پیراشکی مرغ و اسفناج
خمیر
مواد لازم:
آرد سفید .......................................... دو و نیم پیمانه
بکینگ پودر ....................................... 1 ق غ
خمیر مایه .......................................... 1 ق غ
ماست ................................................ نصف پیمانه
شیر ................................................... نصف پیمانه
روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه
نمک ................................................. نصف ق چ
شکر ................................................... 3 ق غ
طرز تهیه:
ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست. (اگه خمیر مایه فوری هست با آرد مخلوط کنید) بعد آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً 10 دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه. ممکنه یه کم چسبنده باشه ولی آرد بیشتری اضافه نکنید تا لطافتش رو از دست نده. روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت تقریباً یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه.
مواد میانی
مواد لازم:
فیله مرغ پخته ............................................... 1 عدد
اسفناج خرد شده ........................................... 400 گرم
پنیر پیتزا ..................................................... 150 گرم
پیاز ............................................................ 1 عدد
سیر ............................................................ 1 حبه
سماق ......................................................... 1 ق غ
نمک و فلفل سیاه .......................................... به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز رو ریز خرد کنید و تو کمی روغن زیتون تفت بدید. وقتی سبک شد اول سیر رنده شده و بعد اسفناج رو اضافه کنید.

فیله مرغ رو ریش ریش کنید و به ماهیتابه اضافه کنید.

نمک، فلفل و سماق رو بپاشید روی مواد و خوب هم بزنید. وقتی سرد شد پنیر پیتزا رو اضافه کنید.

وقتی خمیر ور اومد، از اون گلوله هایی به اندازه یه نارنگی کوچیک بردارید و تو دست باز کنید. (برای راحتی کار کمی دستتون رو چرب کنید)
از مایه اسفناج کمی بریزید وسط خمیر و اطراف خمیر رو ببندید و اون رو به شکل یه توپ در بیارید.

ه این صورت...

توپ ها رو کنار هم تو قالب یا ظرف لبه داری که قابلیت تو فر رفتن داشته باشه بچینید. (سمتی که خمیر رو جمع کردید بیاد زیر توپ تا موقع پخت باز نشه)
اگه ظرفتون از نوع نچسب نیس کف و دیواره قالب رو چرب کنید.

زیاد بینشون فاصله ندید، اینجوری قشنگتره.

وقتی همه توپ ها رو چیدید، روی قالب رو با حوله بپوشونید و بذارید حدود یک ربع استراحت کنه. تو این فاصله فر رو روشن کنید تا حسابی گرم شه.
قبل از این که قالب رو تو فر بذارید کمی روی نون ها رو با مخلوط شیر و زرده تخم مرغ برس کنید تا خوشرنگ تر بشن و کمی هم کنجد یا سیاه دونه (یا هر دو!) بپاشید.
نون ها رو به مدت تقریباً 25 دقیقه تو حرارت 190 درجه بپزید.

وقتی کمی از حرارت افتاد با احتیاط از تو قالب بیرون بیارید و تو ظرف سرو قرار بدید و به شیوه دلخواه تزیین کنید.

امیدوارم که خوشتون بیاد
