نظارت معماری یک ساختمان

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام
خیلی مچکرم دوست عزیز
کاملا درست میگین
اما مساله اینه که قراردادهایی که نظام تنظیم کرده امکان اضافه کردن نکته ای رو نداره ، از قبل تعیین شده و فیکسه.
یکی از دوستان ، متنی تهیه کرده بود و همه نکات مورد لزوم ایمنی رو توش نوشته بود و داده بود مالک امضا کنه ، اول اینکه خیلی از مالکها از امضای اون خودداری میکنن ، دوما اینکه این نوشته حتی اگر به امضا مالک و مجری برسه رافع مسئولیتهای ناظر نیست ! سندیت قانونی نداره در حقیقت.
باید حتما اگر تذکر دادین و دیدین رعایت نکردن تخلف رد بکنین .
من خودم مثلا وقتی ببینم نکات ایمنی مثلا در مورد پله رعایت نشده نمیرم طبقات بالا .و بهشون میگم که اول حفاظ پله رو بذارین یا پله ها رو درست کار کنین ( نه تک پله ای )بعد من میام بالا .
چون من ساختمانم رو بیمه کردم اماخودم بیمه نیستم ! اگر کسی بیفته شاید بیمه جوابگو باشه شایدم نباشه و خودم هم هیچ ایمنی ای ندارم .این خیلی مهمه به نظرم.
اما متاسفانه مالکها اصلا براشون مهم نیست !

بله ممنون از راهنمایی هایی که توی این تایپک ارائه میدید
هیچ جیزی جای رد شدن تخلف رو نمیگیره و هیچ حیزی هم وجاهت قانونی مثل رد شدن تخلف به شهرداری رو نداره
ولی وقتی شما اول کار به کارفرما با نشون دادن قرارداد و مبحث ثابت بکنید که سفت و سخت پای رعایت نکات ایمنی وایسادید فکر کنم اوضاع بهتری داشته باشید

sanaz950

عضو جدید
سلام به همگی. این تاپیک داره پر میشه از سوالای من! ببخشید دیگه تازه کارم.
می خواستم بدونم شما ارتفاعها رو چجوری اندازه گیری میکنین؟ با متر لیزری؟ اگه متر معمولی داشته باشیم چجوری میشه ؟برای شاقول بودن ستونا و دیوارا از تراز استفاده می کنین؟ آخه نمیخوام اول کار خودمو مبتدی نشون بدم!

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
می خواستم بدونم شما ارتفاعها رو چجوری اندازه گیری میکنین؟ با متر لیزری؟ اگه متر معمولی داشته باشیم چجوری میشه ؟برای شاقول بودن ستونا و دیوارا از تراز استفاده می کنین؟ آخه نمیخوام اول کار خودمو مبتدی نشون بدم!

من بهت پیشنهاد میکنم با استادهات صحبت کنی وقتی سر پروژه خودشون میرن نظارت بری ببینی...هم طرز برخورد با مالک و عمله بنا رو یاد میگیری هم دستت میاد باید چه کنی....هم از توضیح شنیدن بهتره....هیچ چیزی جای دیدن رو نمیگیره....اونجوری توجهت بیشتر میشه....ولی اینجا هر دوست عزیز هم مفصل بهت توضیح بده وقتی کامل میشه که برات یه فیلم و چند تا عکس بزاره....
که خوب دوستان یکم سرشون شلوغه و ممکنه واقعا تایمشو نداشته باشند....
این پیشنهاد من...از اینکه سئوالاتتم جواب ندادم چون توی کار اجرا متاسفانه هنوز وارد نشدم و نمیخوام گمراهت کنم...مهندسین عزیز مثل آقا فرزاد و agin جان هستن که بهتر و کاملتر میتونن کمکت کنند....:)

