آیا ایرانی ها باهوش ترین مردم جهان هستند؟

tracer

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هوش توانایی ذهنی است و قابلیت‌ های متنوعی همچون استدلال، برنامه‌ریزی، حل مسئله، تفکر انتزاعی، استفاده از زبان، و یادگیری را در بر می‌گیرد. نظریه‌های هوش در طول تاریخ تغییر کرده‌اند. بحث و گفتگو درباره هوش و بهره هوشی و عوامل دخیل در آن بخصوص تاثیر نژاد و ژنتیک در آن، همیشه یکی از بحث های داغ بوده است. صرفنظر از انواع ادعاهای غیر علمی در این مورد، می توان گفت که هوش هم تحت تاثیر عوامل وراثتی (ژنتیکی) است و هم به عوامل محیطی مانند سطح آموزش، وضع اقتصادی، شرایط بهداشتی و تغذیه ای بستگی دارد.
اما در این میان اینکه "آیا ايرانيان باهوش ترين مردم جهان هستند یا خیر؟"
در سال هاي گذشته تقريبا تبديل به ضرب المثلي معروف ميان ايرانيان شده است ، اما اين در حالي است كه اگر نتايج تحقيقات انجام شده در اين باره توسط دانشمندان انجام شده، مطالعه شود ابطال اين گزاره ثابت مي شود.
در واقع طبق تخقيقات علمي دانشمندان ما ايراني ها نه تنها گل سر سبد هوش در دنيا نيستيم بلكه جايگاهي متوسط در جهان داريم و ميلياردها نفر در جهان ضريب هوشي بالاتري از ما دارند .
در همین زمینه "ريچارد لين" روانشناس و استاد ۸۱ ساله دانشگاه اولستر بريتانيا در كتابي كه در سال ۲۰۰۶ انتشار داد نتايج تحقيقات خود را در اين باره منتشر ساخته است. وي كه متخصص مطالعه بر روي تاثير دو متغير "نژاد" و "هوش" بر روي يكديگر است، در كتاب خود وضعيت ضريب هوشي مردم جهان را با توجه به نژاد بررسي كرده و به اين نتيجه رسيده كه باهوش ترين مردم جهان با ضريب هوشي ۱۰۵ و بالاتر مردم كشورهاي شرق آسيا ( چين، كره شمالي و جنوبي و ژاپن ) هستند.
در رده مياني كشورهاي اروپايي، روسيه، آسياي مركزي و قفقاز و حتي مغولستان قرار مي گيرند كه متوسط ضريب هوشي آنها ۹۰ تا ۱۰۰ است. ايرانيان به همراه تمامي كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا، هند، پاكستان و كشورهاي آسياي جنوبي و نيز دو قاره آمريكاي شمالي و جنوبي در رده مياني يعني با ضريب هوشي ۸۵ تا ۹۰ قرار مي گيرند.
جايگاه چهارم از آن كشورهاي آفريقايي است كه ضريب هوشي آنها ۷۰ تا ۸۰ است و مردم اقيانوسيه ( استراليا ) و كشور آفريقايي بوتسوانا، با دارا بودن كمترين ميزان ضريب هوشي يعني ضريب هوشي ۶۰ تا ۷۰ در آخرين رده قرار مي گيرند. همچنين در تحقيقات پروفسور لين مشخص شده است كه متوسط ضريب هوشي مردم دنيا رو به كاهش است . متوسط ضريب هوشي مردم جهان در سال ۱۹۵۰ بالاي ۹۱ بوده است ولي تحقيقات پروفسور لين نشان مي دهد كه اين ضريب در سال ۲۰۵۰ به ۸۶ كاهش خواهد يافت.

نقشه/ اینفوگرافی های زیر به خوبی میزان بهره هوشی (IQ) مردمان مناطق مختلف جهان را نشان می دهد:





رنگ آبی تیره نشان دهنده بالاترین میانگین آی کیو و رنگ قرمز تیره نشان دهنده پایین ترین میانگین آن می باشد. همچنین همانطور که اشاره رفت مردم جنوب شرق آسیا در مقایسه با سایر ملت ها از بیشترین میزان بهره هوشی برخوردارند. جدول زیر ده کشور اول جهان در زمینه بهره هوشی را نشان می دهد:

10 کشور اول دارای بالاترین میزان بهره هوشی در جهان

در این لیست که کشورها را بر اساس متوسط بهره هوشی نشان می دهد، میزان برابری قدرت خرید (PPP) و کیفیت شرایط زندگی (QHC) شاخصی که در حقیقت برآیندی از چند فاکتور مربوط به کیفیت زندگی است. کشورها نیز برای مقایسه و بررسی ارتباط "هوش" و "عوامل اقتصادی –اجتماعی" درج شده است. به نظر می رسد علیرغم تاثیر واضح شرایط اقتصادی و کیفیت زندگی در میانگین هوش ملت ها، با چند استثنای جالب هم مواجه هستیم. به عنوان مثال؛ کره شمالی علیرغم اینکه از لحاظ میزان در آمد سرانه و کیفیت زندگی شرایط چندان مناسبی ندارد، اما از نظر میانگین بهره هوشی در این لیست در جایگاه سوم قرار دارد، همچنین وضع کشورهای دیگر منطقه شرق آسیا نظیر ویتنام، لائوس و کامبوج هم علیرغم شرایط اقتصادی و اجتماعی نامناسب، از نظر سطح هوش متوسط در حد قابل قبولی است.
 

Similar threads

بالا