مولکول خستگی!!

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
شاید برایتان جالب باشد بدانید که عامل خستگی ورزشکاران در هنگام فعالیت‌های ورزشی ، یک ماده شیمیایی است : اسید لاکتیک !
اسید لاکتیک (lactic acid) اسید آلی است که یکی از فراورده‌های گلیکولیز (اکسایش گلوکز) در سلول‌های بدن می‌باشد . فرمول شیمیایی این ماده C[SUB]3[/SUB]H[SUB]6[/SUB]O[SUB]3[/SUB] بوده و در بدن انسان ، اسید لاکتیک به شکل یونی‌اش یعنی لاکتات (-C[SUB]3[/SUB]H[SUB]5[/SUB]O[SUB]3[/SUB]) وجود دارد.



اسید لاکتیک معمولاً در طول تمرینات سخت و نفس گیر تشکیل می گردد و مقدار زیاد آن در عضلات می تواند منجر به گرفتگی و درد عضلانی شود . اسید لاکتیک یک محصول ثانوی می باشد که توسط بافت های بدن و علی الخصوص توسط عضلات جهت دستیابی به انرژی به وسیله متابولیزه کردن گلوکز در غیاب اکسیژن تولید می گردد . عضلات ما گلوکز (قند) را از خون می‌گیرند تا برای تولید انرژی از آن استفاده کنند. سلولهای عضلانی پس از انجام ورزش و فعالیتهای شدید، به علت نداشتن فرصت کافی برای استفاده از اکسیژن ، در نتیجه سوخت و ساز گلوکز ، اسید لاکتیک تولید می کنند.
اما این گرفتگی عضلانی چگونه برطرف میشود ؟
تجمع اسید لاکتیک در عضلات، باعث ایجاد درد می شود، که ممکن است تا 48 ساعت ادامه یابد ؛ اما به تدریج با جذب آن ، درد عضلات نیز کاهش یابد . اسید لاکتیک خیلی سریع‌تر با اجرای فعالیت سبک پس از قطع ورزش سنگین دفع می شود تا اینکه ورزشکار بدون حرکت باشد و استراحت کند . طی فعالیت سبک ، اسید لاکتیک توسط خون از عضله‌ی گرفته شده (منقبض) به کبد فرستاده می‌شود . در آنجا اکسیژن کافی باعث اکسایش اسید لاکتیک می‌شود و آن‌ را به اسید پیروویک (Pyruvic acid) تبدیل می‌کند . این اسید ، برای استفاده مجدد جهت تولید انرژی در بدن ذخیره می‌گردد . اسید پیروویک نیز بر اثر اکسایش ، کربن دی‌اکسید ، آب و آدنوزین تری فسفات (ATP) تولید می‌کند .



از آنجایی که اسید لاکتیک ، یک ماده اسیدی است ،استفاده از مواد غذایی که در بدن باعث بروز پاسخ قلیایی گردد و اسید را خنثی کند نیز می تواند از خستگی بکاهد ؛ مانند سیب ، پرتقال، توت فرنگی، لیمو، گلابی ، اسفناج، خیار، ترب ، تربچه و سایر میوه ها و سبزیجات .گرفتن دوش گرم بعد از تمرین اگر چه بطور مستقیم در کاهش اسید لاکتیک اثری ندارد اما موجب رفع خستگی و احساس شادابی شده و جریان خون پوستی را بالا می برد .
 

baran256016

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنووووووووووون.خیلی خیلی خیلی مرسی
خیلی جالب وکاربردی بود مچکرم.:)
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
شاید برایتان جالب باشد بدانید که عامل خستگی ورزشکاران در هنگام فعالیت‌های ورزشی ، یک ماده شیمیایی است : اسید لاکتیک !
اسید لاکتیک (lactic acid) اسید آلی است که یکی از فراورده‌های گلیکولیز (اکسایش گلوکز) در سلول‌های بدن می‌باشد . فرمول شیمیایی این ماده C[SUB]3[/SUB]H[SUB]6[/SUB]O[SUB]3[/SUB] بوده و در بدن انسان ، اسید لاکتیک به شکل یونی‌اش یعنی لاکتات (-C[SUB]3[/SUB]H[SUB]5[/SUB]O[SUB]3[/SUB]) وجود دارد.