vertex

اخراجی موقت
سلام دوست عزیز
اینجا همه تازه کارن . تازه چند روز پیش رفتم نظام مهندسی دیدم یه بنده خدایی سن بالا فکر کنم ۶۰ سال رو داشت در مورد یه مسایل ساده از کارمند نظام سوال میپرسید . قبل از ماجرای ارجاع کار ، نظارت به اون صورت جدی گرفته نمیشد و به همین دلیل ناظر ها هم به وظایف خودشون عمل نمیکردند و در نتیجه کمتر مهندسی بود که کارش رو جدی بگیره . ولی الان یه قوانینی مصوب کردند که بهتر شده . اینا رو گفتم که هر وقت هر سوالی داشتین بپرسین . و فکر نکنین همه چیز واضح و شفافه و فقط خودتونین که نمیدونین .
ارتفاع ها رو میشه هم با متر لیزری اندازه گرفت هم با متر معمولی ولی لیزری بهتره و باکلاس تره . دردسر اونور متر رو نگه داشتن رو هم نداره . ضمنا اندازه زدن ارتفاع مخصوصا اگر از راه پله و یا جاهای دیگه مقدور نباشه با لیزری راحتتره . ولی قیمت دقیقش گرونه سعی کنید کمتر از ۱۰۰ متر نگیرین و حتما داخلی و خارجی باشه . اگر هم با متر ساده خواستین ارتفاع طبقات روچک کنید توی هر طبقه کف تا سقف رو اندازه میگیریم و برای ضخامت سقف هم جاهایی که سقف برش خورده و یا جاهایی مثل راه پله میشه ضخامت سقف رو دید و اندازه زد . ضمنا در محل راه پله یا آسانسور میشه ارتفاع طبقات رو اندازه زد . با متر ساده یه نفر طبقه بالا وایسه یکی پایین و از جایی که سقف نداره متر رو گرفته و اندازه گیری میکنیم . پیشنهاد میکنم تنها برای نظارت نرید و اگه میتونید با یه همراه برای نظارت برید .
در مورد شاقول بودن هم از تراز میشه استفاده کرد هم شاقول ولی زیاد به تراز بودن ستونها گیر ندین که بیشتر به سازه ساختمان و مهندس عمران برمیگرده اگر خیلی ضایع بود با مهندس سازه هماهنگ کنید . شما ببینید دیوارها شاقول باشند و ضخامت و لایه بندی رعایت شده باشه . و برای اینکار به نظر من هم به چشمان خودتون اعتماد کنید و هم از ابزار استفاده کنید . از نظر من شاقول نبرید چون کار باهاش سخته و یکم هم توی تصورات دیگران قدیمیه . اگرم میخواین با شاقول چک کنید بگین که شاقول توی کارگاه هست یا نه . اگر بود بگیرین و چک کنین . با تراز هم باید طول ترازتون بلند باشه تا دقیق باشه . نمیخواد همه دیوارها رو چک کنید فقط اونهایی رو که به نظر میرسند مشکل داره بررسی کنید . به تجربه برام ثابت شده خیلی وقتا چشم بهترین ابزاره . ضمنا یه توصیه جدی . اکیدا با کارگران و عوامل اجرایی صحبت و مشورت نکنید . ناظر فقط باید کارش رو بکنه . زمانی که این کار رو کردین شک نکنید توی دردسر میافتید چون کارگر سر کارش زحمت کشیده اصلا خوشش نمیاد زیر سوال بره . برای ساختمان هایی که مجری دارند حتما طرف صحبتتون مجری باشه و برای اونهایی که ندارند کارفرما . یا نماینده رسمی مجری و یا کارفرما . اگر وسط صحبت شما با مجری یه عامل اجرایی اظهارنظر کرد اصلا توجه نکنید و به حرف زدنتون با مجری ادامه بدید . به هیچ وجه دخالت در امور اجرا و پرسنل اجرایی و صحبت با اونها نکنید که بد میبینید .
موفق باشید

آخرین ویرایش:

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

سلام دوست عزیز
ممنونم از همه دوستانی که میان اینجا و تجربیات خودشون رو میذارن !
من یه توصیه بهتون میکنم ، چون شما هم یه خانومین و کار کردن ما با آقایون خیلی فرق میکنه.
توصیه میکنم خودتون هیچوقت متر به دست نگردین ، شلنگ تراز برندارین اندازه ها رو بگیرین ! به دو تا از کارگرای ساختمان بگین این کار رو بکنن ، وجهه خودتون به عنوان یه خانم ناظر رو حفظ بکنین ، همه چیز رو چک بکنین اگر لازم دیدین اما همانطور که vertex عزیز گفتن و توی پستای اول این تاپیک هم نوشتم وقتی اول کارتونه اصلا نشون ندین که مبتدی هستین خیلی چیزا رو با چشم چک بکنین ،
موفق باشین

