رشته مهندسی ورزش در مقطع ارشد برای اولین بار است که در ایران در واحد علوم و تحقیقات راه اندازی خواهد شد، گفت: مهندسی ورزش رشته ای چند نظمی (بین رشته ای) و در برگیرنده رشته های مهندسی پزشکی، نساجی، برق، کامپیوتر و مکانیک است که سرفصل
این رشته در تمامی گرایشهای آن توسط دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات ارائه شده است.


رحمانی افزود: برای هر یک از دروس که در سر فصل مصوب رشته تعریف شده است، طرح درس توسط استاد مربوطه مشخص و در سایت دانشکده فنی و مهندسی قرار داده شده است تا دانشجویان موضوعات درس را بتوانند پیش از اخذ درس بررسی کرده و پس از ارائه درس نیز موضوعات تدریسی را دنبال کنند.


وی با اشاره به اینکه تنها مرکز تحقیقاتی موجود در دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات مرکز تحقیقات فناوری ارتباطات پیشرفته است، افزود: متأسفانه به دلیل مشکلات ساختاری و بروکراسی اداری و مستقل نبودن مرکز از نظر مالی، این مرکز در حال حاضر فعال نیست، به عنوان مثال برای مکاتبات با مراکز صنعتی ابتدا باید نامه را به دانشگاه ارسال کنیم و سپس دانشگاه نامه ای به مراکز صنعتی بدهد، این بروکراسی اداری این شبهه را در بین مراکز صنعتی ایجاد می کند که مراکز تحقیقاتی واحد علوم و تحقیقات استقلال لازم را ندارند. بهترین راه عملکرد مستقل مراکز تحقیقاتی واحد با نظارت کلی واحد است.


رئیس دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه در حال حاضر دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات دارای دو مجله فارسی زبان مهندس عمران با درجه علمی–پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مجله انگلیسی زبان journal of advances in computer engineering and technology است، گفت: علاوه بر این دو مجله سعی بر راه اندازی مجلات تخصصی دیگری در رشته های فنی و مهندسی این دانشکده داریم که از آنجمله می توان به مجله ای در زمینه هسته ای اشاره کرد.


وی افزود: در هر سال تعداد زیادی مقاله ISI و ISC یا علمی پژوهشی توسط اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی ارائه می شود، آمار مقالات ارائه شده در سال ۱۳۹۳ به تعداد بیش از ۱۵۰ ISI و ۲۰۰ ISC و علمی و پژوهشی است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرح توسعه ۳ دانشگاه بزرگ تهرانی از سر گرفته می شود

طرح توسعه ۳ دانشگاه بزرگ تهرانی از سر گرفته می شود

معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: ما در وزارت علوم اعتباری برای حمایت از طرح و توسعه دانشگاه ها نداریم ولی هماهنگی هایی شده تا این طرح ها که چند سالی است متوقف شده، مجددا در دستور کار قرار گیرد.
محمد حسین امید درباره طرح و توسعه دانشگاه های بزرگ به ویژه دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر گفت: هر کدام از طرح های توسعه دانشگاه ها در قالب پروژه خاصی بوده که از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی پیگیری می شده است.


وی ادامه داد: در سال جاری هم همان مسیر دنبال می شود ما در وزارت علوم اعتباری برای حمایت از این طرح و توسعه نداریم ولی هماهنگی هایی انجام داده و این بحث را دنبال می کنیم که دانشگاه هایی که طرح های توسعه ای نیمه کاره دارند و طرح های آنها چند سالی است به دلایل مختلف متوقف شده، مجددا در دستور کار قرار گیرد.


معاون اداری مالی وزارت علوم افزود: مذاکرات اولیه هم با بخش‌های مختلف دولت صورت گرفته است که توسعه این دانشگاه ها به ویژه دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، که معضلات زیادی را در اطراف خود دارند انجام شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
فراخوان بورسیه دانشجویان دکتری

فراخوان بورسیه دانشجویان دکتری

معاون مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم اعلام کرد: ثبت نام متقاضیان (دانشجویان دکتری)برای جذب به صورت بورسیه از تاریخ ۲۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۸ خرداد ۹۴ ادامه خواهد داشت .

محسن ضرغام در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر دانشگاه‌ها مشغول اعلام نیازهای خود به مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم هستند.



وی ادامه داد: بعد از اعلام نیاز دانشگاه‌ها، اداره کل بورس سازمان امور دانشجویان و مرکز نظارت آموزش عالی نیازهای اعلام شده را بررسی کرده و بعد از طی فرایندی، آنها را منطبق با قوانین، مقررات و نیازهای موجود، اصلاح کرده و نیازهای اصلی را مشخص می کنند.



معاون مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم افزود: سپس نیازهای واقعی برروی سایت مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم قرار می گیرد، متقاضیان می توانند از ۲۳ اردیبهشت الی ۱۸ خرداد ۹۴ برای ثبت نام به سایت مرکز جذب اعضای هیات علمی مراجعه کنند.



وی افزود: نتایج نهایی بعد از طی فرایند لازم و اولویت بندی اعلام می شود.



لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه پیام نور از ۳۱ اردیبهشت ماه

آغاز مصاحبه آزمون دکتری دانشگاه پیام نور از ۳۱ اردیبهشت ماه

زمان شرکت در مصاحبه جهت معرفی شدگان چند برابر ظرفیت آزمون دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور سال ۹۴ اعلام شد.
به گزارش خبرنگار مهر، زمان مصاحبه آزمون دکتری تخصصی سال ۹۴ دانشگاه پیام نور از ۳۱ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا روز ۲۱ خرداد ماه ادامه خواهد داشت.


افرادی که برای مصاحبه به این دانشگاه معرفی شده اند ضروری است در ساعات اداری بر اساس جدول زمانبندی و با همراه داشتن مدارک لازم به آدرسهای اعلام شده مراجعه کنند.


همچنین به دلیل محدویت زمانی موجود در اعلام نتایج به همراه داشتن مدارک مورد نیاز در روز مصاحبه ضروری بوده و دریافت هیچ مدرکی در زمان دیگر امکان پذیر نیست، بنابراین امتیاز داوطلب صرفا بر اساس مدارک دریافتی محاسبه خواهد شد.


داوطلبان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت دانشگاه پیام نور به آدرس http://www.pnu.ac.ir/ مراجعه کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد در ساعت ۸ شب/۶۵ درصد افراد مجاز شدند

اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد در ساعت ۸ شب/۶۵ درصد افراد مجاز شدند

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۴ از ساعت ۲۰ امروز سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۴ منتشر می شود.
دکتر حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نتایج اولیه آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۴ به صورت کارنامه تنظیم شده است و کارنامه کلیه داوطلبان از ساعت ۲۰ امروز سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۴ بر روی سایت سازمان سنجش قرار داده می شود.


وی افزود: از تعاددا ۶۵۵ هزار و ۶۷۹ داوطلب حاضر در آزمون تعداد ۴۲۹ هزار و ۶۸۸ داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند به عبارت دیگر ۶۵.۵۳ درصد حاضرین مجاز شدند. از تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته تعداد ۲۱۳ هزار و ۹۸۲ نفر زن و ۲۱۵ هزار و ۷۰۶ نفر مرد هستند. ۴۹.۸۰ درصد مجازین زن و ۵۰.۲۰ درصد مجازین مرد هستند.


مشاور عالی سازمان سنجش یادآور شد: از تعداد ۴۲۹ هزار و ۶۸۸ داوطلب مجاز به انتخاب رشته ۱۴۲ هزار و ۶۷۶ داوطلب برای دوره های روزانه و سایر دوره ها تعداد ۲۸۷ هزار و ۱۲ داوطلب منحصرا به انتخاب رشته های تحصیلی سایر دوره ها (به جز دوره روزانه) مجاز هستند.


وی گفت: تعداد ۳۰ هزار و ۸۴۶ داوطلب در دو کد رشته مجاز به انتخاب رشته شدند. از این تعداد ۱۴ هزار و ۱۶۱ داوطلب زن و ۱۶ هزار و ۶۸۵ داوطلب مرد هستند.


مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: دفترچه انتخاب رشته از ساعت ۱۸ روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت بر روی سایت سازمان سنجش قرار داده خواهد شد.

توکلی اظهار داشت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته می شوند ضرورت دارد بر اساس برنامه از روز چهارشنبه پس از دریافت دفترچه انتخاب رشته های تحصیلی و اطلاعیه های

سازمان سنجش نسبت به انتخاب حداکثر ۱۰۰ کد رشته محل از کدرشته های امتحانی مجاز اقدام کنند.


