زمين شناسي

saba888

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله جانم احتمال زمين شناس بودنم زياده

به هر حال در حد مهندسي شيمي و پليمر دوست داشتنيه

ميگم بي زحمت چند تا عكس كاني برامون بذاريد اين سميرا خانوم گفتن بلد نيستم آپلود كنن:redface:

استاد فقط احتمالش هست!!!:eek::eek:

بفرما اينم از كاني!!!:confused::confused:



ZnAl2O4

ایزومتریک
سبز تیره
رنگ خاکه : خاکستری
سختی : 7.5-8
جلا : شیشه ایی
چگالی : 4.55
اگرگات : بلورهای هشت وجهی شیار دار
ژنز: کانی کمیابی است و در پگماتیت های گرانیتی در ذخایر روی و نیز بصورت یک کانی دگرگونی در سنگ های آهکی بلورین

از نام دانشمندی به نام گان گرفته شده است














گالن
فرمول : PbS
سیستم : ایزومتریک
رنگ: خاکستری سربی
رنگ خاکه : خاکستری سربی
جلا: فلزی روشن
سختی : 2.5
چگالی : 7.4 تا 7.6
اگرگات: بلورهای مکعبی - توده ای
کانی سولفیدی بسیار رایج است که در رگه ها همراه اسفالریت ، پیریت ، مارکازیت ، کالکوپریت ، سروسیت ، آنگلزیت ، فلوریت ، باریت ، کوارتز و ... یافت میشود . در رگه های گرمابی اعلب با کانی های نقره همراه است و بیشتر حاوی خود نقره نیز هست در ذخایر سرب و روی تیپ دره میسیسیپی همراه اسفالریت ، در ذخایر دگرگونی همبری ، پگماتیت ها و به صورت افشان در سنگ های رسوبی













نمي دونم اگه منم نبودم كي اين تاپيكاي مثلا علمي شما رو به روز مي كرد!!!:biggrin::biggrin:
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
استاد فقط احتمالش هست!!!:eek::eek:

بفرما اينم از كاني!!!:confused::confused:




نمي دونم اگه منم نبودم كي اين تاپيكاي مثلا علمي شما رو به روز مي كرد!!!:biggrin::biggrin:
من بدليل همين فعاليتهاي شما در اينجا شما رو به درجه استادياري مفتخر ميكنم:)

تبريك ميگم:gol::gol::gol:
 

**سمیرا**

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله جانم احتمال زمين شناس بودنم زياده

به هر حال در حد مهندسي شيمي و پليمر دوست داشتنيه

ميگم بي زحمت چند تا عكس كاني برامون بذاريد اين سميرا خانوم گفتن بلد نيستم آپلود كنن:redface:
به امیر حسین میگم با هم بخندیم
 

**سمیرا**

عضو جدید
کاربر ممتاز
رسوب (به انگلیسی: Sediment) به هر ذره‌ای که توسط جریان سیال، منتقل شده و سرانجام نهشته (deposit) شود، گفته می‌شود. رسوب‌ها در بیش‌تر مواقع توسط آب (فرایندهای رودخانه‌ای[۱])، باد (فرایندهای بادی[۲]) و یخچال‌های طبیعی منتقل می‌شوند. نهشته‌های شن‌های ساحل و مجرای رودخانه‌ها نمونه‌هایی از انتقال و نهشتگی رودخانه‌ای هستند، هرچند که رسوبات، اغلب بیرون از آب ساکن یا آرام دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها، ته‌نشین می‌شود. تپه‌های شنی بیابان و لس‌ها نمونه‌هایی از انتقال بادی و نهشتگی هستند. نهشته‌های سنگ‌های یخچالی و یخرفت، هم نمونه‌هایی از رسوب‌های منتقل‌شدهٔ یخی هستند.
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کشف لایه ماگمایی جدید در ساختار زمین ...


