پر سرعت ترين پيرزن اينترنتي دنيا در سوئد

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
:gol::cap: ... پر سرعت ترين پيرزن اينترنتي دنيا در سوئد
خبرگزاري فارس: اگر بخواهيم مقوله ارايه اينترنت پرسرعت، قيمت استفاده از آن، ميزان دسترسي مردم به خطوط پرسرعت اينترنتي و سطح خدمات آموزشي الكترونيكي را بين كشورهاي جهان مورد مقايسه قرار دهيم، سوئد سريع‌ترين خدمات اينترنتي جهان را با ارزان‌ترين قيمت به دست مردم خود مي‌رساند
.



به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از كشورهايي كه همواره نام آن به عنوان پيش‌رو در صنعت فناوري مطرح بوده و ساكنان آن بيشترين دسترسي را به انواع خدمات فناوري داشته‌اند، سوئد است.

كشور سوئد كه در منطقه اروپاي شمالي و در شبه جزيره اسكانديناوي واقع شده است، 450 هزار كيلومتر وسعت و 2/9 ميليون نفر جمعيت دارد و با داشتن محدوديت‌هاي فراوان از جمله زمستان‌هاي سرد و طولاني،‌ نداشتن معادن و منابع طبيعي جزء كشورهاي توسعه يافته محسوب مي‌شود و سطح زندگي و رفاه در آن از تمامي كشورهاي دنيا بيشتر است.

چندي پيش در يك بررسي بين‌المللي مشخص شد كه سوئد بين ديگر كشورهاي جهان از نظر ميزان آمادگي الكترونيك دومين رتبه را دارد. آمادگي الكترونيك(e-Readiness) به مقوله‌اي اطلاق مي‌شود كه در آن ميزان دسترسي كاربران به زيرساخت‌هاي فناوري، عرضه خدمات فناوري براي مراكز تجاري، خدمات فناوري مختص مراكز اجتماعي و فرهنگي، عرضه فناوري براي مراكز حقوقي،‌ سياست‌گذاري‌هاي دولتي براي توسعه فناوري و چشم‌اندازهاي موجود، و ميزان سازگاري كاربران خانگي و تجاري با فناوري‌هاي ارايه شده به عنوان يك مجموعه جامع مورد بررسي قرار مي‌گيرد تا مشخص شود كه هر يك از كشورهاي جهان از چه ميزان آمادگي الكترونيك برخوردار هستند و هر يك از فناوري‌هاي پايه و اساسي را چگونه و با چه كيفيتي به دست كاربران مي‌رسانند.

در اين بررسي، كشور دانمارك عنوان نخست را به خود اختصاص داده بود، كشور سوئد دوم شد و بر خلاف باور عمومي كشور آمريكا رتبه پنجم را به‌دست آورد. با اين وجود كارشناسان اعلام كرده‌اند كه اگر قرار باشد فقط مقوله ارايه اينترنت پرسرعت، قيمت استفاده از آن، ميزان دسترسي مردم به خطوط پرسرعت اينترنتي و سطح خدمات آموزشي الكترونيكي را بين كشورهاي جهان مورد مقايسه قرار دهيم، سوئد سريع‌ترين خدمات اينترنتي جهان را با ارزان‌ترين قيمت به دست مردم خود مي‌رساند.
نتايج حاصل از آخرين بررسي صورت گرفته نشان مي‌دهد كه ميانگين سرعت دسترسي مردم آمريكا در ماه ژانويه از سال جاري ميلادي به اينترنت 15/0 درصد رشد كرده است و در مجموع 43 درصد ساكنان اين كشور به خطوط پهن‌باند اينترنتي دسترسي دارند و در مقابل 57 درصد خانوارهاي اين كشور از طريق سيستم Dial-Up مبتني بر خطوط تلفن‌ با سرعت 56 كيلوبيت در ثانيه يا كمتر به شبكه جهاني اينترنت متصل مي‌شوند.

اما در كشور سوئد كه همچنان نام ارايه دهنده پرسرعت‌ترين خدمات اينترنتي در جهان را در اختيار دارد، وضعيت به گونه ديگري دنبال مي‌شود. نرخ نفوذ اينترنت بين مردم سوئد 9/76 درصد است و بر اين اساس ساكنان اين كشور بيشترين دسترسي به اينترنت را در سراسر جهان دارا هستند. اين بررسي توسط محققان دو مركز تحقيقاتي Nielsen//NetRatings و Internetworldstats انجام شده است و طبق آن گفته مي‌شود كه مردم سوئد هم‌اكنون مي‌تواند با سرعت 100 مگابيت در ثانيه به خطوط پهن‌باند اينترنتي دسترسي داشته باشند.

اين طور كه رسانه‌هاي خبري اعلام كردند، چندي پيش يك پيرزن سوئدي موفق شده است سرعت اتصال به اينترنت را در دنيا بشكند. به گفته دولت سوئد، اين پيرزن 75 ساله ساكن شهر كارل‌استاد كه مدت كوتاهي است رايانه خريداري كرده و به اينترنت متصل شده، سريع‌ترين سرعت دسترسي به اينترنت را در دنيا دارد.

وي هم‌اكنون مي‌تواند از طريق فيبر نوري با سرعت 40 گيگابيت در ثانيه به اينترنت متصل شود. اين پيرزن مي‌تواند در كمتر از ۲ ثانيه يك فيلم كامل را بارگذاري كند كه هزاران بار سريع‌تر از سرعت كاربران عادي اينترنت است. وي اين سرعت دسترسي را مديون پسر خود است. پسر اين پيرزن كه پيتر نام دارد، با همكاري يكي از دوستان خود كه در شبكه مخابراتي شهر كارل‌استاد كار مي‌كند، يك تكنيك مدولاسيون ابداع كرده است كه به كمك آن مي‌شود بدون هيچ دستگاه گيرنده واسطه‌اي ، اطلاعات را بين دو روتور با فاصله 1240 مايل از هم انتقال داد. "پيتر لوثبرگ " كه يك متخصص شبكه است، در اين مورد مي‌گويد: ما مي‌خواستيم نشان دهيم كه هيچ محدوديتي در سرعت اينترنت وجود ندارد. جالب است بدانيد كه اين پيرزن پيش از اين رايانه‌اي نداشت و در حال حاضر فقط براي خواندن روزنامه‌ها به اينترنت متصل مي‌شود.

البته ركوردشكني اينترنتي سوئدي‌ها به ماجراي اين پيرزن ختم نمي‌شود. چندي پيش شركت مخابراتي اسپرينت با همكاري "مركز تحقيقات ملي و شبكه آموزشي سوئد "(SUNET) يك ركورد بين‌المللي را به ثبت برساند. اين دو سازمان موفق شدند 840 گيگابايت اطلاعات را ظرف 27 دقيقه از طريق خطوط اينترنتي به فاصله 16 هزار و 346 كيلومتري ارسال كنند و بر اين اساس سرعت استفاده از اينترنت را به 23/4 گيگابيت در ثانيه برسانند
.​
 
بالا