کاربردهای مروس(تکنولوژی نوسان مولکولی)

mahiarmm

عضو جدید
تکنولوژی نوسان مولکولی و کاربرد آن در کنترل و جلوگیری از تشکیل رسوب، خوردگی، قارچ، جلبک و باکتری در تجهیزات صنایع.
روش عمل

اساس كار فن­آوری Merus به معنای تغییر خواص فیزیكی مواد موجود در آب پدیده­ای نوین و كمی دور از ذهن است ! دانشمندان هنوز درباره اصول این پدیده مشغول مباحثه و رایزنی هستند. از این رو می­توان گفت سال­هاست كه پیشینه نظری این پدیده بر پایه تحقیقات تجربی، فرضیات و استنتاج منطقی استوار است. این موقعیت یاد­آور وضعیت علم فیزیك تجربی در قرن نوزدهم است كه در آنجا ابتدا پدیده­ای مشاهده می­شد و سپس تكرارپذیری آن مورد بررسی قرار می گرفت و در نهایت تئوری علمی مناسبی برای آن منتشر می­شد.
ما مدعی نیستیم كه تئوری ما كاملاً صحیح است و بر این باوریم كه در بعضی موارد سوالات ما از جواب­های موجود كمتر است ! از این رو از هر كارشناس یا علاقه­مندی در این زمینه درخواست می­كنیم كه با انتقادات و پیشنهادات خود ما را همراهی كند.

نوسانات مولکولی

لرزش­های مولكولی، الگوهای نوسانی بسیار پیچیده­ای هستند كه توسط اتم­ها یا مولكول­ها منتشر می­شوند. از منظر ساده یك اتم از هسته (شامل پروتون و نوترون) و الكترون­ها تشكیل می­شود كه الكترون­ها به دور هسته در گردشند. باز از یك دیدگاه ساده، مولكول­ها از اتم­ها تشكیل شده­اند و در الكترون­ها سهیم­اند. لازم به ذكر است كه در این دو مقوله صحبت از سیستم­های پویاست نه ساختارهای بسیار پیچیده. لرزه­ها و حركت درونی چنین سیستمی به عنوان نوسانات مولكولی شناخته می­شود. هر چه قدر ماده­ای گرم­تر باشد دامنه این نوسانات وسیع تر خواهد بود. Merus توانسته است این نوسانات بنیادی را برای مواد مختلف ثبت، ‌تجزیه و ذخیره كند.


تداخل امواج

نوسانات بنیادی و طبیعی ذخیره شده با تقویت یا انعكاس توسط Merus تغییر شكل داده می شود. بر هم نهی این نوسانات تداخل امواج (Interference) نامیده می­شود. از منظر علم ریاضی بر هم نهی امواج نوسانات طبیعی و نوسانات تغییر شكل یافته در صورت احراز اختلاف فاز 180 درجه ای و نیز هم دامنگی امواج برابر صفر خواهد بود. پدیده تشدید یا رزنانس به معنای اعمال موج نوسانی هم فاز به یك نوسان طبیعی است كه موجب تقویت یا بالا بردن نوسان اصلی می گردد. آنچه كه پدیده تشدید موجب آن می شود كاملا شناخته شده است؛ برای مثال تشدید نوسانات طبیعی یك پل موجب لرزش بیشتر و بیشتر و در نهایت فرو ریزش پل خواهد شد.
نوسان تداخلی ( آبی پر رنگ ) نوسانی است که در حالت ایده آل برای تاثیر بر نوسان اصلی (آبی کم رنگ) می بایست با آن 180 درجه اختلاف فاز داشته باشد. از آنچه که از علوم ریاضیات، آکوستیک و اپتیک می دانیم حاصل چرخش دقیق 180 درجه ای یک نوسان همواره صفر خواهد بود ( خط قرمز ). از طرف دیگر نوسان تشدید کننده ( آبی پر رنگ ) نوسانی است هم فاز با نوسان موجود ( آبی کم رنگ ) که نتیجه بر هم نهی آن ها تشدید نوسان موجود می باشد. ( قرمز )

تاثیرات

به طور كلی می توان گفت برای هر ماده موجود در هر سیال همواره نوسانات فعالی وجود دارد. نوسانات فعال نوساناتی هستند كه ما با انجام عملیاتی مانند بر هم نهی نوسانات طبیعی مختلف تجزیه و ذخیره می كنیم. تولید این نوسانات فعال كاری بسیار دشوار و در عین حال بسیار زمان گیر است. پس از گذشت مدت طولانی، Merus توانسته است تعداد زیادی از نوسانات فعال مختلف را فراهم آورد. بسته به نوع هر مورد كاربردی نوسانات فعال مناسب بر روی دستگاه حامل رینگ­های Merus بارگذاری می­شود.


[
 
بالا