سلام . از اونجایی که مسولیت های مهندس عمران و معماری ، مخصوصا تو نظارت قاطی پاتی شده تصمیم گرفتم یه سری نکات نظارتی رو برای بچه های معماری بگم تا سر کار به مشکل بر نخورن . اگه خدا خواست و نظارت رو پاس کردید حتما اینا به دردتون خواهد خورد

خب فرض کنیم فونداسیونی آرماتور بندی شده و شما به عنوان ناظر میخواهید برید و کنترل کنید . برای اینکار شما نیاز به تسلط بر نقشه خوانی دارید خصوصا نقشه های سازه و جوشکاری و غیره که مطمئنم خیلی ها بلد نیستن . خب تشخیص قطر میلگرد بدون اندازه گیری از روی تجربه بدست میاد که من خودم تا حدودی به این امر مسلط شده ام . اما کسانی که هنوز مسلط نشدن خوب گوش کنن . یه متر پارچه ای به طول حداقل 10 سانت تهیه کنید ( خودتون میتونید درست کنید ) برید روی فونداسیون ولی خیلی مواظب باشید که خدای نکرده پاتون بین میلگردها فرو نره که مطمئنا بدجور آسیب می بینید ، بعد متر پارچه ای رو دور میلگرد بپیچید و محیط اون رو اندازه گیری کنید ، بعد محیط رو تقسیم بر 3.14 بکنید تا قطر میلگرد بدست بیاد ( نمیخواد اول کاری با خودتون کولیس ببرید تا مورد تمسخر قرار بگیرید ) اینی که میگم مسخره میکنن حقیقت تلخه دوستانی که مثل من با سن کم رفتن از این کارا بکنن میفهمن من چی میگم!! . خب پس قطر میلگرد رو اندازه گرفتیم و با نقشه مقایسه میکنیم . اگه درست بود که هیچ اگه غلط بود دستور تعویض میلگرد رو صادر میکنیم . . خب مورد بعدی کنترل طول میلگرد ها هستش . میدونیم که طول میلگردها 12 متر هستش پس توی فونداسیون ها معمولا میلگردهای 12 متری تعدادشون زیاده . درباره طول میلگردها بیشترین حساسیت رو باید روی میلگردهای تقویتی داشته باشیم . موقعیت ، قطر و طول میلگرد از روی نقشه کاملا مشخصه . اونا رو هم کنترل کنید . مورد بعدی هم که تعداد آرماتور ها هستش که اونم کاملا معلومه . اما چندتا نکته خیلییییییییییی مهم .
1 - وصله : وصله آرماتور یعنی اینکه فرض کنید طول یکی از نوارهای فونداسیون 18 متر باشه . خب میایم یه میلگرد 12 متری قرار میدیم . 6 متر کم داریم ، خب ما نمیتونیم یه میلگرد 6 متری در ادامه اون میلگرد قرار بدیم . چون باید این دوتا میلگرد اورلب داشته باشن . میلگرد بعدی باید حدود 50 سانت با میلگرد 12 متری اورلب ( هم پوشانی ) داشته باشه . طول این وصله رو از نقشه بخونید و با کار مقایسه کنید .
2 - طول خم : انتهای میلگردهای انتهایی رو باید خم نود درجه زد . طول خم بستگی داره به قطر میلگرد و محل اون . که معمولا 12db هستش .
3 _ تعداد و فاصله خاموت ها و همچنین کنترل کاور فونداسیون . کنترل محل بیس پلیت ها که بیشتر کار تیم نقشه برداری هستش .
4 - قالب های آجری رو کنترل کنید که اولا نایلون کشیده شده باشه . دوما داخل فضاهای خالی فونداسیون حتما خاک پر کنید تا قالب آجری خراب نشه .
ادامه دارد ....