میخوایماین گونه ای که من کار میکنم بدون خار هست و تولید میوه هم میکنه.
اگه اطلاعات تکمیلی خواستین با کمال میل براتون تو سایت می ذارم
 ممنون میشیم
 ممنون میشیم 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	 
	 []این گیاه با نام علمی (Opuntia Ficus-indica)گیاهیست از خانواده کاکتوس (Cactaceae) گونه بدون خار کاکتوس است .  رشد طولی Indica در مقایسه با گراس ها کم است به طوری که در سال فقط 100 سانتی متر رشد طولی دارداما هر پد مادری در سال توانایی ایجاد یک لایه شاخه جدید دارد که شامل 6-2 پد است   این پدها در طول مراحل مختلف رشدی دارای میزان رطوبت متفاوتی هستند به طوری که پدهای جوان تر دارای رطوبت بیشتری هستند  این روند تغییرات برای عناصر غذایی به استثنای Mg به همین صورت است.  اندازه پدها در فرم ریشه دهی و توانایی ریشه ها تأثیری ندارد اما اندازه پدها بر روی تعداد و اندازه شاخه های جدید موثر است.  پدهای برداشت شده تا 12 ماه بدون ریشه دوام می آورند و این مسئله برای تغذیه دام ها بسیار مهم است. کاکتوس علوفه ای درخاک هایی بابافت سبک و عمیق که حاوی ماسه های درشت است بهتر رشد میکند البته نباید به آن خاک رس اضافه کرد.  در خاک کم عمق میزان محصول کاهش پیدا می کند.  کاکتوس با ph تابالای 8/5 سازگاراست وحداکثر رسانای الکتریکی درخاک اشباع شده نباید بیش از ms/cm6-5 باشد.استفاده ازکودفسفری ونیتروژن برای کاکتی مفیداست.پس ازاستفاده ازکودفسفری ونیتروژن مناسب میزان محصول از200به 300% افزایش پیدا می کند. کاکتوس گیاه بومی مناطق بایر و نیمه بایر است. میوه گیاه  به شکل توت است. قسمت گوشتی گیاه بسیار خوش طعم و حاوی دانه های زیادی است. این قسمت گوشتی را پوسته ضخیمی در بر گرفته است.  میوه کاکتوس می تواند مدتها در برابر خشکسالی مقاومت کند و به همین دلیل این گیاه محصول مناسبی برای کشت در مناطق خشک است    میوه آبدار و کاملاً رسیده را می توان به صورت تازه یا به شکل سبزی پخته شده مورد استفاده قرار داد بعلاوه میوه کاکتوس حاوی رنگدانه بتالئین است. این رنگدانه را می توان به عنوان یک نوع رنگ طبیعی برای مواد غذایی به کار برد. این میوه حاوی بتاسیانین های قرمز – بنفش و همچنین بتاگزانتین زرد است به خاطر ارزش تغذیه ای و همچنین منافع اقتصادی این گیاه در سالهای اخیر مطالعات مربوط به فیزیولوژی میوه  کاکتوس در حین رشد و پس از چیده شدن افزایش چشمگیری یافته است. بیشتر این تحقیقات در کشورهای مکزیک، شیلی و ایتالیا صورت گرفته زیرا در این کشورها گیاه را به خاطر سود اقتصادی کشت می کنند .  این تحقیقات جزئی از پروژه های تحقیقاتی بود که موارد زیر را مورد بررسی قرار می داد: تهیه رنگ خوراکی طبیعی از میوه کاکتوس، مدت زمان لازم برای رسیده شدن میوه ها، تخمین زمانی که طی آن غلظت رنگدانه به بیشترین حد ممکن می رسد.
