مسابقه علمی *** کی این علف هرز را می شناسه ؟

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی


استاد رسیدنتون بخیر،کنگره چه خبر؟

به نظر یه جور پیچکه؟؟؟
سلام، ممنون کنگره بد نبود جای دوستان خالی.
بله یه جور پیچکه ولی یه نکته انحرافی داره!!!
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز

ما از این ها تو باغچه خونمون داشتیم با زرشک زینتی داشت مسابقه میداد !! منم داور بودم که اگه ببینم علف داره میبره سرش را از تنش جدا کنم :Dاما خدا راشکر زرشک با ترفند گرفتن نور و غذا ؛ علفی که داشت خفه اش میکرد برد وباعث شد علف را از دور مسابقه حذف کنه !!! یهووووووووووووووووووو

سلام به همگی


استاد رسیدنتون بخیر،کنگره چه خبر؟

به نظر یه جور پیچکه؟؟؟

سلام !! به به عدد خان هویت مخفی !!! :w02:
کنگره که افتضاح بود با شیرازی های خبیث و خسیس !!!
اره پیچکه !!منم موافقم


سلام، ممنون کنگره بد نبود جای دوستان خالی.
بله یه جور پیچکه ولی یه نکته انحرافی داره!!!

نکته انحرافیش تو پیچوندن های شماست !!!
جای دوستان اصلا خالی نبود !! بهتر نیومدین !!! ها ها ها
من پیداش کردم :w42:

دوستان منتظر نظراتتون هستیم:)

هن !!! از کجا یهو !!! طراح سوال که یکی بود حالا شد دوتا !!
خیلی جالبه !!! تو این تاپیک هر کی جواب سوال پیدا کنه به جای اینکه بگه میره طرف طراح سوال !!! :surprised:
الان مطمئنم گلاب خانم میدونه میاد همین میگه !!
 

گلابتون

مدیر بازنشسته
هن !!! از کجا یهو !!! طراح سوال که یکی بود حالا شد دوتا !!
خیلی جالبه !!! تو این تاپیک هر کی جواب سوال پیدا کنه به جای اینکه بگه میره طرف طراح سوال !!! :surprised:
الان مطمئنم گلاب خانم میدونه میاد همین میگه !!
نه الي جان اينبار خيلي هم مطمئن نيستم...اما حدس خودمو ميزنم يا شانس و يا اقبال....

مهندس اين همون دارجينك هست؟

Black Bindweed؟
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه الي جان اينبار خيلي هم مطمئن نيستم...اما حدس خودمو ميزنم يا شانس و يا اقبال....

مهندس اين همون دارجينك هست؟

Black Bindweed؟
آفرین گلاب خانم نام انگلیسیش درسته، البته بهتر بود با نام علمی می گفتید. اسم فارسی رایجش هفت بند پیچکی است. نام علمی آن Polygonum convolvulus که در برخی منابع به نام Fallopia convolvulus هم آورده شده. هدفم از طرح این سوال این بود که تفاوت این گونه با پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis) را بدانید، چون خیلی وقتها این گونه با پیچک صحرایی اشتباه گرفته میشه!
برنده مسابقه گلاب خانم هستند، بهشون تبریک میگم. لطفا سوال بعد...
 
آخرین ویرایش:

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
پيچک‌بند - دارجينک - هفت‌بند پيچکى

نام علمى: Polygonum convolvulus L
نام انگليسى: Dull-seed cornbind, Black bindweed
گياهچه‌
طول لپه‌ها ۴ تا ۶ برابر عرض آنها است و سطح آنها پوشيده از تعداد زيادى دانه‌هاى برجسته است. انتهاء اين برگ‌ها مدوّر و اولين برگ‌هاى حقيقى عريض‌تر از لپه‌ها است. رنگ آنها سبز متمايل به آبي، تيرکمانى شکل و شامل لوب‌هاى قاعده‌اى هستند که به سمت پائين قرار دارند. به عبارتى ديگر برگ‌ها سه‌گوش و قاعدهٔ آنها قلبى شکل است. اين برگ‌ها داراى دمبرگ هستند و پهنک آنها دندانه‌هاى کوتاه و ضخيم دارند و سطح زيرين و همچنين ساقهٔ آنها بيشتر قرمز رنگ است.
گياه کامل
- اندام‌هاى رويشى :گياهى است يک‌ساله، پيچان و بالارونده، به ارتفاع ۲۰ تا ۱۰۰ سانتى‌متر که توسط بذر تکثير مى‌يابد. ساقه‌هاى آن منشعب، بدون کرک، و به‌جاى آن فلس‌هائى سبوس‌مانند دارند. برگ‌ها داراى دمبرگى طويل، بالائى‌ها به طول ۲ تا ۶ سانتى‌متر و تيرکمانى شکل، پائين‌ها عريض‌تر از برگ‌هاى بالائى و گاهى قلبى شکل هستند. در قاعدهٔ هر دمبرگ دو زائدهٔ برگ‌مانند وجود دارد که ساقه را دربر گرفته و غشائى شکل هستند. طول هر يک از اين گوشواره‌ها ۳ تا ۵ ميلى‌متر است.- اندام‌هاى زايشى :گل‌ها بعضى مواقع نامشخص و سبزرنگ است و به‌صورت دسته‌جاتى در پايهٔ دمبرگ‌ها و يا در انتهاء ساقه‌ها ديده مى‌شوند. کاسبرگ‌هاى اين گل‌ها داراى ۵ لوب بوده و طول آنها ۵/۳ تا ۴ ميلى‌متر است.ميوهٔ اين گياه فندقه و بذر آن سياه‌رنگ، تخم‌مرغى شکل و نوک‌دار، به قطر ۵/۱ تا ۵/۲ و طول ۳ تا ۴ ميلى‌متر است که در برش عرضى سه‌گوش ديده مى‌شود. سطح بذر پوشيده از دانه‌هاى کوچک، زگيل مانند و زبر است.موسم گلدهى اين گياه ارديبهشت تا خردادماه است.
محل رشد و پراکنش
اين علف هرز خاک‌هاى شني، نسبتاً رسى و مرطوب را ترجيح مى‌دهد و در اکثر محصولات زراعي، باغ‌ها، صيفى‌جات و حتى زمين‌هاى غير زراعى ديده مى‌شود.
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
تيرهٔ هفت‌بند( Polygonaceae )

تيرهٔ هفت‌بند شامل ۸۰۰ گونهٔ گياهى در ۳۸ جنس مختلف است که انتشار وسيعى در سطح جهان دارند و به‌طور عمده در مناطق گرم مشاهده مى‌شوند.
گياهان اين تيره علفى و يا چوبى هستند. برگ‌هاى آنها معمولاً متناوب، ساده و شامل گوشواره‌هائى است که اغلب به يک غلاف به نام اُکرا (Ochrea) متصل شده‌اند. وجود اين غلاف از اختصاصات گياهان اين تيره است. گل‌آذين آنها اغلب گرزن، گل‌ها معمولاً دوجنسي، منظم، گلپوش و پرچم معمولاً پائيني، گلپوش ۳ تا ۶ عدد، پرچم‌ها ۳ تا ۹ عدد، مادگى داراى ۲ تا ۴ برچهٔ به‌هم پيوسته ولى اغلب داراى سه برچهٔ پيوسته، تخمک يک عدد، تمکّن قاعده‌اى و ميوهٔ آنها فندقه است.
دو جنس Polygonum و Rumex نسبت به بقيهٔ جنس‌ها پراکنش وسيع‌ترى داشته و تعدادى از آنها از جمله علف‌هاى هرز مزاحمى محسوب مى‌شوند که کنترل آنها به راحتى صورت نمى‌گيرد.
شرح خصوصيات مهمترين علف‌هاى هرز موجود در اين تيره به قرار زير است:

 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیچک صحرایی ( Convolvulus arvensis)
یکی از ده گیاه هرز مهم و مسئله ساز دنیا می باشد و از گیاهان هرز خسارت زای باغات، مزارع گندم و محصولات تابستانه به شمار می آید. به طور کلی گیاه هرز اجباری است و به صورت وحشی یافت نمی شود.
این گیاه چند ساله خزنده و بومی اروپا و غرب آسیا است و گسترش آن در مناطق گرمسیری و معتدل می باشد. تراکم بالای آن عملکرد محصول را 60-50 درصد کاهش می دهد. علاوه بر آن با پیچیدن به دور غلات دانه ریز سبب ایجاد مشکل در امر برداشت آنها می شود. پیچک به سرما و یخبندان مقاوم است ولی دمای 8- تا 10- درجه سانتیگراد ساقه های هوایی آن را از بین خواهد برد.
پیچک صحرایی گاهی با هفت بند پیچکی (Polygonum convolvulus) اشتباه گرفته می شود. اگر چه پیچک هفت بند یکساله و کوچکتر است و گل های آن سبز مایل به سفید می باشد.
ثابت شده که پیچک صحرایی روی ذرت و نیشکر اثر دگرآسیبی دارد.

