کوره ای کوچک

new_bie_boy

عضو جدید
سلام.
به نظر دوستان بهترین و ارزانترین کوره برای ذوب مس چه کوره ایست؟
بعد از جستجوهای زیاد به 3 کوره دوار و القایی و الکتریکی رسیدم.اما از اونجا که جای ما وسط شهره و جای کوچیکی داریم بیشتر به دو گزینه آخر فکر میکنم.
50 تا 200 کیلو کافیه.
قیمت و مخارج کدوم کمتره.دردسر کدوم بیشتره برای تولید شمش؟
ممنون

hooman_the1

عضو جدید
سلام.
به نظر دوستان بهترین و ارزانترین کوره برای ذوب مس چه کوره ایست؟
بعد از جستجوهای زیاد به 3 کوره دوار و القایی و الکتریکی رسیدم.اما از اونجا که جای ما وسط شهره و جای کوچیکی داریم بیشتر به دو گزینه آخر فکر میکنم.
50 تا 200 کیلو کافیه.
قیمت و مخارج کدوم کمتره.دردسر کدوم بیشتره برای تولید شمش؟
ممنون
دوست من ارزانترین با بهترین فرق می کنه
بهترین هم به چند دسته دسته تقسیم میشه : بهترین از نظر آلودگی -بهترین از نظر سرعت ذوب - بهترین از نظر آلیاژسازی و ...
ضمنا شما کوره برای کارهای تحقیقاتی می خواهید یا کار صنعتی ؟
یه کم بیشتر توضیح بدین تا بشه بهتر اظهار نظر کرد.

new_bie_boy

عضو جدید
سلام.
ضمن تشکر از توجهتون باید عرض کنم منظورم از بهترین این بود که به نسبت قیمت و شرایط ما بهترین باشه.بیشتر رابطه قیمت-کارایی مد نظر بود.
در مورد کار صنعتی یا آزمایشگاهی هم شاید بهترین تعریف نیمه صنعتی باشه.
در واقع یه جور تست کردن برای شروع کار بزرگتر در صورت صرف اقتصادی.همینطور سنجش توانمون.

کوره ای باشه که نیاز چندانی به دانش و تخصص زیاد نداشته باشه.مخارجش کم باشه.قیمتش پایین باشه.
ما به ضایعات مس دسترسی داریم.میخوایم ببینیم صرف میکنه وارد بازار تولید شمش بشیم یا نه.به دلیل محدودیت توان مالی باید با کمترین هزینه این تست رو انجام بدیم.
مرسی

reza_1364

مدیر بازنشسته
سلام.
ضمن تشکر از توجهتون باید عرض کنم منظورم از بهترین این بود که به نسبت قیمت و شرایط ما بهترین باشه.بیشتر رابطه قیمت-کارایی مد نظر بود.
در واقع یه جور تست کردن برای شروع کار بزرگتر در صورت صرف اقتصادی.همینطور سنجش توانمون.

کوره ای باشه که نیاز چندانی به دانش و تخصص زیاد نداشته باشه.مخارجش کم باشه.قیمتش پایین باشه.
ما به ضایعات مس دسترسی داریم.میخوایم ببینیم صرف میکنه وارد بازار تولید شمش بشیم یا نه.به دلیل محدودیت توان مالی باید با کمترین هزینه این تست رو انجام بدیم.
مرسی

چون جات کمه و وسط شهری به خاطر الودگی و دود و این حرفا فقط برو طرف القایی

فکر کنم هزینه یه کوره القایی 200 کیلو حدود 30 میلیون بشه

mold_silver

متخصص متالورژی صنعتی
کاربر ممتاز
اگه واسه تسته پس ارزون ترین رو انتخاب کن
القایی به صرفه نیست رضا جون واسه تست
اومدیم و واسه کار این دوستمون جواب نداد

hooman_the1

عضو جدید
سلام.

