[نکات آشپزخانه] - چای کیسه ای استفاده نکنید!

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
در ابتدای ابداع چای كیسه*ای تولیدكنندگان از برگ كامل چای استفاده می*كردند كه رنگ و بوی طبیعی و ارزش تغذیه*ای بالا داشت اما بتدریج كیفیت اغلب این نوع چای*ها كاهش یافت و برخی تولیدكنندگان جهت كسب سود بیشتر چای پودر شده یا اصطلاحا خاك چای را جایگزین برگ كامل چای كرده و برای ایجاد طعم فوری و رنگ سریع*تر از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده مصنوعی استفاده می*كنند.
به طور مثال وقتی یك چای كیسه*ای نامرغوب را در آب*جوش می*اندازید كمتر از 30 ثانیه رنگ می*دهد بویژه اغلب چای*های كیسه*ای خارجی كه خیلی سریع*تر رنگ می*دهند. این در حالی است كه به طور طبیعی یك چای معمولی ایرانی را اگر در كیسه بریزید و در یك لیوان قرار دهید 10 دقیقه طول می*كشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد كند. از این رو، چای*های كیسه*ای كه طعم قوی و رنگ فوری دارند نه*تنها ارزش تغذیه*ای مطلوبی ندارند بلكه مواد افزودنی شیمیایی آنها می*تواند اثرات مخربی بر سلامت مصرف*كننده بگذارد. در مورد چای*های كیسه*ای كه امروزه با اسانس و رنگ انوع میوه*ها در بازار عرضه می*شوند نیز متذكر می*شویم كه اغلب این نوع چای*ها دارای طعم و رنگ مصنوعی هستند. این نوع محصولات نیز به دلیل آن كه در طی روز بسیار مورد استفاده قرار می*گیرند مصرف طولانی*مدت آنها به دلیل تجمع تدریجی مواد شیمیایی*شان در بدن می*تواند بسیار مخاطره*آمیز باشد. توصیه*هابرای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دم*كردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، خوب است بدانید كه چای درشت از نظر كیفیت و خواص تغذیه*ای بهتر از چای ریز و پودری است. همچنین چای بدون عطر مصرف كنید، چرا كه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد بسیار مضر است. چای در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز چیده می*شود، ولی هر چه از بهار به فصل پاییز نزدیك*تر می*شویم قسمت*های چوبی برگ زیادتر و از مرغوبیت و كیفیت چای كاسته می*شود.بهترین، مرغوب*ترین و خوش*طعم*ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز. اگر چای را زیاد بجوشانید مواد قابض و تاننی *آن به مقدار زیاد رها شده و ظاهر و باطن چای را تغییر می*دهد. رنگ این نوع چای سیاه، بو و مزه آن نامطبوع و خاصیتی یبوست*آور پیدا می*كند. چای به دلیل آن كه در بدن تولید اسیداوریك و اگزالات می*كند مصرف زیاده از حد آن را به افراد مبتلا به نقرس و سنگ كلیه توصیه نمی*كنیم. از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید، چرا كه خواص ضدباكتریایی و آنتی*اكسیدانی چای را چندین برابر كرده و از عدم جذب آهن در بدن می*كاهند. نكتهدر برخی از چای*های خشك نیز كه دارای كیفیت بالا نیستند از مواد افزودنی رنگ و طعم*دهنده استفاده می*شود. لذا برای خرید یك چای بهداشتی و كنترل شده لزوما به وجود پروانه بهداشت روی بسته*بندی آن توجه كنید و حتی*المقدور از چای*های ارگانیك كه كاملا طبیعی و به دور از مواد و كودهای شیمیایی تهیه می*شوند استفاده نمایید.
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دانشجوها متاسفانه مجبورن و ازش استفاده میکنن هم تو خوابگاه هم تو دانشگاه:(
 

Similar threads

بالا