ویژگی های گیاه شناسی:
گیاهی است از تیره پیچک که گیاهان این تیره بالارونده و بوته ای بوده و دارای شیرابه ای شیری رنگ می باشند. گلها منظم، دارای پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ پیوسته، پنج پرچم و دو برچه با دو تا چهار خانه که در هر خانه یک یا دو تخمک دیده می شود. گلهای این خانواده معمولاً شیپوری و قیفی و رنگ آنها سفید تا صورتی می باشد.
برگ در پیچک صحرایی کوچک بوده و هیچگاه کاسه گل را در بر نمی گیرد. گیاهچه آن دارای برگ های لپه ای سبز تیره با رگبرگ های قابل رویت و تقریبا این برگها قلبی شکل تا گرد می باشند. این برگها 10 روز پس از جوانه زنی ظاهر می شوند.
اولین برگ های حقیقی سه گوش، نوک تیز و در قاعده دارای لوب های عمیق می باشند. گیاهچه از طریق شیار موجود در برگ های پایینی براحتی تشخیص داده می شود. قابل ذکر است که ساقه های جوان حاصل از گیاهچه تثبیت شده، برگ های قاعده ای نخواهند داشت
گیاه کامل : گیاهی است دو لپه چند ساله و خزنده و سطح آن صاف و بدون هیچ گونه کرکی می باشد. رشد رویشی آن از ابتدای بهار تا شروع سرمای سبک پاییز می باشد. معمولاً در سال اول قادر به تولید گل نیست و فقط ریشه های اصلی و جانبی خود را تقویت می کند.
تکثیر بوسیله بذر و ساقه های خزنده زیر زمینی می باشد.

برگ:
برگهای آن متناوب، کشیده و بلند عموماً سر نیزه ای شکل و نوک تیزند و دارای دمبرگی کوتاه می باشند. رگبرگ های پنجه ای آن از قاعده برگ آغاز شده و در انتهای برگ به صورت متقابل روی بروی هم قرار می گیرند.
برگ های پیچک در قاعده دارای لوب های پهن می باشند البته شکل برگ نیز به شرایط محیط رشد، از تخم مرغی و مستطیلی تا باریک و تیز می تواند متفاوت باشد. سر نیزه ای بودن برگ ها در شرایط تنش خشکی بیشتر قابل مشاهده است.

ساقه:
ارتفاع ساقه به 30 سانتی متر تا یکمتر می رسد- ساقه ها خزنده یا پیچنده اند- در حالت عادی روی زمین می خرند و هنگامی که مجاورت پایه یا گیاه دیگری قرار گیرند به دور آن می پیچند. ساقه ها دارای خطوط برجسته ای روی سطح می باشند- ساقه در زمین های آیش حالت خزنده و در زراعت حالت پیچیده دارد.

گل:
قیفی شکل منفرد روی دمگل نازک به قطر 4 سانتیمتر- به رنگ سفید یا صورتی روشن با خطوط کمی تیره تر از گلبرگ ها می باشد.- گلهای پیچک منفرد و محوری است.- کاسه آزاد و از پنج کاسبرگ پیوسته تشکیل یافته که پس از رسیدن دانه در قاعده میوه باقی می ماند-جام گل منظم – از پنج گلبرگ تشکیل شده- به قاعده گل پنج پرچم متصل است- تخمدان آزاد و از دو خانه تشکیل شده و به دو خامه باریک و استوانه ای شکل منتهی می شود.
عمر گلها یک روز اما تولید آنها به طور مداوم از ابتدای تابستان تا انتهای فصل رشد انجام می شود- دوره گل دهی اوایل تابستان تا اوایل پاییز است.