مرسی
برای کار شما یه راه حل متداول صنعتی وجود داره : کوره زمینی
این کوره هزینه بسیار پایینی داره (در حد چند صد هزار تومان) آلودگی و صدای بسیار کمی داره و به راحتی قابل پیاده شدنه در ابعاد مختلف هم ساخته میشه و برای ذوب مس بدون آلیاژ سازی و کارهای غیر سری کاری در حال حاضر بهترین انتخابه.الان هم ریخته گری های سنتی از این کوره برای مس و آلومینیوم وفلزات با نقطه ذوب پایین استفاده میکنند.
پیشنهاد آقا رضا روهم در 2 صورت اجرا کن :1. سرمایه اولیه زیاد 2.جای زیاد برای پیاده کردن کوره و متعلقات

new_bie_boy

عضو جدید
hooman_the1 عزیز چیزی که شما پیشنهاد دادید خیلی به شرایط ما نزدیکه.
براتون امکان داره منابعی برای آشنایی بیشتر معرفی کنید که موارد زیر رو مشخص کنه:
1-هزینه برای هر تن ذوب
2-قیمت سایزهای مختلف
3-حداقل و حداکثر وزن بارگیری برای ذوب
4-نوع سوخت
5-فضای مورد نیاز
توی نت مقداری سرچ کردم و یه چیزایی در مورد کوره های الکتریکی دیدم که طرف تو خونش ساخته بود و با اون آهن ذوب کرده بود. دوستان اطلاعی ندارن از کم و کیفش؟
چیز جالبی به نظر میرسید
در مورد القایی به غیر از هزینش فکر کنم با برق شهر هم نمیشه کار کرد و باید برق صنعتی با قیمت گزاف تهیه بشه.درسته؟

hooman_the1

عضو جدید
hooman_the1 عزیز چیزی که شما پیشنهاد دادید خیلی به شرایط ما نزدیکه.
براتون امکان داره منابعی برای آشنایی بیشتر معرفی کنید که موارد زیر رو مشخص کنه:
1-هزینه برای هر تن ذوب
2-قیمت سایزهای مختلف
3-حداقل و حداکثر وزن بارگیری برای ذوب
4-نوع سوخت
5-فضای مورد نیاز
توی نت مقداری سرچ کردم و یه چیزایی در مورد کوره های الکتریکی دیدم که طرف تو خونش ساخته بود و با اون آهن ذوب کرده بود. دوستان اطلاعی ندارن از کم و کیفش؟
چیز جالبی به نظر میرسید
در مورد القایی به غیر از هزینش فکر کنم با برق شهر هم نمیشه کار کرد و باید برق صنعتی با قیمت گزاف تهیه بشه.درسته؟
دوست من بهتره یه کم در مورد این کوره توضیح بدم :
کوره زمینی با نام کوره بوته ای در کتابهای ریخته گری شناخته میشه این کوره ساده ترین و قدیمیترین نوع کوره مورد استفاده در ریخته گریه که بیشتر برای ذوب فلزات غیر آهنی استفاده میشه ولی به خاطر هزینه های بسیار پایین تهیه و نگهداری از اون برای تولید چدن در تناژ کم در واحدهای کوچک ریخته گری هم استفاده میشه و از قسمتهای 1.بدنه کوره 2.درب کوره 3.بوته 4.دمنده هوا 5.فارسونگاه 6.زیربوته ای تشکیل میشود.این کوره در دو نوع بوته ثابت و بوته متحرک ساخته میشه.
معمولا کوره بوته ای یا زمینی رو داخل گودالی که در زمین حفر شده قرار می دهند .سوخت این کوره هم معمولا مازوت گازوئیل یا گاز است.این کوره در ابعاد مختلف ساخته میشه که در صنعت از 100 کیلو تا 1 تن اون بیشتر کاربرد داره.قیمت یه کوره با ظرفیت 600 کیلو رو امروز از یه استاد کار ماهر براتون پرسیدم گفت حدود 500 هزار تومان.فضای مورد نیازش هم اگه کوره دوار رو با متعلقاتش در نظر بگیرید تقریبا نصف تا سه چهارم اون جا میگیره.
تقریبا تمام کتابهای ریخته گری قسمتی رو در باره انواع کوره های مورد استفاده در صنعت در نظر گرفتن که میتونین از اونا استفاده کنین مثل ریخته گری آلیاژهای آهنی دکتر امیر عابدی ص60 تا ص65 وریخته گری فلزات غیر آهنی دکتر حجازی ولی بهترین راه برای بدست آوردن اطلاعات بازدید از یه واحد ریخته گری با کوره زمینیه و همچنین صحبت با کوره سازهای باتجربه.
در مورد تامین برق کوره القایی 2 راه دارید :1.خرید حق امتیاز برق با هزینه گزاف 2.استفاده از 2موتور برق
باز هم سوالی بود خوشحال میشم کمکی بکنم