vertex

اخراجی موقت
سلام دوست عزیز
ممنونم از همه دوستانی که میان اینجا و تجربیات خودشون رو میذارن !
من یه توصیه بهتون میکنم ، چون شما هم یه خانومین و کار کردن ما با آقایون خیلی فرق میکنه.
توصیه میکنم خودتون هیچوقت متر به دست نگردین ، شلنگ تراز برندارین اندازه ها رو بگیرین ! به دو تا از کارگرای ساختمان بگین این کار رو بکنن ، وجهه خودتون به عنوان یه خانم ناظر رو حفظ بکنین ، همه چیز رو چک بکنین اگر لازم دیدین اما همانطور که vertex عزیز گفتن و توی پستای اول این تاپیک هم نوشتم وقتی اول کارتونه اصلا نشون ندین که مبتدی هستین خیلی چیزا رو با چشم چک بکنین ،
موفق باشین
فرمایش این دوستمون منو یاد یه مطلبی انداخت : مهمترین چیز برای نظارت ایمنی برای شخص ناظره . یعنی سلامتی خودتون مهمتره . مثلا اگر دیدین پله ها نامناسبه و نمیشه رفت بالا . فدای سرتون . نمیخواد برین بالا و بهشون تذکر بدین که درست کنند چون از مسایل ایمنی کارگاه هست . مخصوصا اگر خانم هستین خیلی دقت کنین چون هنوزم که هنوزه جا نیفتاده که خانوما هم میتونن مهندس باشند و سر ساختمان بیان . پس از هر فرصتی برای دست انداختن شما استفاده میکنند . یه چیزم بگم خانوما استرس بیشتر از آقایون میگیرن . اصلا استرس نداشته باشین . و با قاطعیت عمل کنید . اگر چیزی رو نمیدونید و ازتون جواب میخوان بگین که فعلا نظری ندارین و بعدا بررسی میکنم و نتیجه رو بهتون میگم . کلا سعی نکنید زیاد حس وظیفه شناسیتون رو نشون بدید و استرستون رو بروز بدید . اگه تازه کار هستین هر هفته به کارتون سر بزنید . و موازی با اون اطلاعاتتون رو هم ببرین بالا . کم کم همه چیز دستتون میاد .
بازم ایمنی رو تاکید میکنم کلاه بگیرین و بزارین سرتون . مواظب چاه آسانسور باشین . راه پله هم همینطور . کمتر نزدیک کناره ها و تراسهای بدون جانپناه بشین . دوست من جلوی چشمم از از رو دو تا بلوک که روی هم گذاشته بود و رفته بود روش افتاد و داغون شد . سر ساختمان من موقع اسکلت یه مهندس معروف و کار کشته از یه ارتفاعی افتاد و پاش شکست . بهتره دیگه نگم . خانم ها اگر با همراه برن خیلی بهتره . البته منکر توانایی خانم ها نیستم اصلا . خیلی هاشون خیلی فرز تر از آقایون هم هستند . با آرزوی موفقیت و سلامتی برای جامعه مهندسین ساختمان :)

samedi

عضو جدید
سلام خدمت همه مهندسین عزیز، من یه مشکلی دارم ممنون میشم پاسخ بدید(من از اصفهانم)...
من ناظر یه ساختمان هستم که در اولین مرحله که دفترچه رو آورد تا امضا کنم من تخلف دیدم توی کار و توی دفترچه نوشتم که تخلف را گزارش می کنم و امضا کردم...بعد یه گزارش تنظیم کردم بردم شهرداری اونجا بهم گفتن لازم نیست خودت بیای و بده مجری بیاره چون دوندگیش زیاده و باید بیان بازدید از ساختمان واسه همین بهتره اون باد...در همین حال کارفرما رفته شهرداری و اجازه اضافه ساخت (که تخلفش همین بود ) رو گرفتخ و مجری به من زنگ زد که می خواد نامه رو بیاره من امضا کنم حالا من دقیقا نمی دونم چیو باید چک کنم و آیا گزارش رو باید بازم بخوام یا نه؟

