آیا کسی از اینترنت شما سرقت می کند؟

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1]
[/h]



هفته نامه عصر ارتباط - علی نعمتی: امروزه با توجه به گسترش روزافزون استفاده از اینترنت بی سیم یا همان Fi و وجود روش ها و نرم افزارهای یافتن رمز این شبکه ها، یکی از مشکلاتی که اغلب دارندگان اینترنت بی سیم را دچار نگرانی کرده حفظ امنیت آن است.

آیا کسی بدون اجازه از اینترنت ما استفاده می کند؟ آیا رمز اینترنت ما را پیدا کرده اند؟ و سوال هایی از این نوع احتمالا تا به حال بارها از ذهن هریک از ما گذشته و موجب نگرانی ما شده و دلیل آن هم همان طور که اشاره شده، امنیت کم آن است.

بنابراین یکی از لازمه های داشتن یک اینترنت بی سیم امن، شناخت راه هایی است که از آن طریق بدانیم چه کسانی از اینترنت ما استفاده می کنند و در صورت استفاده غیرمجاز چگونه امنیت اینترنت خود را بالا برده و مانع استفاده از آن شویم.

چه کسانی از اینترنت ما استفاده می کنند؟


یک روش کاملا مطمئن برای پیداکردن افرادی که از اینترنت مودم شما استفاده می کنند (چه بی سیم و چه باسیم)، واردکردن آی پی روتر در مرورگر است.



هرچند بعضی از روترها این اطلعات را به شما نمی دهند که البته تعداد آنها خیلی کم است. برای این کار با وارد کردن IP روتر خود در صفحه مرورگرتان، وارد آن شوید. اگر در این مورد نمی دانید، ابتدا (http://192.168.0.1) را بررسی کنید. اگر کار نکرد، در دفترچه راهنمای مودم به دنبال آن بگردید. گاهی اوقات این اعداد روی خود مودم نوشته شده اند. وقتی IP را وارد کردید، باید نام کاربری و پسورد یا گاهی اوقات فقط پسورد را وارد کنید. چنانچه پسورد را نمی دانید، به دفترچه راهنمای مودم مراجعه کنید و اگر آن را تغییر داده اید اما به یاد نمی آورید، با ISP (شرکت خدمات دهنده اینترنت) خود تماس بگیرید، مطمئنا آنها به شما کمک خواهندکرد.

زمانی که وارد شدید، به دنبال عبارت هایی مانند Attached device یا Device list یا Client list یا چیزهایی شبیه با این ها بگردید. توجه کنید این گزینه احتمالا در زیرشاخه های مختلف و در تب های مختلف پیدا می شود، بنابراین انتظار نداشته باشید خودش را سریع به شما نشان دهد. وقتی آن را پیدا و روی آن کلیک کردید، می توانید فهرستی از IPها و دستگاه هایی را که از اینترنت شما استفاده می کنند یا کرده اند مشاهده کنید.

مشخص است که همه دستگاه ها حتما اسم ندارند و درواقع همیشه مشخص نیست چه رایانه هایی از اینترنت شما استفاده می کنند. منظور این است که نباید انتظار داشت که همیشه در قسمت Host name نام دستگاه ها مشخص باشد.

پس در این مواقع باید چه کرد؟ باید IP دستگاه خودتان را پیدا کنید. برای این کا در منوی استارت CMDو Enter را تایپ کنید و در پنجره باز شده تایپ کنید IPCONFIG و سپس Enter را بزنید. می بینید که در قسمت IPv4address آدرس IP شما نوشته شده است.

وقتی که IP های سارقان را پیدا کردید می توانید آنها را در قسمتی با نام IP filtering (یا مثل این) وارد کنید تا آنها را فیلتر کنید و اجازه دسترسی به آنها را ندهید.

اما به هر حال تغییر IP کار بسیار ساده ای است و نباید از این روش مطمئن بود، پس بهتر است به ادامه این متن هم توجه کنید.

