نماز ما : ایاک نعبد الدیوار و ایاک نستعین

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
خرد هر کجا گنجی آرد پدید
ز نام خدا سازد آنرا کلید

سلام
این تاپیک منو یاد این بیت از مولانا میندازه:
ما در نماز سجده به دیدار میبریم بیچاره آنکه سجده به دیوار میبرد

خیلیا نماز می خونن نه معنی رو می دونن نه هدفش رو!بعضی هم که اصن قبول ندارن
که سوال من از اینا که قبول ندارن اینه:
ایا در نماز توهین،حرف زشت یا عمل ناپسندی هست که با اون خصومت دارن؟
از سوره ی حمد که شروع می کنیم بسم الله میگیم تا اخر نماز همه اش هدف داره.
ما میگیم تو را می پرستیم و از تو یاری می جوییم ولی در جامعه که هستیم عملمون با حرفمون یکی نیست!
نماز برای مشق کردن اعمالی هست که در جامعه اجرا کنیم کسی که عملش با نمازش در تضاد هست با کسی که نماز نمی خونه فرقی نداره
در ضمن خدا همه جا حضور داره و فقط سمت قبله نیست اینو گفتم چون بعضیا فکر می کنن ما سمت قبله نماز می خونیم خدا اونجاست

خیلی واسم جالبه شما مذهبتون چیه؟
مثل این می مونه به یه نفر بگین حرفاتون قشنگه ولی شما غلط کردین:D
شایدم منظورتون این بود که من همه رو قبول دارم ولی بنا به دلایلی (هوای نفسانی و...)این اداب رو اجرا نمی کنم
بعضیا رو هم دیدم که خودشون رو عاقل و دیگران رو احمق تصور می کنند و کلا عقاید خاصی دارن
بحث با اینجور افراد فایده ای نداره و جوابشون لبخنده:smile:
قل الله؛ ثم ذرهم فی خوضهم یلعبون!

کی چنین حرفی زده؟
بین اهل سنت و شیعه فرقی نمی بینم!البته اینکه از نظر شما شیعه وسنی چی معنی میده مهمه.اخه بعضیا داعشی ها رو هم مسلمون میدونن
البته شیعه همه برپایه سنت هست.حضرت امیر خودش میگه سنت پیامبر رو عمل می کنم.به پیروان علی که سنت پیامبر رو عمل می کنن میگن شیعه!
بعضی جاها در بعضی چیزا اختلاف دارن که انچنان بزرگ نیس.به خاطر همین فرق مختلف اسلام برخی دانشمندان و شاعران رو متعلق به خودشون می دونن چون میگن عقایدش با ما یکی هست
مثل ابن عربی ابن سینا سعدی مولانا
در حقیقت یک دین بیشتر نیس و فرق مختلف به خاطر امیال شخصی حکام و رهبران دینی از هم فاصله گرفتند
اینم نظر سعدی اهل سنت:
فردا که هرکسی به شفیعی زنند دست
ماییم و دست و دامن معصوم مرتضی
پیغمبر، آفتاب منیرست در جهان
وینان ستارگان بزرگند و مقتدا
یارب به نسل طاهر اولاد فاطمه
یارب به خون پاک شهیدان کربلا

نظر مولانا:
برلب درياي اعظم كشتيي ديدم، در او
احمد مرسل به حال و حيدر كرار، مست
دست من بگرفت حيدر اندر آن كشتي نشاند
بگذرانيدم از آن درياي گوهربار، مست

.......
حدیث غدیر برای جواب کسانی که میگن دین شیعه رو صفویه باب کرد و این حدیث جعل اون حکومت هست از زبان مولانا ی اهل سنت که قبل از صفیه بوده:
زین سبب پیغامبر با اجتهاد
نام خود وان علی مولا نهاد
گفت هر کو را منم مولا و دوست
ابن عم من علی مولای اوست

همه ی مسلمونا سنی هستن ولی برخیشون الگوشون مولا علی هست!
ولی خیلیا مذاهب مختلف رو جدا از هم می بینند و کافر
به قول مولانا اینجور افراد احول(یکی را دو می بینند) هستن
خشم و شهوت مرد را احول کند
ز استقامت روح را مبدل کند
چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوی دیده شد

یعنی دقیقا شما گرفتید من چی میگم!!

یعنی هرکس به عرفان و شعر و مولانا و ... آشنا باشه کلا میگیره من چی میگم! خوشحالم که یکی بالاخره گرفت!

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان متشکر از همه. فقط ما بین حرفا یه چیزی دیدم یه چیز دیگه یادم افتاد.
اون دوستی که گفتن ما شیعه هستیم و عقایدمون محترمه و از این حرفا....

اینو باید بگم که ما هیچکدوم شیعه نیستیما ، دقت کنین ، شیعه یعنی چی؟ شیعه یعنی کسی که پا روی رد پای بزرگان دین بذاره ، ما کجا اینجوری هستیم؟ ما اصلا در یه مسیر دیگه هستیم ، بهترین حالتمون اینه که به جای اینکه 180 درجه مسیر مخالف رو طی کنیم ، مثلا با زاویه ی 45 درجه از مسیر بزرگان ، ما هم مسیرمون طی کنیم ، ما دوست دار این بزرگان هستیم ، اونم نه همیشه بلکه گاها ، اونم نه همه بلکه بعضیا....

شیعه شاید الان در دنیا زیر 1000 نفر ، اونم شاید ، موجود باشه ، یعنی اشخاصی که مثل بزرگان دین عمل میکنن ، نه بیشتر و نه کمتر ، نه ریا میکنن نه دروغ میگن نه بدی میکنن نه افراط میکنن نه تفریط ، گاها بعضی وقتا یه خطای خیییییییلی کوچیک میکنن ، همین ، این میشه شیعه. ما کجامون شیعه ست من نمیدونم؟

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

اینو باید بگم که ما هیچکدوم شیعه نیستیما ، دقت کنین ، شیعه یعنی چی؟ شیعه یعنی کسی که پا روی رد پای بزرگان دین بذاره ، ما کجا اینجوری هستیم؟ ما اصلا در یه مسیر دیگه هستیم ، بهترین حالتمون اینه که به جای اینکه 180 درجه مسیر مخالف رو طی کنیم ، مثلا با زاویه ی 45 درجه از مسیر بزرگان ، ما هم مسیرمون طی کنیم ، ما دوست دار این بزرگان هستیم ، اونم نه همیشه بلکه گاها ، اونم نه همه بلکه بعضیا....

شیعه شاید الان در دنیا زیر 1000 نفر ، اونم شاید ، موجود باشه ، یعنی اشخاصی که مثل بزرگان دین عمل میکنن ، نه بیشتر و نه کمتر ، نه ریا میکنن نه دروغ میگن نه بدی میکنن نه افراط میکنن نه تفریط ، گاها بعضی وقتا یه خطای خیییییییلی کوچیک میکنن ، همین ، این میشه شیعه. ما کجامون شیعه ست من نمیدونم؟
منبع این آمار هایی رو که از تعدادشیعیان در جهان اعلام میکنی , نشون بده. همون زیر 1000 نفر یا اون زاویه 45 درجه و 180 درجه رو. منبع ؟

!austenite

کاربر حرفه ای

تلویحاقبول کردم خخخخ

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
منبع این آمار هایی رو که از تعدادشیعیان در جهان اعلام میکنی , نشون بده. همون زیر 1000 نفر یا اون زاویه 45 درجه و 180 درجه رو. منبع ؟

بیشین بینیم بابا توام همش یا نخود آشی یا کاسه ی داغ تر از آش:mad:

مجبوری فکر نکرده حرف بزنی سکینه خاله قزی؟ اه انقد عصبانی میشم وقتی یکی یه حرفی رو میپرونه همینجوری که یه چیزی پرونده باشه

آخرین ویرایش:

ΜΟΗΑΜΜΑD

کاربر بیش فعال

قرار نیست همه از همون ابتدا بشن مولاعلی!
هرکسی تو زندگیش پله پله ترقی می کنه.مثل مدرسه از اول دبستان تا سال اخر دانشگاه.حالا اگه کسی کاری رو از روی ندانستن به اشتباه انجام میده انشاالله به صراط مستقیم می رسه(من هم خودم در گذشته ام اشتباه داشتم الانم ناراحتم از اعمالم)نهج البلاغه و بعدش مثنوی معنوی ودیگر کتب نقش بزرگی در زندگی من داشت.خدا رو شکر می کنم
از مقامات تبتل تا فنا
پایه پایه تا ملاقات خدا