RAHA60

کاربر فعال
سلام آگین جان....
دستت طلا...عجب مبحثی..خدا خیرت بده که اینقدر سخاوتمندانه وقت می گذاری.من امروز دیدم اینجا رو.واقعا نظارت معضلیه منم خیلی تو اینترنت گشتم واسه نظارت معماری...
یه پروژه مهر کردم اردیبهشت...وسیع هست وچند ناظره ولی هنوز نقشه را هم ندیدم گفتند تایید نشده هنوز.شیراز شهرداری کسر سهمیه میکنه وابتدا کل حق الزحمه پرداخت میشه بعد از صدور پروانه...
ولی من حس می کنم شروع کردند..خیلی بده همش یه جوری برخورد می کنند یعنی سخت نگیر.خدا به خیر کنه..
حالا میخوام برم سر بزنم .
دیگه دوست ندارم نظارت قبول کنم

RAHA60

کاربر فعال
یه سوال..
مگه هر مرحله نباید تایید بشه توسط ناظر و گزارش بشه به شهرداری تا مرحله بعد بتونه اجرا شه؟

بانوبانو

عضو جدید
سلام و سپاس
اگر تجربه در این زمینه دارید ممنون اگر پاسخ بدید:
در یک ویلای دوبلکس اگر به جای رمپ پله از نردبان استفاده شده باشد آیا ناظر می تواند تا زمان ساخت پله از ادامه کار جلوگیری به عمل آورد؟ و در صورت بی توجهی چه باید کرد؟

vertex

اخراجی موقت
سلام و سپاس
اگر تجربه در این زمینه دارید ممنون اگر پاسخ بدید:
در یک ویلای دوبلکس اگر به جای رمپ پله از نردبان استفاده شده باشد آیا ناظر می تواند تا زمان ساخت پله از ادامه کار جلوگیری به عمل آورد؟ و در صورت بی توجهی چه باید کرد؟
سلام دوست عزیز
اگر منظور کارفرما از اجرا نکردن رمپ راهپله استفاده از پله چوبی و یا فلزی باشد اشکالی ندارد چون بعدا میخواهد اجرا کند . شما دلیل اجرا نکردن را ازش بپرسین و اعلام کنید . اجرای راه پله از اجزای سفت کاریه پس حتما اسکلتش رو باید اجرا کنه . در هر صورت اگر مقاومت کرد شما هم علاوه بر رد کردن گزارش بهش میگین که پایان کار بهش نمیدین به همین راحتی . بعد احتمال زیاد حساب کار دستش میاد . ولی سعی کنید مسایل مسالمت آمیز حل بشه . با تحکم صحبت نکنید . سیاستمدار باشید . با آرزوی موفقیت

vertex

اخراجی موقت
سلام خدمت همه مهندسین عزیز، من یه مشکلی دارم ممنون میشم پاسخ بدید(من از اصفهانم)...
من ناظر یه ساختمان هستم که در اولین مرحله که دفترچه رو آورد تا امضا کنم من تخلف دیدم توی کار و توی دفترچه نوشتم که تخلف را گزارش می کنم و امضا کردم...بعد یه گزارش تنظیم کردم بردم شهرداری اونجا بهم گفتن لازم نیست خودت بیای و بده مجری بیاره چون دوندگیش زیاده و باید بیان بازدید از ساختمان واسه همین بهتره اون باد...در همین حال کارفرما رفته شهرداری و اجازه اضافه ساخت (که تخلفش همین بود ) رو گرفتخ و مجری به من زنگ زد که می خواد نامه رو بیاره من امضا کنم حالا من دقیقا نمی دونم چیو باید چک کنم و آیا گزارش رو باید بازم بخوام یا نه؟
گزارش خلاف مجری رو بدین به مجری ببره شهرداری؟؟؟ این خیلی عجیبه که . شما در هر مرحله از اجرای ساختمان که خلافی مشاهده کردین اطلاع بدین . اضافه بنا رو هم چه در سطح و چه در طبقات اطلاع بدین حتی اگر بعد از گرفتن مجوز دوباره باشه . اینجوری شاید گزارشتون بی تاثیر باشه ولی وظیفتون رو انجام دادین و مدارکتون رو کامل کردین . موفق باشین

