آیا برای من ارتودنسی دیر شده است؟

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] [/h]​
۳۲ دندان موجود در فک در موقعیتی طبیعی به صورت دو قوس فک بالا و پایین به طوری قرار می‌گیرند که عمل جویدن و آسیاب کردن غذا به نحو مطلوب ممکن شود.
به گزارش بي باک به نقل از ایرنا: هر نوع انحراف از این موقعیت طبیعی دندان‌ها باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود که ضرورت ردیف کردن یا برگرداندن موقعیت مناسب دندان‌ها را ایجاب می‌کند و این عمل با درمان‌های ارتودنسی می‌سر می‌شود. البته درمان‌های ارتودنسی فقط به ردیف کردن دندان‌ها محدود نمی‌شود و به تغییر یا هدایت رشدی استخوان‌های فک بالا و پایین نیز مربوط می‌شود.

یک متخصص ارتودنسی می‌تواند با هدایت رشدی در سنین رشد و با کمک روش‌های جدید و جراحی در افراد بالغ هماهنگی بین اجزای صورت را برقرار کند و با ردیف کردن دندان‌ها علاوه بر زیبایی ظاهری دندان‌ها، بهبود صحبت کردن، جویدن و کاهش استرس‌های روانی ناشی از تعامل با دیگران را به ارمغان آورد. یکی از مشکلات دندانپزشکی که خیلی‌ها با آن روبرو هستند، مشکل نامرتب بودن دندان‌ها یا ناهماهنگی اجزای صورت است. با این همه مردم هنوز اطلاع چندانی از سن مناسب برای انجام درمان ارتودنسی ندارند.

یک استاد یار بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه همدان در این باره می‌گوید: طبق توصیه انجمن ارتودنتیست‌های امریکا معاینه اولیه کودک جهت تشخیص مشکلات (ناهنجاری‌های دندانی-فکی) نباید دیر‌تر از هفت سالگی انجام شود واین کار فقط باید توسط درمانگر صاحب صلاحیت یعنی متخصص ارتودنسی انجام شود. به گفته دکتر ˈفرهاد جعفریˈ، معمولا اغلب مشکلات ارتودنسی در هفت سالگی زمانی که بیشتر دندان‌های دائمی جلویی درآمده‌اند خود را نشان می‌دهند. البته امکان تشخیص برخی از مشکلات در سنین پایین‌تر نیز وجود دارد.

وی می‌افزاید: انجام اولین معاینه در این سن به متخصص ارتودنسی این امکان را می‌دهد که مشکلات دندانی- فکی را در مراحل اولیه تشخیص دهد و با ارزیابی دقیق آن‌ها زمان و شیوه مناسب درمان را طرح ریزی کند. با این حال بسیاری از بزرگسالانی که با ناردیفی دندانی-فکی مواجه هستند این تصور را دارند که ردیف کردن دندان‌ها تنها مختص کودکان و نوجوانان است و انجام درمان‌های ارتودنسی برای آن‌ها دیر شده است.

در گذشته درمان ارتودنسی معمولا به کودکان و نوجوانان محدود می‌شد ولی واقعیت این است که دندان‌ها در هر سنی می‌توانند حرکت کنند و شیوه حرکت دادن دندان‌ها در تمام سنین یکسان است. بنابراین درمان ارتودنسی در بزرگسالان نیز امکان پذیر است هرچند در درمان این افراد خطرات و محدودیت‌هایی وجود دارد که فقط توسط متخصص ارتودنسی قابل ارزیابی و درمان است.

با این حال بهترین سن آغاز درمان ارتودنسی برای اغلب افراد زمانی است که تمام دندان‌های شیری کودک افتاده باشند و بیشتر دندان‌های دائمی وی (بجز سومین آسیای بزرگ یا‌‌ همان دندان عقل) درآمده باشند که در حدود ۱۲-۱۱ سالگی می‌شود. دانستن زمان مناسب برای معاینه ارتودنسی باعث می‌شود که برخی اوقات با انجام اقدامات ساده از بروز مشکلات شدید‌تر پیشگیری و طول درمان و پیچیدگی آن را کوتاه‌تر کرد.