آخرین ویرایش:

new_bie_boy

عضو جدید
hooman_the1 عزیز وقتتون به خیر.
خیلی واضح فرمودید.باز هم ممنون از اینهمه توجهتون.
دو تا سوال برام پیش اومده که با اجازه بپرسم:
از انجایی که کوره القایی به جهت سرعت و سادگیش خیلی وسوسه کنندست میخواستم مقداری بیشتر در موردش بدونم.اگر منبعی سراغ داشته باشید که در مورد قیمت و تجهیزات و هزینه هاش اطلاعاتی داشته باشه ممنون میشم بفرمایید.البته از قبل میدونم که این وسوسه زیاد دوام نمیاره به خاطر قیمت بالای اون.منتها چون فکر میکردم فقط برق صنعتی لازم داره کلا بیخیالش شدم.اما با توضیح شما سر سوزنی امیدوار شدم(اینکه با موتور برق هم میشه راه انداخت)
در مورد کوره دوار هم برای اطمینان میپرسم البته:
با توجه به قیمت کوره بوته ای و دوار و همچنین هزینه های جاری و کیفیت کار شما بودید کدوم رو انتخاب میکردید؟البته این رو پرسیدم چون قیمت کوره دوار رو نمیدونستم.مسلما اگر قیمتش تفاوت زیادی داشته باشه سوال بنده کلا بلاموضوع میشه.
باز هم ممنون و باز هم معذرت بابت سوالات زیاد ..

hooman_the1

عضو جدید
دوست خوبم من خوشحال ميشم اگه اطلاعاتي داشته باشم بتونم در اختيارتون بذارم لطفا راحت باشيد و هر سوالي داشتيد بپرسيد اينجا دوستان اطلاعات خيلي زيادي دارن.
و اما بعد ... در مورد كوره القايي هزينش رو اساتيد فرمودن که به نظر کمي بالاست اصولا ريخته گرها اول از کوره زميني شروع ميکنند بعد ميرند سراغ کوره دوار بعد هم که خيلي پولدار شدند ميرند سراغ کوره هاي الکتريکي البته اين مربوط به ريخته گرهاي چدنه .کلا کوره هاي الکتريکي هم هزينه بالايي داره هم تخصص بالايي ميخواد براي اپراتوري و تعمير هم تجهيزات زيادي داره اما براي آلياژسازي و سري کاري بهترينانتخابه . ريفرنس هم که تو وب فراوونه همچنين کتابهاي ريخته گري .
اما در مورد کوره دوار براي ذوب مس من تاحالا نديدم کسي از اين کوره استفاده کنه طبيعي هم هست کوره دوار دماي بالاي 1500 درجه ايجاد ميكنه كه بدرد ذوب مس هم نمي خوره و ميتونه ذوب رو خراب هم بکنه .
اميدوارم بدردتون خورده باشه

new_bie_boy

عضو جدید
هومان عزیز از حوصله و جواب کاملا قانع کنندتون یه دنیا ممنون.
اگر محبت کنید ایمیلی از خودتون پی ام کنید که وقتی خواستیم کوره بخریم آدرس کوره ساز رو از شما بگیریم ممنون میشم.
بازم ممنون