وی خاطرنشان کرد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می توانند از روز دوشنبه ۲۸ تا پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به سایت سنجش مراجعه کنند و فرم انتخاب رشته اینترنتی خود را تکمیل کنند. پس از تایید کد رشته های انتخابی کد ۱۵ رقمی در به داوطلب داده می شود و در غیر اینصورت انتخاب رشته تکمیل نخواهد بود.


مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فهرست اسامی قبول شدگان نهایی در دهه اول شهریورماه اعلام می شود و ظرفیت پذیرش جمعا ۱۲۳ هزار و ۴۵۲ نفر خواهد بود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جلوگیری از سقوط تحصیلات عالی – اینفوگرافی

جلوگیری از سقوط تحصیلات عالی – اینفوگرافی

اینفوگرافی رابطه موقعیت های شغلی با تحصیلات عالی




 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] خوابگاه‌های دانشجویی شناسنامه‌دار می‌شوند
[/h]
» سرویس: دانشگاه و حوزه - صنفي، دانشجويي
کد خبر: 94022614961
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱



رییس صندوق رفاه دانشجویان از شناسنامه‌دار کردن خوابگاه‌های دانشجویی خبر داد و گفت: این طرح در راستای این هدف انجام می‌گیرد که هر خوابگاه بنا بر امکاناتی که ارائه می‌کند اجاره بها دریافت کند.

ذوالفقار یزدان‌مهر در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،درمورد نحوه اجرای این طرح توضیح داد: برای شناسنامه‌دار کردن خوابگاه‌ها قدمت خوابگاه، امکانات، فضای فیزیکی و... مورد بررسی قرار می‌گیرد، این طرح در راستای این هدف انجام می‌گیرد که هر خوابگاه بنا بر امکاناتی که ارائه می‌کند اجاره بها دریافت کند، یکی از مشکلات موجود این است که میزان اجاره بهای خوابگاهی که در تهران قرار دارد و خوابگاهی که در سیستان و بلوچستان قرار دارد یکسان است در حالی که باید متناسب با خدمات و قیمت تمام شده خوابگاه ها، اجاره بها دریافت شود.

وی با بیان اینکه سامان‌دهی خوابگاه‌ها بیش از 500 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد،ادامه داد: باید نهادهای عمومی و غیردولتی را برای ورود به بخش تجهیز خوابگاه‌ها تشویق کنیم و دولت و مجلس را متقاعد کنیم تا ورود جدی به تامین اعتبار در بودجه سال 95 داشته باشند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه خدماتی که در بخش خوابگاه‌ها ارائه می شود در شأن دانشجویان نیست و با استانداردها فاصله زیادی دارد،گفت: در برنامه پنجم توسعه تکلیف شده که در بحث خدمات رفاهی برون سپاری شود، استراتژی صندوق بر همین اساس این است که در بخش غیر دولتی با هدف ارتقای خدمات‌رسانی برای فعالیت در بخش خوابگاه‌ها رغبت ایجاد کند.از دیگر برنامه‌های صندوق این است که نظارت بر خوابگاه‌ها را روش‌مند کرده و تسهیلات ارزان قیمت ارائه کند تا فشار کم تری به دانشجویان وارد شود.

یزدان‌مهر با تاکید بر اینکه یکی از برنامه‌های صندوق، افزایش مشارکت بخش غیردولتی در امور خوابگاه‌ها است، توضیح داد: برای این منظور، از سازمان‌هایی مانند بنیان مسکن،شهرداری‌ و... که جامع هدف آن ها جوانان است کمک گرفته می‌شود. برای مثال از شهرداری در بخش مقاوم سازی خوابگاه‌های فرسوده و از بنیاد مسکن برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای خوابگاه‌های متاهلین کمک گرفته می‌شود. همچنین اگر خیرین و بخش خصوصی قصد داشته باشند در بخش خوابگاه‌ها ورود پیدا کنند، زمین از طرف دانشگاه در اختیارشان قرار داده می‌شود و وزارت علوم 50 درصد آورده خواهد داشت.

تشکیل اتاق فکر در صندوق رفاه دانشجویان با حضور معاونین دانشجویی

وی در ادامه از تشکیل "اتاق فکر" در صندوق رفاه خبر داد و افزود: یکی از سیاست‌های صندوق رفاه این است که دانشگاه‌ها را در مدیریت صندوق مشارکت دهد، بنابراین اتاق فکر صندوق با حضور معاونین دانشجویی دانشگاه‌ها و مدیران دانشگاهی و دانشجویان عزیز تشکیل جلسه می‌دهد تا با نقطه نظرات آن‌ها تصمیم‌گیری بهتری انجام شود.

وی ادامه داد: شورای راهبردی صندوق نیز تعیین شده که بررسی سیاست‌های کلان و تدوین سند استراتژیک را سرلوحه قرار دهد تا با افق 20 ساله فرصت ها و چالش‌های صندوق را آسیب شناسی کرده، نقشه راه طراحی و ساختار صندوق اصلاح و در بررسی فرصت های سرمایه‌گذاری نیز به کمیسیون سرمایه‌گذاری کمک نماید. اتاق فکر به شورای راهبردی خوراک می دهد و در تصمیم‌سازی بهتر کمک می‌کند.

اقدامات صندوق رفاه برای ارتقای کیفیت تغذیه

رییس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه با اشاره به بحث تغذیه دانشجویان اظهار کرد: مشکلات زیادی در این بخش وجود دارد که برای رفع این مشکلات قصد داریم به صنعتی شدن آشپزخانه‌های سنتی کمک کنیم، مشارکت در خرید اقلام اساسی با کیفیت و قیمت مناسب صورت گیرد، از ظرفیت بخش خصوصی برای توزیع غذای با کیفیت و سالم بهره ببریم و نظارت بر تغذیه را روش‌مند کنیم.

یزدان‌مهر ادامه داد: صندوق رفاه مذاکراتی با شرکت‌های مختلف انجام داده که برندهای مختلف طبق استاندارهای صندوق منوهای مختلف در اختیار دانشجویان قرار دهند تا دانشجویان حق انتخاب داشته باشند. این طرح ابتدا در چند دانشگاه که اعلام آمادگی کرده‌اند مانند دانشگاه اصفهان و شیراز، به عنوان پایلوت شروع می شود و پس از بررسی میزان رضایت‌مندی این دانشگاه‌ها، چنانچه میزان رضایت‌مندی مطلوب بود در دانشگاه‌های دیگر نیز اجرا خواهد شد.

وی درمورد قیمت تغذیه دانشجویان برای سال تحصیلی جدید توضیح داد: بر اساس برنامه پنجم توسعه، تا پایان این برنامه باید 50 درصد هزینه غذا، توسط دانشجو پرداخت شود، درحالی که اکنون اینطور نیست و صندوق رفاه در راستای کمک به دانشجو این کار را نمی کند و بخش کمی از هزینه غذا بر عهده دانشجو است، تصمیم‌گیری درمورد قیمت غذا برای سال تحصیلی جدید باید با تصویب هیات امنا صورت گیرد و هنوز مشخص نشده است.

در بودجه سال 94 رقم ردیف وام شهریه صفر است

رییس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه درمورد وام دانشجویی گفت:علی رغم پیگیری که رییس سابق صندوق انجام داد، در بودجه سال 94 رقم ردیف وام شهریه صفر است و هیچ تخصیصی به صندوق رفاه برای وام شهریه داده نشده است. از طرف دیگر ما متعهد هستیم این تسهیلات را به دانشجویان ارائه کنیم و برای این منظور باید از سایر منابع بهره ببریم، خوشبختانه مقام عالی وزارت با جدیت در حال رایزنی از طریق ریاست جمهوری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تامین منابع هستند. میزان وام‌هایی که به دانشجویان پرداخت می‌شود بر اساس آیین‌نامه مشابه سال گذشته است.

یزدان‌مهر درمورد نحوه بازپرداخت وام توضیح داد: برای بازپرداخت وام، برای دختران 9 ماه و برای پسران در صورتی که سربازی نداشته باشند 9 ماه و در صورتی که سربازی داشته باشند، 2 سال و 9 ماه زمان تنفس داده شده و فرد پس از آن موظف به بازپرداخت وام در اقساط 60 ماهه می‌شود، چنانچه فرد در بازپرداخت وام دیرکرد داشته باشد بر اساس مصوبه و آیین‌نامه سالی 12 درصد به مبلغی که باید پرداخت کند اضافه می‌شود.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] آغاز ثبت نام عتبات دانشگاهیان از اواخر خرداد
[/h]
» سرویس: دانشگاه و حوزه - فرهنگي
کد خبر: 94022615001
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱



معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از آغاز ثبت نام دانشگاهیان جهت اعزام به عتبات عالیات از اواخر خرداد ماه خبر داد .

