گرمایش زمین

Pantalasa

عضو جدید
گرمایش جهانی به عنوان گرمایش سراسری کره زمین در اثرافزایش میانگیندما در سطح زمین تعریف می شود. افزايش دماي زمين در دهه هاي اخير باعث بروزمشكلاتپيش بيني نشده در زندگي انسانها گرديده است كه از آن جمله مي توان به وقوعسيلابها، طوفانهاي شديد، ذوب شدن يخهاي قطبي و بالا آمدن آب درياها و اقيانوسها وبدنبال آن به زير آب رفتن قسمتي از خشكيها، فرسايش مناطق ساحلي، كوچ اجباريانسانها و حتي تشديد بيماريها اشاره نمود
علت گرمایش زمین
در مدت چند دهۀ گذشته تحقیقات نشانداده است که افزایش دمای زمین بطورمستقیم با تولید گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی مرتبط است. یکی ازاولین کشفیات این است که گازهای گلخانه ای بطور مستقیم مسئول درجه حرارت های بالاترهستند.
گازهاي گلخانه اي يكي از مهمترين پارامترها در تنظيم دماي كره زمينهستند. اين گازها عبارتند از :
ü بخار آب
ü دي اكسيدكربن
ü متان
ü ازن
ü N2O
ü CFCs
نوريكه از خورشيد به اتمسفر زمين مي رسد بيشتر در طول موج مرئي مي باشد. از آنجا كهاتمسفر نسبت به نور مريي شفاف مي باشد، آنرا از خود عبور داده و باعث گرم شدن سطحزمين مي گردد. افزايش دما موجب ساطع شدن نور مادون قرمزاز سطح زمين مي گردد. اماگازهاي گلخانه اي موجود در اتمسفر در برابر اين طول موج شفاف نبوده و قسمت زيادياز اين انرژي را به سطح زمين برميگردانند نتيجه اين فرايند افزايش دماي زمين ميباشد. دانشمندان تخمين مي زنند كه بدون حضور گازهاي گلخانه اي دماي سطح زمين به -°C 18مي رسد، در حاليكه اثر گلخانه اي باعث مي شود كه دماي متوسط زمين14 باشدمي توانگفت بدون وجود گازهاي گلخانه اي، كره زمين همانند ديگر سيارات منظومه شمسي غيرقابل سكونت مي گرديد.
 

Pantalasa

عضو جدید
ü دی اکسیدکربن
این گاز باعث 55 درصد گرمایش جهانی ناشی از فعالیتهای انسانی استوکشورهای صنعتی 76 درصد نشر سالیانه آن را بر عهده دارند . منبع اصلی تولید اینگاز احتراق سوختها ی سنگواره ای است، و 33 درصد آن به دلیل پاکتراشی وسوزاندن چوبدرختان است . عمر 2COدر اتمسفر بین 50 تا 200 سال برآورد میشود.
ü متان
17درصد گرمایش جهانی ناشی از این گاز است . متان در اثر تجزیه بیهوازی مواد آلی
(بقایای بدن موجودات در محیط مرطوب زنده ) حاصل می شود. این مناطقشامل برکه ها، باتلاقهامردابها، مزارع برنج ،مکانهای دفن، نشخوارگاوها و گوسفند هاو نیز از موریانه ها حاصل می شود.تولید و مصرف نفت و گاز طبیعی و سوختن ناقص موادآلی (شامل سوختن زیست توده در نواحی حاره) نیز از منابع قابل توجه تولید متان است. این گاز بین 7 تا 10 سال در تروپوسفر باقی می ماندهر ملکول متان 25 بار بیشتر ازCOگرما را در اثر گلخانه ای ،به تله می اندازد.
ü اکسیدهاینیتروژن4درصد گرمایش جهانی ناشی از اکسیدهای نیتروژن است. این گازها نه تنها باعثبه تله افتادن گرما در تروپوسفر می شوند بلکه باعث نابودی ازن استراتوسفر نیز میگردند. این گاز در اثرتولید نایلون، سوزاندن زیست توده و سوختها ی غنی از نیتروژن(بخصوص زغال سنگ ) و نیزاستفاده از کودهای نیتروژن، پس ماند دامداریها و آ ب هایدارای نیترات بوجود می آید.
ü بخار آباگر چه بخار آب جزو مهمترین گازها در پدیده گلخانه ای است ولی چونتولید آن توسط انسان صورت نمی گیرد و در واقع انسان خود تابعی از چرخه آب است، لذابعنوان گازبحرانی به دلیل آنکه فاقد منشاء انسانی است در نظر گرفته نمیشود.
 

