سلام...
من یکی از کنترلرهای دمای آتونیکس الان کنارم است. برای همین از آتونیکس شروع می کنم. جومو و دلتا هم خوب هستند. ولی واقعا از بین تمامی این نوع کنترلرها بنده هم همان دلتا را انتخاب می کنم: ظاهر زیبا.سگمنت های درشت و پررنگ. افکت های اثرگذار برنامه ریزی از قابلیت های این نوع کنترلرهای دلتا نسبت به سایر می باشذ.
یک کنترلر دما در دو سایز استاندارد 72 در 72 و یا 96 در 96 میلی متر. انتخاب خروجی های این کنترلر با شماست :
یا تنها یک خروجی رله ای
یا دو خروجی رله ای
یا یک رله خروجی و یک خروجی ترانزیستوری
یا دو رله خروجی و یک خروجی ترانزیستوری
یا دو رله خروجی و یک پورت 485
یا یک رله خروجی و یک پورت 485
انتخاب یکی از حالات بالا با خود شماست. تغذیه این کنترلر را نیز یا 220 ولت انخاب می کنید و یا 24 ولت دی سی.
روی برد کنترلر چند جامپر وجود دارد که می توانید نوع سنسور خود را ( RTD یا ترموکوپل ) و نیز نوع خروجی آنالوگ ( ولتاژی یا جریانی استاندارد ) را با آن ها ست کنید.
این کنترلر رنج بالایی از سنسورهای دمایی را و حتی غیر دمایی را ساپورت می کند. شما در پارامترهای آن می توانید نوع سنسور خود را ست کنید. یک عملکرد آتو تیونینگ برای یافتن ضرایب PID نیز وجود دارد( یک نکته جالب خاطرم آمد. گفتم بگویم. خالی نیست . حداقل از لطف. چند روز پیش یکی از پیشکسوتان اتوماسیون صنعتی آمده بود با هم کمی صحبت کنیم. می گفت یک PLC تایوانی بستم روی یک پروژه که دما را کنترل کنم. این PLC خودش آتو تیونینگ نداشت. رفتم یک کنترلر دما برداشتم اول با این کنترلر ضرایب را پیدا کردم . بعد از این PLC استفاده کردم! ) ( آقا یک نکته دیگر هم یادم آمد . این را هم می گویم و دیگر می رویم سر همان کنترلر. گفتم آتو تیونینگ. چند روز پیش رفته بودیم سر راه اندازی یک بوستر پمپ 5/7 کیلو وات با درایوش. بار اول موتور راه نیفتاد. یکی از همکاران تازه کار ما هنوز هیچی نشده بود با غرور گفت من می دانم چرا این موتور کار نمی کند. آتو تیونینگ نشده است!!! ). بگذریم. دو مد آتو تیونینگ هم برای این کنترلر در نظر گرفته شده است : یا ابتدا به مقدار ست دمایی خود برسد و سپس زمان تیونینگ اجرا گردد. و یا ابتدا دما به 70 درصد نامی ست شده خودش برسد و سپس زمان تیونینگ سر برسد.
یک خاموش و روشن ساده دمایی نیز وجود دارد برای آن که نخواهد PID کار کند. کافیست ضریب P را صفر بگذارید. خودش می فهمد چه می خواهید.
PIDF و PIDS نیز دو حالت از انواع ممکن برای تنظیم PID در این کنترلر می باشد. ....
.
.
.
تا بعد .