در این رابطه دکتر جعفری می‌گوید: با درمان اولیه می‌توان نتایج مطلوبی را به دست آورد که پس از پایان یافتن رشد فک‌ها و صورت (حدود ۱۲-۱۰ سالگی) دیگر قابل دستیابی نیستند. به گفته وی در این محدوده سنی دو دسته از ناهنجاری‌های دندانی و اسکلتی را می‌توان اصلاح کرد. در این میان روش‌هایی برای درمان‌های پیشگیرانه وجود دارد که مراجعه بیمار در سن پایین امکان انجام این روش‌ها را برای هر دو دسته از ناهنجاری‌های دندانی و اسکلتی می‌سر می‌سازد که این امر نه تنها در جلوگیری از انجام درمان‌های پیچیده کمک می‌کند بلکه طول درمان را کوتاه‌تر کرده و به هزینه خانواده نیز کمک می‌کند.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه همدان می‌گوید: در صورت وجود ناهنجاری‌های دندانی در این سنین مانند نامرتبی دندان‌ها و از دست رفتن فضای مورد نیاز برای درآمدن دندان‌های دائمی، معمولا با ساخت پلاک‌های بسیار ساده می‌توان برخی از آن‌ها را درمان نمود و از بروز مشکلات جدی در آینده پیشگیری کرد. به همین دلیل به این روش‌ها، درمان‌های پیشگیری کننده گفته می‌شود.

یکی دیگر از اقدامات مهم در جهت پیشگیری از ایجاد نامرتبی‌های دندانی کشیدن برنامه ریزی شده دندان‌های شیری کودک است. این عمل می‌تواند به مرتب درآمدن دندان‌های دائمی، اصلاح مسیر رویش و جلوگیری از نهفته شدن آن‌ها کمک زیادی کند. این کار باید با زمانبندی صحیح و بر اساس اصول علمی انجام شود. به همین دلیل اگرچه انجام آن در ابتدای امر ساده به نظر می‌رسد ولی بر خلاف ظاهر سادهٔ آن نیاز به تسلط علمی و تجربه کافی دارد، بنا براین توصیه اکید می‌شود که صرفا زیر نظر و با دستورمتخصص ارتودنسی انجام شود.

دکتر جعفری می‌افزاید: در صورتی که کودک دچار ناهنجاری اسکلتی (ونه فقط دندانی) همانند کوچک ویا بزرگ بودن هر یک از فک‌ها نسبت به یکدیگر، باریک بودن فک بالا و یا انحراف فک پایین به طرفین باشد درمان وی باید در محدوده سنی ۱۲-۷ سالگی انجام شود. زمان شروع درمان بر اساس نوع مشکل و شدت آن متفاوت است و‌گاه زمان آغاز درمان یک مشکل یکسان در دو کودک به دلیل تفاوت‌های فردی یکسان نیست. این امر نیز دلیل مهمی را جهت انجام معاینه اولیه در سن هفت سالگی توسط درمانگر آگاه و مسلط به تمام زوایا و جوانب رشد و تکامل یعنی متخصص ارتودنسی ارائه می‌دهد.

متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود که به علت مراجعه دیرهنگام بیماران به متخصص ارتودنسی ویا مراجعه به دندانپزشک عمومی که بعضا تسلط کافی در این موارد ندارند، این گونه مشکلات اسکلتی بموقع تشخیص داده نمی‌شوند و در زمان مناسب تحت درمان صحیح قرار نمی‌گیرند و رشد کودک پایان می‌یابد. مدیر گروه ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه همدان می‌گوید: در این حالت تنها راه پیش روی متخصص ارتودنسی در مشکلات با شدت کم، کشیدن دندان‌های دائمی جهت پوشاندن مشکل اسکلتی و در موارد شدید‌تر انجام جراحی فک همراه با ارتودنسی در سنین بالا‌تر است و کاملا روشن است که با معاینه به موقع کودک توسط متخصص ارتودنسی می‌توان از ایجاد مشکلات شدید در سنین بالا‌تر جلوگیری کرد.

