آگاهی امروز موفقیت فرداست...

Sogol1681

مدیر تالار روانشناسی
مدیر تالار
کاربر ممتاز

*هیچ انسانی بدون کمک دیگران قادر نخواهد بود به کمال برسد.
اولین چیزی که برای ر سیدن به تعادل در زندگی به آن نیازداریم ،شناخت خودمان است. شناخت توانمندیها، مهارتها، علایق شغلی و محیطی بر پایه خود شناسی موثر ترین روش جهت بهره مندی صحیح از قابلیت های فردی و... می باشد.

رضایت شغلی و تحصیلی زمانی حاصل می گردد که بین شخص، تحصیلات و شغل تعامل مثبت وجود داشته باشد.( همانند توپ فوتبال و زمین )



حضرت رسول اکرم (ص) میفرماید: "همگی کار و تلاش کنید ولی آگاه باشید افرادی آن کار را به آسانی انجام می دهند که برای آن خلق شده اند."


- ارسطو دوهزار سال پیش گفته است: انسان تنها زمانی احساس خوشبختی میکند که به کاری که اشتغال دارد به او احساس رشد شخصی و رضایت خاطر می بخشد.


- خواجه نصیر الدین طوسی گفته است: کسب فضایل و تهذیب اخلاق آموختنی است و لازم است که برای آموختن این امور سیر طبیعی رشد و تکامل کودک در نظر گرفته شود و آموزشهای لازم با مراحل رشد منطبق باشد .وی به تفاوت استعدادها اعتقاد داشته و توصیه می کند که در آموزش این وجه از تفاوت استعدادها در نظر گرفته شود.


- غزالی به نفس بازی در پرورش کودک اهمیت زیادی می دهد و معتقد است که باز داشتن کودک از بازی و وادار کردن او به طور مداوم به درس، قلب او را می شکند و هوش و ذکاوتش را از میان می برد و زندگی را بر او تیره می سازد.


- برایان تریسی می گوید: شما گرانبها ترین دارایی تان هستید. زندگی، قابلیت ها و امکاناتتان، با ارزش ترین چیز هایی هستند که شما دارید. بنابر این هدف بزرگ شما در زندگی، باید شکوفا کردن قابلیت هایتان و تبدیل شدن به چیزی باشد که لیاقتش را دارید. توانایی شما در یادگیری، و رشد کردن و به فعلیت رساندن قابلیت هایتان نامحدود است. امروزه مردم از دبیرستان و دانشکده ها در دهه هفتاد زندگیشان فارغ التحصیل می شوند،موضوعات جدید می آموزند و استعدادهای جدیدی را در خود رشد میدهند. اگر ذهنتان را زنده، کار آمد نگه دارید، توانایی تان در یادگیری و یا آوری می تواند همه عمر ادامه داشته باشد.


* اهمیت انتخاب آگاهانه

*ما در جامعه ای زندگی می کنیم که رقابت سنگین، رنگین و سنتی در میان خانواده ها در دو، سه دهه گذشته بطور چشمگیر ی شکل گرفته که عامل اصلی آن عدم شناخت صحیح استعداد های ذاتی فرزندان می باشد.
متاسفانه نه، به فرمایشات حضرت رسول اکرم (ص) ونه فرمایشات سایر بزرگانی که در امر پرورش استعدادها و توانمندیها، سخنان ارزشمندی را به جامعه بشری ارائه نموده و تاکید کرده اند توجهی نشده است. به علت عدم آشنایی با رشته های مختلف و عدم شناخت مهارتها و علایق شغلی یشتر جوانان برسر دو راهی قرار گرفته اند.

گاهی انتخاب های تحمیلی ضرر های غیر قابل جبرانی ببار می آورند که شاید هرگز راهی برای رهایی از وضعیت بوجود آمده در محیط زندگی شغلی و تحصیلی پیش نیاید.به جای توجه به استعداد ها، شاهد پیوند زدن رشته هایی به شاهرگ فرزندان و حتی خودمان هستیم که خونی در آن رگ جاری نیست!
شاید در رگهای فرزندان به جای خون پزشکی، خون اقتصاد دان، سیاستمدار، وکیل، جامعه شناسی جاری باشد. شاید به جای خون مهندسی، خون روانشناس، خون نقاش، کارگردان، محقق جاری باشد. شاید به جای خون زیست شناس، خون هنرمندی، خون مینیاتوریست، خون خلبانی جاری باشد. شاید به جای یک تاجر، خون یک نجار و باغبانی جاری باشد. شاید به جای خون معلمی، خون مدیر رستوران، خون آشپز، خون خیاطی جاری باشد و.............





*در عصر حاضر ضروریست بپذیریم و فرهنگ سازی کنیم که موفقیت هر فرد منوط به شناخت استعدادها، توانمندیها، مهارتها و علایق شغلی و در ادامه مدیریت و هدایت استعداد ها ی خود است تا بتواند با شکل دادن رفتارهای خود شخصیت خود را برای کسب موفقیت های فردی، سازمانی، ملی و بین المللی پرورش دهد.
توجه به توانمندیها و مهارتها کلید موفقیت هر فرد و سازمان می باشد. یکی از عوامل مهم پویایی سازمانها و حفظ بنیان خانواده شناخت بیشتر یکدیگر در محیط (خانواده و سازمان )می باشد.