تحقیقات جدید نشان می دهند لایه ای از ماگمای داغ از زمان شکل گیری زمین تا به حال در عمق دو هزار و 900 کیلومتری از زمین محبوس شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این یافته نظریه ای که بر اساس آن جبه جامد و سخت زمین روزگاری جایگاه اقیانوسی از ماگماها بوده را تایید کرده و نشان می دهد که هنوز بقایایی از این مواد مذاب مانند لایه ای مربایی میان دو لایه کیک، در بخش پایینی جبه زمین وجود دارد.
به گفته زمین شناسان دانشگاه پیر و ماری کوری، برخی از مدلها زمین جوان را سیاره ای کاملا مذاب می دانند و هنوز در پی بقایای به جا مانده از این حالت ذوب شدگی هستند. بر اساس این مدلها با گذشت زمان و جامد شدن زمین، برخی از این مواد مذاب می توانند در مرز میان جبه و هسته خارجی به دام افتاده باشند.


در مطالعات جدید محققان نشان دادند در منطقه مرزی مورد نظر و با در نظر گرفتن حرارت و فشار باور نکردنی که در این منطقه وجود دارد بر سر مواد معدنی یافته شده در جبه زمین چه آمده است.


الماسها آیینه تمام نمای اعماق زمین
بر اساس شدت حرکت امواج لرزشی در میان زمین، دانشمندان بر این باورند هسته زمین از توپ آهنی و سختی ساخته شده که توسط پوسته ای آهنی و مذاب احاطه شده است. بالای هسته مذاب بخش پایینی لایه جامد جبه قرار گرفته و پس از آن جبه بیرونی و در نهایت پوسته بر روی هم چیده شده اند.
لایه مذاب اطراف هسته در عمقی برابر دو هزار و 900 کیلومتری در مجاورت جبه پایینی قرار می گیرد و حرارت در این قلمرو مرزی هسته، جبه در حدود 6 هزار و 740 درجه فارنهایت، و فشار در حدود 140 گیگا پاسکال، فشاری 1.4 میلیون برابر فشار معمولی هوا در ارتفاعی برابر سطح دریا، تخمین زده شده است.
بدون وجود شیوه ای برای نمونه برداری مستقیم از چنین عمقی از زمین هیچکس به طور قاطع قادر نخواهد بود مایع بودن مرز میان جبه پایینی و هسته را تایید کند. اما دانشمندانی که از گذشته های دور به ثبت سرعت حرکت امواج لرزشی در نزدیکی هسته-جبه مشغول بوده اند اطلاعاتی را مبنی بر مذاب بودن این منطقه از زمین ارائه کرده اند.
محققان فرانسوی به منظور شبیه سازی این محیط زیرزمینی نمونه هایی از مواد یافت شده در جبه از قبیل اکسید منیزیم، آهن و سیلیکون را درون سلول سندانی الماس یا DAC، محفظه های کوچکی که در آنها نمونه های میکروسکوپی در میان دو الماس خرد می شوند، قرار دادند.
این عملیات خرد شدن حرارت نمونه ها را به بالای 8 هزار و 540 درجه فارنهایت می رساند و فشار را تا 140 گیگاپاسکال بالا می برد. محققان با استفاده از تکنیکی به نام تجزیه پرتو ایکس ساختار اتمی مواد معدنی مورد آزمایش را تحت تابش نور قرار دادند و روند تغییر حالت مایع به جامد را در آنها مشاهده کردند.
نتایج نشان داد مواد معدنی جبه در حرارتی برابر 7 هزار و 100 درجه فارنهایت، حرارتی در حدود حرارت تخمینی مرز میان جبه-هسته، آغاز به ذوب شدن می کنند.
دانشمندان با توجه به این نتیجه به منظور اخطار برای استفاده نکردن از عبارت اقیانوس ماگمایی در رابطه با لایه مذاب اعماق زمین اعلام کردند باید توجه داشت که جبه لایه ای از سنگهای جامد است و تنها احتمال دارد بخشهای پایینی آن مایع یا نیمه مایع باشند. به گفته آنها نمونه های مذاب به دست آمده در آزمایشها می توانند نشانه های شیمایی را در خود داشته باشند تا دانشمندان با استفاده از این نشانه ها روند سرد شدن مواد مذاب زمین و لایه بندی آنها را طی گذشت زمان بهتر درک کنند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، همچنین این یافته می تواند در مطالعاتی که در زمینه آتشفشانها صورت می گیرد، شاخه های جدیدی را به وجود آورد که دیدگاه دانشمندان را نسبت به منشا ماگماهای خارج شده از آتشفشانها تغییر دهد.
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سروسیت Cerussite