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
من یک ساعت قبل پیش متخصص ارتودنسی بودم گفت بهتر بود 8 سالگی مراجعه میکردی.نمیدونم اصلا اون موقع ارتودنسی وجود داشته یا نه.هزینش هم 7 میلیون تومان ناقابله!

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من یک ساعت قبل پیش متخصص ارتودنسی بودم گفت بهتر بود 8 سالگی مراجعه میکردی.نمیدونم اصلا اون موقع ارتودنسی وجود داشته یا نه.هزینش هم 7 میلیون تومان ناقابله!

مطمئنی هفت میلیونههههه!!!!!من 3 میلیونو 100 گذاشتماااا!!!:surprised:

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
مطمئنی هفت میلیونههههه!!!!!من 3 میلیونو 100 گذاشتماااا!!!:surprised:

آره.بهترین دکتر اینجاست.در اراک با مبلغی کمتر از مقداری که شما گفتید هم انجام میدن.دکتر به من گفت ارتودنسی معمولی 5 میلیونه ولی چون ارتوی مناسب با جراحی فک نیاز دارید 7 میلیون آب میخوره.منم دیدم 3 سال طول میکشه و از جراحی فک هم میترسم منصرف شدم.

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آره.بهترین دکتر اینجاست.در اراک با مبلغی کمتر از مقداری که شما گفتید هم انجام میدن.دکتر به من گفت ارتودنسی معمولی 5 میلیونه ولی چون ارتوی مناسب با جراحی فک نیاز دارید 7 میلیون آب میخوره.منم دیدم 3 سال طول میکشه و از جراحی فک هم میترسم منصرف شدم.

آهان...بگو آخه با جراحی فک همین مبلغی میشه که شما میگین....منم تو تبریز بهترین دکتر میرم که کلی از اطراف مریض داره....البته من پارسال ارتودنسی کردم ،چون این چیزایی که رو دندونا میذارن پلاتینه به خاطر بالا رفتن قیمت فلز احتمالا شده 5 میلیون !!!!سه سال حتمی نیس احتمالیه، بعضیا دوسال حتی من بعضیا رو شنیدم 4 سال طول کشیده!!!

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
آهان...بگو آخه با جراحی فک همین مبلغی میشه که شما میگین....منم تو تبریز بهترین دکتر میرم که کلی از اطراف مریض داره....البته من پارسال ارتودنسی کردم ،چون این چیزایی که رو دندونا میذارن پلاتینه به خاطر بالا رفتن قیمت فلز احتمالا شده 5 میلیون !!!!سه سال حتمی نیس احتمالیه، بعضیا دوسال حتی من بعضیا رو شنیدم 4 سال طول کشیده!!!

نه اشتباه نشه.منظورم اینه ارتودنسی که بخاد بعدش جراحی فک انجام بشه از ارتودنسی معمولی که نیازی به جراحی نداره قیمتش گرونتره.جراحی فک با دکتر مسگرزاده خدای جراحی فک ایران 20 میلیون هم شاید بشه!

