آنتونیو سانت ‌الیا Antonio Sant’Elia

M I N A

دستیار مدیر مهندسی معماری
کاربر ممتاز



آنتونیو سانت الیا:تولد:1880 وفات:1916 -متولد:ایتالیا

سبک معماری:جنبش فوتوریسم

-آثار معروف:

1-خانه پله ای

2-ایستگاه مرکزی در میلان

از وی تنها اسکيس ها و کروکی هايی باقی مانده است که از روی آنها ذهن خلاقانه و متفاوتش مشهود است.

تاريخ تولد، محل تولد، هنگام تولد:


در سی ام آوریل سال ۱۸۸۰، در کومو واقع در ایتالیا به دنیا امد.

دوران زندگي:

این معمار ایتالیایی بر معماری پس از خود تاثیر عمیقی نهاد!

جنبش فوتوریسم از چه تاریخی و توسط کدام معمار رسماً در حیطه معماری آغاز به کار کرد ؟سال 1914 ، آنتونیو سانت اِلیا Antonio Sant’Elia

«سانت اليا» در بيانيه ي خود به تاريخ 14 ژوئيه ي 1914 به مناسبت گشايش طرح هايش در نمايشگاهي در ميلان اعلام داشت كه بايد در معماري استفاده از تمام مصالح ساختماني جديد از آهن و بتن مسلح گرفته تا منسوجات كارخانه اي و مقوا معمول شود. اما قصد اصلي اش از اين اعلاميه اين بود كه حركت و تحول، اساس معماريست، اساسي كه به معماري همان تحرك و «سبكي » مجسمه سازي را مي دهد. قصد وي در جمله اي از خود او در اين بيانيه خلاصه مي شود: «هر خانه بايد مناسب زمان خود ساخته شود» .


بنابراین، بيانيه فوتوريستها را درباره معماری منتشر کرد و روحيه انقلابی را به دامنه معماری تزريق کرد واظهار داشت:


«معماری با سنت، قطع رابطه می‌كند؛ ضرورت ايجاب می‌كند كه معماری دوباره از اول آغاز گردد... تضاد شديدی بين دنيای مدرن و قديم با چيزی مشخص می‌شود كه پيش از اين وجود نداشت...» تمام اظهار نظرهايی كه نقل قول شد، به پرسش ميانه رو و بی‌پيرايه شينكل به سال 1826 برمی‌گردد: «آيا نبايد بكوشيم كه سبك متعلق به خود را بيابيم»؟


مهمترين قسمت متن سنت اليا در آنجا بود که با تصحيح متن مارينتی به اين نتيجه رسيد که :

«مساله معماری مدرن ،مساله جابجايی خطوط نيست . يافتن پروفيلهای جديد ، تزئينات تازه در اطراف درها و پنجره ، جايگزين کردن ستونها به وسيله کارباتيدها، آتلانت ها، مورد نظر نيست. اينکه آجرنما را به صورت نمايان رها کرده و يا آن را از سيمان يا سنگ بپوشانيم ،مطرح نيست .در يک کلمه تفاوت ميان ساختمان قديم و جديد مورد نظر نيست .مساله آفرينش خانه جديد از صفر است.با استفاده از تمام ذخاير علوم و فنون و برآوردن شريفانه همه توقعات روحی و عادات ما . . . با تعيين فرمهای جديد و دلايل وجودی خاص شرايط ويژه زندگی مدرن . به طور طبيعی اين معماری نمی تواند تحت هيچ يک از قوانين مستمر تاريخی باشد.در زندگی مدرن، تداوم روندهای مربوط به تحول سبک متوقف می شود.معماری از سنتها آزاد می شود و الزاما همه چيز را از صفر آغاز می کند».


مرگ زودرس وی، در جنگ جهانی اول از تعقيب عادی اين تجربه جلوگيری کرد. به اين دليل افکارش مبهم و در حالت تعليق باقی ماند و از آن به شيوه های متفاوت برداشت شد . از وی تنها اسکيس ها و کروکی هايی باقی مانده است که از روی آنها ذهن خلاقانه و متفاوتش مشهود است.

