یک سوال؟

hossein civil

عضو جدید
با عرض سلام واحترام
یک سوال داشتم اونم اینکه چرا وقتی که حرکت و چرخش زمین را در نظر میگیریم g مقدار کم تری رو نسبت به وقتی دارد که زمین را ثابت در نظر میگیریم؟؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
با عرض سلام واحترام
یک سوال داشتم اونم اینکه چرا وقتی که حرکت و چرخش زمین را در نظر میگیریم g مقدار کم تری رو نسبت به وقتی دارد که زمین را ثابت در نظر میگیریم؟؟
سلام .............
همونطور که گفتی........بستگی به ناظر داره.............
وقتی زمین در حال چرخش ه نیروی مجازی به نام گریز از مرکز احساس میشه که جهت اثرش مخالف جهت شتاب گرانشی زمین(g) هست..........
در نتیجه اگه برآیند نیروها رو در نظر بگیریم به نظر نیروی گرانش کمتر از حالت ثابت ه................
از اونجایی که جز متغیر نیرو شتاب (در اینجا g ه) این کمیت در حال چرخش کمتر از حالت ثابت احساس میشه...........
امیدوارم تونسته باشم مطلبو برسونم..............

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام .............
همونطور که گفتی........بستگی به ناظر داره.............
وقتی زمین در حال چرخش ه نیروی مجازی به نام گریز از مرکز احساس میشه که جهت اثرش مخالف جهت شتاب گرانشی زمین(g) هست..........
در نتیجه اگه برآیند نیروها رو در نظر بگیریم به نظر نیروی گرانش کمتر از حالت ثابت ه................
از اونجایی که جز متغیر نیرو شتاب (در اینجا g ه) این کمیت در حال چرخش کمتر از حالت ثابت احساس میشه...........
امیدوارم تونسته باشم مطلبو برسونم..............

موافقم بدجور ....;)

hossein civil

عضو جدید
مرسی از پاسختان
من یه چیز رو متوجه نمی شم که وقتی نیروی گریز از مرکز رابا g (جاذبه) در حین چرخش زمین درنظر بگیریم مقدار gکل باید بیشتر شود چون علاوه بر خود نیروی جاذبه،نیروی گریز از مرکز کمک میکند که در حین حرکت زمین اجسام از آن جدا نشوتد. در نتیجه g باید بیشتر شود نه کمتر !!!!!
در صورت امکان کمی بیشتر توضیح دهید و یا در صورت امکان منبعی مناسب هر چند خلاصه معرفی کنید.

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
جاذبه زمين به كدوم سمته ؟؟؟؟ مركز زمين ( يعني همه چيز رو جذب زمين ميكنه )

اما نيروي گريز به كدوم سمت ؟؟؟ به سمت بيرون ( يعني به علت شتاب همه چيز ميخوان از زمين پرتاب بشن بيرون ، البته مثال بود كه متوجه بشيد عملا اينو مشاهده نميكنيد)

درست گفتم دوستان ؟؟؟

hossein civil

عضو جدید
جاذبه زمين به كدوم سمته ؟؟؟؟ مركز زمين ( يعني همه چيز رو جذب زمين ميكنه )

اما نيروي گريز به كدوم سمت ؟؟؟ به سمت بيرون ( يعني به علت شتاب همه چيز ميخوان از زمين پرتاب بشن بيرون ، البته مثال بود كه متوجه بشيد عملا اينو مشاهده نميكنيد)

درست گفتم دوستان ؟؟؟

به نظرم یک اشتباه رخ داده من منظورم نیروی جانب از مرکز بود نه مرکز گرا در واقع اصلا مرکز گرا نیرو نیست چون از برآیند نیرو ها بدست نمی آید و فقط نیرویی فرضی در خلاف جهته نیروی جانب از مرکز می باشد!!
هنگامی که ما یک مسئله رو حل می کنیم از خارج به آن نگاه میکنم پس ما نیروی جانب از مرکز داریم که به سمت داخله و این تنها نیرویی است که ما آن را می بینیم و حس می کنیم پس باید از آن استفاده کنیم!!
نمی‌دونم شاید من اشتباه می‌کنم؟؟نظر دوستان چیه؟؟

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
مرسی از پاسختان
من یه چیز رو متوجه نمی شم که وقتی نیروی گریز از مرکز رابا g (جاذبه) در حین چرخش زمین درنظر بگیریم مقدار gکل باید بیشتر شود چون علاوه بر خود نیروی جاذبه،نیروی گریز از مرکز کمک میکند که در حین حرکت زمین اجسام از آن جدا نشوتد. در نتیجه g باید بیشتر شود نه کمتر !!!!!
در صورت امکان کمی بیشتر توضیح دهید و یا در صورت امکان منبعی مناسب هر چند خلاصه معرفی کنید.
خودت میگی گریز از مرکز...............
یعنی نیرویی (نیروی مجازی) که باعث فاصله گرفتن اجسام از مرکز حرکت میشه...................
برای مثال............اگه یه سطح دوار داشته باشیم روی اون چند قطره آب بریزیم بعداز چرخیدن سطح آب به اطراف پراکنده میشه..............

بالا