میکرو موس

yamaha R6

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به تمامی مهندسای رباتیک گل و گلاب :gol:

با اجازه تون می خوام با یکی لز بچه های دانشگاه یک ربات میکرو موس واسه مسابقات بسازیم.

قسمت برنامه نویسیش با منه و قسمت سخت افزاریش با دوستم . البته هر دو مون کم و بیش با انواع میکرو و قطعات الکترونیکی سروکله زدیم:smile:

سر تون و درد نیارم نیاز به کمک و راهنمایی شما دوستای گلم دارم که از کجا و چه جوری باید شروع کنم

ممنون;)

srashedian

عضو جدید
این صد بار عزیزان شما باید سوالاتتونو به صورت جزئی مطرح کنید.

منزه جان شما باید اول معین کنید میکرو ماوستون قراره چه کارهایی را به چه شکل هایی با چه وسایلی انجام میده.

srashedian

عضو جدید
چرا فقط تشکر میکنی ؟!؟!؟!؟ :w06:

در مورد رباتت و کاری که خودتون تا الان براش انجام دادین بگو تا کمکت کنیم.

yamaha R6

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چرا داغ میکنی:cry:

رباتهای مسیر یاب از نوع میکرو موسش
این هم قوانینش:

تعريف :
هدف از اين مسابقه يافتن مرکز زمين در کوتاهترين زمان توسط ربات مي باشد .

اين مسابقه در دو مرحله برگزار مي شود . قوانين مرحله اول و دوم يکسان است . در مرحله اول تمامي رباتها به رقابت پرداخته و تيمهاي برتر به مرحله پاياني راه پيدا خواهند کرد . قبل از پرده برداري از زمين مرحله دوم تمامي رباتهاي راه يافته به اين مرحله تحويل گرفته شده و در جايگاه مخصوص قرار مي گيرند.

قوانين:

از كل تيمهاي شركت كننده تنها 5 تيم به مرحله دوم راه پيدا مي كنند .
در حين برگزاري مسابقه تنها 2 نفر حق حضور در کنار پيست را دارند .
حداکثر تعداد نفرات مجاز براي تيم 5 نفر مي باشد.
هر تيم مجاز به شركت دادن يك ربات است.
ربات بايد حداکثر در 12 دقيقه مسير تعيين شده را طي نمايد . ( کل زمان اختصاص داده شده به هر تيم با احتساب زمان Setup حداکثر 15 دقيقه مي باشد .)
اين زمان از لحظه اعلام نام تيم براي انجام مسابقه آغاز خواهد شد و در صورت حاضر نشدن تيم در اين بازه زماني تيم از دور مسابقات حذف مي گردد .
تيم شركت كننده ، در زمان Setup ( 3 دقيقه ) تنها مجاز به انجام عمليات زير مي باشد :
تغيير سوئيچ هاي روي ربات ( انتخاب الگوريتم و ..... )
تعويض باتري
تعويض سنسورها
اعمال تغييرات در سرعت ربات
تعمير ربات
تعويض هر گونه Rom و برنامه ريزي ربات ممنوع مي باشد .

زمان حضور تيمها بر طبق جدول اعلام شده خواهد بود و عدم حضور در وقت تعيين شده باعث حذف تيم از مسابقات مي شود .
حداكثر وزن مجاز براي اين گروه از ربات ها 4 كيلو مي باشد .

برخورد با ديواره ها امتياز منفي ندارد . ولي صدمه زدن يا حركت دادن قطعات پيست منجر به حذف تيم مي شود .
ربات شركت كننده نبايد هيچگونه علامت و نشانه اي يا قطعه اي از خود به روي پيست به جا بگذارد.
در صورتي که در پايان مسابقات , رکورد 2 يا چند ربات يکسان باشد ملاک انتخاب تيم برتر , وزن و ابعاد ربات مي باشد . به نحوي که ربات کوچک تر و در صورت هم اندازه بودن , ربات سبک تر به عنوان ربات برتر معرفي مي گردد .

مشخصات زمين مسابقه :

در اين مسابقه زمين به 16 * 16 واحد كه ابعاد هر واحد 18 * 18 سانتيمتر مي باشد تقسيم مي شود. ديواره ها 5 سانتيمتر ارتفاع و 16 ميليمتر ضخامت دارند .

عرض مسيرهاي بين ديواره ها ممکن است به 16 سانتيمتر هم برسد .
رنگ کناره ديواره ها سفيد و بالاي ديواره ها قرمز مي باشد .

مكان شروع يكي از 4 گوشه و مكان پايان ، وسط ميدان مي باشد ( در وسط ميدان 4 واحد متصل به هم وجود دارد كه فقط يك راه براي ورود به آنجا و البته از مسيرهاي متفاوت وجود دارد )

srashedian

عضو جدید
حالا میتونم تا حدودی کمک کنم.
برای ساخت این ربات که در حقیقت کارش عبور از لابیرنت هست بهترین راه استفاده از ستسور های اولترا سونیک یا مافوق صوته که به راحتی در بازار گیر میاد و خروجی سیگنال هم بهت میده. در نتیجه نیازی به مبدل آنالوگ به دیجیتال هم نخواهی داشت. در ضمن میتونه فاصله ی رباتت از موانع مقابلش را هم تشخیص بده. برای حرکت ربات از استپ موتور (Steper Motor) استفاده کن تا کنترلش دقیقتر و ساده تر باشه. از یه میکرو کنترلر AVR ATMEGA16 استفاده کن که اگه به برنامه نویسی سی آشنا باشی برنامه ی Codevision AVR کارتو برای برنامه نویسی هم راحت میکنه. :eek:

arashonline

عضو جدید
کار بر روی روبات maze

کار بر روی روبات maze

دوست عزیز من هم می خوام روی این روبات کار کنم اما نه برای مسابقه، بلکه پروژه دانشگاهیه، استاد این شرایط رو گذاشتند، که ربات باید کل خانه هارو اسکن کنه، مسیرهای بسته، یا حلقه رو بگه، و اگه چند مسیر به خانه هدف وجود داشت کوتاهترین رو انتخاب کنه،
در ضمن یک خانه هدف وجود داره و 4 تله،
مختصات زمین باید 20*20 باشه، ولی اندازه هر خانه اختیاریست

چندتا سوال، من آشنایی کمی با آلتراسونیک دارم، ولی تا جایی که کار کردم، نتونستم کاریش کنم که مسافت کمتر از 20 سانتیمتر رو نشان بده، در حالی که اگه حتی خانه هایی به ابعاد 18*18 که دوستمون گفت رو انتخاب کنیم، بازهم کافی نیست (اصلش تا جایی که به فکر من میرسه باید مسافتی کمتر از 4 سانتیمتر رو اندازه بگیره)

راستی ایمیل من اینه اگه لطف کنی به ایمیلم پاسخ رو بفرستی خوشحال میشم،(هر چند که این صفحه رو بوکمارک کردم و تا یک هفته بهش سر میزنم
:smile:)

niyayesh2009

عضو جدید
سلام دوستان
من نياز به يك موتور پله اي دارم كه قدرت و دقت زياد در حد چرخاندن يك شير گاز دارم ولي سرعت برام مهم نيست . ميتونين كمك كنيد و بهم بگين از چه موتوري ميتونم استفاده كنم؟
چند جا سؤال كردم ميگن اسپ موتور گيربكس دار استفاده كنم ولي نتونستم اطلاعات خاصي از اون به دست بيارم