محمد زارع در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی ایسنا، ضمن اعلام خبر فوق افزود: ثبت نام در سه گروه دانشگاهیان سراسر کشور شامل اساتید، دانشجویان متاهل، دانشجویان دختر با یکی از محارم، پسران دانشجو و کارمندان دانشگاه ها ، گروه دانشگاهیان اعزام شده به عمره در سال ۹۴ و جامانده های عمره ۹۴ انجام خواهد شد که دانشگاهیان جامانده عمره در سال جاری بدون قرعه کشی اعزام خواهند شد.

وی درباره هزینه اعزام به این سفر گفت: هزینه عتبات دانشگاهیان بسته به دوری و نزدیکی به مرز متفاوت است و میانگین قیمت در سال ۹۴ به صورت زمینی در تهران حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان و هوایی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در خصوص اعطای وام به زائرین دانشجو اظهار کرد: بر اساس قوانین بانک تجارت، زائرین دانشجو فقط یکبار مجاز به استفاده از این تسهیلات در قالب سفر زیارتی عمره یا عتبات خواهند بود و دانشگاهیانی که از وام عمره استفاده نکرده اند، می توانند برای سفر عتبات متقاضی دریافت این وام شوند.

زارع ادامه داد: اعزام دانشجویان به عتبات عالیات در ماه های مرداد،شهریور و مهرماه انجام خواهد شد و در این مدت حدود ۱۰ هزار نفر از سراسر کشور به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرح سطح بندی دانشگاه های کشور تا پایان شهریور نهایی می شود

طرح سطح بندی دانشگاه های کشور تا پایان شهریور نهایی می شود

معاون آموزشی وزارت علوم درباره سطح بندی دانشگاه های کشور گفت : برای رتبه بندی دانشگاه های کشور طرحی تعریف شده و پیش بینی می شود تا پایان شهریور ماه امسال این طرح جمع بندی و اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه های منطقه ۹ در دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به بازدید های انجام شده از مناطق مختلف آموزشی کشور اظهار داشت : این نوع بازدید و برگزاری نشست با معاونان آموزشی به بررسی و حل سریع تر مشکلات کمک خواهد کرد و بر اساس برنامه ریزی ها تا پایان شهریور امسال از تمامی مناطق بازدید می شود.


معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص سطح بندی دانشگاه های کشور نیز گفت : برای رتبه بندی دانشگاه های کشور طرحی تعریف شده و پیش بینی می شود تا پایان شهریور ماه امسال این طرح جمع بندی و اجرایی شود.


شریعتی نیاسر گفت: در فاز نخست ۱۰ دانشگاه به عنوان دانشگاه های گروه الف معرفی شدند که با تدوین این طرح بررسی های بیشتری در خصوص ظرفیت های دانشگاه های کشور انجام می شود و احتمال افزایش این تعداد تا ۲۰ دانشگاه معتبر وجود دارد.


وی همچنین از برگزاری اجلاس سراسری معاونان آموزشی کشور خبر داد و گفت: در صورت انجام هماهنگی های لازم، این اجلاس تا پایان شهریور امسال برگزار خواهد شد.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به ظرفیت های دانشگاه شهید چمران اهواز گفت : دانشگاه شهید چمران اهواز با داشتن ظرفیت های علمی مناسب می تواند ارتباطی موثر با دانشگاه های منطقه در حوزه های علمی، پژوهشی و تبادل دانشجو داشته باشد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
تخصيص ۵۰ بورس فرصت مطالعاتی به دانشجويان دانشگاه تهران

تخصيص ۵۰ بورس فرصت مطالعاتی به دانشجويان دانشگاه تهران

معاونت بين‌الملل دانشگاه تهران علاوه بر ۱۰۰ سهميه تخصيص يافته از طرف وزارت علوم، ۵۰ بورس فرصت مطالعاتی به دانشجويان واجد شرايط ارایه می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، براساس بخشنامه ای مبنی بر اعطای بورس فرصت مطالعاتی ۵ ماهه برای دانشجویان ایرانی مقطع دكتری (غیر بورسیه و بورسیه دانشگاه تهران) علاوه بر ۱۰۰ سهمیه تخصیص یافته از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مقرر شد همانند سال گذشته تعداد ۵۰ بورس مذكور توسط معاونت بین‌الملل بر اساس شیوه نامه اجرایی استفاده از فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی برای اعزام دانشجویان دکترای داخل به دوره‌های تخصصی در خارج از کشور در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۴ مورد حمایت مالی قرار گیرد.


براساس این گزارش، شیوه نامه اجرایی استفاده از فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی برای اعزام دانشجویان دکترای داخل به دوره‌های تخصصی در خارج از کشور در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۴ به شرح زیراست:


تعریف
:



به منظور گسترش فعالیتهای علمی بین‌المللی دانشگاه در عرصه‌های مختلف جهانی، اعزام دانشجویان دانشگاه تهران به دوره‌های فرصت مطالعاتی کوتاه مدت خارج از کشور با کمک هزینه دانشگاه، در دومین جلسه هیات منتخب شورای دانشگاه مورخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳، مورد تصویب و موافقت قرار گرفت.


ماده (
۱) شرایط متقاضی:



بند ۱ - اولویت در درجه نخست با بورسیه‌های دانشگاه تهران است.

بند ۲- بورسیه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین بورسیه سایر دانشگاهها مشمول این مصوبه نخواهد بود.
بند ۳- دانشجویان دکتری غیر بورس در صورت دارا بودن سایر شرایط ماده یک می توانند از این امتیاز استفاده کنند.
بند ۴- امتحان جامع را با موفقیت گذرانده و طرح پیشنهادی رساله دکتری آنان تصویب شده باشد.
بند ۵- نفر برتر و برگزیده براساس تائید عمومی- علمی پردیس/دانشکده مربوطه
بند ۶- داشتن دعوت‌نامه یا پذیرش از دانشگاه و یا موسسه مورد تائید پردیس/ دانشکده
بند ۷- تایید پروپزال پایان نامه دوره دکتری، بند ۸-در دوره سنوات معمول اقدام کنند.
بند ۹- از پایان نامه دفاع نکرده باشد.
بند۱۰- در حین استفاده از فرصت نیز اجازه دفاع از پایان نامه را ندارد .
بند ۱۱- ارسال گزارش هر ۲ ماه با تائید استاد راهنما و ارسال آن به معاونت بین‌الملل

ماده (
۲) نحوه اجرا:



بند ۱- تکمیل کاربرگ اطلاعات دانشجویان متقاضی

بند۲- بررسی مجدد پرونده منتخبین پردیس/دانشکده در کمیته‌ای به ریاست معاونت بین‌الملل دانشگاه، مدیر کل دانشجویان غیرایرانی و دبیر جلسه (كارشناس روابط بین الملل اداره بورسها و ماموریتهای علمی معاونت بین الملل دانشگاه) برگزار می‌شود، انجام خواهد شد.
بند ۳- تهیه معرفی نامه‌های لازم (معرفی به نظام وظیفه در صورت نیاز، معرفی نامه لاتین به همراه نامه حمایت مالی، اطلاع به آموزش کل، ) از طرف معاونت بین‌‌الملل

ماده (
۳) تعهدات مالی دانشگاه:



بند ۱- پرداخت پنج ماه کمک هزینه ریالی جهت خرید ارز (مبنای محاسبه ارز مبادلاتی می‌باشد) (ماهیانه ۱۰۰۰ دلار جمعا" ۵۰۰۰ دلار) ، هزینه بلیط رفت و برگشت تا سقف ۲ میلیون تومان، حداکثر کل مبالغ پرداختی تا سقف ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیون ریال است.

بند۲- در صورت همراه داشتن همسر، فرزند کلیه هزینه‌ها بر عهده دانشجو است.

ماده (
۴) سایر مقررات:



بند۱ - در صورتی که دانشجو بیش از مدت مقرر (۵ ماه) در محل تحقیق اقامت داشته باشد کلیه هزینه‌ها بر عهده وی است.

بند ۲- دانشجویان جهت استفاده از فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی خارج از کشور می‌بایستی به میزان مصوب شورای مرکزی بورس سازمان امور دانشجویان، (دانشجویان بورسیه و غیر بورسیه ۲۰۰ میلیون ریال) تعهد محضری به دانشگاه ارائه کنند.
بند ۳- دانشجویان موظفند پس از اتمام فرصت تحقیقاتی ضمن اعلام مراجعت، گزارش جامعی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را با تایید اساتید راهنمای داخل به دانشگاه ارائه و تسویه حساب نمایند.
این شیوه‌نامه در ۴ ماده و۱۹ بند قابل اجرا است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز توزیع کارت آزمون ارشد آزاد 94 از 3 خرداد

آغاز توزیع کارت آزمون ارشد آزاد 94 از 3 خرداد

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد که توزیع کارت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه از سوم خرداد آغاز می‌شود.

