- اینجانب اچاری را در ردیف اچار بکس اختراع کرده ام که همانند اچار جغجغه عمل می کند اما با ان متفاوت بوده و برتری هایی هم دارد. این اچار یک اچار خاص نیست بلکه یک اچار عمومی است که به احتمال زیاد بعد از تولید در داخل یا خارج بزودی در عرصه اچارهای معروف دنیا ظاهر خواهد شد.
طرح این اچار هم اکنون در سازمان مالکیت های فکری و ثبت اختراع کشور می باشد، در مرحله اول کارتابل کارشناسی تایید شده و بعد از انکه این سازمان ابلاغیه ای را در مورد عدم تشابه احتمالی ان با سایر اچارها و درخواست جواب مستدل برای من فرستاد و پاسخ های لازم را ارسال کردم( اچار کاملا اختراعی است و نمونه ای برای ان وجود ندارد) پرونده مجددا در کارتابل کارشناسی مرحله دوم قرار گرفته و بعد از ان نیز هم اکنون در کارتابل ریاست محترم سازمان قرار دارد و و جهت دستور نوبت دهی شده است. البته من از مراحل بعدی خبر ندارم اما به احتمال زیاد که انشاء... صدور گواهی ثبت اختراع بزودی انجام شود.
نکته فابل توجه در مورد این اچار جدید قابلیت بالای و سهولت تولید ان همراه با کاربرد وسیع ان است که که چه از جانب واحدهای تولید کننده و چه مصرف کنندگان فراوان ان در دنیا مورد استقبال قرار خواهد گرفت و در هر واحد مکانیکی یا حتی منازل نمونه هایی از ان وجود خواهد داشت. لذا بر خلاف بعض اختراعات پر هزینه با قطعات متعدد و اقدامات ماشین کاری یا قالب ریزی های متعدد، این اچار علیرعم کاربرد وسیع ان به اسانی قابل تولید است. اینجانب که از سال ها قبل قادر به طراحی دستگاه های سنگین و پیچیده تر بودم بنا بر مشکلات تولید در داخل و موانعی که در این راه وجود داشت سیاست خود را عوض کرده و به طراحی و اختراع وسیله های کوچک تر اما پر کابرد با سهولت تولید روی اوردم که این اچار نمونه ای از ان است. البته من مخترع والوی بنام بلوکر و لیمیتر هم هستم که ان را به سازمان گاز استان فارس ارائه داده ام که در کارشناسی مقدماتی مورد تایید قرار گرفته اما چون قصد دارم قبل از ارسال ان به تهران ان را ثبت اختراع کنم مدت دو سال است که در انجا مسکوت مانده که انهم اختراعی بسیار پرکابرد و عالی است.
اما مشکل چیست و چرا من این نامه را به سایت باشگاه مهندسین ایران ارسال کرده ام؟
من در مورد خود اختراعاتم و طراحی انها هیچ مشکلی ندارم، و تمامی اجزاء انها را خود طراحی می کنم و در این مورد اشکال خاصی وجود ندارد تا انجا که حتی در مورد طراحی صنعتی انها ، اندازه گذاری های استاندارد و در نظر گرفتن تلورنس ها و انتخاب مواد در حد مطلوب توانایی انجام امور و تهیه نقشه ها را دارم. - -
مشکل من یک مشاور و دستیار متخصص در رشته مکانیک برای طرح ریزی و مدیریت جهت تولید طرح های مربوطه از جمله همین اچار است. مشاوری که علاوه بر دارا بودن تخصص و زمینه همکاری و همفکری با بنده در این امور، مدیریت اداری و صنعتی خوبی هم داشته و به به مسائل صنعتی و اداری و حقوقی اشنا باشد و بداند برای تولید مثلا همین اچار بهترین روش های کار، انتخاب واحد صنعتی و دفاع از حقوق مادی ان در عقد قرارداد با شرکت های مربوطه چه باید بکند. علیرغم انکه در من مسئله اختراع به حول و قوه خداوند دارای نبوغ می باشم بر عکس در مسئله مدیریت هایی اینچنین و امور جاری اداری و واحد های صنعتی و همچنین مسائل حقوقی استعداد و سر رشته چندانی ندارم
بهرحال تقاضای من تقاضای همکاری و داشتن یک همکار است که در این امور راهنما، مشاور و وکیل من باشد. همکاری که خود علاقه مند به کارهای پژوهشی نو اوری باشد و من هم بتوانم از معلومات، تخصص و مدیریت ایشان منتفع شوم.
مسلم است این اچار بمحض تولید بنا بر تعداد زیاد سود فراوانی خواهد داشت اما بواقع من نمی دانم ایا باید کل امتیاز طرح را واگذار کنم یا حق امتیاز خود را از تولید هر اچار دریافت کنم که واقعا در این موارد نیاز به یک همکار مشاور متخصص دارم. مسلما ایشان شریک من محسوب خواهند شد و سهم اشان از سود تولید چه در واگذاری طرح و چه حق امتیاز محفوظ خواهد بود.
نکته دیگر انکه این اچار بمحض تولید در ایران ممکن است از جانب کشورهای دیگر کپی برداری و ساخته شود که در این باره هم نمی دانم چه کنم. راهکارهای ثبت اختراع بین المللی را نمی دانم. انطور که شنیده ام علاوه بر پر کردن فرم ها و paperwork ها و توضیحات طرح به انگلیسی ( البته زبان انگلیسی من خوب است و می توانم توضیحات طرح را به انگلیسی بنویسم) مدت یک سال و نیم صدور گواهی ثبت اختراع بین المللی (WIPO) طول می کشد و من تحمل چنین انتظاری را ندارم بلکه می خواهم این اچار بعد از صدور گواهی ثبت اختراع در داخل کشور فورا به تولید برسد بهرحال در این مورد هم نمی دانم چکنم.
از یکی از مهندسین یا فوق مهندسین محترم که مایل می باشند تا در این زمینه با من همکاری داشته باشند اعلان نمایند. بار دیگر عرض می شود که این اچار بسیار کاربردی است و قابلیت تولید اسان صد در صد را دارد.
ادرس ایمیل astoron@gmail.com
آخرین ویرایش: