کریستال مایع چیست؟؟؟

abbasamir61

عضو جدید
سلام اساتید و مهندسین محترم من 1 عزو تازه واردم و در 1 زمینه میخوام فعالیت هامو آغاز کنم (در زمینه کریستال مایع ) میخواستم در وحله اول بدونم منبع تامین کریستال مایع از کجا یا کجا ها هستش ؟؟؟؟؟

ممنون از مطالعه این متن

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز

دز این مورد من بیشتر در مورد کاربرد هاش اونم تو نمایشگر ها می دونم

اما اینو مطالعه کنی بد نیست

کریستال مایع با اینکه مایعات معمولاً همسانگرد (ایزوتروپ) هستند، حدود ۲۰۰ ماده شناخته شده‌اند که در حالت مایع و در دماهایی بالاتر از دمای ذوبشان خواص ناهمسانگرد دارند. معمولاً به این مواد کریستال‌ها(بلورها)ی مایع گفته می‌شود.

اصطلاح کریستال مایع یک پارادوکس است. زیرا واژهٔ کریستال به وجود یک شبکهٔ فضایی خاص اشاره می‌کند اما تشکیل شبکه بلوری در مایعات امکان‌پذیر نیست. در این نوع مواد، جهت‌گیری مولکولی خاصی در شرایط مشخص اتفاق می‌افتد بنابراین بهتر است آنها را مایعات ناهمسانگرد بنامیم.

نمونه‌هایی از کریستال‌های مایع

پی-آزوکسی آنیزول
سدیم استئارات
آمونیوم اولئات

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
اساس كار مانيتورهاي LCD :

اساساً سه تكنولوژي كريستال مايع در مانيتورهاي LCD استفاده شده است كه عبارتند از TN+film , IPS ,MVA مهم نيست كه از كدام تكنولوژي استفاده شود همه آنها از يك اساس پيروي مي كنند.

يك يا چند لامپ نئون روشنايي صفحه را تأمين مي كنند براي مدلهاي ارزانتر يك لامپ نئون استفاده شده است اما در مدلهاي گرانتر ممكن است تا چهار لامپ يا حتي بيشتر پيدا كنيد.

تعداد لامپهاي نئون تأثيري در كيفيت تصوير ندارند. در عوض لامپ لامپ دوم به عنوان يك پشتيبان عمل مي كند اگر براي لامپ اول مشكلي پيش بيايد. در واقع عمر مفيد مانيتور افزايش مي يابد از آنجا كه يك لامپ نئون معمولاً 50000 ساعت كار ميكند در حاليكه وسايل الكترونيكي 100000 تا 150000 ساعت كار مي كنند.

براي اينكه از يكنواختي صفحه تصوير اطمينان حاصل شود نور بوسيله يك سيستم منعكس كننده شدت يكساني پيدا مي كند اگر چه ممكن است در نگاه اول به نظر نرسد ولي عملكرد اين صفحات فوق العاده پيچيده است در حقيقت 2 پانل وجود دارد يكي در هر طرف ساب پيكسلها كه هر كدام با يك ***** قرمز سبز آبي پوشش داده شده است در يك مانيتور 15 اينچ تعداد ساب پيكسلها به "1024x768x3=2359296" ميرسد هر سلول RGB بوسيله يك ترانزيستور كه ولتاژ مختص به خودش را دارد كنترل مي شود و اين ولتاژ كه در محدوده بزرگي تغيير مي كند باعث مي شود كه كريستالهاي مايع در هر ساب پيكسل در يك زاويه خاص بچرخند كه اين زاويه تعداد نورهاي عبوري از هر ساب پيكسل را تعيين مي كند ( منظور سه نور قرمز سبز و آبي است ). كه در حقيقت سبب بوجود آمدن تصوير صفحه نمايش مي شود. هدف نهايي كريستالها منحرف كردن نور براي عبور از ميان *****هاي پلاريزه است قبل از اينكه ديده شود اگر كريستالها همه در جهت ***** قرار گرفته باشند نور از آن عبور مي كنند و برعكس اگر همه آنها عمود بر ***** قرار گرفته باشند صفحه نمايش سياه باقي مي ماند.

كريستال مايع:

اصولاً كريستالهاي مايع موادي هستند كه به طور فيزيكي داراي خاصيتهاي جامد و مايع هر دو هستند. يكي از خاصيتهاي جالب آنها توانايي آنها در تغيير موقعيت بسته به ولتاژ اعمالي به آنها است. اجازه دهيد نگاه دقيقتري به آنها بيندازيم. در دنياي علم و تكنولوژي كريستالهاي مايع هميشه جالب توجه بوده اند.

