نقش شیشه در معماری ساختمان

لوید رایت

عضو جدید
نقش شیشه در معماری امروز بسیار چشم گیر و غیر قابل انکار می باشد ، این متریال با وارد شدن در هنر صنعت گونه ی معماری ، تغییراتی شگرف را در این بادی هنری ایجاد کرد.
حضور این متریال در معماری دارای قدمت زیادی می باشد امروز استفاده از شیشه در ایجاد ساختمانها و همچنین دکوراسیون بسیار رایج می باشد.
استفاده از شیشه در معماری باعث شوکوفایی این هنر کهن و همچنین پویایی روز افزون این هنر (معماری) گشته است.
این مقاله به بررسی یکی از کاربرد های این متریال در معماری می پردازد.
پیشینه ی تاریخی :
هر چند تاريخ كشف شيشه دقيقا مشخص نيست ولي تصور مي رود كه در دوره يوناني، فنيقي ها صنعت شيشه را در ساحل مديترانه نزديك شهرصيدا ايجاد كرده باشند. شواهد و قرائن تاريخي نيز نشان مي دهند كه آنان نيز هنر شيشه گري را در دومين دوره اسارت قوم يهود دربابل از بابليان آموخته اند، ولي آنچه مسلم است شيشه گري از قديمي ترين حرفه هاي بشر است كه مستلزم استفاده از آتش بوده است.
از بدو پيدايش شيشه، اشياي شيشه اي به خاطر جذابيت و زيبايي، طرفداران زيادي داشته است ومصريان باستان شيشه را به دليل رنگهاي جواهر گونه كه از افزودن فلزات واسطه به تركيب شيشه حاصل مي شود درجواهر سازي به كار مي بردند.ظروف شيشه اي كه امروزه يكي از بخشهاي مهم صنعت را تشكيل مي دهد در 3000 سال قبل از ميلاد توليد شده است و مردم سومر،‌بابل و آشور نيز بهترين نوع شيشه و صنعت شيشه گري را داشته اند جداول و فرمولهاي تركيب شيشه بابليان و آشوريان (625 سال قبل از ميلاد) كه در نزديكي و مجاورت فارس ساكن بوده اند نشان مي دهد كه اين شيشه ها شديدا قليايي بوده اند كه به دليل دوام شيميايي پائين، عمدتا از بين رفته اند.
هنر شيشه گري به سبك دوره ساساني در اوائل دوره اسلامي در سامرا و روي ادامه يافت ولي پس از حمله مغول راه افول را پيمود، به طوريكه شاردن سياح فرانسوي كه در بين سالهاي 1664 تا 1681 به ايران سفر كرده است،‌هنر شيشه گري ايران را در كيفيت و سطح پائيني گزارش كرده است.

http://v3k2.blogfa.com/post-68.aspx:)
 
بالا