فرمول : PbCO3
سیستم : ارتورمبیک
رنگ : بی رنگ ، سفید یا خاکستری
رنگ خاکه : بی رنگ تا سفید
جلا : الماسی
سختی : 3 تا 3.5
چگالی : 6.58
اگرگات : توده های بلورین دانه ای ، رشته ای ، متراکم ، خاکی
پارازنز : همراه کانی های اولیه گالن و اسفالریت و کانی های ثانویه مختلف مانند آنگلزیت ، پیرومورفیت ، اسمیتسونیت و لیمونیت
ژنز: کانسنگ مهم روزاد سرب با گسترش زیاد که در اثر واکنش آبهای کربناتی با گالن ایجاد میشود .
وجه تشخیص: شل بلورین و جوشش در اسید نیتریک وجه تمایز آن از آنگلزیت است .

http://www.rocks4u.com/mineral specimen 7.jpg


http://www.cs.cmu.edu/~adg/images/mi...cerussite4.jpg



 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
رودخانه‌ای عجیب در زیر دریا !!
[FONT=Times New Roman, Times, serif]
[FONT=times new roman, new york, times, serif]تا‌به‌حال به‌وجود رودخانه‌ای در زیر دریا فکر کردید؟! در منطقه‌ی Cenote Angelita در کشور مکزیک این محل وجود داره!
[/FONT]
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman, Times, serif] این تصاویر زیبا توسط Anatoly Beloshinchin گرفته شده، اون در مورد این محل می‌گه: “ما در عمق ۳۰متری هستیم، آب تمیز و تازه‌ای در این قسمت وجود داره. بعد در عمق ۶۰ متری، آب شور (نمک) رو حس می‌کنیم و در زیر این قسمت من یک رودخانه می‌بینم، یک جزیره و شاخ و برگ‌هایی که در اطرافش هست…! واقعیتش این هست که رودخانه‌ای که شما می‌بینید، لایه‌ای از هیدروژن سولفید هست.”
[FONT=Times New Roman, Times, serif]
باید حس جالبی باشه دیدن یک رودخونه در عمق ۶۰ متری دریا! تصاویر کامل را در ادامه‌ی مطلب ببینید.​


اين تصوير كوچك نمايي شده.براي ديدن تصوير با سايز اصلي اينجا كليك نماييد.سايز واقعي تصوير524x720

[/FONT]
[/FONT]
 
آخرین ویرایش:

