سلام به همگی. این تاپیک داره پر میشه از سوالای من! ببخشید دیگه تازه کارم.
می خواستم بدونم شما ارتفاعها رو چجوری اندازه گیری میکنین؟ با متر لیزری؟ اگه متر معمولی داشته باشیم چجوری میشه ؟برای شاقول بودن ستونا و دیوارا از تراز استفاده می کنین؟ آخه نمیخوام اول کار خودمو مبتدی نشون بدم!
سلام دوست عزیز
اینجا همه تازه کارن . تازه چند روز پیش رفتم نظام مهندسی دیدم یه بنده خدایی سن بالا فکر کنم ۶۰ سال رو داشت در مورد یه مسایل ساده از کارمند نظام سوال میپرسید . قبل از ماجرای ارجاع کار ، نظارت به اون صورت جدی گرفته نمیشد و به همین دلیل ناظر ها هم به وظایف خودشون عمل نمیکردند و در نتیجه کمتر مهندسی بود که کارش رو جدی بگیره . ولی الان یه قوانینی مصوب کردند که بهتر شده . اینا رو گفتم که هر وقت هر سوالی داشتین بپرسین . و فکر نکنین همه چیز واضح و شفافه و فقط خودتونین که نمیدونین .
ارتفاع ها رو میشه هم با متر لیزری اندازه گرفت هم با متر معمولی ولی لیزری بهتره و باکلاس تره . دردسر اونور متر رو نگه داشتن رو هم نداره . ضمنا اندازه زدن ارتفاع مخصوصا اگر از راه پله و یا جاهای دیگه مقدور نباشه با لیزری راحتتره . ولی قیمت دقیقش گرونه سعی کنید کمتر از ۱۰۰ متر نگیرین و حتما داخلی و خارجی باشه . اگر هم با متر ساده خواستین ارتفاع طبقات روچک کنید توی هر طبقه کف تا سقف رو اندازه میگیریم و برای ضخامت سقف هم جاهایی که سقف برش خورده و یا جاهایی مثل راه پله میشه ضخامت سقف رو دید و اندازه زد . ضمنا در محل راه پله یا آسانسور میشه ارتفاع طبقات رو اندازه زد . با متر ساده یه نفر طبقه بالا وایسه یکی پایین و از جایی که سقف نداره متر رو گرفته و اندازه گیری میکنیم . پیشنهاد میکنم تنها برای نظارت نرید و اگه میتونید با یه همراه برای نظارت برید .
در مورد شاقول بودن هم از تراز میشه استفاده کرد هم شاقول ولی زیاد به تراز بودن ستونها گیر ندین که بیشتر به سازه ساختمان و مهندس عمران برمیگرده اگر خیلی ضایع بود با مهندس سازه هماهنگ کنید . شما ببینید دیوارها شاقول باشند و ضخامت و لایه بندی رعایت شده باشه . و برای اینکار به نظر من هم به چشمان خودتون اعتماد کنید و هم از ابزار استفاده کنید . از نظر من شاقول نبرید چون کار باهاش سخته و یکم هم توی تصورات دیگران قدیمیه . اگرم میخواین با شاقول چک کنید بگین که شاقول توی کارگاه هست یا نه . اگر بود بگیرین و چک کنین . با تراز هم باید طول ترازتون بلند باشه تا دقیق باشه . نمیخواد همه دیوارها رو چک کنید فقط اونهایی رو که به نظر میرسند مشکل داره بررسی کنید . به تجربه برام ثابت شده خیلی وقتا چشم بهترین ابزاره . ضمنا یه توصیه جدی . اکیدا با کارگران و عوامل اجرایی صحبت و مشورت نکنید . ناظر فقط باید کارش رو بکنه . زمانی که این کار رو کردین شک نکنید توی دردسر میافتید چون کارگر سر کارش زحمت کشیده اصلا خوشش نمیاد زیر سوال بره . برای ساختمان هایی که مجری دارند حتما طرف صحبتتون مجری باشه و برای اونهایی که ندارند کارفرما . یا نماینده رسمی مجری و یا کارفرما . اگر وسط صحبت شما با مجری یه عامل اجرایی اظهارنظر کرد اصلا توجه نکنید و به حرف زدنتون با مجری ادامه بدید . به هیچ وجه دخالت در امور اجرا و پرسنل اجرایی و صحبت با اونها نکنید که بد میبینید .
موفق باشید