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

سلام دوست عزیز
شهرداری کدوم منطقه ؟
به حرف این شهرداری چیا گوش ندین اصلا . آخه کی تخلف ساختمان رو میده خود مالک یا مجری ببره ؟ که اونم معلومه اصلا نمی بره
شما چه گزارشی تنظیم کردین ؟ توی سایت نظام یه فرم تخلف هست ، باید اونو پر بکنین و ببرین شهرداری ، شماره که شد ببرین معاونت شهرسازی و بعد دبیرخونه نظام . بعدش خودشون بررسی میکنن ، بعد شما بالای دفترچه ساختمان شماره تخلف رو می نویسین. توی دفترچش هم نوشتین خوب بوده.
اگر مجوز اضافه ساخت گرفته باشه باید نقشه هاش طبق اون مجوز اصلاح شده باشه و دوباره تایید شده باشه از طرف شهرداری.
حتما مجوزشون رو ببینین و نقشه ها رو بررسی بکنین

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام آگین جان....
دستت طلا...عجب مبحثی..خدا خیرت بده که اینقدر سخاوتمندانه وقت می گذاری.من امروز دیدم اینجا رو.واقعا نظارت معضلیه منم خیلی تو اینترنت گشتم واسه نظارت معماری...
یه پروژه مهر کردم اردیبهشت...وسیع هست وچند ناظره ولی هنوز نقشه را هم ندیدم گفتند تایید نشده هنوز.شیراز شهرداری کسر سهمیه میکنه وابتدا کل حق الزحمه پرداخت میشه بعد از صدور پروانه...
ولی من حس می کنم شروع کردند..خیلی بده همش یه جوری برخورد می کنند یعنی سخت نگیر.خدا به خیر کنه..
حالا میخوام برم سر بزنم .
دیگه دوست ندارم نظارت قبول کنم

سلام رهای عزیز
خواهش میکنم من کاری نکردم دوستان زیادی اینجا فعال هستن ، کار این تاپیک با وجود حضور همه هست که داره پیش میره .خوشبختانه دوستان زیادی هستن که حاضرن سخاوتمندانه اطلاعاتشون رو به بقیه بدن !
منم وقتی پروانه گرفت بودم خیلی گشتم توی اینترنت ، هیچی پیدا نکردم تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم تا همه بیان و تجربیاتشون رو بذارن ، خدا رو شکر که خیلی خوب بچه ها اومدن و اطلاعاتشون رو گذاشتن .
در مورد کارتون هم به ساختمان یه سری بزنین ببینین شروع کردن یا نه ! باید نقشه ها( همه نقشه ها ) رو همین اول کار براتون بیارن ، ولی باید تایید شده باشه ، تا نقشه ها رو ندیدین هیچی رو امضا نکنین

بانوبانو

عضو جدید
سلام دوست عزیز
اگر منظور کارفرما از اجرا نکردن رمپ راهپله استفاده از پله چوبی و یا فلزی باشد اشکالی ندارد چون بعدا میخواهد اجرا کند . شما دلیل اجرا نکردن را ازش بپرسین و اعلام کنید . اجرای راه پله از اجزای سفت کاریه پس حتما اسکلتش رو باید اجرا کنه . در هر صورت اگر مقاومت کرد شما هم علاوه بر رد کردن گزارش بهش میگین که پایان کار بهش نمیدین به همین راحتی . بعد احتمال زیاد حساب کار دستش میاد . ولی سعی کنید مسایل مسالمت آمیز حل بشه . با تحکم صحبت نکنید . سیاستمدار باشید . با آرزوی موفقیت

ممنون از پاسخ گویی شما، ولی منظور من اینه که برای بازدید از طبقه دوم باید از نردبانی که تقریبا عمودی قرارداره و حالت ناپایداری داره بالا رفت و می شه ناظر ایراد بگیره ( برای خود من استفاده از نردبانی به این صورت مشکله.) چون سفت کاری طبقه دوم تموم شده و مدام باید از نردبان بالا رفت.