Pantalasa

عضو جدید
q پیامدهایگرمایش زمین
¨ اب شدن یخ ها در قطب شمال و جنوب
¨ افزایش سطح اب دریاها
¨ تغیرات اب و هوایی شدید
¨ ذوب یخچال ها و منابع اب شیرین
¨ ناپدید شدن حیات وحش
¨ آب شدن یخ هادر قطب شمال و جنوب
 

Pantalasa

عضو جدید
ذوب یخ ها
یکی ازمستقیم ترین پیامدهای گرمایش جهانی،آب شدن یخ ها در قطب شمال وجنوب است.مقدار یخی که تا سال 2008 در گرینلند آب شده، حدود 19 میلیون تن است .پیش بینی های اولیه دانشمندان حاکی از آن بود که یخ ها در هر دو قطب بین سال های2040 تا2100 ناپدید خواهند شد. اما یخ ها هر ساله با سرعت بسیار بیشتری درحال آبشدن هستندآخرین گزارشات ناسا: کلاهک یخی قطب شمال در حال حاضر، 50 درصد پایین تراز سطحی است که درسال 1950 بوده است و با سرعتی 3 برابر سریعتر از آنچه که پیشبینی شده بود، ناپدید می شود.

بالاآمدن سطح دریاهاکارشناسان پیش بینی می کنند که اگر تمام گریلند ذوب شود، سطح آبدریاها تا 7 متر بالاخواهد آمد! این مقدار کافی است تا هر ساحل،بندرگاه و زمین هایکم ارتفاع را در دنیا به زیرآب ببرد.تا بیش از 150 سال پیش، سطح آب اقیانوسهافقطبه اندازۀ 10 تا 20 سانتیمتر، بالا آمده بود،اما بین سالهای 1988 و 2000 ، مقدارافزایش سطح دریاها دو برابر شد و به حدود 3 میلیمتردر سال رسیددر سال 2002 ، یکگروهاز دانشمندان که توسط محققین ناسا رهبری میشدند، کشف نمودند که دشت یخی«آموندسن ،»ناحیۀ وسیعی از یخ دریا که در کنار ساحل غربی
قطب جنوب قرار دارد، به سرعت در حال نازک شدن بوده است. اگر همۀ لایۀیخی غربی قطب جنوب، ذوب شود، سطح متوسط آب دریاها درسراسر دنیا، 3/ 3 تا 5.3 متربالا می رود که بیش از 2/ 3 میلیارد نفر که در 320 کیلومتری سواحل زندگی می کنندرا دچار مشکل می کند. حال دانشمندان آمریکا از مرکز اطلاعات ملی یخ وبرف، می گویندکه اگر همۀ قطب جنوب ذوب شود، سطح آب دریاها ممکن است خیلی بیشتراز آنچه که انتظارمی رود، افزایش یابد، برخی از دانشمندان می گویند حتی ممکن است سطح دریاها تا 70متر بالا بیاید.
تغییرات آب و هوایی شدید «گرمایش جهانی شدت چرخه های هیدرولوژیکی یا همان چرخه ی آبی را نیزافزایشمیدهد. در مکانها و فصلهایی که خشک است، اثرات قوی تر گازهای گلخانه ای بدانمعناست که شما خشکسالی بیشتر و دمای گرمتری خواهید داشت، خشکسالی های شدیدتری رویمیدهد و در نتیجه آتش سوزیهای گسترده در جنگل ها اتفاق می افتد. از سوی دیگر هرچهاتمسفر گرم تر شود، بخار آب بیشتری درخودنگه میدارد. و میزان این بخار آب با گرمایبیشتر افزایش میابد و از این رو، وقتی باران می آید، به احتمال زیاد بارانهایسنگین تری می بارد. بارانهای شدید تر نیز به معنای سیل های شدیدتر است. تعداد وشدت این رویدادها به یقین از گرمایش جهانی تأثیر می پذیرد.
تغییرات اقلیمی سبب شده تا هرساله ده ها میلیون نفر آواره شوند! برطبق گزارشات ناسا، گرمایش جهانی سبب تغییرات شدیدتر در الگوی آب و هوایی زمین میشود.در چند سال اخیر خشکسالی ها، سیل ها، رانش زمین، گردبادها و طوفان ها، آتشسوزآتشفشان ها و یخبندان ها شدت بیشتری یافته اند و با فراوانی بیشتری درحال وقوعهستند، بطور نمونهشدت و مدت گردبادها و طوفانهای گرمسیری تا 100 درصد در طول 30سال گذشته، افزایش داشته اندکه دانشمندان در موسسۀ فن آوری ماساچوست )ام آی تی(آمریکا، می گویند بدلیل افزایشهای مرتبطی جنگل هابا آب و هوا در دمای اقیانوسهااست.
در ۳۰ سال گذشته، بیش از 8/ 2 میلیارد ازمردم در سراسر جهان درمعرض سیل قرار گرفتند، که بیش از % ۹۵ از آن ها در آسیا زندگی می کرده اند. سالگذشته، فجایع مربوط به آب فراوان ترین نوع از بلایای طبیعی بود، که بیش از % ۵۳ ازحوادث جهانی را در بر گرفته.از ۱۸۰ مورد بلایای آبی، در سراسر جهان، ۱۴۹تای آن سیلگزارش شده و ۳۱ عدد آن جابجاییهای شدید بارانی مانند رانش زمین، با بیش از57/3میلیون قربانی. در مقایسه با سال ۲۰۰۸ ،شمار افراد آسیب دیده، % 4/ 27 افزایشیافته.بیشترین حادثه ی سیل در سال ۲۰۰۹ در قاره ی آسیا بوده است.
بنا برمنابع اطلاعاتی بدست آمده توسط سازمان جهانی هواشناسی 11 سال از گرمترین سالهای ثبت شدۀ زمین، همه در13سال اخیر بوده اند.
ذوب یخچال ها، منبع آب شیرین دنیا آب شدن یخچال های دنیا ما را با کمبود آب شیرین مواجه می کند و دردراز مدت به افزایش سطح دریا کمک می کند.یخچال های دنیا با سرعت هشدار دهندهایدرحال آب شدن هستند!به گفتۀ ناسا، بین سال های 1960 و 2005 ، بیش از 8 هزار مترمربع از یخچال ها در دنیا از بین رفت!و قطعا انسان ها مسئول این وقایع هستند.یخچالهای عظیم هیمالایا در حال ناپدیدشدن هستند، گرمایش جهانی موجب شده تایخچال ها برایاولین بار در طول عمر ۲۰ هزارساله شان آب شوند، آنهم با سرعتی سریعتر ازهرکجا دردنیا.
ناپدید شدن حیات وحش متخصصین اکولوژی، می گویند کهکاهش حیات وحش بدلیل انقراض گونه ها، بسیار سریع در حال وقوع است دانشمندان پیشبینی می کنند که 16 هزار گونۀ در معرض خطر در کرۀ زمین،ممکن است 100 برابر سریعتراز آنچه که در گذشته تصور می شده، منقرض گردند.
 