در سوره یوسف آیه 106خداوند می فرماید: چه بسیار آیت ها و نشانه ها در آسمان و زمین است که بر آنها می گذرد و بدون توجه و دقت از آنها روی بر می گردانند.






* الهام از طبیعت در زندگی در زمینه انتخاب شغل ،رشته تحصیلی و...



* هرگز نمی توان از گل مریم انتظارداشته باشیم عطرو بوی گل سرخ را بدهد!


* هرگز نمی توان از درخت گردو انتظار داشته باشیم میوه سیب یا پرتقال بدهد!


* هرگز نمی توانیم از بوته توت فرنگی عدس بچینیم!


* هرگز نمی توانیم در تنگ آب دولفین نگه داری کنیم!


* هرگزنمی توانیم ازعقاب هنر نمایی طوطی زیبا را انتظار داشته باشیم!


* هرگز نمی توانیم از دستگاه گوارش برای دستگاه بینایی و شنوایی استفاده کنیم!


هرگز..................................؟!




* در آفرینش هر چیز حکمتی است. تامل در آفرینش درختان، گلها و گیاهان، راز کثرت حبوبات، شکل زمین، ستارگان و اختلاف حرکت سیارات / راز تفاوت رنگ پرندگان / راز استقلال چهارپایان از زمان تولد/ راز ابرو در پیشانی، راز چگونگی آفرینش دستگاه صوتی، اسرار رنگ آسمان و هزاران هزار پدیده در عالم هستی که نشا نه هایی هستند برای بیداری و الهام گرفتن از آنها برای انسان بودن، برای چگونه زیستن. زیستن هایی که از ما یک قهرمان بسازد قهرمانی که در تاریخ زنده بماند، قهرمانی که برای هنوعان در جامعه و جهان خدمات علمی، فرهنگی و... ارائه دهد و در زندگی افراد خانواده، سازمان،جامعه و حتی جهان نقش مثبت و ارزنده ای داشته باشد.


* شاید بتوان با پیوند زدن به یک درخت آلو، آلوچه هم بدست آوریم و یا با پیوند زدن به دزخت لیمو، پرتقال هم برداشت کنیم اما در اصل درخت برای همان محصول خلق شده است. روضعیت درخت لیمو و درخت آلو همانند وضعیت جوانی می ماند که به اصرار خانواده و یا دوستان باید مهندسی بخواند، پزشکی بخواند، شیمی بخواند. در حالی که به جای پیوند زدن به درخت می توان در صورت پرورش و رشد صحیح بهترین لیمو و آلو را برداشت کنیم. پیوند زدن، رشته های سلیقه ای برای ادامه تحصیلات وحتی شغل مناسب همانند پیوند زدن سیب به درخت گردو میباشد.




* بیشتر افراد در زندگی خود همیشه منتظر معجره می نشینند. شاید با پیوند زدن به درخت گردو محصول سیب هم بر داشت کنیم و آن را معجره زندگی بدانیم اما فراموش نکنید سیبی که از درخت گردو بدست آید بدون شک یا تلخ خواهد بود یا بی مزه و حتی بی ثمر.

مطمئن باشید این شاهکار نیست. ما آگاهانه حرکتی را انجام می دهیم که شاید معجزه رخ دهد، معجزه ای که نه به نفع فرد خواهد بود، نه خانواده و نه جامعه؛ ضروریست با کمی تامل برای شناخت بیشتر خود حرکتی صورت پذیرید، جامعه نیاز به یک خود آگاهی دارد، خود آگاهی که بتوان مسیر حرکت خود را انتخاب کنیم وبا شناخت بیشتر خود بهترین و مفید ترین فرد زمان خود باشیم. با خود صادق باشیم و صادقانه قابلیت های خود را باور کنیم و از پراکندگی توان، مهارت وعلایق شغلی بپرهیزیم.

کسی که می تواند بهترین خلبان باشد لزومی ندارد پزشکی بخواند ،کسی که می تواند بهترین طراح و مهندس باشد دلیلی ندارد حقوق بخواند و یا بلعکس.


* افراد درمحیطی پرورش می یابند که مستعد آنند. درخت گردو در مناطق کوهستانی و درخت خرمادر مناطق گرمسیری، و یا گلهای آپارتمانی در فضای باز و در برابر نور خورشید زیبایی و سر سبزی خود را از دست می دهند درحالی که باقرار گرفتن در فضای بسته طراوت و سرسبزی خود راحفظ کرده وبخوبی رشدمی کند.برای مثال یک فرد علاقمندبه تحقیق و مطالعه محیط تحقیقاتی را بیشتر ترجیح می دهدو سعی می کنداز مشاغل ریسک پذیر دوری کند.