در سال 1888 «Friedrich Reinitzer» يك گياه شناس اتريشي در مورد نقشي كه كلسترول در گياهان بازي مي كرد تحقيق مي كرد. يكي از آزمايشات او در معرض حرارت قرار دادن ماده بود. او كشف كرد كريستالها در دماي 14/5 درجه تبديل به سيال و يك حالت ابري مي شدند و در دماي 178/5 درجه يك مايع واقعي بودند. او اكتشافش را با اتو لهمان يك فيزيكدان آلماني كه كشف كرده بود مايعات خواص مشابه كريستال دارند در ميان گذاشت. به خصوص راجع به رفتار آن زمانيكه به آن نور تابانده مي شد بنابراين نام آن بوسيله اتولهمان به اين صورت نام گذاري شد: كريستال مايع.

شكل بالا: يك ملكول با خواص كريستال مايع است به نام متوكسي بنزيليدن بوتيلانالين

abbasamir61

عضو جدید
سلام دوست عزیز

دز این مورد من بیشتر در مورد کاربرد هاش اونم تو نمایشگر ها می دونم

اما اینو مطالعه کنی بد نیست

کریستال مایع با اینکه مایعات معمولاً همسانگرد (ایزوتروپ) هستند، حدود ۲۰۰ ماده شناخته شده‌اند که در حالت مایع و در دماهایی بالاتر از دمای ذوبشان خواص ناهمسانگرد دارند. معمولاً به این مواد کریستال‌ها(بلورها)ی مایع گفته می‌شود.

اصطلاح کریستال مایع یک پارادوکس است. زیرا واژهٔ کریستال به وجود یک شبکهٔ فضایی خاص اشاره می‌کند اما تشکیل شبکه بلوری در مایعات امکان‌پذیر نیست. در این نوع مواد، جهت‌گیری مولکولی خاصی در شرایط مشخص اتفاق می‌افتد بنابراین بهتر است آنها را مایعات ناهمسانگرد بنامیم.

نمونه‌هایی از کریستال‌های مایع

پی-آزوکسی آنیزول
سدیم استئارات
آمونیوم اولئات

ممنون از پاسخت دوست من این اطلاعات خیلی ابتدایی هستن و فکر کنم از سایت ویکی پدیا استخراج شده باشند من دانشجوی ترم اخر رشته سرامیک دانشگاه آزاد میبد هستم و قصد دارم استفاده کریستال مایع در لعابهای دما پایین رو به عنوان پروژه انتخاب کنم و دنبال اطلاعات دقیقو جزئی تری میگردم

ولی باز هم از زحمت جواب این پست که به گردن شما افتاد تشکر میکنم ممنون

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از پاسخت دوست من این اطلاعات خیلی ابتدایی هستن و فکر کنم از سایت ویکی پدیا استخراج شده باشند من دانشجوی ترم اخر رشته سرامیک دانشگاه آزاد میبد هستم و قصد دارم استفاده کریستال مایع در لعابهای دما پایین رو به عنوان پروژه انتخاب کنم و دنبال اطلاعات دقیقو جزئی تری میگردم

ولی باز هم از زحمت جواب این پست که به گردن شما افتاد تشکر میکنم ممنون

والا منم خودم دانشجو ترم آخر سرامیکم و اطلاعاتم در حد شماست

فقط تو درس خواص الکتریکی نوری یک چیزایی ابتدایی راجع به کریستال مایع و کاربردش تو نمایشگر ها شنیده بودم

امام واسه اینکه به جزئیات برسی واست پیشنهادی دارم

شما اینجا مطلب سرچ کن http://scholar.google.com/

بعد مقاله های مورد نظرت که به کارت میان رو تو تالار پسوردهای دانشگاهی بذار

بعضی از دوستان زحمت مقالات رو میکشن واستون میگیرن

موفق باشی

abbasamir61

عضو جدید
والا منم خودم دانشجو ترم آخر سرامیکم و اطلاعاتم در حد شماست

فقط تو درس خواص الکتریکی نوری یک چیزایی ابتدایی راجع به کریستال مایع و کاربردش تو نمایشگر ها شنیده بودم

امام واسه اینکه به جزئیات برسی واست پیشنهادی دارم

شما اینجا مطلب سرچ کن http://scholar.google.com/

بعد مقاله های مورد نظرت که به کارت میان رو تو تالار پسوردهای دانشگاهی بذار

بعضی از دوستان زحمت مقالات رو میکشن واستون میگیرن

موفق باشی

ممنون از لطفتون

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
منتقل شد

سوالات خود را یا در تاپیک حل مشکلات علمی و درخواست اطلاعات دانشجویان رشته ی مواد و متالورژی مطرح کنید
و یا اگر نیاز به تاپیک جداگانه ای هست در تالار گرایش ها بزنید

موفق باشی​

بالا