Pantalasa

عضو جدید
¨ راه حلهای ممکن برای کاهش روند گرمایش زمین
ü استفادهاز منابع انرژی تجدید پذیر
باد، انرژی هسته ای، انر ژیخورشیدی
ü بازیافتو استفادۀ مجدد
محاسبات انجام شده در ایالت کالیفرنیا نشان داد که اگر هر کسی درکالیفرنیا از موادبازیافت استفاده کند، مقدار انرژی صرفه جویی شده توسط اینبازیافت برای تامین انرژی برای1.4 میلیون خانه کافی خواهد بود و آلودگی هوارا تا24047 تن کاهش خواهد داد، 14 میلیون درخت را نجات خواهد داد و گازهای گلخانه ای بهاندازۀ مقدار آلایندگی تولید شده توسط 3.8میلیون خودرو را کاهش خواهد داد.
ü بکاربردن وسایل حمل و نقل جایگزین برای کاهش انتشار کربن

 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنون دستتون درد نکنه هانیه خانوم
من فقط چند مورد برام سوال هست .. یکی اینکه گاز CFCs چیه؟
دوم اینکه وقتی گفته میشه عمر گاز CO2 مثلا 50 تا 200 سال هست یعنی چی؟ یعنی این گاز به گاز دیگه ای تبدیل میشه یا از اتمسفر خارج میشه یا بصورت ترکیبات جامد در زمین در میاد؟
 

Pantalasa

عضو جدید
[FONT=&quot]كلروفلوئورها([/FONT][FONT=&quot]CFCs[/FONT][FONT=&quot])[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot]CFCs[/FONT][FONT=&quot] از گازهای سرد کننده است که در صنایع یخچال سازی و همچنین در ترکیبات اسپری ها به طور وسیعی استفاده میشه. ([/FONT][FONT=&quot]در سال 1974،مولينا و رولاند، بر اساس مطالعات خود پيش بيني نمودند، انتشار تر كيبات [/FONT][FONT=&quot]CFCs[/FONT][FONT=&quot]،منجر به از بين رفتن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] لايه ي ازن مي گردد. اين پيش بيني توسط مطالعات و تحقيقات فراوان بعدي نيز مورد تاييد قرارگرفت. اين مواد در ترو پوسفر تجزيه نمي شوند و بنابراين غلظت آنها در تروپوسفر به تدريج افزايش مي يابد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تا قبل از انتشار اخبار مربوط به نقش مواد مزبور در از بين رفتن لايه ي ازن،تصور همگان بر آن بود كه اين مواد هيچ گونه تاثير سوئي بر بهداشت و سلامتي انسان و محيط زيست وي ندارند طول عمر متوسط اين مواد در اتمسفر بسيار طولاني است، به عنوان مثال طول عمر [/FONT][FONT=&quot]CFC-11[/FONT][FONT=&quot]،حداقل 65 سال و در مورد [/FONT][FONT=&quot]CFC-12[/FONT][FONT=&quot] حدود 120 سال مي باشد، در مورد گاز Co2 واسه اطمینان باید از استادم سوال کنم.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
 

Similar threads

بالا