مجتبی علوی فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: کارت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی طی روزهای سوم تا پنجم خرداد از طریق سایت مرکز آزمون توزیع می‌شود.


وی با اشاره به رقابت 600 هزار تن در آزمون امسال ادامه داد: آزمون کارشناسی ارشد طی روزهای 7 الی 9 خرداد ماه به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

علوی فاضل ظرفیت پذیرش این آزمون را حدود 180 هزار نفر اعلام کرد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آغاز انتخاب رشته ارشد 94 از فردا

آغاز انتخاب رشته ارشد 94 از فردا

[h=3]تهران- ایرنا- انتخاب رشته برای داوطلبین مجاز به انتخاب رشته در آزمون کارشناسی ارشد سال 1394 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از فردا (دوشنبه) 28 اردیبهشت ماه آغاز و تا روز پنجشنبه 31 خردادماه ادامه خواهد داشت.[/h]حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور صبح امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا اظهار کرد: دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1394 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از ساعت 18روز چهارشنبه 23 اردیبهشت ماه روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته است.

وی افزود: در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1394 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تعداد 429 هزار و 688 داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند.

به گفته توکلی، از تعداد داوطلبین مجاز به انتخاب رشته 213 هزار و 982 نفر زن و 215 هزار و 706 نفر مرد هستند؛ به عبارت دیگر 49.80 درصد مجازین به انتخاب رشته زن و 50.2 درصد از داوطلبین مرد هستند.

وی اضافه کرد: در آزمون کارشناسی ارشد سال 1394 دانشگاه ها، تعداد 655 هزار و 679 نفر در جلسه آزمون حاضر بودند.

توکلی اظهار کرد: هر داوطلب می تواند 100 کد-رشته را از میان کد-رشته های مجاز در فرم اینترنتی انتخاب رشته به ترتیب اولویت علاقه وارد کند.

مشاور عالی سازمان سنجش گفت: از تعداد 429 هزار و 682 داوطلب تعداد 142 هزار و 676 داوطلب برای دوره های روزانه و سایر دوره ها و تعداد 287 هزار و 12 داوطلب منحصرا برای سایر دوره ها (بجز روزانه) مجاز به انتخاب رشته شدند.

وی همچنین اعلام کرد که پاسخنامه امتحانی داوطلبان شرکت کننده در آزمون ورودی دوره های ارشد ناپیوسته سال 1394 و کلید نهایی تصحیح پاسخنامه آزمون، از ساعت 18 امروز(یکشنبه 27 اردیبهشت ماه) روی سایت سنجش قرار خواهد گرفت.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد 94 در صورتی که علاقه مندی خود را برای شرکت در دوره های پیام نور و غیرانتفاعی اعلام نکرده بودند، می توانند در زمان انتخاب رشته با پرداخت هزینه ثبت نامی، علاقه مندی خود را برای گزینش در این بخش نیز اعلام کنند.

پس از گزینش نهایی فهرست اسامی داوطلبین استخراج و در دهه اول شهریور ماه از طریق پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
سقف حمایت 6 میلیونی دانشگاه آزاد برای پایان‌نامه‌ها

سقف حمایت 6 میلیونی دانشگاه آزاد برای پایان‌نامه‌ها

معاون دانشگاه آزاد گفت: موضوعات پژوهش و پایان‌نامه‌های تحصیلات‌تکمیلی باتوجه به نیازهای بومی و منطقه‌ای و نیازهای کلان کشوری تعریف شود.


ابراهیم واشقانی فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی ایسنا درخصوص برنامه‌های سال جاری برای انطباق پایان نامه‌های تحصیلات‌ تکمیلی با چالش های جامعه گفت: در سند راهبردی دانشگاه به تمام واحدها ابلاغ شده که موضوعات پژوهش و پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی باتوجه به نیازهای بومی و منطقه ای و نیازهای کلان کشوری تعریف شود.


وی ادامه داد: البته یکی دیگر از موضوعات مهمی که باید به خصوص در رساله‌های دکتری به آن پرداخته‌شود، تحولات بین المللی هم باشد و نوآوری لازم برای پروژه های دکتری نیز حفظ‌ شود.


واشقانی افزود: تأکید ما بر پروژه های دکتری و تعامل با بخش های خصوصی و سازمان ها و دستگاه‌های‌اجرایی،‌ رصد نیازآنها و پاسخگویی به آن است.


معاون دانشگاه‌آزاد بااشاره دستورالعملی که در‌شهریورماه سال گذشته به تمام واحدهای دانشگاه‌آزاد درسراسر کشور ابلاغ‌شده،‌ گفت: براساس این دستورالعمل تمام واحدها موظفند ارتباط خود را با دستگاه‌های اجرایی بیرونی حفظ کنند و هرسه ماه یک گزارش اقدامات انجام شده را به دانشگاه ارائه کنند.


وی بابیان‌اینکه امیدواریم پروژه‌های تحصیلات‌تکمیلی بتواند به نیازهای جامعه درسطح کلان و منطقه‌ای و بین‌المللی پاسخ‌دهد و درعین حال نوآورانه هم باشد، عنوان کرد: آخرین گزارشی که واحدها ارائه کرده اند نشان‌می‌دهد وضعیت قراردادها و تفاهم‌نامه‌های امضاشده و پژوهش‌های تعریف‌شده بهبود‌یافته‌است و به سمت توجه بیشتر به حل چالش های جامعه درحرکت است.


واشقانی درخصوص وام‌های دانشگاه آزاد برای حمایت از پایان نامه و پژوهش‌ها دانشجویان گفت: دانشگاه آزاد به دانشجویان کارشناسی ارشد تا سقف سه میلیون تومان و به دانشجویان دکتری تا سقف 6 میلیون تومان وام حمایت از طرح‌های پژوهشی می دهد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پذیرش بدون آزمون دکتری در ۲۷۶ رشته/ شروط ویژه دانشگاه‌ها

پذیرش بدون آزمون دکتری در ۲۷۶ رشته/ شروط ویژه دانشگاه‌ها

پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه های ایلام، هنر اصفهان، خواجه نصیر، خوارزمی، منابع طبیعی رامین و محقق اردبیلی از میان متقاضیان استعداد درخشان انجام می شود.


پذیرش دکتری بدون آزمون (استعداد درخشان) دانشگاه ایلام برای سال ۹۵-۹۴ در ۹ رشته شیمی آلی، شیمی تجزیه، علوم جنگل-جنگلداری، علوم دامی- تغذیه دام، اصلاح نباتات-ژنتیک مولکولی، زراعت- اکولوژی، زراعت – فیزیولوژی، علوم قرآن و حدیث و آموزش زبان انگلیسی دانشجو می پذیرد.

پذیرش بر اساس ضوابط استعداد درخشان مصوب وزارت علوم است. فرصت ارسال مدارک برای دانشگاه ایلام تا تاریخ ۱۰ خردادماه ۹۴ است.


این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد نیز در ۴۰ رشته دانشجو می پذیرد که مهلت آن تا تاریخ ۱۰ خردادماه ۹۴ است.


دانشگاه هنر اصفهان



دانشگاه هنر اصفهان نیز مطابق آیین نامه های مرتبط با پذیرش استعداد درخشان نسبت به پذیرش بدون آزمون در مقطع دکتری از میان دانش آموختگان (و یا دانشجویان دوره کارشناسی ارشدی که تاپایان شهریور ماه سال ۹۴ دانش آموخته خواهند شد) اقدام می کند.


بر اساس اعلام این دانشگاه، دانشگاه پیام نور، آزاداسلامی، غیر دولتی – غیرانتفاعی وپردیس های بین الملل ( خودگردان) مجاز به استفاده از این آیین نامه برای پذیرش استعدادهای درخشان در دوره دکتری نیستند. لذا دانشگاه هنر اصفهان مطابق با آیین نامه وزارت علوم صرفاً از دانشگاه های دولتی پذیرش می کند.

پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد نیز صرفاً در رشته های تحصیلی دایر در دانشگاه و از میان فارغ التحصیلان این دانشگاه صورت می گیرد و امکان پذیرش از سایر دانشگاه ها وجود ندارد.

مدارک لازم باید تا پایان وقت اداری ۳۰ اردیبهشت ماه ۹۴ با پست پیشتاز به دانشگاه هنر اصفهان ارسال شود. متقاضیان واجد شرایط در زمان مقرر برای مصاحبه علمی دعوت خواهند شد. اطلاع‌رسانی از طریق سایت دانشگاه در خردادماه انجام می‌شود.


دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان


دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان نیز در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در سال ۱۳۹۴ بدون آزمون دانشجو می پذیرد. این دانشگاه در رشته های مهندسی کشاورزی – زراعت زراعت، مهندسی کشاورزی – علوم دامی تغذیه دام و مهندسی کشاورزی – علوم دامی اصلاح نژاد دام در دکتری و در ۱۹ رشته مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دارد.


دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی



پذیرش بدون آزمون دانشجو (برگزیدگان علمی) در مقطع دکتری برای سال تحصیلی ۹۵ -۹۴ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در ۳۱ رشته در دانشکده های برق، عمران، مکانیک، صنایع، نقشه برداری،هوافضا، مواد، فیزیک، ریاضی و شیمی صورت می گیرد.


داوطلبان واجد شرایط پس از مطالعه راهنمای ثبت نام حداکثر تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۴ می توانند از طریق سامانه جامع دانشگاهی (گلستان) با ورود اطلاعات، و بارگذاری مدارک مورد نیاز، در محل های پیش بینی شده، ثبت نام کنند.


دانشگاه محقق اردبیلی



فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در مقطع دکتری سال تحصیلی ۹۵ -۹۴ دانشگاه محقق اردبیلی منتشر شده است. بر اساس آن پذیرش بدون آزمون در دوره تحصیلی دکتری (‌Ph. D) این دانشگاه در ۳۲ رشته انجام می گیرد.

مهلت ثبت نام در این دوره تا تاریخ ۱۳ خردادماه ۹۴ است.

دانشگاه خوارزمی



پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون دانشگاه خوارزمی در سال تحصیلی ۹۵ -۹۴ تنها برای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد دانشگاه های خوارزمی، تبریز، تربیت مدرس، تهران، شیراز، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیر، شهید بهشتی، اصفهان، الزهرا (س)، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، یزد و کرمان، صنعتی شریف، علامه طباطبایی در ۳۱ رشته است.


دانشجویان و دانش آموخته های آزاد اسلامی، کلیه موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی، پیام نور، جامع علمی کاربردی، شعب بین الملل، پردیس بین الملل و پردیس خودگردان، اتباع خارجی و فارغ التحصیلان دوره های نیمه حضوری و مجازی و خارج از کشور مجاز به استفاده از این فراخوان نیستند.

مدارک لازم باید تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۴ به دانشگاه ارسال شود.

پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد نیز صرفاً از دانشگاه هایی که اعلام شد در ۱۱۱ رشته صورت می گیرد
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود

آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود

[h=3]تهران-ایرنا- معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی در روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه برگزار خواهد شد.[/h]
به گزارش روز شنبه ایرنا، مجتبی علوی فاضل اظهار داشت: آزمون کارشناسی ارشد سال 1394 در دو نوبت صبح و عصر روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه مورخ 7، 8 و 9 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

وی در ادامه گفت: داوطلبان می توانند از ساعت 11 صبح روز یکشنبه با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.azmoon.org و وارد کردن اطلاعات ثبت نام خود، برگه ورود به جلسه خود را دریافت کنند.

علوی فاضل تأکید کرد: چنانچه داوطلبان در برگه ورود به جلسه مغایرتی از لحاظ مشخصات فردی، عکس، سهمیه، زبان و غیره ملاحظه کردند، می بایست به باجه های رفع نقص که در حوزه های برگزاری وجود دارد، مراجعه کنند.

وی در مورد زمان مراجعه گفت: زمان رفع نقص برگه های ورود به جلسه روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه ( 4 الی 6 خرداد ماه) از صبح ساعت 9 الی 13 و بعدازظهر از ساعت 14 الی 18 است.

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای دریافت جزییات اطلاعات برگه ورود به جلسه داوطلبان مـی تـواننـد به سـایت www.pubr-azmoon.com مراجعه و نسبت به دانلود این اطلاعیه اقدام کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شمار دانشجویان ارشد پیام نور باید به 240 هزار دانشجو برسد

شمار دانشجویان ارشد پیام نور باید به 240 هزار دانشجو برسد

[h=3]تهران- ایرنا- سرپرست دانشگاه پیام نور گفت: براساس نقشه جامع علمی کشور این دانشگاه باید 240 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دوره کارشناسی ارشد داشته باشد ولی این تعداد در حال حاضر کمتر از 50 هزار نفر است.[/h]
محمدعلی سرلک روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره نامه اخیر برخی از اساتید دانشگاه پیام نور به وزیر علوم و انتقاد از طرح کاهش رشته های ارشد و دکتری این دانشگاه گفت: من در جریان این نامه نیستم ولی به هرحال اگر اساتید چنین نامه یا اعتراضی داشتند، مبنای اعتراض آنان می تواند نقشه جامع علمی کشور باشد.

وی تاکید کرد که براساس نقشه جامع علمی کشور، 30 درصد از ظرفیت کارشناسی باید وارد دوره های کارشناسی ارشد و 3 درصد وارد دوره دکتری شوند.

سرپرست دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 800 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل هستند و اگر مبنا را نقشه جامع علمی کشور قرار دهیم، تعداد دانشجویان دوره کارشناسی ارشد ما باید 240 هزار نفر و دکتری 24 هزار نفر باشند.

به گفته سرلک تعداد دانشجویان دوره کارشناسی ارشد پیام نور در حال حاضر کمتر از 50 هزار و دوره دکتری یک هزار و 600 نفر است.

وی در عین حال تصریح کرد که ما تابع وزارت علوم و آمایش آغاز شده در آموزش عالی هستیم ولی می خواهیم ماموریت هر دانشگاه مشخص شود.

سرلک اظهار داشت: دغدغه اساتید دانشگاه پیام نور رشد و ارتقای اعضای علمی است که این امر در گرو وجود دوره های تحصیلات تکمیلی است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
فردا آخرین فرصت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه ها

فردا آخرین فرصت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه ها

[h=3]تهران - ایرنا - مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مهلت انتخاب رشته های تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 94 تا ساعت 24 ، سوم خرداد ماه جاری تمدید شده است .[/h]
حسین توکلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته های آزمون کارشناسی ارشد که تاکنون نسبت به انتخاب کد رشته محل های تحصیلی و ثبت نام در فرم انتخاب رشته اقدام نکرده اند می توانند از فرصت تعیین شده استفاده کنند.

وی با بیان اینکه مهلت انتخاب رشته به هیچ وجه تمدید نمی شود، ادامه داد: به تمامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته های تحصیلی که تاکنون انتخاب رشته نکرده اند توصیه می شود در مهلت باقیمانده ضمن مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی اطلاعیه سازمان سنجش درباره کد رشته محل های جدید و سایر اطلاعیه های منتشره نسبت به انتخاب حداکثر 100 کد رشته محل از میان کد رشته های تحصیلی مورد علاقه از کد رشته های امتحانی مجاز تا ساعت 24 سوم خرداد اقدام کنند.

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت این سازمان کد رشته محل های تحصیلی انتخابی خود را به ترتیب اولویت علاقه در فرم رشته های تحصیلی اینترنتی ثبت نام کنند.

توکلی توضیح داد: ضمنا داوطلبانی که قبلا انتخاب رشته کرده اند نیز می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و مطالعه اطلاعیه های منتشره درباره کد رشته محل های جدید و برخی اصلاحات دفترچه راهنمای تحصیلی نسبت به ویرایش کد رشته محل های انتخابی تا ساعت 24 سوم خرداد اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: تا ساعت هشت صبح امروز - دوم خرداد - 257 هزار و 64 داوطلب از تعداد 429 هزار و 688 داوطلب مجاز به انتخاب رشته نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اینترنتی اقدام کرده اند.به بیان دیگر 64 درصد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته تا ساعت هشت صبح امروز - دوم خرداد - انتخاب رشته خود را انجام داده اند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
13 دانشگاه ایران در میان 750 دانشگاه برتر دنیا

13 دانشگاه ایران در میان 750 دانشگاه برتر دنیا

تهران-ایرنا-معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به قرار گرفتن 13 دانشگاه ایران در فهرست 750 دانشگاه برتر جهان در نظام رتبه بندی لایدن (Leiden) گفت:ایران دارای بیشترین تعداد دانشگاه در رتبه بندی سال 2015 لایدن در بین کشورهای خاورمیانه است.




دکتر علی گزنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: دانشگاه های
تهران،صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و تبریز 13 دانشگاه برتر ایرانی حاضر در این رتبه بندی هستند.

وی افزود: نظام رتبه بندی لایدن از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی دانشگاهی و وابسته به مرکز مطالعات علم و فناوری دانشگاه لایدن هلند است.

به گفته گزنی، لایدن برای چهارمین دوره متوالی به معرفی برترین دانشگاه های بین المللی پرداخته است. در رتبه بندی 2015 لایدن 750 دانشگاه برتر جهان را شناسایی، ارزیابی و مورد رتبه بندی قرار داده است.