میوه:
میوه پیچک کپسول خشک شکوفا است که دو حجره دارد و از 2 شکاف باز می شود و دارای دو دانه است. دانه ها هرمی شکل کوچک و سیاه رنگ هستند.

بذر:
به فرم تخم مرغی یا کروی نا منظم با مقطع گرد، سه گوش، سطح پشتی برآمده و سطح دیگر صاف و اغلب کمی فروررفته – بذر به طول 3 تا 4 میلیمتر – پهنا 2 تا 3میلیمتر و قطر 2تا 5/2 میلیمتر به رنگ خاکستری تیره تا قهوه ای تیره – بذور 15-10 روز پس از گرده افشانی بوجود می آیند.
بذر پیچک به مدت طولانی در خاک زنده باقی می ماند ولی پس از خورده شدن توسط پرندگان و عبور از دستگاه گوارش آنها قوه نامیه خود را از دست می دهد ولی اگر توسط پستانداران اهلی خورده شود تا حدودی قوه نامیه خود را حفظ می کند- جوانه زنی بذورپیچک در طول سال و در صورت فراهم بودن رطوبت و دیگر شرایط امکان پذیر خواهد بود.
دمای مناسب برای جوانه زنی بذور پیچک 35-25 درجه سانتی گراد می باشد.

ریشه:
ریشه پیچک دارای سیستم ریشه ای گسترده ای می باشدودارای رشد عمودی به سمت اعماق خاک معمولاً تا عمق 40/2 متری نفوذ می کند ولی گاهی اوقات رشد تا اعماق 6-9 متری هم وجود دارد سیستم ریشه ای عمیق وسیع پیچک آن را رقیبی قوی برای محصولات زراعی در اقلیم های خشک تبدیل کرده است.
ریشه ها تقرریباً زرد رنگ و ریزوم ها سفید می باشند. ریزوم های پیچک معمولاً از ریشه های جانبی منشا می گیرند و رشد شاخه ها از جوانه های روی ریشه های خزنده ناشی می شود. ریشه اصلی پیچک راست می باشد و ریشه های فرعی فراوانی تولید می کند. ریشه های پیچک علاوه بر نفوذ عمقی زیاد گسترش جانبی زیادی هم دارند.
یک گیاه پیچک به کمک همین سیستم ریشه ای قادر است در طی فصل زراعی ناحیه ای به شعاع 6 متر را اشغال کند. البته این گسترش به نوع خاک و میزان رطوبت بستگی دارد. یک گیاه پیچک تنها 6 ماه پس از جوانه زنی 197 ریشه عمودی هر کدام به طول تقریبی 125 سانتیمتر و 34 ریزوم به طول میانگین 120 سانتیمتر تولید می کند. این ریزوم ها می توانند 141 گیاهچه جدید ایجاد کنند. مواد ذخیره ریشه به اندازه ای است که گیاه حتی در صورت قطع شدن یا از دست دادن مکرر اندام های هوایی قادر به بازسازی مجدد خود می باشد و هر چه عمق ریشه بیشتر باشد مواد اندوخته ای بیشتری خواهد داشت. نکته دیگر اینکه قطعاتی به کوچكی 5/2 سانتی متر از ریشه آن قادر به ایجاد یک گیاه کامل می باشد.

سرعت رشد نسبی:
پتانسیل حداکثر سرعت رشد نسبی (Rmax) برای پیچک 44/2 و میانگین سرعت رشد آن 36/1 گرم بر گرم در هفته می باشد. این نشان می دهد که سرعت رشد نسبی زیاد یکی از خصوصیات مهم علف های هرز خطرناکی مانند پیچک می باشد.
چون مقدار ماده خشک تولید شده توسط هر گونه گیاهی باید متناسب با منابع مورد استفاده در طی فصل رشد باشد. سرعت رشد نسبی اغلب به عنوان یک شاخص بالقوه در توانایی رقابتی بین گیاهان زراعی و گیاهان هرز استفاده می شود. علاوه برا ین همبستگی شدیدی میان شاخص سطحی برگ و سرعت رشد نسبی بالقوه وجود دارد.
به این صورت که هر چه گیاه شاخص سطح برگ بیشتری داشته باشد سریعتر رشد نموده و بیوماس بیشتری تولید می کند.