vertex

اخراجی موقت
ممنون از پاسخ گویی شما، ولی منظور من اینه که برای بازدید از طبقه دوم باید از نردبانی که تقریبا عمودی قرارداره و حالت ناپایداری داره بالا رفت و می شه ناظر ایراد بگیره ( برای خود من استفاده از نردبانی به این صورت مشکله.) چون سفت کاری طبقه دوم تموم شده و مدام باید از نردبان بالا رفت.
سلام خواهش میکنم
متوجه فرمایش شما شدم و عرض کردم که حتما باید اجرا کنه . حد اقل اسکلتش رو باید اجرا کنه . اگر توجیه منطقی کرد اونوقت سعی کنید با یه نفر دیگه ترجیحا آقا برین برای نظارت براش توضیح بدین اون چک کنه . اگر نردبانش نا امن هست هیچوقت نرین روش . اگرم روش بهتری برای بالا رفتن هست ازش بخواین که براتون مهیا کنه . در هر صورت وظیفه کارفرماست که شرایط بازدید رو براتون فراهم کنه . اگه دیدین مقاومت میکنه و این رو بهونه کرده و داره تخلف میکنه از نردبان عکس بگیرین و یه گزارش بنویسین و ضمیمه کنین که با این شرایط نمیشه نظارت کرد و تا این مرحله رو نظارت کردین . در هر صورت وظیفه ناظر گزارش دادنه به وقتشم قدرتش زیاده . شما همون اول به طرف اخطار بدین اگر اعتنا نکرد بعدا نمیتونه مدعی باشه . منظورم از لحاظ اخلاقیه . از نظر قانون هم حق با شماست . موفق باشید

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
نظام مهندسی قم بدلیل نشون دادن اهمیت موضوع رعایت نکات ایمنی و ارائه گزارش در زمان مقرر و گزارش تخلف یکسری نمونه از پرونده هایی که به شورای انتظامی ارسال شده رو روی سایت قرارداده تا اعضا دقت بیشتری روی امر نظارت داشته باشن
لینکش رو براتون میزارم مطالعه کنید خیلی مفید میتونه باشه

واکاوی پرونده ای درشورای انتظامی(پرونده شماره سه)
واکاوی پرونده ای در شورای انتظامی(پرونده شماره دو)
واکاوی یک پرونده در شورای انتظامی استان

samedi

عضو جدید
سلام دوست عزیز
شهرداری کدوم منطقه ؟
به حرف این شهرداری چیا گوش ندین اصلا . آخه کی تخلف ساختمان رو میده خود مالک یا مجری ببره ؟ که اونم معلومه اصلا نمی بره
شما چه گزارشی تنظیم کردین ؟ توی سایت نظام یه فرم تخلف هست ، باید اونو پر بکنین و ببرین شهرداری ، شماره که شد ببرین معاونت شهرسازی و بعد دبیرخونه نظام . بعدش خودشون بررسی میکنن ، بعد شما بالای دفترچه ساختمان شماره تخلف رو می نویسین. توی دفترچش هم نوشتین خوب بوده.
اگر مجوز اضافه ساخت گرفته باشه باید نقشه هاش طبق اون مجوز اصلاح شده باشه و دوباره تایید شده باشه از طرف شهرداری.
حتما مجوزشون رو ببینین و نقشه ها رو بررسی بکنین

ممنون از پاسختون، منطقه شهرداری 19 هست توی شهر اصفهان... من همون فرم تخلفی که تو سایت هست رو پرکردم و بردم شهرداری اما اونجا به من گفتن پرا مجری نیاورده فرم هارو؟!!
حالا باید چی کار کنم؟

atrali

کارشناس ارشد مدیریت پروژه
کاربر ممتاز
دوستان کسی در مورد اینکه اگه شخصی هم مدرک معماری و هم عمران داشته باشه و آزمونهای نظام رو تو دورشته نظارت و طراحی شرکت کنه و قبول شه آیا فقط میتونه از سهمیه یکی از رشته ها استفاده کنه و طراحی و نظارت کنه یا مال معماری رو میتونه جدا بگیره و عمران رو هم جدا؟؟؟/؟؟

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
دوستان کسی در مورد اینکه اگه شخصی هم مدرک معماری و هم عمران داشته باشه و آزمونهای نظام رو تو دورشته نظارت و طراحی شرکت کنه و قبول شه آیا فقط میتونه از سهمیه یکی از رشته ها استفاده کنه و طراحی و نظارت کنه یا مال معماری رو میتونه جدا بگیره و عمران رو هم جدا؟؟؟/؟؟
من یع بار شنیده بودم که سهمیه از یه رشته بین دو تا تقسیم میشه....اما امروز اگه فراموش نکنم حتما برات میپرسم

davod.t

عضو جدید
من یع بار شنیده بودم که سهمیه از یه رشته بین دو تا تقسیم میشه....اما امروز اگه فراموش نکنم حتما برات میپرسم

