نكات ايمني در استفاده از فرهاي مايكروويو چيست؟,
مایکروویو و تاثیر
مقایسه آب جوشیده در مایکروویو با آب جوشیده در کتری
به گزارش روایت و به نقل ازجهان نیوز، برای مقایسه اثر مایکروویو بر روی ساختار مولکولی مواد، دو گیاه کاملاً مشابه که یکی از آنها توسط آب گرم شده در مایکروویو و دیگری توسط آب گرم شده بر روی کتری سیراب شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.
این فکر جالب به ذهن یک دختربچه رسیده بود و خودش نیز آن را اجرا کرد. وی مقدار معینی آب را در مایکروویو جوشاند و پس از سرد شدن به یکی از گیاهان داد و همان مقدار آب را در کتری و روی اجاق گاز جوشاند و پس از سرد شدن به گیاه دیگر داد و این کار را به مدت 9 روز ادامه داد.
نتیجه این آزمایش (طبق تصاویر) پس از روز نهم نشان دهنده این بود که گلدانی که توسط آب جوشانده شده به روش سنتی سیراب شده بود (گلدان سمت راست) مانند روز اول کاملاً سالم و شاداب بود ولی گلدانی که توسط آب جوشانده شده در مایکروویو سیراب شده بود رفته رفته پژمرده و نهایتاً در روز نهم کاملاً خشک شد.
- مايكروويو چيست؟
مايكرو ويو از جمله امواج الكترومغناطيسي است ( مانند نور ) كه فركانس امواج آن بسيار بالا است.
فركانس امواج مايكرو ويو خانگي 2450 ميليون هرتر است .
2- مايكرو ويو چگونه باعث گرم شدن مي شود؟
امواج مايكرو ويو در برخورد با مواد مختلف به طريق زيرعمل مي كند.
تنها موادي توسط پرتوهاي مايكرو ويو گرم مي شوند كه قادر باشند اين امواج راجذب نمايند. و موادي پرتوهاي مايكرو ويو را جذب مي كنند كه داراي رطوبت يا آب باشند پس فلزات ، شيشه و پلاستيك توسط مايكروويو گرم نمي شوند و در فرهاي مايكروويو تنها مواد غذائي گرم مي شوند. به اين مفهوم كه با نفوذ پرتوهاي مايكرو ويو درغذا ، مولكولهاي آب موجود در غذا متناسب با فركانس امواج ورودي نوسان مي كنند كه دراثر اين نوسانات بين مولكولها استحكاك ايجاد مي شود و اين استحكاك موجب توليد گرما مي شود. گرماي توليدي بستگي به مقدار آب موجود در ماده غذائي دارد . بنابراين هرچه قدر ماده غذائي آب بيشتري داشته باشد درفرمايكروويو زودتر پخته مي شود ( به همين دليل سبزيجات درفرهاي مايكروويو سريعتر مي پزند).
3- دستگاه فرمايكروويو چگونه كار مي كند؟
در فرهاي مايكرو ويو برق ورودي كه 220 ولت مي باشد توسط يك مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبديل مي شود سپس قطعه اي بنام مگنترون با دريافت اين ولتاژ زياد ،امواج مايكرو ويو را با فركانس 2350 ميليون هرتز توليد ميكند . اين امواج توسط لوله هاي خاصي بنام موج بربه داخل محفظه فر هدايت و درآن ساطع مي شود موج ساطع شده درصورت برخورد با مواد غذائي جذب وتبديل به حرارت مي شود.
4- پرتوهاي مايكروويو براي انسان چه خطراتي دارد؟
امواج مايكروويو قادرند دربافتهاي بدن انسان نيز مانند مواد غذائي توليد گرما كنند كه دراين صورت باعث سوختگي مي شوند .
عوارض برخورد با پرتوها مايكروويو چيست؟
- عدسي چشم ها به گرما بسيار حساسند بنابراين پرتوگيري دائم با پرتوهاي مايكرو ويو مي توانند سبب آب مرواريد گردد.
- اين پرتوها مي توانند باعث كشته شدن اسپرم درمردان وباعث ناباروري موقتي آنها گردد.