ARC2000

عضو جدید
منم متاسفانه همين مشكل دارم.. فك پايينم بزرگتره از فك بالامه.. دندانهامو بهم ريخته! 2 سال ارتودنسي و جراحي فك بهم گفتن.. چون عمل بيني هم داشتم،ترسيدم برم
وقتي بچه بودم يه دكتر گفت اين فكش مشكل پيدا ميكنه..ولي مادرم باورش نشد گفت اين كه مشكلي نداره! الان 25 سالمه..ميترسم از عمل و هزينه بالاش و ...
حالا كسايي كه اين مشكل دارن بايد چيكار كنن؟

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم متاسفانه همين مشكل دارم.. فك پايينم بزرگتره از فك بالامه.. دندانهامو بهم ريخته! 2 سال ارتودنسي و جراحي فك بهم گفتن.. چون عمل بيني هم داشتم،ترسيدم برم
وقتي بچه بودم يه دكتر گفت اين فكش مشكل پيدا ميكنه..ولي مادرم باورش نشد گفت اين كه مشكلي نداره! الان 25 سالمه..ميترسم از عمل و هزينه بالاش و ...
حالا كسايي كه اين مشكل دارن بايد چيكار كنن؟

من هر دو فکم نیاز به عمل داره.به نظر من اگر با هزینش میتونید کنار بیایید و حوصله 2 تا 3 سال پیگیری درمان را دارید حتما جراحی کنید.دیدم بعضیا خاطرات جراحیشونو مینویسن میگن به قدری زیباتر شده بودم که حتی خالم خیابون دیده بود نشناخته بود منم.ولی حتما باید جراحی و ارتودنسی پیش متخصص مجرب انجام بشه.دیروز دختری مطب اومده بود میگفت رفتم پیش یک دکتری 2 تا دندون 4 بالا رو کشیده!میخاستن شکایت کنن منصرف شده بودن.

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من هر دو فکم نیاز به عمل داره.به نظر من اگر با هزینش میتونید کنار بیایید و حوصله 2 تا 3 سال پیگیری درمان را دارید حتما جراحی کنید.دیدم بعضیا خاطرات جراحیشونو مینویسن میگن به قدری زیباتر شده بودم که حتی خالم خیابون دیده بود نشناخته بود منم.ولی حتما باید جراحی و ارتودنسی پیش متخصص مجرب انجام بشه.دیروز دختری مطب اومده بود میگفت رفتم پیش یک دکتری 2 تا دندون 4 بالا رو کشیده!میخاستن شکایت کنن منصرف شده بودن.
آره خیلی تغییر میکنه،دختر خاله منم عمل کرده فوق العاده شده....اون به عملش 8 میلیون داده!!!خودشم تو اصفهان عمل کرده اسم دکترش یادم نیس....ولی دوستمم تو تبریز عمل کرده مال اون خیلی بهتر شده به نظرم...ما هم وقتی رفتیم عیادت اونو اصــــــــلا نشناختیم...

F@tima s332

عضو جدید
کاربر ممتاز

من2سال دندونام ارتودنسی کردم کل مدت درمان 2.5هستش هزینش هم یک میلیون و چهارصدوپنجاه شد اما فکم خداروشکر نیاز به عمل نداشت فقط دندونام مشکل داشت
دکترم هم دکتر آرش یکی از دکترای معروف استان مازندران
واقعااگه مشکل حادباید حتما درست بشه .درست ارتودنسی سختی داره رنج داره کاهش وزن داره هر غذایی رو نمیشه خورد امانتیجه ی خوبی داره;)

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
من2سال دندونام ارتودنسی کردم کل مدت درمان 2.5هستش هزینش هم یک میلیون و چهارصدوپنجاه شد اما فکم خداروشکر نیاز به عمل نداشت فقط دندونام مشکل داشت
دکترم هم دکتر آرش یکی از دکترای معروف استان مازندران
واقعااگه مشکل حادباید حتما درست بشه .درست ارتودنسی سختی داره رنج داره کاهش وزن داره هر غذایی رو نمیشه خورد امانتیجه ی خوبی داره;)

من یکی اینقدرا حاضر نیستم برای همچین کاری پول و زمان بذارم.البته خانمها قضیشون فرق میکنه! دکتر هم که رفته بودم بیش از 90% مراجعه کنندگان خانم بودن.27 سالگی سنی هست که آدم خیلی مسائل به مراتب مهمتر از این براش وجود داره