سلام برا هر کدوم از پروانه ها سهمیه جدا گانه تعلق میگیره اونوقت شخص مهندس میتونه نصف هر سهمیه از کارتشو ب نظارت یا طراحی تعلق بده یا اینکه همه سهمیه خودشو یا طرح امضاء کنه یا نظارت

davod.t

عضو جدید
دوست عزیز چیزی که میفرمایید در واقع ربطی به 2 پروانه ندارد . در بعضی از استانها سهمیه نظارت و طراحی قابل تبدیل هست . شما یک پروانه دارید و بس . ولی با چند صلاحیت ( مثلا طراحی و نظارت و اجرا ) . شما میتونید سهمیه نظارت رو به طراحی و بالعکس تبدیل کنید . مثلا 4000 متر طراحی و 4000 متر نظارت دارید . 8000 متر طراحی میگیرید . یا 8000 متر نظارت . اگر اجرا رو انتخواب کنید دیگر نمیتوانید ناظر باشید (پس یا نظارت یا اجرا ) بنا بر این هیچکس نمیتونه 2 تا پروانه داشته باشه . حالا اگه 10 تا رشته هم خونده باشه .

دوست عزیز با سلام
فقط یک پروانه میتونید بگیرید یا پروانه با صلاحیت معماری یا پروانه با صلاحیت عمران . اگه اونطوری بود همه میرفتن 4 تا رشته رو میخوندن و 4 تا پروانه میگرفتند . موفق باشید

طبق ماده 20قانون نظام مهندسی:برای متقاضیانی که در بیش از یک رشته دارای شرایط اخذ پروانه اشتغال میباشند یا بعدا صلاحیت جدید کسب نمایند فقط یک پروانه اشتغال صادرمیشود و درپروانه اشتغال مذکور رشته ها و تخصصهای که دارنده پروانه اشتغال در آن تعیین صلاحیت شده است با قید تاریخ احراز و ظرفیت اشتغال(آنهادرج خواهد شد)

vertex

اخراجی موقت
طبق ماده 20قانون نظام مهندسی:برای متقاضیانی که در بیش از یک رشته دارای شرایط اخذ پروانه اشتغال میباشند یا بعدا صلاحیت جدید کسب نمایند فقط یک پروانه اشتغال صادرمیشود و درپروانه اشتغال مذکور رشته ها و تخصصهای که دارنده پروانه اشتغال در آن تعیین صلاحیت شده است با قید تاریخ احراز و ظرفیت اشتغال(آنهادرج خواهد شد)
بله تایید میشه

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آگین جان
شما گفته بودی مهر متری 2500...این مال وقتیه که فقط مهر بزنی درسته؟آخه تعرفه که بیشتر از اینه......
رهای عزیز
2500 تعرفه پارساله و من اون پست رو پارسال گذاشتم
امسال تعرفه 3200 هست ( گروه ب )البته مهر و طراحی ، اگر مهر تنها باشه کاری که من میکنم متری 500 برای طراحی کم میکنم و 10 درصداونو به کسی که کار رو معرفی کرده بهم به عنوان حق الزحمه میدم( البته اگر معرف داشت و خودش مایل بود ) ، بیشتر هم کم نمیکنم . متاسفانه بچه هایی که تازه طراحی گرفتن بازار رو بی نهایت به ورطه نابودی سوق دادن و امسال به شدت قیمت ها پایین اومده و زیر تعرفه می زنن . از نظر من کار اشتباهیه ، من زیر تعرفه نمیزنم فوقش می سوزه سهمیم ، اما خرابش نمیکنم
دکترها رو ببینین 1000 تومان زیر تعرفه ازتون نمی گیرن !!!ما مهندسان متاسفانه خیلی بی منطق کار انجام میدیم
موفق باشین