گاهی ما برای نمازی که می خونیم بر خدا منت می گذاریم:smile:فکر می کنیم اونم مث دوست یا همکارمون بهمون نیازمنده
امیدوار هستم همه ی ما پیشرفت معنوی رو داشته باشیم
شبیه به دراویش و

منم به چنین تصوری رسیده ام،ولی چند روز پیش یکی از اساتیدم یه حرفی رو بهمون زد در مورد صوفی ها و گفت:
درسته ظاهربینی در دین درست نیست و نماز هم مثل ظاهر میمونه،بودند کسانی (صوفی ها) که میگفتن ما خودسازی میکنیم و ظواهر دنیا و فروع برای ما اهمیتی نداره،چون ما این مراحل رو گذروندیم و این فروع برای انسان های دیگه ای هست که کمتر آشنایی دارن با دین و ...

ولی یه حرفی زد گفتش :
دین و ایمان هم مثل یه مغز میمونه که نیاز به یه روکش داره.درسته،ظاهر اصلا درست نیست ولی آدم باید هم ظاهر و هم باطن خودش رو داشته باشه.دلیل نمیشه فقط بخاطر ظاهر،باطن رو خراب کنیم یا بخاطر باطن ظاهر رو از بین ببریم.
نماز خوندن ظاهر قضیه هستش،درسته،ولی مغز آدم که مثل یه باطن میمونه،نیاز به یه روکش داره و اون روکش ظواهر دینی و ایمانی هستن که نماز جزئشون ـه
...

این حرف روی من تاثیر گذاشت و چون عدالت هم توش رعایت شده بود (باطن - ظاهر) ،باعث شد فردا صبحش یه 2رکعت نماز بخونم فقط به این خاطر که ظاهر قضیه هم داشته باشم ببینم چی میشه.برخی مواقع میزارم تو برنامم،که خودمو گم نکنم.شاید صفر اعتقاد بهش داشته باشم،فقط به عنوان یه تئوری بهش نگاه میکنم و به "نماز" فرصت میدم دوباره خودشو واسم اثبات کنه.

من یه ده سالی نماز میخوندم و بخاطر اتفاق بدی که واسم افتاد گذاشتمش کنار چون بکلی اعتقاداتم زیر و رو شد،ولی آروم آروم از حالت فلسفی و درویشی و فکر و راز و نیاز های پنهونی با خدا و قبل از خواب دو ساعت با خدا حرف بزنم و این صحبت ها،دوست دارم و تلاش میکنم هم ظاهر قضیه و هم باطن قضیه رو با هم داشته باشم.امیدوارم.
تصوف اصلا بد نیست !متاسفانه در بخشی از تاریخ تصوف مورد توجه حکومتها قرار گرفت شروع کردن به خانقاه ساختن
دیگه هر کسی شد صوفی!و به ابتذال کشیده شد و دید علما نسبت بهش بد شد.مثل الان که حکومت ما اسلامی هس و برخی ظاهرسازی می کنن واسه منافع خودشون!
و در اصل تصوف انچنان بد هم نیست.و نماز رو ترک نمی کنند.حافظ انتقاداتی که داره به همین ادمهای ظاهر خوب و در درون پلید داره
و خود حافظ در اصل صوفی هست
پشمینه پوش تندخو از عشق نشنیده‌است بو
از مستیش رمزی بگو تا ترک هشیاری کند

SHM.IT

عضو جدید
کاربر ممتاز
نماز ما : ایاک نعبد الدیوار و ایاک نستعین

سلام

دوستان اگ حاضرید بیاین جمع شیم ی دوره زمانی مشخص کنیم یکی از سوره های قران کریم یا بخش هایی از اونو با تفسیر بخونیم و هرکسی بیاد نکاتی رو ک فهمیده ب اشتراک بزاره.حالا برای نماز هم میتونیم همیتکارو کنیم!
من فک میکنم اینجوری بیشتر با اصول خودمون و قران اشنا میشیم.
اینقدر نیایم اینجا شعار بدیم ،یکمم عمل کرون و تلاش کردنو تمرین کنیم.
وگرنه حرف زدن و نوشتن جمله های قشنگ کار ب جایی نمی بره