***بهبود عملکرد پژوهشی دانشگاه های کشور

گزنی با اشاره به اینکه مرجعیت و دیپلماسی علمی دو رکن اساسی این رتبه بندی است،گفت: مقایسه عملکرد دانشگاه های ایران در رتبه بندی سال 2014 و 2015 لایدن نشان می دهد که عملکرد پژوهشی دانشگاه های کشور نسبت به سال های گذشته بهتر شده است.

معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت:رتبه بندی لایدن برای هر یک از سال های 2012، 2013، 2014 و 2015 ارائه شده است.

گزنی افزود:برای انجام رتبه بندی در هر سال اطلاعات مرتبط با مرجعیت و دیپلماسی علمی هر دانشگاه در یک دوره چهار ساله تحلیل شده که این دوره چهار ساله به دو سال قبل از تاریخ رتبه بندی باز می گردد.

وی با ذکر مثال عنوان کرد: برای رتبه بندی سال 2015 اطلاعات مدارک منتشر شده در برترین مجلات بین المللی برای سال های 2010 تا 2013 مورد بررسی قرار گرفته اند.

گزنی گفت:در سال 2012 هیچ دانشگاهی از کشور در رتبه بندی لایدن حضور نداشت. در سال 2013 در مجموع پنج دانشگاه از دانشگاه های کشور در این نظام رتبه بندی شدند.

وی افزود: در سال 2014 تعداد دانشگاه های کشور به 12 مورد رسید. در سال 2015 میلادی 13 دانشگاه از ایران در جمع 750 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند.

معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: نسبت به سال های گذشته عملکرد علمی و پژوهشی دانشگاه های کشور رشد قابل ملاحظه ای را نشان می دهد به نحوی که تمامی دانشگاه های کشور در بیشتر این شاخص ها رشد مثبتی داشته اند.



***ایران دارای بیشترین تعداد دانشگاه در رتبه بندی 2015 لایدن در منطقه خاورمیانه

وی خاطر نشان کرد:در این رتبه بندی 11 دانشگاه از ترکیه، هفت دانشگاه از عربستان و فقط سه دانشگاه از مصر در مجموع 750 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.



***برتری دانشگاه های ایران در بخش مرجعیت علمی

گزنی گفت:بررسی دانشگاه های ایران و ترکیه در سال 2015 حاکی از آن است که دانشگاه های ایران از وضعیت نسبی بهتری به ویژه در شاخص مرجعیت علمی در مقایسه با دانشگاه های ترکیه برخوردار هستند.

معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت:در بخش مرجعیت علمی (در رتبه بندی وابسته به حجم تولیدات علمی) دانشگاه های ایران برتری دارند.

گزنی افزود:به عنوان نمونه، دانشگاه تهران در شاخص 50% پر استنادترین تولیدات علمی، رتبه 275 دنیا را کسب کرده است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
شروع توزیع کارت آزمون ارشد آزاد از یکشنبه

شروع توزیع کارت آزمون ارشد آزاد از یکشنبه

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی از توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه، از یکشنبه سوم خردادماه خبر داد.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مجتبی علوی فاضل گفت: آزمون کارشناسی ارشد سال 1394 در دو نوبت صبح و عصر روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه مورخ 7، 8 و 9 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.


وی در مورد زمان توزیع کارت این آزمون توضیح داد: داوطلبان می توانند از ساعت 11:00 صبح روز یکشنبه با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.azmoon.org و وارد کردن اطلاعات ثبت نام خود، برگه ورود به جلسه خود را دریافت کنند. چنانچه داوطلبان در برگه ورود به جلسه مغایرتی از لحاظ مشخصات فردی، عکس، سهمیه، زبان و غیره ملاحظه کردند، باید به باجه های رفع نقص که در حوزه های برگزاری وجود دارد، مراجعه کنند.


به گزارش روابط عمومی معاونت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، علوی فاضل در پایان گفت: زمان رفع نقص برگه های ورود به جلسه روزهای دوشنبه -چهارم، سه شنبه -پنجم و چهارشنبه -ششم اردیبهشت‌ماه از صبح ساعت 9:00 الی 13:00 و بعدازظهر از ساعت 14:00 الی 18:00 است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
رتبه اول دانشگاه امیرکبیر در رشته های فنی و مهندسی

رتبه اول دانشگاه امیرکبیر در رشته های فنی و مهندسی

[h=3]تهران- ایرنا- معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: بنابر تایید سازمان سنجش آموزش کشور این دانشگاه در سال جاری تحصیلی رتبه اول را در بین تمامی دانشگاه های کشور در رشته های فنی و مهندسی از آن خود کرده است.[/h]به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، رضا صراف شیرازی بعد از ظهر امروز سه شنبه و در مراسم جشن دانش آموختگی دانشجویان داخلی و خارجی این دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گفت: تایید سال جاری سازمان سنجش این ادعای ما را ثابت می کند که دانشگاه امیرکبیر بهترین دانشگاه صنعتی کشور بوده، هست و با همت شما بهترین خواهد ماند.

وی با یادآوری سابقه 40 ساله حضور خود در دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: امسال با فاصله بسیار زیاد در رشته های مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر رتبه اول کشور را کسب کرده ایم که باعث افتخار و غرور ماست.

معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر افزود: بعد از انقلاب فرهنگی و از سال 1363 دانشگاه امیرکبیر در جذب دانشجویان برای رشته جدید مانند مهندسی پزشکی، هوافضا، پلیمر پیش رو بوده و سعی ما این است که پیش رو بماند.

صراف شیرازی خطاب به فارغ التحصیلان این دانشگاه گفت: به همه فارغ التحصیلان دانشگاه گفته ام و به شما نیز می گویم که یا همکار ما در شرکت های دانش بنیان دانشگاه شوید یا با ایجاد شرکت های دانش بنیان با ما رقابت کنید اما هرگز به جلای وطن فکر نکنید.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سال 1337 تاکنون بیش از 34 هزار فارغ التحصیل در مقاطع مختلف داشته است.

در این مراسم همچنین دانشجویان فارغ التحصیل، سوگندنامه مهندسی خود را قرائت کردند و در پایان نیز کیک 140 کیلویی بین فارغ التحصیلان توزیع شد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
پایان مهلت تکمیل فرم صلاحیت‌های عمومی پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری

پایان مهلت تکمیل فرم صلاحیت‌های عمومی پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری

پایان مهلت تکمیل فرم صلاحیت‌های عمومی پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبانی که فهرست اسامی آنان در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۹۴ اعلام شده است تا فردا دوشنبه ۱۱ خرداد برای تکمیل فرم صلاحیت‌های عمومی مهلت دارند.


حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: داوطلبانی که فهرست اسامی آنان در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۹۴ اعلام شده است و تاکنون برای بررسی فرم صلاحیت عمومی اقدام نکردند تا فردا دوشنبه ۱۱ خرداد برای تکمیل فرم مهلت دارند.


وی افزود: این داوطلبان باید با مراجعه به سایت سازمان سنجش برای تکمیل فرم صلاحیت‌های عمومی اقدام کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
دعوت به مصاحبه کنکور دکتری دانشگاه آزاد

دعوت به مصاحبه کنکور دکتری دانشگاه آزاد

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: زمان دعوت به ممصاحبه کنکور دکتری دانشگاه آزاد (Ph.D) از هفته آخر خردادماه آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در پی پرسش های مکرر پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون دکتری درخصوص زمان مصاحبه ها، گفت: مصاحبه های دوره دکتری تخصصیPh.D سال ۹۴ دانشگاه آزاد اسلامی از هفته آخر خرداد ماه آغاز خواهد شد، لذا داوطلبان برای کسب اطلاع از زمان دقیق مصاحبه ها باید پیگیر اخبار از طریق سایت روابط عمومی معاونت سنجش و پذیرش به آدرس www.pubr-azmoon.com باشند.



وی افزود: در حال حاضر صرفاً براساس نمره کتبی داوطلبان دعوت به مصاحبه ها اعلام شده است، اما اینکه پذیرفته شدگان این مرحله در کدامیک از انتخابهای خود پذیرش خواهند شد، هنوز بررسی و پردازش صورت نگرفته است؛ لذا نتیجه نهایی بعد از مصاحبه ها در شهریور ماه مشخص خواهد شد، جدول زمان مصاحبه ها بعد از قطعی شدن، بر روی سایت www.azmoon.netقرار خواهد گرفت.