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
كسي مطلب خوب نداره بذاره؟:surprised:
بابا اين شهر سازا اينجا رو قرق كردن
:redface:
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[FONT=times new roman, times, serif]اهميت و ضرورت زمين شناسي نظامي[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]وقتي فرمانده بايد فواصل و پراکندگي و اهميت مراکز حساس نظامي، اقتصادي، جمعيتي را از نظر داخلي و بين الملي و استراتژيکي درک کند تا بتواند در مواقع لزوم تصميم بگيرد به کجا حمله کند، به کجا موشک پرتاب نمايد، کجا را تصرف کند، کي به نيروهاي دشمن ضربه کاري را بزند و مثلاً حساسيت بين المللي را ايجاد نکند و يا به کدام منطقه دشمن ضربه کوچکي بزند تا بتواند حساسيت بين المللي را برانگيزد و به همسايه هاي ديگر هشدار دهد و غيره، همه اينها کار محض زمين شناسي است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]وقتي تاريخ را مرور مي کنيم و جنگهاي جهاني اول و دوم را مورد ارزيابي قرار مي دهيم، استفاده صحيح از موقعيت زمين شناسي را بيش از پيش آشکار مي شود. به عنوان مثال يکي از عوامل اساسي پيروزي قشون آلمان در جنگ عليه فرانسه اطلاعات زمين شناسي بوده است و همين امر باعث شد که دولت آلمان در سال 1874 ميلادي کرسي زمين شناسي را در دانشگاه هاي ايالتي تأسيس کند و در بسياري موارد زمين شناسي را در تربيت مامورين نظامي به خدمت بگيرد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در زمين شناسي نظامي عوامل متغير و ثابت، مورد بررسي قرار مي گيرند و نقش آنها در عمليات نظامي با توجه به مناسباتي که اين عوامل در حرکات واحدها دارند در نظر گرفته مي شوند. در زمين شناسي نظامي، ارزش و اهميت نظامي هر يک از عوامل، تعيين مي گردد. اهميت و ضرورت زمين شناسي نظامي با شروع جنگ دوم جهاني بيشتر شد و اين عقيده قوت يافت که جغرافي دانان در زمان جنگ بيش از زمان صلح به کشور خود خدمت مي کنند. از اين رو مطالعات زمين شناسي به سرعت در تاکتيک ها و تصميمات نظامي و نيروي دريايي به کار گرفته شد. کارهاي کارتوگرافي، تفسير عکسهاي هوايي و مطالعه ناهمواريها، رهبران کشورهاي ديگر در جنگ جهاني دوم را وادار مي سازد که زمين شناسي کاربردي را به عنوان ابزار جنگي و نظامي بپذيرند و موسسات زمين شناسي را وسعت بخشند.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]سرتيپ علي رزم آرا در کتاب "جغرافياي نظامي ايران"، اين ضرورت را براي افسران مأمور در حفظ و حراست از کشور در رابطه با عوامل ثابت و متغير زمين شناسي تأکيد مي کند.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]دنياي معاصر با توجه به مسائل ژئوپلتيک و ژئواستراتژيک اهميت خاصي به زمين شناسي نظامي داده است و با تشکيل سازمان زمين شناسي در نيروهاي مسلح ضرورت و اهميت اين موضوع را نشان داده است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در ارتش آمريکا، بتدريج وجود سازماني براي بررسي مسائل جهاني از ديدگاه ژئوپلتيک احساس شد و همين امر موجب گرديد که سازمان زمين شناسي نيروهاي ملي در سازمان نيروهاي مسلح آمريکا تأسيس گردد که در آنجا نه تنها مسائل جهاني با توجه به جنبه هاي زمين شناسي و طبيعي کشورها مورد بررسي قرار مي گيرد، بلکه جنبه هاي مختلف موضوع از لحاظ جغرافياي اقتصادي، انساني و سياسي کشورها نيز بررسي ميشود و نتايج حاصله از بررسيهاي مزبور يکي از عوامل اساسي تصميمات را در سازمان حقوقي تشکيل مي دهد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]از اين رو چه در اتاقهاي جنگ، که افسران ستاد عمليات را رهبري مي کنند و چه در صف که فرماندهان يگانهاي نظامي نيروهاي خودي را در صحنه نبرد هدايت مي کنند، نقش زمين شناسي نظامي بيش از هر تخصص ديگر وسع و عمق خود را در اين آزمايشگاه عملي نشان مي دهد. اين روند واقعي، سياست را نيز متأثر مي سازد که در جنگهاي بين الملل اول و دوم مي توان به وضوح دريافت.