اثر دارویی:
- درمان یبوست : دم کرده ریشه گیاه به واسطه داشتن مواد رزینی به عنوان یک مسهل عمل کرده و یبوست را بر طرف می نماید.
اثر صفرابر: دم کرده ریشه گیاه، برگ یا دانه های گیاه پیچک صحرایی اثر صفرابر دارد.
التیام زخم ها: برگ های تازه این گیاه اگر بروی زخم ها قرار داده شود التیام دهنده زخم ها است.

کنترل:
از آنجاییکه که پیچک علاوه بر بذر دارای ریشه ها و ریزوم های حاوی جوانه های متعدد با مواد اندوخته ای فراوانی است که قدرت تکثیر آن را افزایش می دهد.
مشکل آن براحتی قابل حل نمی باشد. خسارت آن در شرایط خشکی و نیز در اراضی دیم بیشتر از شرایط فاریاب است دلیل این موضوع این است که پیچک هم ریشه ای قوی و گسترده ای دارد و هم اینکه در شرایط رطوبت نسبی كم حساسیت کمتری به علفکش ها دارد. مهمترین راه مهار و کاستن از مشکلات این گیاه هرز روش پیشگیری می باشد.

محل مناسب رشد:
خاک های سبک و آهک دار را می پسندد. در مزراع غلات و صیفی جات دیده می شود.
تقریبا در تمام خاک ها رشد می کند مخصوصا در خاک های گرم و خشک و خاک هایی که لایه های زیرین رطوبت پذیر باشد.
 
آخرین ویرایش:

گلابتون

مدیر بازنشسته
آفرین گلاب خانم نام انگلیسیش درسته، البته بهتر بود با نام علمی می گفتید. اسم فارسی رایجش هفت بند پیچکی است. نام علمی آن Polygonum convolvulus که در برخی منابع به نام Fallopia convolvulus هم آورده شده. هدفم از طرح این سوال این بود که تفاوت این گونه با پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis) را بدانید، چون خیلی وقتها این گونه با پیچک صحرایی اشتباه گرفته میشه!
برنده مسابقه گلاب خانم هستند، بهشون تبریک میگم. لطفا سوال بعد...

آقا مهندس دست شما دردنكنه واقعا ممنونم از طرح سوالهاي پيچ دارتون...http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/funny/w29.gifچون واقعا برامون لازمه كه اينطور گياهان مشابه رو هم بشناسيم.
راستش من فقط اسم فارسيش رو اونم نه چندان مطمئن ميدونستم...يه جرقه از يه زماني تو ذهنم بود...اين اسم انگليسي رو هم گشتم پيدا كردم و گفتم ...نميدونستم كه درست هست يا نه.


به هرحال از تمام توضيحاتتون و طرح سوالاتتون ممنونم.
 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار

گلابتون

مدیر بازنشسته
سلام به همگی



ممنون استاد

نام علمی این گیاه
Nonea caspica
نام فارسی چشم گربه خزری


از خانواده گاوزبان Boraginaceae










آفرين بر شما مهندس عددي جان...كاملا صحيح است.

با توضيحات منتظر سوال بعديتون هستيم.

 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
آفرين بر شما مهندس عددي جان...كاملا صحيح است.

با توضيحات منتظر سوال بعديتون هستيم.



سلام به همگی

ممنون گلاب خانم:gol:

. Nonea caspica

An ascending to ± erect annual up to 25 cm tall. Stem (-s) and branches hairy. Shorter hairs slender, up to 0.6 mm long, mixed with longer stouter ones 1-2 mm long and arising from a swollen base. Leaves linear-lanceolate to ovate-lanceolate, rarely obtuse, 25-100 x 5-22(-28) mm, hairy especially on upper surface, entire to subdenticulate or crisp. Inflorescence elongating in fruit. Flowers red, turning a deep blue on fading, 6-9 mm long, Calyx 5.5-6.5 m long, 1/3rd to 1/2 partite, accrescent and up to 12 mm in fruit, densely pubescent; lobes linear-lanceolate. Corolla 6-7 mm long, cylindrical or funnel-form, regular or sometimes irregular, the limb distinct or not. Lobes obtuse, entire to crenulate, annulus densely hairy. Anthers c. 1.2 mm long, attached c. 4 mm from corolla base. Style up to 3.5 mm long. Stigma obscurely 2-fid. Nutlets transversely oblong, 2.5-4 mm, dark brown to black, back rugulose, pilose, often freckled white. Basal ring 1-1.5 mm broad, ridge denticulate with 14-18 minute teeth.