اسید لاکتیک معمولاً در طول تمرینات سخت و نفس گیر تشکیل می گردد و مقدار زیاد آن در عضلات می تواند منجر به گرفتگی و درد عضلانی شود . اسید لاکتیک یک محصول ثانوی می باشد که توسط بافت های بدن و علی الخصوص توسط عضلات جهت دستیابی به انرژی به وسیله متابولیزه کردن گلوکز در غیاب اکسیژن تولید می گردد . عضلات ما گلوکز (قند) را از خون می‌گیرند تا برای تولید انرژی از آن استفاده کنند. سلولهای عضلانی پس از انجام ورزش و فعالیتهای شدید، به علت نداشتن فرصت کافی برای استفاده از اکسیژن ، در نتیجه سوخت و ساز گلوکز ، اسید لاکتیک تولید می کنند.
اما این گرفتگی عضلانی چگونه برطرف میشود ؟
تجمع اسید لاکتیک در عضلات، باعث ایجاد درد می شود، که ممکن است تا 48 ساعت ادامه یابد ؛ اما به تدریج با جذب آن ، درد عضلات نیز کاهش یابد . اسید لاکتیک خیلی سریع‌تر با اجرای فعالیت سبک پس از قطع ورزش سنگین دفع می شود تا اینکه ورزشکار بدون حرکت باشد و استراحت کند . طی فعالیت سبک ، اسید لاکتیک توسط خون از عضله‌ی گرفته شده (منقبض) به کبد فرستاده می‌شود . در آنجا اکسیژن کافی باعث اکسایش اسید لاکتیک می‌شود و آن‌ را به اسید پیروویک (Pyruvic acid) تبدیل می‌کند . این اسید ، برای استفاده مجدد جهت تولید انرژی در بدن ذخیره می‌گردد . اسید پیروویک نیز بر اثر اکسایش ، کربن دی‌اکسید ، آب و آدنوزین تری فسفات (ATP) تولید می‌کند .
از آنجایی که اسید لاکتیک ، یک ماده اسیدی است ،استفاده از مواد غذایی که در بدن باعث بروز پاسخ قلیایی گردد و اسید را خنثی کند نیز می تواند از خستگی بکاهد ؛ مانند سیب ، پرتقال، توت فرنگی، لیمو، گلابی ، اسفناج، خیار، ترب ، تربچه و سایر میوه ها و سبزیجات .گرفتن دوش گرم بعد از تمرین اگر چه بطور مستقیم در کاهش اسید لاکتیک اثری ندارد اما موجب رفع خستگی و احساس شادابی شده و جریان خون پوستی را بالا می برد .

10580056_770580689668982_4443085828251913718_n.jpg

so

آخه میوه ها همش اسیدی هستن؛ چجوری باعث پاسخ قلیایی می شن؟؟ تنها موادی ک قلیایی هستن و خوراکی؛ سفیده تخم مرغه و احتمالا ریواس و یکی هم شربت معده!
نمیدونم تلقین بود یا واقعی؛ میوه همچین تاثیری داره! ولی فکر کنم مکانیسم یه چیز دیگه باشه!!
 

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
مولکول خستگی من خیلی میگیررره!!:redface:
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 217226

so

آخه میوه ها همش اسیدی هستن؛ چجوری باعث پاسخ قلیایی می شن؟؟ تنها موادی ک قلیایی هستن و خوراکی؛ سفیده تخم مرغه و احتمالا ریواس و یکی هم شربت معده!
نمیدونم تلقین بود یا واقعی؛ میوه همچین تاثیری داره! ولی فکر کنم مکانیسم یه چیز دیگه باشه!!

سلام.
ببین دوست عزیز من نخصص ندارم اما با توحه به متن که گفته سبب پاسخ قلیایی میشن، ایجاد پاسخ قلیایی توسط بدن، با ایجاد محیط قلیایی مطمئناً متفاونه...دقیق نمیدونم اما احتمالا ورود میوه که به گفته خودتون تا حدی اسیدی هستند، میتونه محیط بدن (خون) رو یه مقداری اسیدی کنه و که خاصیت بافری بدن (خون) رو به تکاپو میندازه و این میشه پاسخ قلیایی.
بازم من تگه جواب مطموئن تر پیدا کردم حتما براتون میگم
 
بالا