[]این گیاه با نام علمی (Opuntia Ficus-indica)گیاهیست از خانواده کاکتوس (Cactaceae) گونه بدون خار کاکتوس است .  رشد طولی Indica در مقایسه با گراس ها کم است به طوری که در سال فقط 100 سانتی متر رشد طولی دارداما هر پد مادری در سال توانایی ایجاد یک لایه شاخه جدید دارد که شامل 6-2 پد است   این پدها در طول مراحل مختلف رشدی دارای میزان رطوبت متفاوتی هستند به طوری که پدهای جوان تر دارای رطوبت بیشتری هستند  این روند تغییرات برای عناصر غذایی به استثنای Mg به همین صورت است.  اندازه پدها در فرم ریشه دهی و توانایی ریشه ها تأثیری ندارد اما اندازه پدها بر روی تعداد و اندازه شاخه های جدید موثر است.  پدهای برداشت شده تا 12 ماه بدون ریشه دوام می آورند و این مسئله برای تغذیه دام ها بسیار مهم است. کاکتوس علوفه ای درخاک هایی بابافت سبک و عمیق که حاوی ماسه های درشت است بهتر رشد میکند البته نباید به آن خاک رس اضافه کرد.  در خاک کم عمق میزان محصول کاهش پیدا می کند.  کاکتوس با ph تابالای 8/5 سازگاراست وحداکثر رسانای الکتریکی درخاک اشباع شده نباید بیش از ms/cm6-5 باشد.استفاده ازکودفسفری ونیتروژن برای کاکتی مفیداست.پس ازاستفاده ازکودفسفری ونیتروژن مناسب میزان محصول از200به 300% افزایش پیدا می کند. کاکتوس گیاه بومی مناطق بایر و نیمه بایر است. میوه گیاه  به شکل توت است. قسمت گوشتی گیاه بسیار خوش طعم و حاوی دانه های زیادی است. این قسمت گوشتی را پوسته ضخیمی در بر گرفته است.  میوه کاکتوس می تواند مدتها در برابر خشکسالی مقاومت کند و به همین دلیل این گیاه محصول مناسبی برای کشت در مناطق خشک است    میوه آبدار و کاملاً رسیده را می توان به صورت تازه یا به شکل سبزی پخته شده مورد استفاده قرار داد بعلاوه میوه کاکتوس حاوی رنگدانه بتالئین است. این رنگدانه را می توان به عنوان یک نوع رنگ طبیعی برای مواد غذایی به کار برد. این میوه حاوی بتاسیانین های قرمز – بنفش و همچنین بتاگزانتین زرد است به خاطر ارزش تغذیه ای و همچنین منافع اقتصادی این گیاه در سالهای اخیر مطالعات مربوط به فیزیولوژی میوه  کاکتوس در حین رشد و پس از چیده شدن افزایش چشمگیری یافته است. بیشتر این تحقیقات در کشورهای مکزیک، شیلی و ایتالیا صورت گرفته زیرا در این کشورها گیاه را به خاطر سود اقتصادی کشت می کنند .  این تحقیقات جزئی از پروژه های تحقیقاتی بود که موارد زیر را مورد بررسی قرار می داد: تهیه رنگ خوراکی طبیعی از میوه کاکتوس، مدت زمان لازم برای رسیده شدن میوه ها، تخمین زمانی که طی آن غلظت رنگدانه به بیشترین حد ممکن می رسد.اين همون كاكتوس زبان مادرشوهره كه ميوه ان رو استفاده ميكنن...دوست عزیز
کاکتوس شما احتمالا از گونه روبوستا است.
پیشنهاد میکنم از میوه اون استفاده کنین
البته پوست اونو حتما با دقت جدا کنین که تیغهاش کاملا برداشته بشن
الان میوه اون به دلیل خواص دارویی بسیار زیادش هرکیلو 12000 تومن به فروش میرسه.
نه دوست عزیز
این گونه کاملا متفاوته
گونه ایندیکا به صورت محدود در استانهای ایلام، بوشهر و کرمانشاه وجود داره و حدود 10 سال پیش از تونس آورده شده
و کارهای تحقیقاتی خیلی کمی روی اون انجام شده
و تنها مقاله ایرانی در این زمینه مربوط به مرکز تحقیقات ایلامه.
اکثر گونه هایی که بصورت پراکنده در ایران بویژه شمال کشور وجود داره مربوط به گونه روبوستا هست.
opuntia ficus indica تقریبا شبیه گونه روبوستا اما با خارهای خیلی کمتر و رنگ سبز تیره تری داره.
عکس اون در تاپیک های اول که در مورد این گیاه داشتم، وجود داره.
| Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ | 
|---|---|---|---|---|
|   | جزوه نباتات علوفه ای دکتر چائی چی -تهران | زراعت | 2 | 