- بدن انسان با قرارگرفتن درميدان هاي مايكرو ويو ازخود واكنش نشان مي دهد ومانند زماني عمل ميكند كه درشرف بيمار شدن است.
- تاكنون به درستي مشخص نشده است كه چه مقدار از امواج مايكرو ويو براي انسان خطر ندارد پس بنابراين " از پرتوگيري غير ضروري اجتناب كنيد.
- حساسترين قسمتهاي بدن انسان دربرابر پرتوهاي مايكروويو عبارتند از: عدسي چشم-روده – مثانه و غدد **** مردان
5- مزاياي فرهاي مايكرو ويو كدام است ؟
- انرژي پرتوهاي مايكرو ويو تنها توسط مواد غذائي تبديل به حرارت مي شود.
- غذا طبخ شده درفرمايكرو ويو خاصيت راديو اكتيويته ندارد.
- گرم شدن شير وغذا توسط فرهاي مايكرو ويو اين مزيت را دارد كه به قند و پروتئين موجود آنها آسيب نمي رسد وهمچنين ويتامين ها نيز كمتر از بين مي روند.
- مدت زمان طبخ غذا درفرهاي مايكرو ويو كوتاه است.
- دراستفاده از فرهاي مايكرو ويو افزودن آب به مواد ضروري نمي باشد.
- اتلاف انرژي درفرهاي مايكروويو بسيار كمتراز فرهاي معمولي است.
6- محدوديتهاي استفاده از فرهاي مايكرو ويو درطبخ غذا چيست؟
- مواد غذائي كه قراراست زمان زيادي نگهداري شود بهتراست با فرهاي مايكروويو طبخ نشود.
- گاهي غذا در فرهاي مايكروويو همگن ويكدست پخته نمي شود ودرنتيجه ممكن است برخي نقاط ازمواد غذائي سرد يا نيمه پخت باقي بماند لذا براي پخت همگن ،اغلب لازم است غذا را برگردانيد و يا بهم بزنيد.
- حتي الامكان غذا را درظروف درب دار طبخ نماييد.
- درب ظروف بايستي طوري باشد كه بخاربه آرامي از آن خارج شود.
- اگرروي ظروف را با پوشش مخصوص مي پوشانيد بايستي پوشش را سوراخ نموده تا امكان خروج بخار وجود داشته باشد.
- هرچند وقت يكبار غذا را بهم بزنيد ويا آنرا زيرورو كنيد.
- قطعه هاي بزرگ گوشت را با توان 100% طبخ ننمائيد . بهتراست اين قطعات با توان 50% ودرزمان طولاني تر طبخ شوند.
- مرغ وماكيان درسته رادر فرهاي مايكروويو طبخ ننمائيد. آب ممكن است درفرمايكروويو بجوش نيايد ولي دماي آن بسيار بالاست ودرصورتيكه به سرعت از فر خارج شود بايك تكان كوچك سررفته وبه دست وصورت پاشيده شود.
- درصورتيكه آب درفرمايكروويو كاملا" داغ شود وبلافاصله پس از خروج از آن قهوه يا شكراضافه كنيد آب مي جوشد وسرمي رود كه دراين صورت ممكن است به شما آسيب برساند.
- براي داغ كردن آب ومايعات به توصيه هاي ارائه شده دركتاب راهنماي فرتوجه نمائيد.
- هرگز غذاي نيمه پخته توسط فرمايكروويو را دريخچال نگهداري نكنيد.
- مواد غذائي را قبل از قرار دادن درفرمايكرو ويو از پوشش كه هنگام انجماد روي آن بوده است خارج كنيد.
- بعداز يخ زدائي بلافاصله غذا راطبخ نمائيد.
- از انجماد ويا نگهداري مواد يخ زدائي شده براي استفاده بعدي خودداري نمائيد.
- غذاهاي فوري ( مانند سوسيس ) راحتما" تازمانيكه ازآنها بخار خارج شود گرم نمائيد.
- غذاهاي فوري ( مانند سوسيس ) را قبل از گذاشتن درفرمايكروويو توسط چنگال چند سوراخ درآنها ايجاد نمائيد.