جالب است سانتا الیا هرگز ساختمانی به سبک فوتوریسم اجرا نکرد ! ولی نظراتش قدم بزرگی در پیدایش این جنبش داشت .


تاريخ فوت، محل فوت، هنگام فوت، محل دفن:

در دهم اکتبر سال ۱۹۱۶ درگذشت.

نقل قول و خاطرات:


آنتونیو سانت ‌الیا:

دیگر نباید اسانسور ها را در دل ساختمان ها پنهان کرد، بلکه باید انها را همچون اژدهایی ساخته شده از آهن و شیشه بر پیکره ساختمان بالا برد . تزئینات باید برچیده شود و همه چیز باید دگرگون شود !


منابع:
memar2920.blogfa.com
hadimemari.persianblog.ir




​
خانه پله ای . طراح سانت الیا از طرفداران جنبش فوتوریسم
بعد از گذشت سه قرن این اولین بار بود که در ایتالیا سبکی نو با تفکراتی متفاوت و آینده گرا ظهور می کرد .به همین دلیل ساده طرفداران این سبک خود را نخستین جوانان ایتالیا بعد از سه قرن کهنه گی می دانند .​
آنتونیو سانت الیا از معماران مطرح این جنبش بود .منشور این جنبش توسط وی در سال 1914 نوشته شد .مهم ترین نکته در این منشور :​
(( ما در خیابان ها یی زندگی می کنیم که مربوط به سه چهار قرن پیش است شهر ها بیش از حد قدیمی هستند و ما باید شهر فوتوریسم را همچون یک کارگاه ماشین سازی پهناور و پر هیاهو کنیم .​



​
طرح سانت الیا برای برج آپارتمانی (1914)


​



​
وی عقیده داشت دیگر نباید اسانسور ها را در دل ساختمان ها پنهان کرد بلکه باید انها را همچون اژدهایی ساخته شده از آهن و شیشه بر پیکره ساختمان بالا برد .تزئینات باید برچیده شود و همه چیز باید دگرگون شود !


​
اما آیا این جنبش مورد پذیرش عموم مردم قرار گرفت ؟


​
فوتوریسم ها معتقد بودند هر نسلی باید شهر خود را آن طور که دوست دارد بسازد .


​
جالب است سانتا الیای پر مدعا هرگز ساختمانی به سبک فوتوریسم اجرا نکرد !ولی نظراتش قدم بزرگی در پیدایش این جنبش داشت .​
از دیگر طرفداران این جنبش می توان ماریو چیاتونه و مارسلو نیزولی را نام برد .


​
سرنوشت این جنبش :


​
جنگ جهانی اول بزرگ ترین دشمن جنبش فوتوریسم ها بود ، در سال 1915 ایتالیا وارد جنگ شد و فوتوریسم های ملی گرا راهی جبهه های جنگ شدند من جمله سانت الیا ی معروف .وی یک سال بعد یعنی سال 1916 در جنگ کشته شد .

​



​
به گواه تاریخ فوتوریسم ها عمر کوتاهی داشتند و هیچ ساختمانی به این سبک ساخته نشد .این نظریه فقط در شمال ایتالیا فرصت فراگیر شدن را پیدا کرد ​
مطالب نظری فوتوریسم در یک نگاه :


​
1- توجه به علم و تکنولوژی و جهان آینده ​
2- حمل و نقل سریع السیر ​
3- گسست از گذشته ​
4- حذف تزئینات ​
5- بلند مرتبه سازی و نمایان کردن اجزای عملکردی بنا (مانند آسانسوره های نمایان)


​
​
منبع : township.blogfa.com
​
 
آخرین ویرایش:
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
Mehran Aalto آنتونیو گائودی Antonio Gaudi مشاهیر معماری 5

Similar threads

بالا