لینک خبر
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
واحدعلوم تحقیقات دانشگاه آزاد و متروپولیتن لندن تفاهمنامه امضا کردند

واحدعلوم تحقیقات دانشگاه آزاد و متروپولیتن لندن تفاهمنامه امضا کردند

[h=3]تهران-ایرنا-تفاهم نامه گسترش همکاری دانشگاهی میان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه متروپولیتن لندن انگلستان به امضاء رسید.به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا، هدف از انعقاد این تفاهم نامه، همکاری های آموزشی، پژوهشی و تبادل هیأت علمی و دانشجو بین دو دانشگاه است.[/h]
از دیگر مفاد این تفاهم نامه می توان به گستره خدمات حرفه ای و دانشگاهی که توسط طرفین مشخص می شود و بررسی موضوع اعطای مدارک دانشگاهی به صورت فرادا و یا مشترک اشاره کرد.

براساس این گزارش ، در مرحله نخست این یادداشت تفاهم نامه که به همت دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی این واحد منعقد شده است بر همکاری میان دانشکده علوم غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد از یک سو و دانشکده علوم حیاتی دانشگاه متروپولیتن از سوی دیگر تأکید شده است که در مراحل بعدی گستره همکاری رشته ها و دانشکده های دیگر را در برخواهد گرفت.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، مدیر کل روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات عنوان کرد : مدت این یادداشت تفاهم نامه 5 سال و قابل تمدید است، همچنین قرار است هیئتی از دانشگاه متروپولیتن برای بازدید از امکانات و توانمندی های واحد به ایران سفر کرده تا زمینه برقراری دوره های مشترک و فرادا را بررسی جدی کنند.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
5 بازیگر بین المللی شدن دانشگاه ها کدامند؟

5 بازیگر بین المللی شدن دانشگاه ها کدامند؟

[h=3]تهران - ایرنا - دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: برای بین المللی شدن دانشگاه ها با پنج بازیگر از جمله یونسکو مواجه هستیم تا بتوانیم در عرصه جهانی دانشگاه ها دقیق و عالمانه عمل کنیم.رنگار حوزه دانشگاه ایرنا محمدرضا سعیدآبادی روز یکشنبه در همایش فرصت های بین المللی شدن دانشگاه اظهارداشت: بازیگران بین المللی که می توانند کمک به دانشگاه کنند همچون یونسکو، بازیگران دو جانبه، بازیگران منطقه ای، بازیگران زیرمنطقه ای و بازیگران ملی این عوامل را تشکیل می دهند که هر کدام نقش و کارکردهای ویژه ای دارند.[/h]
وی یادآور شد: در حوزه بازیگران ملی باید به یک هم افزایی و باور برسیم و یک اجماع در کشور در این زمینه تشکیل دهیم.

سعید آبادی خاطرنشان کرد: در حوزه بازیگران بین الدولی یونسکو یکی از مهم ترین آن هاست که با دو هدف صلح جهانی و توسعه در خدمت دانشگاه ها است.

سعید آبادی اظهارداشت: صلح مدنظر یونسکو اندیشه ای بوده و صلحی نیست که دولت ها مذاکره و ائتلاف ایجاد کنند بلکه باید در اندیشه و ذهن افراد شکل بگیرد.

وی گفت: توسعه مدنظر یونسکو پایدار بوده و دارای دو رکن رشد اقتصادی و پایداری زیست محیطی است.

سعید آبادی گفت: حوزه های آموزش، فرهنگ، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و انسانی و ارتباطات پنج راهکاری است که یونسکو برای رسیدن به صلح جهانی آن را دنبال می کند.

سعید آبادی با بیان این که نیازمند نگرش طراحی شده برای بین المللی شدن دانشگاه ها هستیم گفت: فرایند بین المللی شدن همانند یک توپ به هم پیوسته نخی در حال حرکت است که بدون برنامه ریزی نمی توان آن را متوقف و یا سرنخش را پیدا کرد.

وی اظهار کرد همگرایی ابعاد بین المللی و بین فرهنگی، یکی از فرایندهای بین المللی شدن دانشگاه ها است.

سعید آبادی با بیان این که در دنیای کنونی هم اکنون با سه نوع بین المللی شدن دانشگاه ها مواجه هستیم گفت: بین المللی شدن وارداتی همچون کشورهای ویتنام و اندونزی که سیستم های آموزشی آن اغلب از غرب می باشد، سیستم واردات و صادرات مثل سنگاپور و هنگ کنگ که دانشجویان خارجی کشورهای همسایه را جذب می کنند اما در عین حال سیستم های آموزشی کشورهای خارجی را اجرا می کنند و مدل انتقالی همچون ژاپن و چین که در این کشورها واردات بیشتر از صادرات است این سه نوع نگرش به شمار می رود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانشگاه کاشان در رده موثرترین دانشگاه های جهان قرار گرفت

دانشگاه کاشان در رده موثرترین دانشگاه های جهان قرار گرفت

[h=3]کاشان- ایرنا- پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، دانشگاه کاشان را در رده موثرترین دانشگاه های جهان معرفی کرد.اه اظهار داشت: بنابر گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، 30 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان یک درصد دانشگاه های برتر که دارای بیشترین میزان اثرگذاری بوده اند، قرار گرفتند.[/h]
عباس زراعت افزود: در بین دانشگاه های جامع نام 12 دانشگاه از جمله دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، شیراز، تبریز، فردوسی مشهد، رازی، بوعلی سینا، کاشان، یاسوج، شهید باهنر کرمان، ارومیه و سمنان به ترتیب اثرگذاری در این فهرست معرفی شده اند.

به گفته وی میزان استنادها به انتشارات علمی از جمله شاخص های ارتقاء علمی این دانشگاه بوده است.

دانشگاه کاشان بیش از هفت هزار دانشجو و قریب به 190 رشته گرایش در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و 300 عضو هیات علمی تمام وقت دارد.

این دانشگاه دارای 12 دانشکده و دو مرکز تحقیقات نجوم و رشد و دو مرکز پژوهشی فرش و کاشان شناسی است.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
رشد 178 درصدی تعداد دانشجویان کشور

رشد 178 درصدی تعداد دانشجویان کشور

[h=3]تهران-ایرنا- گزارشی کمّی و توصیفی از روندهای علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران طی سال‏ های 1380 تا 1391 در کتاب روند تحولات شاخص های علم و فناوری روایت شده است. براساس این گزارش شمار دانشجویان در سال های 1380 تا 1391 با 178 درصد رشد مواجه بوده است.به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا ، کتاب « روند تحولات شاخص های علم و فناوری » زیرساخت اطلاعاتی لازم را برای برای تحلیل داده ها و روندهای علم و فناوری کشور و تهیه گزارش های متعدد دیگری که در حوزه های مختلف علمی و فناوری اجتناب ناپذیر است، فراهم می کند.[/h]
در ادامه گزارش مختصری از وضعیت شاخص های علم و فناوی ایران طی سال 1380 تا 1391 را می خوانید:


**رشد 178 درصدی تعداد دانشجویان موسسات آموزش عالی کشور

شاخص تعداد دانشجویان طی سال های 1391-1380 روندی صعودی را داشته است، به طوری که از تعداد یک میلیون 566 هزار و 609 نفر دانشجو در سال 1380 به تعداد 4 میلیون و 367 هزار و 901 نفر دانشجو در سال 1391 افزایش یافته است.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، از 73 هزار و 578 نفر در سال 1380 به تعداد 513,661 نفر در سال 1391 افزایش یافته که این آمار نشان دهنده رشد 6 برابری شاخص مذکور در بازه زمانی 1391-1380 است.

بر طبق آمار ارائه شده در این کتاب، تعداد دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در ایران در مقاطع تحصیلی مختلف (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی) از 109 نفر در سال 1384 به تعداد 7 هزار و 850 نفر در سال 1391 افزایش یافته است که نشان دهنده رشد 71 برابری این شاخص در بازه زمانی 1391-1380 است.

همچنین تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور از 130 هزار و 411 نفر در سال 1380 به 716 هزار و 96 نفر در سال 1391 رسیده است.

بر پایه آمار ارائه شده در این کتاب، تعداد اعضاء هیأت علمی تمام وقت در یک میلیون نفر جمعیت کشور از تعداد 532 نفر در سال 1380 به 902 نفر در سال 1391 بالغ شده است که نشان دهنده رشد 70 درصدی این شاخص در دوره زمانی یادشده است.


**نمایه بیش از 27 هزار مدرک علمی در پایگاه (وب آو ساینس) در سال 91

تعداد تولیدات علمی در پایگاه های استنادی بین المللی در پایگاه وب آو ساینس در سال 1380 هزار و 811 عنوان تولید علمی بوده 27که به هزار و 145 عنوان مدرک علمی در سال 1391 افزایش یافته است و در پایگاه اسکوپوس نیز از تعداد 2 هزار و 89 عنوان مدرک علمی در سال 1380 به 40 هزار و 140 عنوان مدرک در سال 1391 رسیده است.

سهم تولید علم ایران از کل تولیدات علمی جهان در پایگاه وب آو ساینس از 0.15 درصد در سال 1380 به 1.42 درصد در سال و پایگاه اسکوپوس از 0.16 درصد در سال 1380 به 1.52 درصد در سال 1391 رسیده است.