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در فاصله جنگ جهاني اول و دوم مطالعات ژئوپلتيکي در دو جهت مختلف ادامه يافت. يکي در اطراف دولت و ديگري بررسي ژئواستراتژي جهاني. در مسير اول، بعد از راتز و کيلن، هاوس هوفر آلماني با تأييد به نظريه فضاي حيات، سياست توسعه طلبي را براي آلمان تجويز مي کرد و در مسير دوم اشخاصي مثل آلفرد ماهان و هالفورد مکيندر و پيروان آنها نظرات نيروي دريايي و هارتلند خود را براي ايجاد حکومت جهاني تبليغ مي کردند.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در همين رابطه پروفسور کوهن چنين مي گويد: بوسيله زمين شناسيست که ما مي توانيم واقعيت سياسي را به درستي ارزيابي کنيم. اين سيماي زمين شناسي است، چه ثابت و چه متغير که اساس درک نقشه سياسي کنوني و پيش بيني تغييرات آينده را براي ما فراهم مي سازد. بنابراين نقشه سياست زمين شناسي بيشتر از نقشه سياسي با واقعيات هماهنگ است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif] [/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]تعاريف و کليات زمين شناسي نظامي[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif] [/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي يکي از شاخه هاي علوم زمين مي باشد که کليه اثرات طبيعي، فرهنگي (انساني) و زيست محيطي را بر سياستها، برنامه ها و طرحهاي نظامي و عمليات رزمي/ پشتيباني در سطح جهان، منطقه اي و محلي مورد بررسي قرار مي دهد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif] [/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي علمي است که تأثير عوامل زمين شناسي يک کشور يا يک منطقه را در حرکتهاي نظامي بيان مي کند.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي بخشي از علوم نظامي است که با ويژگيهاي محيط و منطقه عمليات در ارتباط است.[/FONT]
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[FONT=times new roman, times, serif]اهميت و ضرورت زمين شناسي نظامي[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]وقتي فرمانده بايد فواصل و پراکندگي و اهميت مراکز حساس نظامي، اقتصادي، جمعيتي را از نظر داخلي و بين الملي و استراتژيکي درک کند تا بتواند در مواقع لزوم تصميم بگيرد به کجا حمله کند، به کجا موشک پرتاب نمايد، کجا را تصرف کند، کي به نيروهاي دشمن ضربه کاري را بزند و مثلاً حساسيت بين المللي را ايجاد نکند و يا به کدام منطقه دشمن ضربه کوچکي بزند تا بتواند حساسيت بين المللي را برانگيزد و به همسايه هاي ديگر هشدار دهد و غيره، همه اينها کار محض زمين شناسي است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]وقتي تاريخ را مرور مي کنيم و جنگهاي جهاني اول و دوم را مورد ارزيابي قرار مي دهيم، استفاده صحيح از موقعيت زمين شناسي را بيش از پيش آشکار مي شود. به عنوان مثال يکي از عوامل اساسي پيروزي قشون آلمان در جنگ عليه فرانسه اطلاعات زمين شناسي بوده است و همين امر باعث شد که دولت آلمان در سال 1874 ميلادي کرسي زمين شناسي را در دانشگاه هاي ايالتي تأسيس کند و در بسياري موارد زمين شناسي را در تربيت مامورين نظامي به خدمت بگيرد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در زمين شناسي نظامي عوامل متغير و ثابت، مورد بررسي قرار مي گيرند و نقش آنها در عمليات نظامي با توجه به مناسباتي که اين عوامل در حرکات واحدها دارند در نظر گرفته مي شوند. در زمين شناسي نظامي، ارزش و اهميت نظامي