چطوراینترنت بی سیم را امن کنیم؟


تغییر WEP به WPA یا WPA2

ابتدا باید وارد روتر خود شوید. حال به قسمت تغییر تنظیمات Wireless بروید که این مورد معمولا با نام Wireless setting مشاهده می شود. حال Security mode یا Security options را به WPA یا WPA2 تغییر دهید.

اگرچه WPA2 امنیت زیادی دارد، اما ممکن است در بعضی از دستگاه ها کار نکند. اگر بعد از تغییر به WPA2 توانستید با دستگاه های مورد استفاده خودتان به اینترنت متصل شوید که بهتر است از همین Security mode استفاد کنید؛ در غیر این صورت این گزینه را به WAP یا در صورت موجود بودن به WPA2، WPA تغییر دهید.

SSID خود را مخفی کنید


شما می توانید نام مودم خود را مخفی کنید، در این صورت نام شما دیگر هیچ گاه نمایش داده نمی شود و درواقع خودتان باید به صورت دستی آن را وارد کنید. برای این کار باید به دنبال گزینه ای با نام Hide SSID در تنظیمات Wireless بگردید و آن را تیک بزنید.



MAC filtering

این روش از روش IP filtering که در بالا گفته شد، بسیار بهتر و امن تر است؛ چرا که این یک آدرس منحصر به فرد است. شما می توانید در تنظیمات Wireless به دنبال عبارت MAC filtering بگردید و MAC Address سارقان را در آن وارد کنید.

MAC Address در هنگام نمایش فهرست استفاده کننده ها که در بالا بیان شد وجود دارد. یا اینکه می توانید کاری کنید که فقط دستگاه های خودتان امکان استفاده از Wireless را داشته باشند! مثلا به تصویر زیر نگاه کنید در قسمت Filter action باید تعیین کنیم که با MAC Address های داده شده چه کاری انجام داده شود. اگر روی گزینه Allow کلیک کنیم، باعث می شود این اجازه فقط به آنها داده شود.
 

amin_rogh

كاربر فعال مهندسی کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام. دستت درد نکنه
یه چیزی به ذهنم اومد شاید گفتنش بد نباشه.
شاید بدانید که در اینجا_منظورم بیرون از ایرانه_تقریبا 99درصد مودم ها wifiدارن .
کاری که ارایه دهندگان سرویس اینترنت انجام داده اند اینه که مودم روی دوتا باند موج پخش میکنه.یک باند یا کانال مربوط به خود مصرف کننده یا صاحب آبونمان هست( از این ببعد میگم من). که طیبعتا یا بازه یا کد امنیتی داره که این به من مربوط میشه که کد بذارم یا نذارم . فعلا ازش میگذریم.
کانال دوم با یک نام عمومی نامگذاری شده. مثلا هات اسپات یا هوم اسپات یا فری اینترنت یا هر نام دیگه. این کانال برای سایر مصرف کننده ها ارایه میشه که صاحبخانه میتونه این کانال رو مسدود کنه یا اینکه باز بذاره. اختیارش با خود من هست . حالا اینجا رو داشته باشین تا بعد.
هر مصرف کننده خانگی یک کد یا رمز عبور دوم برای این اینتر نت اوپن هم دریافت میکنه. بشرطی که مودم من در خانه ی من امواج هات اسپات رو پخش بکنه، من هم اجازه خواهم داشت با استفاده از کد رمزی که در اختیار دارم از اینترنت مجانی که توسط شخص دیگه ای پخش میشه استفاده کنم بدون اینکه مزاحم او باشم و یا در اطلاعات شخصی او سرک بکشم.
خوب مزایای این کار اینه که بیش از 1200000یک ملیون و دویست هزار نقطه در بلژیک هست که میشه از این اینترنت wifiاستفاده کرد. و این تنها مال یک شرکت هست . شرکتهای دیگه هم این امکان رو به مشترکینشون میدن.

تمام اینکه گفتم منظورم این بود که اگه چنین سیستمی در ایران هم راه اندازی شه_ نمیدونم شده یا نه_ دیگه نیازی به تقلب و سرقت از اینترنت بطور غیر فاتونی نیست.البته اولشم گفتم این به ذهنم اومد گفتم که گفته باشم

موفق باشین.
امین رخ
 
بالا