RAHA60

کاربر فعال
رهای عزیز
2500 تعرفه پارساله و من اون پست رو پارسال گذاشتم
امسال تعرفه 3200 هست ( گروه ب )البته مهر و طراحی ، اگر مهر تنها باشه کاری که من میکنم متری 500 برای طراحی کم میکنم و 10 درصداونو به کسی که کار رو معرفی کرده بهم به عنوان حق الزحمه میدم( البته اگر معرف داشت و خودش مایل بود ) ، بیشتر هم کم نمیکنم . متاسفانه بچه هایی که تازه طراحی گرفتن بازار رو بی نهایت به ورطه نابودی سوق دادن و امسال به شدت قیمت ها پایین اومده و زیر تعرفه می زنن . از نظر من کار اشتباهیه ، من زیر تعرفه نمیزنم فوقش می سوزه سهمیم ، اما خرابش نمیکنم
دکترها رو ببینین 1000 تومان زیر تعرفه ازتون نمی گیرن !!!ما مهندسان متاسفانه خیلی بی منطق کار انجام میدیم
موفق باشین
پس شیراز که تعرفه حدود 6000 تومانه...اینم لینکش
http://www.fceo.ir/

sanaz950

عضو جدید
یه سوال دیگه هم دارم که ممنون میشم جواب بدین تو دوره ای که برای ما گذاشته بودن گفتن که برای سقفهای تیرچه بلوک نباید از یونولیت( بلوک پلی استئارین) استفاده بشه مگر اینکه نسوز باشن و از سقف کاذب استفاده بشه یعنی گچ مستقیما نچسبه . تو بازدیدی که من داشتم از میلگردهای آویز واسه سقف کاذب خبری نبود و مجری هم لابلای حرفاش گفت که یونولیت ها نسوز نیستند. حالا من باید چی کار کنم؟ تخلف رد کنم؟ اصلا ضوابط این بلوکها کجانوشته شده؟

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
یه سوال دیگه هم دارم که ممنون میشم جواب بدین تو دوره ای که برای ما گذاشته بودن گفتن که برای سقفهای تیرچه بلوک نباید از یونولیت( بلوک پلی استئارین) استفاده بشه مگر اینکه نسوز باشن و از سقف کاذب استفاده بشه یعنی گچ مستقیما نچسبه . تو بازدیدی که من داشتم از میلگردهای آویز واسه سقف کاذب خبری نبود و مجری هم لابلای حرفاش گفت که یونولیت ها نسوز نیستند. حالا من باید چی کار کنم؟ تخلف رد کنم؟ اصلا ضوابط این بلوکها کجانوشته شده؟

سلام.
شما باید استاندارد مصالح رو بخواید..
نسوز بودنش رو هم با کبریت یا فندک میتونید کنترل کنید.اگه آتش گرفت و گسترش پیدا کرد غیر استاندارده.فقط با حرارت باید آب بشه.

vertex

اخراجی موقت
بله حتما تخلف رد کنید شهرداری .
ضمنا یه توصیه .؛ اگر قبل از یک مرحله برای کارفرما یا مجری توضیح دهید که اگر فلان اتفاق بیفتد من گزارش خواهم داد خیلی از مسایل بعدا پیش نخواهد آمد چون قبلا خیلی مسایل رعایت نمیشده و در پایان نتیجه میگرفته و مشکلی هم پیش نمیامده تقریبا همه بد عادت شدند . ولی اگر چیزی رو میدونید که درست نیست اصلا کوتاه نیاید و توی رودربایستی و از این جور چیزها تایید نکنید . مقتدر باشید .

davod.t

عضو جدید
بله حتما تخلف رد کنید شهرداری .
ضمنا یه توصیه .؛ اگر قبل از یک مرحله برای کارفرما یا مجری توضیح دهید که اگر فلان اتفاق بیفتد من گزارش خواهم داد خیلی از مسایل بعدا پیش نخواهد آمد چون قبلا خیلی مسایل رعایت نمیشده و در پایان نتیجه میگرفته و مشکلی هم پیش نمیامده تقریبا همه بد عادت شدند . ولی اگر چیزی رو میدونید که درست نیست اصلا کوتاه نیاید و توی رودربایستی و از این جور چیزها تایید نکنید . مقتدر باشید .

سلام دوستان یک سری فرمهای درارتباط باگزارشات یک ناظر معماری اینجا قرار میدم امیدوارم بتونه کمکمون بکنه تا وظایف نظارتی رو بهتر انجام بدیم

پیوست ها

• gozareshat.rar
    0 بایت · بازدیدها: 2
بالا