هر يک از عوامل، تعيين مي گردد. اهميت و ضرورت زمين شناسي نظامي با شروع جنگ دوم جهاني بيشتر شد و اين عقيده قوت يافت که جغرافي دانان در زمان جنگ بيش از زمان صلح به کشور خود خدمت مي کنند. از اين رو مطالعات زمين شناسي به سرعت در تاکتيک ها و تصميمات نظامي و نيروي دريايي به کار گرفته شد. کارهاي کارتوگرافي، تفسير عکسهاي هوايي و مطالعه ناهمواريها، رهبران کشورهاي ديگر در جنگ جهاني دوم را وادار مي سازد که زمين شناسي کاربردي را به عنوان ابزار جنگي و نظامي بپذيرند و موسسات زمين شناسي را وسعت بخشند.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]سرتيپ علي رزم آرا در کتاب "جغرافياي نظامي ايران"، اين ضرورت را براي افسران مأمور در حفظ و حراست از کشور در رابطه با عوامل ثابت و متغير زمين شناسي تأکيد مي کند.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]دنياي معاصر با توجه به مسائل ژئوپلتيک و ژئواستراتژيک اهميت خاصي به زمين شناسي نظامي داده است و با تشکيل سازمان زمين شناسي در نيروهاي مسلح ضرورت و اهميت اين موضوع را نشان داده است.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در ارتش آمريکا، بتدريج وجود سازماني براي بررسي مسائل جهاني از ديدگاه ژئوپلتيک احساس شد و همين امر موجب گرديد که سازمان زمين شناسي نيروهاي ملي در سازمان نيروهاي مسلح آمريکا تأسيس گردد که در آنجا نه تنها مسائل جهاني با توجه به جنبه هاي زمين شناسي و طبيعي کشورها مورد بررسي قرار مي گيرد، بلکه جنبه هاي مختلف موضوع از لحاظ جغرافياي اقتصادي، انساني و سياسي کشورها نيز بررسي ميشود و نتايج حاصله از بررسيهاي مزبور يکي از عوامل اساسي تصميمات را در سازمان حقوقي تشکيل مي دهد.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]از اين رو چه در اتاقهاي جنگ، که افسران ستاد عمليات را رهبري مي کنند و چه در صف که فرماندهان يگانهاي نظامي نيروهاي خودي را در صحنه نبرد هدايت مي کنند، نقش زمين شناسي نظامي بيش از هر تخصص ديگر وسع و عمق خود را در اين آزمايشگاه عملي نشان مي دهد. اين روند واقعي، سياست را نيز متأثر مي سازد که در جنگهاي بين الملل اول و دوم مي توان به وضوح دريافت.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در فاصله جنگ جهاني اول و دوم مطالعات ژئوپلتيکي در دو جهت مختلف ادامه يافت. يکي در اطراف دولت و ديگري بررسي ژئواستراتژي جهاني. در مسير اول، بعد از راتز و کيلن، هاوس هوفر آلماني با تأييد به نظريه فضاي حيات، سياست توسعه طلبي را براي آلمان تجويز مي کرد و در مسير دوم اشخاصي مثل آلفرد ماهان و هالفورد مکيندر و پيروان آنها نظرات نيروي دريايي و هارتلند خود را براي ايجاد حکومت جهاني تبليغ مي کردند.[/FONT]
[FONT=times new roman, times, serif]در همين رابطه پروفسور کوهن چنين مي گويد: بوسيله زمين شناسيست که ما مي توانيم واقعيت سياسي را به درستي ارزيابي کنيم. اين سيماي زمين شناسي است، چه ثابت و چه متغير که اساس درک نقشه سياسي کنوني و پيش بيني تغييرات آينده را براي ما فراهم مي سازد. بنابراين نقشه سياست زمين شناسي بيشتر از نقشه سياسي با واقعيات هماهنگ است.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]تعاريف و کليات زمين شناسي نظامي[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي يکي از شاخه هاي علوم زمين مي باشد که کليه اثرات طبيعي، فرهنگي (انساني) و زيست محيطي را بر سياستها، برنامه ها و طرحهاي نظامي و عمليات رزمي/ پشتيباني در سطح جهان، منطقه اي و محلي مورد بررسي قرار مي دهد.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي علمي است که تأثير عوامل زمين شناسي يک کشور يا يک منطقه را در حرکتهاي نظامي بيان مي کند.[/FONT]