- قبل از مصرف غذاي گرم شده درفرمايكروويو حداقل 30 ثانيه صبركنيد.
7- نكات ايمني دراستفاده از فرهاي مايكروويو چيست؟
-از پوشش هاي پلاستيكي معمولي ويا ظروف پلاستيكي معمولي در فرهاي مايكروويو استفاده نكنيد.
- فويل آلومينيم نبايد با بدنه فر برخورد ويا خيلي نزديك باشد.
- ظروف داراي درب محكم وبدون روزنه ويا ظروف داراي پوشش كاملا" بسته را درفرهاي مايكروويو بكارنگيريد.
- درفرهاي مايكروويو از ظروف شيشه اي نشكن ويا كاغذ وپلاستيك مخصوص استفاده كنيد.
- كاغذ معمولي را در فر مايكروويو استفاده نكنيد.
- براي پختن ويا گرم كردن موادي كه داراي پوست مي باشند مثل گوجه فرنگي وسيب زميني وغيره روي پوست آنها چند سوراخ ايجاد نمائيد.
- هرگز قوطي كنسرو ويا قوطي وشيشه هاي درب بسته را درفر قرارندهيد.
- هرگز تخم مرغ درسته را درفر قرار ندهيد.
- هرگز فرمايكروويو خالي را روشن نكنيد.
- براي جلوگيري از روشن شدن احتمالي فر خالي مي توانيد هميشه يك ليوان آب داخل فر بگذاريد.
- ازيك پريز برق بطورهمزمان براي فر و دستگاههاي ديگر استفادده نكنيد.
- هرگز از سيم سيار يا سيم اضافي براي اتصال فر به برق استفاده نكنيد.
- قفل ايمني درب فر را دستكاري نكنيد.
- فرمايكروويو يكي از خطرناكترين وسائل خانگي براي تعمير محسوب ميشود. هرگز خودتان به تعميرآن نپردازيد.
- ميزان نشت اشعه درفرهاي مايكروويو بايستي سنجيده شود.
مایکروویو و تاثیر
مقایسه آب جوشیده در مایکروویو با آب جوشیده در کتری
به گزارش روایت و به نقل ازجهان نیوز، برای مقایسه اثر مایکروویو بر روی ساختار مولکولی مواد، دو گیاه کاملاً مشابه که یکی از آنها توسط آب گرم شده در مایکروویو و دیگری توسط آب گرم شده بر روی کتری سیراب شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.
این فکر جالب به ذهن یک دختربچه رسیده بود و خودش نیز آن را اجرا کرد. وی مقدار معینی آب را در مایکروویو جوشاند و پس از سرد شدن به یکی از گیاهان داد و همان مقدار آب را در کتری و روی اجاق گاز جوشاند و پس از سرد شدن به گیاه دیگر داد و این کار را به مدت 9 روز ادامه داد.
نتیجه این آزمایش (طبق تصاویر) پس از روز نهم نشان دهنده این بود که گلدانی که توسط آب جوشانده شده به روش سنتی سیراب شده بود (گلدان سمت راست) مانند روز اول کاملاً سالم و شاداب بود ولی گلدانی که توسط آب جوشانده شده در مایکروویو سیراب شده بود رفته رفته پژمرده و نهایتاً در روز نهم کاملاً خشک شد.




- مايكروويو چيست؟
مايكرو ويو از جمله امواج الكترومغناطيسي است ( مانند نور ) كه فركانس امواج آن بسيار بالا است.
فركانس امواج مايكرو ويو خانگي 2450 ميليون هرتر است .
2- مايكرو ويو چگونه باعث گرم شدن مي شود؟
امواج مايكرو ويو در برخورد با مواد مختلف به طريق زيرعمل مي كند.
تنها موادي توسط پرتوهاي مايكرو ويو گرم مي شوند كه قادر باشند اين امواج راجذب نمايند. و موادي پرتوهاي مايكرو ويو را جذب مي كنند كه داراي رطوبت يا آب باشند پس فلزات ، شيشه و پلاستيك توسط مايكروويو گرم نمي شوند و در فرهاي مايكروويو تنها مواد غذائي گرم مي شوند. به اين مفهوم كه با نفوذ پرتوهاي مايكرو ويو درغذا ، مولكولهاي آب موجود در غذا متناسب با فركانس امواج ورودي نوسان مي كنند كه دراثر اين نوسانات بين مولكولها استحكاك ايجاد مي شود و اين استحكاك موجب توليد گرما مي شود. گرماي توليدي بستگي به مقدار آب موجود در ماده غذائي دارد . بنابراين هرچه قدر ماده غذائي آب بيشتري داشته باشد درفرمايكروويو زودتر پخته مي شود ( به همين دليل سبزيجات درفرهاي مايكروويو سريعتر مي پزند).
3- دستگاه فرمايكروويو چگونه كار مي كند؟
در فرهاي مايكرو ويو برق ورودي كه 220 ولت مي باشد توسط يك مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبديل مي شود سپس قطعه اي بنام مگنترون با دريافت اين ولتاژ زياد ،امواج مايكرو ويو را با فركانس 2350 ميليون هرتز توليد ميكند . اين امواج توسط لوله هاي خاصي بنام موج بربه داخل محفظه فر هدايت و درآن ساطع مي شود موج ساطع شده درصورت برخورد با مواد غذائي جذب وتبديل به حرارت مي شود.
4- پرتوهاي مايكروويو براي انسان چه خطراتي دارد؟
امواج مايكروويو قادرند دربافتهاي بدن انسان نيز مانند مواد غذائي توليد گرما كنند كه دراين صورت باعث سوختگي مي شوند .
عوارض برخورد با پرتوها مايكروويو چيست؟
- عدسي چشم ها به گرما بسيار حساسند بنابراين پرتوگيري دائم با پرتوهاي مايكرو ويو مي توانند سبب آب مرواريد گردد.
- اين پرتوها مي توانند باعث كشته شدن اسپرم درمردان وباعث ناباروري موقتي آنها گردد.
- بدن انسان با قرارگرفتن درميدان هاي مايكرو ويو ازخود واكنش نشان مي دهد ومانند زماني عمل ميكند كه درشرف بيمار شدن است.
- تاكنون به درستي مشخص نشده است كه چه مقدار از امواج مايكرو ويو براي انسان خطر ندارد پس بنابراين " از پرتوگيري غير ضروري اجتناب كنيد.
- حساسترين قسمتهاي بدن انسان دربرابر پرتوهاي مايكروويو عبارتند از: عدسي چشم-روده – مثانه و غدد **** مردان
5- مزاياي فرهاي مايكرو ويو كدام است ؟
- انرژي پرتوهاي مايكرو ويو تنها توسط مواد غذائي تبديل به حرارت مي شود.
- غذا طبخ شده درفرمايكرو ويو خاصيت راديو اكتيويته ندارد.
- گرم شدن شير وغذا توسط فرهاي مايكرو ويو اين مزيت را دارد كه به قند و پروتئين موجود آنها آسيب نمي رسد وهمچنين ويتامين ها نيز كمتر از بين مي روند.
- مدت زمان طبخ غذا درفرهاي مايكرو ويو كوتاه است.
- دراستفاده از فرهاي مايكرو ويو افزودن آب به مواد ضروري نمي باشد.
- اتلاف انرژي درفرهاي مايكروويو بسيار كمتراز فرهاي معمولي است.
6- محدوديتهاي استفاده از فرهاي مايكرو ويو درطبخ غذا چيست؟
- مواد غذائي كه قراراست زمان زيادي نگهداري شود بهتراست با فرهاي مايكروويو طبخ نشود.
- گاهي غذا در فرهاي مايكروويو همگن ويكدست پخته نمي شود ودرنتيجه ممكن است برخي نقاط ازمواد غذائي سرد يا نيمه پخت باقي بماند لذا براي پخت همگن ،اغلب لازم است غذا را برگردانيد و يا بهم بزنيد.
- حتي الامكان غذا را درظروف درب دار طبخ نماييد.
- درب ظروف بايستي طوري باشد كه بخاربه آرامي از آن خارج شود.
- اگرروي ظروف را با پوشش مخصوص مي پوشانيد بايستي پوشش را سوراخ نموده تا امكان خروج بخار وجود داشته باشد.
- هرچند وقت يكبار غذا را بهم بزنيد ويا آنرا زيرورو كنيد.
- قطعه هاي بزرگ گوشت را با توان 100% طبخ ننمائيد . بهتراست اين قطعات با توان 50% ودرزمان طولاني تر طبخ شوند.
- مرغ وماكيان درسته رادر فرهاي مايكروويو طبخ ننمائيد. آب ممكن است درفرمايكروويو بجوش نيايد ولي دماي آن بسيار بالاست ودرصورتيكه به سرعت از فر خارج شود بايك تكان كوچك سررفته وبه دست وصورت پاشيده شود.
- درصورتيكه آب درفرمايكروويو كاملا" داغ شود وبلافاصله پس از خروج از آن قهوه يا شكراضافه كنيد آب مي جوشد وسرمي رود كه دراين صورت ممكن است به شما آسيب برساند.
- براي داغ كردن آب ومايعات به توصيه هاي ارائه شده دركتاب راهنماي فرتوجه نمائيد.
- هرگز غذاي نيمه پخته توسط فرمايكروويو را دريخچال نگهداري نكنيد.
- مواد غذائي را قبل از قرار دادن درفرمايكرو ويو از پوشش كه هنگام انجماد روي آن بوده است خارج كنيد.
- بعداز يخ زدائي بلافاصله غذا راطبخ نمائيد.
- از انجماد ويا نگهداري مواد يخ زدائي شده براي استفاده بعدي خودداري نمائيد.
- غذاهاي فوري ( مانند سوسيس ) راحتما" تازمانيكه ازآنها بخار خارج شود گرم نمائيد.
- غذاهاي فوري ( مانند سوسيس ) را قبل از گذاشتن درفرمايكروويو توسط چنگال چند سوراخ درآنها ايجاد نمائيد.
- قبل از مصرف غذاي گرم شده درفرمايكروويو حداقل 30 ثانيه صبركنيد.
7- نكات ايمني دراستفاده از فرهاي مايكروويو چيست؟
-از پوشش هاي پلاستيكي معمولي ويا ظروف پلاستيكي معمولي در فرهاي مايكروويو استفاده نكنيد.
- فويل آلومينيم نبايد با بدنه فر برخورد ويا خيلي نزديك باشد.
- ظروف داراي درب محكم وبدون روزنه ويا ظروف داراي پوشش كاملا" بسته را درفرهاي مايكروويو بكارنگيريد.
- درفرهاي مايكروويو از ظروف شيشه اي نشكن ويا كاغذ وپلاستيك مخصوص استفاده كنيد.
- كاغذ معمولي را در فر مايكروويو استفاده نكنيد.
- براي پختن ويا گرم كردن موادي كه داراي پوست مي باشند مثل گوجه فرنگي وسيب زميني وغيره روي پوست آنها چند سوراخ ايجاد نمائيد.
- هرگز قوطي كنسرو ويا قوطي وشيشه هاي درب بسته را درفر قرارندهيد.
- هرگز تخم مرغ درسته را درفر قرار ندهيد.
- هرگز فرمايكروويو خالي را روشن نكنيد.
- براي جلوگيري از روشن شدن احتمالي فر خالي مي توانيد هميشه يك ليوان آب داخل فر بگذاريد.
- ازيك پريز برق بطورهمزمان براي فر و دستگاههاي ديگر استفادده نكنيد.
- هرگز از سيم سيار يا سيم اضافي براي اتصال فر به برق استفاده نكنيد.
- قفل ايمني درب فر را دستكاري نكنيد.
- فرمايكروويو يكي از خطرناكترين وسائل خانگي براي تعمير محسوب ميشود. هرگز خودتان به تعميرآن نپردازيد.
- ميزان نشت اشعه درفرهاي مايكروويو بايستي سنجيده شود.