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

دوستان اگ حاضرید بیاین جمع شیم ی دوره زمانی مشخص کنیم یکی از سوره های قران کریم یا بخش هایی از اونو با تفسیر بخونیم و هرکسی بیاد نکاتی رو ک فهمیده ب اشتراک بزاره.حالا برای نماز هم میتونیم همیتکارو کنیم!
من فک میکنم اینجوری بیشتر با اصول خودمون و قران اشنا میشیم.
اینقدر نیایم اینجا شعار بدیم ،یکمم عمل کرون و تلاش کردنو تمرین کنیم.
وگرنه حرف زدن و نوشتن جمله های قشنگ کار ب جایی نمی بره

موافق بودم و هستم. همین چند هفته پیش یه تاپیک اینجوری در تالار قران زدم ولی تایید نشد. اگر هم تایید کنن اونجا انقد خلوته که ادم به اینجاش میرسه تا یه بحثی بکنن. اگه مدیران گفتگوی ازاد حذف نکنن ، همینجا بهترین جاست برای اینجور بحث ها ، بنظرم اصلا بحث رو هم سعی کنیم به جای دینی کردن ، به روش های دیگری ببریم جلو ، مثل همین مدلی که من اینجا نوشتم...
موافقم.شما استارت بزنین

حسین72

عضو جدید
دقت کردین وقتی نماز میخونیم هرچی که گم کرده بودیم رو یادمون میاد؟ به همه چی فکر میکنیم؟ خب حالا ادامه رو داشته باشین:

وقتی نماز میخونیم ، و شروع میکنیم سوره ی حمد رو ، به یه جایی میرسیم که می گیم ایاک نعبد و ایاک نستعین ، وقتی میگیم ایا+ک نعبد یعنی چی؟ یعنی اینکه تو را می پرستیم ، این تو ، کیه؟ هرکی که داریم بهش فکر میکنیم اونه دیگه ، حضور ذهن ما هرکجا باشه مخاطبمون هم همون میشه دیگه ، نه؟!؟ از اونجایی هم که ما حضور ذهن نداریم ، مخاطبمون میشه دیوار! نمیشه؟ وقتی شما تنهایی همینجوری بلند بلند حرف بزنین در اتاقتون ، مخاطبی هست؟ نه دیگه ، دارین به دیوار حرف میزنین ، ما هم وقتی نماز میخونیم سجده به دیوار می بریم و از دیوار یاری می جوییم ، آخ خوشبحال ما با این نماز خوندنمون...

این حرفها صرفا نگاه از زاویه ای دیگر بوده و هدف خاصی ندارد
سلام
تا حدودی با حرفهاتون موافقم
این مشکل برمیگرده به کودک ما.خیلیا میگن دین اسلام یه دین تقلیدی ولی به نظر من این دین تقلیدی _تحقیقیه. برای مثال همین نکته زیبایی که شما در مورد سوره حمد اشاره کردید.شاید این نکته ذره بسیار کوچکی از حقیقت کل نماز باشه ولی در موردش میشه هزاران جلد کتاب نوشت وهزاران سال بحث کرد.
ولی دلیل این مشکل کجاس؟
از بچگی به ما گفتن نماز بخون در صورتی که ما باید نماز رو به جا بیاریم.از کودکی گفتن سوره حمد رو حفظ کن ولی کسی نگفت درکش کن(معنیشون هم بفهم).و...
این میشه نتیجه کار.از کودکی که به ما آموزش ندادند واین تبدیل به یک عادت شده که کسی حاضر به ترکش نیست.کسی دنبال تحقیق در دین اسلام نمیره.اینجا فرق منی که از بچگی مسلمون بودم با اون اروپایی که تازه به دین اسلام روی اورده مشخص میشه.پابینید اعمال وکردار و رفتار منو به دین اسلام ببین رفتار کردار اون اروپایی رو هم ببین فاصله از زمین تا آسمونه.