براساس رتبه بندی پایگاه استنادی بین المللیISI ، رتبه جمهوری اسلامی ایران در تولیدات علمی از رتبه 45 در سال 1380 به رتبه 20 در سال 1391 ارتقاء یافته و در پایگاه اسکوپوس رتبه ایران از 44 در سال 1380 به هفدهم جهان در سال 1391 رسیده است.

** 11 هزار و 360 تولید علمی مشترک با محققان خارجی در سال 1391

بر پایه آمار و مستندات معتبر تعداد تولیدات علمی مشترک با محققان خارجی نیز در پایگاه های بین المللی روند صعودی داشته است. به طوری که در پایگاه «وب آو ساینس» این شاخص از 538 عنوان تولید علمی در سال 1380 به 11 هزار و 360 تولید علمی در سال 1391 و در پایگاه اسکوپوس نیز شاخص مورد نظر از 489 عنوان تولید علمی در سال 1380 به 13 هزارو 178 عنوان تولید علمی در سال 1391 رسیده است.

تعداد تولیدات علمی مشترک با محققان کشورهای اسلامی در پایگاه های بین المللی نیز روند رو به رشدی داشته است. به طوری که در سال 1380 در پایگاه استنادی بین المللی «وب آو ساینس» از 28 مورد همکاری به 1910 مورد همکاری در سال 1391 و در پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس از 29 مورد همکاری در سال 1380 به 1409 مورد رسیده است.

بر پایه همین آمار شاخص میزان مشارکت اعضاء هیأت علمی تمام وقت در تولید علم کشور روندی رو به رشد در بازه زمانی سال 1380 تا 1391 داشته است. به این صورت که در سال 1380 در پایگاه استنادی بین المللی «وب آو ساینس» از 5.21 درصد در سال 1380 به 39.60 درصد در سال 1391 رسیده و تقریباً همین روند برای پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس نیز وجود دارد. به این صورت که از سال 1380 تا سال 1391 رشد از 6.10 درصد به 58.55 درصد رسیده است.

میزان ارجاعات به واحد انتشار در دوره های پنج ساله رو به افزایش بوده است به نحوی که در دوره پنج ساله اول از 2.13 به 3.26 استناد در پنج ساله دوم رسیده است.

شاخص تعداد نشریات داخلی با نمایه بین المللی اسکوپوس و گزارش استنادی نشریات در سال 1380، در پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس، 8 عنوان نشریه بوده که با روند صعودی خود در سال 1391 به 125 نشریه افزایش یافته است.

این روند در پایگاه تحلیل استنادی نشریات «وب آوساینس» از 3 عنوان نشریه در سال 1380به 42 عنوان نشریه در سال 1391 افزایش یافته است.


**ثبت چهار هزار و 668 اختراع در سال 1391

تعداد اختراعات ثبت شده در داخل کشور از 811 مورد در سال 1380 به 4,668 مورد در سال 1391 رسیده است.

در طول سال های 1391-1380، به طور میانگین 85 درصد از اختراعات به ثبت رسیده در کشور توسط مخترعان ایرانی و 15 درصد نیز توسط مخترعان با تابعیت غیرایرانی صورت گرفته است. میزان اختراعات ثبت شده مخترعان ایرانی در مراجع بین المللی در بازه زمانی 1391-1382 از 5 اختراع در سال 1382 به 30 اختراع در سال 1391 افزایش یافته است.

آمار مربوط به حجم صادرات محصولات دانش بنیان در سال های مورد مطالعه، نشان دهنده رشد نسبتاً بالای ارزش دلاری صادرات محصولات دانش بنیان در کشور بوده به طوری که شاخص مذکور از 27.25 میلیون دلار در سال 1380 به مبلغ 850 میلیون دلار در سال 1391 رسیده است.

سهم صادرات محصولات دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی ایران (GDP) بین سال های 1385-1380 رشد مطلوبی داشته به طوری که از 0.02 درصد در سال 1380 به حدود 0.18 درصد در سال 1385 افزایش یافته ولی در عین حال از سال 1385 تا سال 1391 روند ثابتی را طی کرده است.

سهم محصولات دانش بنیان از سبد صادرات غیرنفتی کشور تا سال 1385 رشد نسبتاً بالایی داشته به طوری که از 0.65 درصد در سال 1380 به 3.33 درصد در سال 1385 افزایش یافته، ولی از این سال تا سال 1391با رکود نسبی همراه بوده، به طوری که در سال 1391 به رقم 2.81 درصد تقلیل یافته است.


**رشد 3.7 درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی

حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی از مبلغ 575 میلیون دلار در سال 1380 به مبلغی بالغ بر 2,322 میلیون دلار در سال های1391 رسیده که نشان دهنده رشد 3.7 برابری ارزش دلاری این نوع از صادرات است.


**افزایش پارک های علم وفناوری به 33 پارک در کشور

تعداد پارک های علم و فناوری کشور از یک پارک در سال 1380 به 33 پارک در سال 1391 و تعداد مراکز رشد کشور از یک مرکز رشد در سال 1380 به 131 مرکز رشد در سال 1391 افزایش یافته است.

تعداد شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد طی سال های 1391-1380رشد نسبی داشته است؛ به طوری که از 676 شرکت در سال 1384 به 3,000 شرکت در سال 1391 رسیده است که حاکی از رشد 343 درصدی این شاخص در طول این دوره است.

کتاب روند تحولات شاخص های علم و فناوری هفته گذشته با حضور مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، رییس دانشگاه آزاد اسلامی و تعداد دیگری از مسئولان حوزه علم و فناوری کشور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی رونمایی شد.
 

modir banoo

عضو جدید
کاربر ممتاز
اسامی و زمان مصاحبه پذیرفته شدگان رشته‌های خاص کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 اعلام می‌شود

اسامی و زمان مصاحبه پذیرفته شدگان رشته‌های خاص کنکور کارشناسی ارشد سال 1394 اعلام می‌شود

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام فهرست اسامی چند برابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه آزمون ارشد در روز سه‌شنبه،12 خردادماه خبر داد.
حسین توکلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،
گفت: فهرست اسامی چند برابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه در کدرشته محل‌های بورسیه رشته‌های دارای شرایط خاص،دوره های مجازی،پردیس خودگردان دانشگاه‌ها،زمان برگزاری آزمون تشریحی و یا پروژه علمی در کدرشته‌های امتحانی مربوط به آزمون کارشناسی ارشد روز سه شنبه،12 خردادماه از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر می‌گردد.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
نیمه شهریور؛ نتیجه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته 94 دانشگاه آزاد

نیمه شهریور؛ نتیجه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته 94 دانشگاه آزاد

[h=3]تهران-ایرنا- نتیجه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 94 دانشگاه آزاد اسلامی، نیمه شهریورماه اعلام می شود.[/h]
به گزارش روز شنبه ایرنا، سومین و آخرین روز آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 94 دانشگاه آزاد امروز برگزار می شود.

این آزمون با رقابت بیش از 560 هزار تن در 125 مجموعه امتحانی و در هفت گروه آزمایشی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، دامپزشکی و هنر از روز پنجشنبه 7 خردادماه آغاز و امروز شنبه 9 خرداد با برگزاری آزمون هایی در واحد های دانشگاه آزاد پایان می یابد.

نتیجه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1394 دانشگاه آزاد نیمه دوم شهریور ماه اعلام می شود.
 

فاطمه یاس

عضو جدید
کاربر ممتاز
جذب 8 هزار عضو جدید در هیات علمی دانشگاه ها

جذب 8 هزار عضو جدید در هیات علمی دانشگاه ها

[h=3]بجنورد - ایرنا - رییس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی گفت: امسال 8 هزار نفر جذب هیات علمی دانشگاههای کشور می شوند.[/h]
محمدعلی کی نژاد چهارشنبه شب در اسفراین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون 70 هزار نفر عضو هیات علمی دانشگاه های کشور هستند که حدود 34 هزار نفر آنان در دوره 6 ساله فعالیت شورای عالی، جذب هیات علمی دانشگاهها شده اند.

وی افزود: بر اساس نقشه جامع علمی کشور و تعریف نسبت استاد به دانشجو، حدود 20هزار عضو هیات علمی کم داریم که در سال جاری 8 هزار نفر جذب می شوند که 2 هزار نفر در دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم، هزار نفر در وزارت بهداشت و 5 هزار نفر نیز در دانشگاه آزاد اسلامی جذب خواهند شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جذب هیات علمی دانشگاهها تنها از طریق دادن فراخوان و پس از بررسی سوابق علمی و صلاحیت عمومی افراد، دو بار در هر سال صورت می گیرد.
 
بالا