کمپوست چیست ؟
کمپوست کردن به عملیات تجزیه و تخریب مواد الی و یا اجزا غیر قابل مصرف گیاهان مانند ساقه   گندم و جو – تفاله نیشکر و یا برگ های ریخته شده از درختان  و یا زباله های شهری توسط باکتری ها  به گونه ای که دوباره تبدیل به هوموس و خاکدانه و سایر مواد قابل جذب برای گیاهان شوند گویند .
  به طور کلی تمامی ضایعات بخش کشاورزی مانند کود های دامی – قسمت غیر قابل مصرف گیاهان  مانند کاه و کلش پوسته میوه ها و باقیمانده کارخانه جات صنایع غذایی مانند صنایع رب سازی کنسرو سازی – تولید نوشابه های غیر الکلی  کارخانه های نیشکر و روغن کشی ها  دارای این قابلیت هستند که طی  فرایندی دوباره وارد چرخه تولید کشاورزی شوند و الا در صورت عدم بازگشت به بستر زمین قابل کشت آن زمین پس از چند سال از مواد غذایی فقیر شده و آن حاصل خیزی قبل را از دست می دهند
  در کشاورزی پایدار وارد کردن این مواد بطور مستقیم دارای اشکالات زیادی می باشد که در درجه اول عدم تجزیه سریع و پس از آن کربن نیزه شدن زمین ( یعنی بهم خوردن نسبت های بین کربن و نیتروژن )  می باشد .دانشمندان و محققان خاک شناسی برای رفع این مورد دست به کار بازسازی روند طبیعی تجزیه این مواد زده و به این کار عملیات کمپوست شدن گویند .
			
				آخرین ویرایش: 
			
		
	
								
								
									
	
								
							
							 
				 
 
		 
 
		 
	 
	