آیا آدم وسواسی عاقل است؟

عبید

عضو جدید

phalagh

مدیر بازنشسته
عبيد عزيز
من به تمام تاپيكايي كه ميزنيد سر ميزنم. اما نميدونم چرا تمام پستاتون خاليه. احتمالا عكسي كه در پستتون ميزاريد رو از سايتي آپلود ميكنيد كه فيل-تر شده.
لطفا از يه سايت ديگه آپلود كنيد.

آخرین ویرایش:

archi_arch

مدیر بازنشسته
میشه بگین این حدیث بر چه اساسی معتبر شناخته شده؟؟؟؟!!!!
من همینجا از شیعه بودن انصراف میدم!!!!!!

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
میشه بگین این حدیث بر چه اساسی معتبر شناخته شده؟؟؟؟!!!!
من همینجا از شیعه بودن انصراف میدم!!!!!!
خیلی از احادیث و روایات هست که یه ادم با معلومات در سطح معمولی نباید با این نوع احادیث برخورد کنه باید کسی در این موارد نظر بده که رجال شناس و حدیث شناس باشه و در مورد صحت و درستی اون نظر بده به این سرعت از مترقی ترین مذهب دنیا انصراف نده بلکه با کسایی که میخوان فکر تو رو راجب این مذهب تغییر بدن مبارزه کن

archi_arch

مدیر بازنشسته
خیلی از احادیث و روایات هست که یه ادم با معلومات در سطح معمولی نباید با این نوع احادیث برخورد کنه باید کسی در این موارد نظر بده که رجال شناس و حدیث شناس باشه و در مورد صحت و درستی اون نظر بده به این سرعت از مترقی ترین مذهب دنیا انصراف نده بلکه با کسایی که میخوان فکر تو رو راجب این مذهب تغییر بدن مبارزه کن
وحید جان مترقی ترین مذهب دنیا نباید با علم منافاتی داشته باشه و به یه بیمار توهین کنه و عقلشو زیر سوال ببره! وسواس یه بیماریه که غیرارادیه و باید درمان بشه نه شیطان پرستی که خود شخص اونو انتخاب کرده!

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
وحید جان مترقی ترین مذهب دنیا نباید با علم منافاتی داشته باشه و به یه بیمار توهین کنه و عقلشو زیر سوال ببره! وسواس یه بیماریه که غیرارادیه و باید درمان بشه نه شیطان پرستی که خود شخص اونو انتخاب کرده!
اتفاقا خیلی از مسائل علمی توسط همین مذهب توجیه میشه اونایی هم که منافات داره هنوز علم به درجه ای نرسیده که بتونه درک کنه و یا عالمان دینی ما نتونستن خوب مذهبمونو نشون بدن
در مراجع شیع یه کتاب هست به اسم بهار الانوار 110 جلدی نوشته ایت ... مجلسی کل احادیثی که بگوششون خورده رو اوردن خیلی از این احادیث توسط ادمای دروغین گفته شده این 110 جلد رو خلاصه کردن توی 11 جلد بازم این 11 جلد رو توصیه میکنن که هر کسی نخونه چون حدیث باید با علم مخصوص باهاش مواجه شد من خودم اطلاعاتم کمه ولی اگه جدا دنبال حقیقتی بهتون پیشنهاد میکنم کتاب شیعه علوی و شیعه صفویه دکتر شریعتی رو بخونید خیلی کمکتون میکنه که بدونید خیلی از این کارا برای خراب کردن شیعه ناب علویست

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نزد امام صادق از مردی یاد شد که در وضو و نماز دچار وسواس بودو ادعا شد وی مرد عاقلیست امام فرمود چه عقلی دارد که از شیطان اطاعت میکند

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نزد امام صادق از مردی یاد شد که در وضو و نماز دچار وسواس بودو ادعا شد وی مرد عاقلیست امام فرمود چه عقلی دارد که از شیطان اطاعت میکند

phalagh

مدیر بازنشسته
حديثو سرچ كردم. تو سايتاي مختلف مذهبي و حتي پزشكي نوشته شده بود. اما بهترين و اجمالي ترين پاسخ براي سوال ذكر شده در عنوان تاپيك رو در سايت تبيان پيدا كردم. جواب براي من قانع كننده بود.

عبدالله بن سنان مى‌گوید: مردی از آشنایان ، در وضو گرفتن و نماز خواندن، وسوسه داشت، و با اینكه چندین بار اعضاء وضو را مى‌شست، ولى باز به دلش نمى‌چسبید و آن را نادرست مى‌پنداشت و دوباره تكرار مى‌كرد.
روزی در حضور امام صادق كه درود و سلام خدا برو و خاندام پاكش باد بودم كه او به خاطرم آمد. به امام عرض كرد: با اینكه او یك مرد عاقلی است، اما در وضو وسواس دارد.
امام صادق (ع) فرمود: این چه عقلى است كه در او وجود دارد؟ و چه عاقلی است كه از شیطان پیروى مى‌كند؟
شگفت زده پرسیدم: چگونه از شیطان پیروى مى‌كند؟
امام فرمود: از خود او بپرس كه این وسوسه كارى، از كجا به سراغ او می‌آید؟، خودش جواب خواهد داد كه :از كار شیطان است.
چرا كه او به خوبی مى‌داند كه وسوسه و سستی در اراده، از القائات شیطان است، زیرا خداوند مى فرماید: "من شر الوسواس الخناس - الذى یوسوس فى صدور الناس؛ پناه مى برم از شر وسوسه‌هاى شیطان مرموز، كه در سینه‌هاى انسانها وسوسه مى‌كند"(سوره ناس آیه 4، 5)
ولى او هنگام عمل بر اثر ضعف اراده‌، قادر بر جلوگیرى از اطاعت شیطان نیست.

* * *
آنچه از كلام والای امام می‌توان استخراج كرد این است كه: عقل باید تقویت كننده‌ی اراده وموجب تشخیص درست از نادرست و درك وسوسه‌های شیطانی از الهامات ربّانی باشد.
و كسی را می‌توان عاقل شمرد كه: راه را بشناسد و در آن استوار و مصمم پای نهد، بی آنكه اضلالات شیطانی او را به یمین و یسار كشاند، یا آنكه به سستی از راه بازش دارد.
و دست‌آویز عاقلِ اینچنینی، در این مسیر؛ پناهندگی به خدای بزرگ و دست‌گیر است،
هماگونه كه خود آموخته: قل اعوذ بربّ ...

آخرین ویرایش:

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منم قصد جسارت به حدیث نداشتم من از این ناراحت شدم که خانوم پلیس یهو فرمودن اصلا من شیعه نیستم منظورم این بود نباید زود راجب مهمترین مسایل زندگی قضاوت کرد