ARC2000

عضو جدید

من عمل بيني داشتم..خيلي اذيت شدم و وزن كم كردم.6-7 كيلو لاغر شدم.. يكي ميشناختم كه عمل فك داشت كلي لاغر شده بود و كلا عمل سنگينيه..
حالا ميترسم ..ميترسم بدنم طاقت يه عمل سنگينه ديگرو نداشته باشه..تا الان چند بار رفتم مطب،باز پشيمون شدم..يه بلايي سرم نيارن اين دكترا!دكتره انقدر پير بود دستاش ميلرزيد!
تازه ميگه چون بايد دو تا فكت عمل كني،بيني يه كم تغيير شكل ميده بايد يه عمل ترميمي بيني هم بعدش انجام بدي!
نميدونم چيكار كنم؟!!

ARC2000

عضو جدید
نه اشتباه نشه.منظورم اینه ارتودنسی که بخاد بعدش جراحی فک انجام بشه از ارتودنسی معمولی که نیازی به جراحی نداره قیمتش گرونتره.جراحی فک با دکتر مسگرزاده خدای جراحی فک ایران 20 میلیون هم شاید بشه!

منم پيش دكتر مسگرزاده رفتم..خيلي پيره.. دكتر ارتودنسي بهم گفت اگه ميخواي بايد زودتر اين كارو انجام بدي تا دكتر مسگرزاده بازنشست نشده!!

Bahman_mech

عضو جدید
کاربر ممتاز
من عمل بيني داشتم..خيلي اذيت شدم و وزن كم كردم.6-7 كيلو لاغر شدم.. يكي ميشناختم كه عمل فك داشت كلي لاغر شده بود و كلا عمل سنگينيه..
حالا ميترسم ..ميترسم بدنم طاقت يه عمل سنگينه ديگرو نداشته باشه..تا الان چند بار رفتم مطب،باز پشيمون شدم..يه بلايي سرم نيارن اين دكترا!دكتره انقدر پير بود دستاش ميلرزيد!
تازه ميگه چون بايد دو تا فكت عمل كني،بيني يه كم تغيير شكل ميده بايد يه عمل ترميمي بيني هم بعدش انجام بدي!
نميدونم چيكار كنم؟!!

خیلی حوصله و صبر نیاز داره تا همه اینها رو انجام بدی.من خودم اگر 18 سالم بود حتما پیگیری میکردم.ولی الان دیگه اونقدرا برام اهمیت نداره.مهمترین چیز اینه که آدم از چهره خودش راضی باشه.:smile:

ARC2000

عضو جدید
خیلی حوصله و صبر نیاز داره تا همه اینها رو انجام بدی.من خودم اگر 18 سالم بود حتما پیگیری میکردم.ولی الان دیگه اونقدرا برام اهمیت نداره.مهمترین چیز اینه که آدم از چهره خودش راضی باشه.:smile:

آره درسته ولي موضوع زيبايي چهره يكي از مسايلشه.. از نظر جويدن غذا ،صحبت كردن و اينكه غضروف بين دو فك به مرور مشكلدار ميشه.. اين چيزا باعث نگرانيه من ميشه!
البته خدارو شكر واسه من زياد جلو نيست،خيلي ها اصلا متوجه نميشن!در هر صورت ممنون...:smile:

sky_man847

عضو جدید
سلام دوستان منم 22 سالمه فک پایینم یکم جلویی تازه فهمیدم که چیکارا میکنن یعنی فک میکنین با ارتدونسی درست شه ولی با این حرفهایی که دوستان میگن 7میلیون ادم ....
ولی خدایی تو این 22 سال از لحاظ روحی بدجور.....کاش زودتر میفهمیدیم و مراجعه میکردیم کسی از قیمت تازه ارتودنسی خبری داره اعصابم خورد شده میخوام بخیال دنیا و پول شم برم بزارم کسی اینجا تبریز ارتودنسی خوب اشنا داره ماهر باشه ممنون میشم بگین