هر فرد دارای استعداد هایی است که می تواند با قرارگرفتن درجایگاه واقعی خود استعدادهای خود را پرورش دهد. طبیعت کتاب ارزشمندی است که مطالعه و تامل درهرکدام از پدیده ها ی خداوند برای ما درس عبرتی است برای چگونه بودن و چگونه زیستن.


* گورجیییف متولد قفقاز بر این باور بود که "اگر انسانهافلسفه بودن خودرا بشناسند، می توانند از بودن خود حداکثر استفاده را برای مفید بودن داشته باشند."





"هر کس خود را شناخت هر آینه خدا را شناخت "




نکته : مهندسان هندی وژاپنی با الهام از نیش پشه " میکرو سوزن " طراحی کردند. این سوزن از جنس تتانیوم بوده و هنگام واردشدن به پوست دردی ایجاد نمی کند.

*اهمیت توجه به علایق افراد


* در زندگی تحصیلی و شغلی هرگز پرسیده نمی شود در رشته ای که اصرار بر انتخاب آن را داریم فرزندمان چه شاهکاری خواهد داشت.و هدف ازانتخاب رشته تحصیل، تحمیلی چیست؟! حقیقت این است که بدون آگاهی کامل وبدون شناخت و کشف استعداد های نهفته درون استعدادهای ذاتی را فدای نفس خود می کنیم. و به نوعی حاکمیت در زندگی تحصیلی وحتی شغلی، بدون عمد و غرض شکل می گیرد. شاید همین فرزند، همین جوان، باشناخت صحیح از خود در یکی از رشته های موردعلاقه اش بتواند تغییرو تحول تاریخی /فرهنگی/ هنری و... ایجاد کند. و درسایه بهره مندی از توانمندیها و...

درجامعه و جهان به تمام همنوعان حیات ببخشد. برای گرفتن نمره بیست استعدادهای خدادای را در وجود فرزندان مدفون میکنیم. وعاقبت درصد بسیاری ازاستعدادها بدون اینکه شناخته شود، بدونا اینکه شکوفا شود.راهی گور می شوند.

نمره20 به چه بهایی ؟! چرا نمرات20 ؟!، نمرات 20 در دوره ابتدایی، در دوره راهنمایی، دبیرستان ، دانشگاه تا کجا ؟!
پس اختراعات، اکتشافات و خلاقیت ها چه زمانی ظهور خواهند کرد . شاهکار های خودمان /فرزندانمان کدام است؟ مطالعه زندگی بزرگمردان تاریخ نشان می دهد، هر یک از مردان و زنانی که در یکی ازرشته ها به جامعه بشری خدمتی کرده اند، حیطه کمال خود را بازیافته و آنگاه همه وقت و توانایی خود را صرف آن ساخته است که، دست کم در یک رشته به درجات عالی برسد.

متاسفانه اکثر جوانان درانتخاب اولین شغل خود به دام شغلی که متناسب با استعدادهای طبیعی شان باشد دست نمی یابند. متاسفانه والدین به جای توجه به بهترین موارد برای پرورش فرزندانشان در دام مسابقه ی چگونه فرزندم را به دانشگاه بفرستم؟ اسیرند. توجه به فرمایشات حضرت رسول اکرم و سایر بزرگان از جمله غزالی، خواجه نصیر، ارسطو در این زمینه حقایقی را روشن می سازد و آن اینکه تنها زمانی در مسیر شکوفایی استعداد ها و علایق خود میتوانیم موفق باشیم که شناخت صحیحی از خود داشته و با هدایت و مدیریت بر استعداد ها پیروزی خود را تضمین کنیم.





* اگر شناخت صحیحی از خودودیگران نداشته باشیم.


- چگونه می توانیم معمارسرنوشت خود باشیم؟


- چگونه می توانیم راهنمایان قابل اعتمادی برای فرزندان خودباشیم؟


- چگونه می توانیم جایگاه واقعی خود را درخانواده ،سازمان جامعه وجهان بیابیم؟


- چگونه می توانیم هزینه های خود را کاهش دهیم وموجب افزایش بهره وری در محیط (شغلی وتحصیلی باشیم؟


- چگونه می توانیم مدیری موفق باشیم و دارایی سازمان را افزایش دهیم؟


- چگونه می توانیم بین شغل و شاغل تعامل ایجاد کنیم؟


- چگونه می توانیم در انتخاب رشته تحصیلی و شغل آگاهانه گام برداریم؟


- چگونه می توانیم رفتارها و استعدادهای خود را مدیریت و هدایت کنیم و با شکل دادن به ترجیحات آگاهانه در مسیر شغلی و تحصیلی از پراکندگی مهارتها و علایق جلو گیری کنیم؟





"شناخت توانمندیها،علایق شغلی و تحصیلی برپایه خود شناسی موثرترین روش برای انتخاب درست و صحیح میباشد. "




"مهارتها ، توانایی ها ،علوم و تجارب شما زمانی موثر است که شما در جایگاه واقعی خود قرار گرفته باشید."



"مهمترین مسئله درایجاد تغییر و تحول شناخت توانایی انسانهاست ."






 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
Sogol1681 خود آگاهی چیست؟ خودشناسی 1

Similar threads

بالا