کنترل دور پمپ ابنما

مجیدرحیمی

عضو جدید
مهندسین عزیز برای ی پروژه ای ی ابنما طراحی داریم میکنیم بخش طراحی تاسیسات اون بابنده ، نوع فواره هارو انتخاب کردم وباتوجه به دبی وهد پمپ رو انتخاب کردم و ی پمپ به عنوان رزو هم انتخاب شد ، ولی مشکل ی چیزیه
فکرکنید ی حوض اب به عمق 40 سانت داریم و از سه نوع فواره استفاده میکنیم فواره وسط ابنما (کاسکتی ) ی سره کار میکنه ولی دوتا فواره دیگه باید به نوبت نه باهم دورشون کم و متوسط و ی دفعه زیاد بشه الان چه طوری میتونم اینکارو انجام بدم یعنی دورو تنظیم کنم بدون اینکه درروند کارکرد پمپ مشکلی پیش بیاد

همکارام میگفتند اینورتر ولی شک دارم اگه اینورتر بزارم و دور کنترل کنم دور من باید یه جوری باشه که بین رینگی اول و رینگی دوم ابنما یه اختلاف ی پله ای باشه یعنی اگه رینگی دوم ابو بافشار زیاد به داخل حوض بفرسته رینگی اول ابو با فشار کم بفرسته -یعنی ی صعود میخوام ی نزول در هر 10ثانیه

بنظرتون از چه تجهیزاتی میتونیم استفاده کنیم برای اینکار ؟
ایا کسی از مهندسین برق والکترونیک تجربه ای تو این بخش داره ؟؟
با تشکر

آخرین ویرایش:

amirhm

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
دوست عزیز اگه امکان داره در مورد پروژتون بیشتر توضیح بدید مثلا فواره کاستی چیه ؟ من تو اینترنت دنبالش گشتم به پست مشابه همین پست تو یه سایت دیگه رسیدم ! یعنی این اسم تو اینترنت وجود نداره غیر از یه پست دیگه از شما تو یه سایت دیگه! رینگی یعنی چی؟ و اولی و دومی چه ارتباطی باهم دارن؟ جرا از بوجود آومدن اشکال در روند پمپ نگرانید ؟ لطفا اگه امکان داره یه عکس یا طرح از پروژه بذارید و روی اون توضیح بدید اول باید یه تصور هرجند ساده در ذهن طرف مقابل بوجود بیارید تا بتونه نظر و پیشنهادی بده .مگه اینکه کسی دقیقا این پروژه رو اجرا کرده باشه و با اصطلاحات و مشکلات آشنا باشه تا بتونه کمکی کنه که اونم احتمالش کمه . ولی همونطور که تو صفحه شخصی شما توضیح دادم این کار با درایو یا بقول همکاران شما اینورتور قابل انجامه ولی برای پاسخ دقیق باید محدودیتهای پروژتون رو دقیق توضیح بدید .احتمالا بشه با یه PLC ارزون قیمت و با استفاده از قابلیت Cnstant Speed درایو بسادگی حلش کرد .

مجیدرحیمی

عضو جدید
این نوع فوراه مورد استفاده برای این ابنما هست اولی کاسکتی که در وسط حوض قرار میگیره

دومین عکس فواره رینگی هست
که به نسبت بعد از کاسکتی قرار میگیرند

اینو بگم از ی پمپ استفاده میکنم برای این کار که باید بتونه این حالت هایی که گفتمو اجرا کنه -اون ی پمپ دیگه نقش رزرو رو داره

پیوست ها

• 2012-06-19_163318.jpg
    2012-06-19_163318.jpg
    12.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 2012-06-19_163530.jpg
    2012-06-19_163530.jpg
    15.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

amirhm

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام با توضیحاتی که دادید بنظر من هم این کار با درایو امکانپذیر نیست چون هر سه فواره با یک پمپ کار میکنند ضمن اینکه پمپ کاسکتی باید با دبی ثابتی کارکنه . بنظر من فواره کاسکتی باید مستقیما به کلکتور پمپ وصل بشه . ولی برای هر رینگی از سه شیر برقی که با هم موازی هستند استفاده بشه این شیر برقی ها باید بتونن دبی کم ، متوسط و زیاد رو کنترل کنن این سه نوع دبی رو میشه با استفاده از سه Globe Valve بوجود آورد یعنی با هر شیر یه Globe Valva سری میشه که یه دبی رو بوحود میارن و برای داشتن 3 دبی مختلف باید سه عدد از زوج شیر برقی و شیر گلوب با هم موازی بشن .
بعد از تنظیم دبی هر سه Globe Valve ، با تحریک شیر های برقی متناظر میتونید دبی های مختلف رو داشته باشید که میتونه باعث تغییر ارتفاع فواره بشه .این کار برای رینگی دوم هم تکرار میشه البته توی عکسهایی که گذاشتید قطر رینگیها و باطبع دبی مورد نیاز رینگی ها باهم خیلی فرق دارن ولی مدار آب شما احتمالا باید یه همچین چیزی باشه یعنی درکل 6 عدد شیر برقی و 6 عدد Globe Valve برای تنظیم دقیق دبی .
مدار کنترل هم یه چیزی مثل چشمک زن حلقوی سه تایی که هردفعه یکی از شیرها رو روشن میکنه ولی باید مثلا اگر به شیرهای رینگی اول بترتیب 1 و 2 و 3 رو وصل میکنید به شیرهای رینگی دوم بترتیب 2 و 3 و 1 رو وصل کنید تا اختلاف فاز مورد نظرتون تامین بشه . فرکانس قطع و وصل هم براحتی قابل تنظیمه . البته اگه تو مدار آب مشکلی نباشه ساخت مدار کنترل خیلی آسونه و با چند رله و تایمر میشه ساختش .
البته بعضی از دوستان بجای شیر گلوب از شیر کشویی یا همون Gate Valve که قیمت بسیار پایینتری داره ولی کنترل خیلی دقیقی روی دبی نداره استفاده میکنن(چون اساسا برای باز و بسته کردن استفاده میشن) البته بستگی به سیستم داره و ممکنه جواب بده ! تستش اگه براتون هزینه زیادی نداشته باشه بد نیست ! امیدوارم تونسته باشم منظورم رو منتقل کنم.اگه فکر میکنید مطلب رو درست متوجه نشدم یا چیزایی که نوشتم مفهوم نبود اطلاع بدید.

آخرین ویرایش: