[نکات آشپزخانه] - شير پاستوريزه و استرليزه را نجوشانيد

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
*يك استاد دانشگاه اظهار كرد: جوشاندن شير پاستوريزه شده باعث از بين رفتن كيفيت آن مي*شود.

دكتر احساني استاد دانشگاه تهران ضمن بيان اين مطلب گفت: در پاستوريزه شدن شير تمامي ميكروب*هاي بيماري*زاي اين ماده از بين مي*رود، بنابراين نيازي به جوشاندن آن نيست، ضمن آن كه جوشاندن مجدد شير پس از پاستوريزه شدن باعث از بين رفتن برخي ويتامين*هاي آن مي*شود.

وي با اشاره به اين كه در استرليزه كردن شير نيز علاوه بر ميكروب*هاي بيماريزا تمامي ميكروب*هاي غيربيماريزا نيز از بين مي*روند، افزود: به همين دليل ضمن حفظ شرايط نگهداري مي*توان شيرهاي استرليزه را تا مدت طولاني براي مصرف نگهداري كرد.

وي وجود نگهدارنده در شير را رد و تاكيد كرد: در مواد لبني و شيرهاي مدت*دار به هيچ عنوان ماده نگهدارنده و مواد افزودني براي ماندگاري بالا اضافه نمي*شود. دكتر احساني درخصوص شرايط تهيه و نگهداري شير پاستوريزه و استرليزه گفت: چنانچه اكسيژن را از نزديك ماده حذف كنيم و حين نگهداري جلوي نفوذ نور را به داخل بسته بگيريم همچنين از شير خام اوليه به خوبي استفاده كنيم، شير پاستوريزه از لحاظ ارزش غذايي هيچ تفاوتي با شيرخام ندارد و حتي مي*توان از شير براي چند ماه در سرما نگهداري كرد.

استاد دانشگاه تهران در پايان گفت: در استرليزه كردن شير ميزان حرارتي كه به شير داده مي*شود تا تمامي ميكروب*هاي موجود در شير از بين روند بالا بوده و مدت زمان حرارت كوتاه است تا حداقل لطمه به مواد موجود در شير وارد آمده و مواد مغذي در شير حذف شود.
 

Similar threads

بالا