[FONT=times new roman, times, serif]» زمين شناسي نظامي بخشي از علوم نظامي است که با ويژگيهاي محيط و منطقه عمليات در ارتباط است.[/FONT]
:gol::gol::gol:
 

سوگلییی

عضو جدید
کُواتِرنِری یا دورهٔ چهارم زمین‌شناسی بخشی از زمان‌بندی زمین‌شناسی است که در انتهای دوران سوم زمین‌شناسی قرار گرفته و حدود دو میلیون سال گذشته تا زمان حال را دربر می‌گیرد.نظر به اینکه یخچالها در این دوره توسعه زیادی داشته‌اند، آن را دوره توسعه یخچال‌ها نیز نامیده‌اند. در این دوره‌است که کوه‌های اروپای شمالی کانادا قسمت مهمی از آمریکای شمالی از یخ پوشیده بوده‌اند
 

سوگلییی

عضو جدید
شروع زمان کواترنری تقریبا از ۲ میلیون سال قبل می‌باشد. بزرگترین اتفاق بیولوژی در این زمان گسترش و پراکندگی انسان می‌باشد. تغییرات شدید آب و هوایی و محیطی در کواترنری به تعدادی از پستاندارن این امکان را داد که با سرعت بالایی گسترش یافته و با همین سرعت انقراض یابند. با نزدیک شدن به پایان عصر یخبندان برخی از پستانداران نیز انقراض یافتند. علت انقراض پستانداران در این زمان به فعالیت‌های انسانی و انسان بر می‌گردد.
این دوره به دو اشکوب زیر تقسیم می‌شود:

  • پلئیستوسن (حدود دو میلیون سال تا یازده هزار سال قبل)
  • هولوسن (حدود یازده هزار سال قبل تا عهد حاضر)
 

سوگلییی

عضو جدید
اگرچه در پاره‎ای از گزارش‎های موجود، کواترنری را «دورانی» از تاریخ زمین دانسته‎اند، ولی بر اساس مصوبه 1989 انجمن بین‎المللی علوم زمین IUGSچیزی به نام دوران چهارم زمین‎شناسی وجود ندارد و کواترنری سیستمی از دوران سوم است که به دو زیرسیستم پلیستوسن و هولوسن تقسیم می‎شود و لذا استفاده از واژه دوران چهارم نادرست است.
با وجود گستردگی و تنوع زیاد، دانسته‎های ما از زمین‎شناسی کواترنری ایران بسیار اندک است در حالی که امروزه زمین‎شناسی کواترنری یکی از شاخه‎های بنیادی علوم زمین است تا بتواند به پرسش‎های موجود در باره مناطق شهری، صنعتی، رویدادهای طبیعی، ایجاد سازه‎های بزرگ، لرزه‎زمین‎ساخت ایران و 000 پاسخ دهد.
 

سوگلییی

عضو جدید
در زمین‎شناسی ایران، به طور معمول سنگ‎ها و نهشته‎های پس از سازندهای کنگلومرایی پلیوسن – پلیستوسن (هزاردره، بختیاری) را به سن کواترنری دانسته‎اند که به طور دگرشیب (به جز در سواحل جنوبی دریای خزر) سنگ‎های کهن‎تر را می‎پوشاند و در بین آنها، نهشته‎های آبرفتی – کوهپایه‎ای، بادی و صحرایی – کویری بیشترین سهم را دارند. به همین‎رو، این باور وجود دارد که به دنبال رخداد زمین‎ساختی آلپ پایانی، سرزمین ایران از آب خارج و ریخت‎شناسی کنونی آن شکل گرفته است که از جمله نتایج آن، آغاز چرخه‎های فرسایشی است که از آن زمان تاکنون بر پوسته ایران تحمیل شده است. گفتنی است در برخی پهنه‎های ساختاری – رسوبی ایران ، مانند بلندی‎های کپه‎داغ، کوه‎های خاور ایران و حتی پهنه‎های وسیعی از البرز و ایران مرکزی آغاز پدیده‎های فرسایشی بسیار کهن‎تر از کواترنری است که در انجام آن، رخداد زمین‎ساختی پیرنئن نقش بنیادی‎تری داشته است. افزون بر ردیف‎های تخریبی انباشته شده در محیط‎های قاره‎ای، دریاچه‎ای و دریایی، تکاپوهای ماگمایی دوره کواترنری سنگ‎های آذرین این زمان را به وجود آورده‎اند. با توجه به عواملی مانند محیط رسوبگذاری ، خاستگاه، چگونگی فرآیندهای هوازدگی و فرسایش ، سنگ‎های کواترنری ایران را می‎توان از انواع زیر دانست.
 

Similar threads

بالا