http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=5&taxon_id=200019140


و کمی هم در این سایت توضیحات داره:

http://hesamghorbani.mihanblog.com/

متاسفانه من چیزی دیگه پیدا نکردم
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
Nonea caspica
چشم گربه ای خزری

•علفی، یکساله، کم و بیش کرکدار.
•ساقه: منفرد یا منشعب وخوابیده.
•برگهای پایینی دمبرگدار.
•گل: گاهی نامنظم کوچک، در گرزن خوشه ای تنک وبرگدار.
•جام گل: قیفی شکل با لوله ای راست .
•فندقه ها در عرض تخم مرغی، غالبا چین خورده.
•موسم گل: اردیبهشت.
 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار

Description – Branched bur-reed
Sparganium erectum
Sparganiaceae


Branched bur-reed is an aquatic emergent plant that grows rooted in the mud at the margins of waterbodies . The narrow, smooth and keeled leaves are erect and triangular in cross-section The globular flowers are produced on a branching spike hence the name ‘branched’ bur-reed. Flowers at the tip of the spike are male whereas those further down are female . The female flowers take on a bur-like appearance before breaking up into distinct fruits . The fruits are small, dry and spongy and contain 1-2 seeds .

http://www.arkive.org/branched-bur-reed/sparganium-erectum


http://www.plant-identification.co.uk/skye/sparganiaceae/sparganium-erectum.htm/













 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
Sparganium erectum

بوته هاي پايا به طول 1 تا 1.5 متر.
برگ: طويل شمشيري.
گل: تك جنس، داراي پوشش فلسي. گل آذين ماده بزرگ.
ميوه: بدون پايه.
انتشار: آبهاي راكد نواحي شمالي و شرقي.
 

aboozar esmaili

عضو جدید
کاربر ممتاز
علف شال دم - جوپيازى

نام علمى: Hordeum bulbosum L
نام انگليسى: Foxtail barley, Bulby barley
گياه کامل
- اندام‌هاى رويشى:گياهى است علفي، چندساله، ايستا، به ارتفاع ۶۰ تا ۱۰۰ سانتى‌متر که توسط بذر و پياز تکثير مى‌يابد. ساقه‌هاى آن فراوان، متراکم، توخالي، صاف، بدون کرک و در قاعده داراى پيازهاى متعددى است که به‌وسيلهٔ فلس‌هاى غشائى يا غلاف‌هاى قديمى پوشيده شده است. اين پيازها کوچک و قطر آنها حدود ۵/۱ سانتى‌متر است. برگ‌ها به طول ۲۰ سانتى‌متر و عرض ۳ تا ۷ ميلى‌متر است که حاشيهٔ آن در قسمت بالا خشک و غشائى و به‌طور پراکنده پوشيده از کرک‌هاى سفيدرنگ است.- اندام‌هاى زايشى :گل‌آذين سنبله، متراکم، فشرده، به طول تقريبى ۱۴ سانتى‌متر و پهناى ۶ تا ۱۰ ميلى‌متر، به رنگ زرد متمايل به سبز يا ارغوانى که بعد از مدتى کاهى رنگ مى‌شود. سنبلک‌ها سه‌تائي، دو رديف کنارى داراى دمگل و سنبلک وسطى بدون آن است. گلوم ضعيف، در حاشيه ناهموار، لماهاى جانبى بدون ريشک ولى لماى مرکزى داراى ريشکى ضعيف، نازک و به طول ۲ تا ۵/۳ سانتى‌متر است.موسم گلدهى اين گياه در دشت‌ها از فروردين تا خردادماه و در مناطق کوهستانى از ارديبهشت تا مردادماه است.
محل رشد و پراکنش
اين علف هرز به‌طور عمده در زمين‌ها باير، سنگلاخي، حاشيهٔ جاده‌ها، مراتع، باغ‌ها، و چمنزارها يافت مى‌شود. محصولات گندم، ذرت و زعفران از جمله مزارعى هستند که مورد حملهٔ آن قرار مى‌گيرند.
 
بالا