مقایسه اقتصادی انواع چیلر

alinomi

عضو جدید
بنده مقایسه اقتصادی انواع چیلر در یک تناژ معین رو می خواستم لطفا راهنمایی کنید
 

saaraaa

عضو جدید
بنده مقایسه اقتصادی انواع چیلر در یک تناژ معین رو می خواستم لطفا راهنمایی کنید
[FONT=&quot]مهمترين مزاياي چيلرهاي جذبي نسبت به چيلرهاي تراکمي[/FONT][FONT=&quot] عبارتند از: الف - صرفه جويي در مصرف انرژي الکتريکي : چيلرهاي جذبي از گاز طبيعي ، گازوئيل يا گرماي تلف شده به عنوان منبع اصلي انرژي استفاده مي کنند و مصرف برق آنها بسيار ناچيز است. ب - صرفه جويي در هزينه خدمات برق : هزينه نصب سيستم شبکه الکتريکي در پروژه ها بر اساس حداکثر توان برداشت قابل تعيين است. يک چيلر جذبي به دليل اينکه برق کمتري مصرف مي کند ، هزينه خدمات را نيز کاهش مي دهد. در اکثر ساختمان ها نصب چيلرهاي جذبي موجب آزاد شدن توان الکتريکي براي مصارف ديگر مي شود. ج[/FONT][FONT=&quot] - صرفه جويي در هزينه تجهيزات برق اضطراري : در ساختمانهايي مانند مراکز درماني و يا سالن هاي کامپيوتر که وجود سيستمهاي برق اضطراري براي پشتيباني تجهيزات خنک کننده ضروري است ، استفاده از چيلر هاي جذبي موجب صرفه جويي قابل توجهي در هزينه اين تجهيزات خواهد شد. د - صرفه جويي در هزينه اوليه مورد نياز براي ديگ ها : برخي از چيلرهاي جذبي را مي توان در زمستان ها به عنوان هيتر مورد استفاده قرار داد و آب گرم لازم براي سيستم هاي گرمايشي را با دماهاي تا حد 203 تأمين نمود. در صورت استفاده از اين چيلرها نه تنها هزينه خريد ديگ کاهش مي يابد بلکه صرفه جويي قابل ملاحظه اي در فضا نيز بدست خواهد آمد. ه - بهبود راندمان ديگ ها در تابستان : مجموعه هايي مانند بيمارستان ها که در تمام طول سال براي سيستمهاي استريل کننده ، اتوکلاوها و ساير تجهيزات به بخار احتياج دارند مجهز به ديگ هاي بخار بزرگي هستند که عمدتاً در طول تابستان با بار کمي کار مي کنند. نصب چيلرهاي جذبي بخار در چنين مواردي موجب افزايش بار و مصرف بخار در تابستان ها شده و در نتيجه کارکرد ديگ ها و راندمان آنها بهبود قابل توجهي خواهد يافت. و - بازگشت سرمايه گذاري اوليه : چيلرهاي جذبي به دليل نياز کمتر به برق در مقايسه با چيلرهاي تراکمي ، هزينه هاي کارکردي را کاهش مي دهند. اگر اختلاف قيمت يک چيلر جذبي و يک چيلر تراکمي هم ظرفيت را به عنوان ميزان سرمايه گذاري و صرفه جويي سالانه از محل کاهش يافتن هزينه هاي انرژي را به عنوان بازگشت سرمايه در نظر بگيريم ، مي توان با قاطعيت گفت که بازگشت سرمايه گذاري صرف شده براي نصب چيلرهاي جذبي با شرايط بسيار خوبي صورت خواهد گرفت[/FONT]
 
  • Like
واکنش ها: 3362

SAFA ABBASI

عضو جدید
در مقایسه چیلرهای جذبی و کمپرسوری این مطلب را نیز میبایست اضافه نمود که در هزینه های اولیه، قیمت یک چیلر جذبی از چیلر کمپرسوری با همان ظرفیت بیشتر است ولی تجهیزات الکتریکی که برای راهبری استفاده میشود در چیلرهای کمپرسوری چندین برابر چیلر جذبی است. مانند تابلو برق که در چیلرهای جذبی در یک تابلو برق دیواری خلاصه میشود ولی در نوع کمپرسوری یک تابلو برق ایستاده با تجهیزات خاص میباشد. کابل استفاده شده نیز قطر آن چندین برابر است.
به عنوان مثال یک چیلر جذبی 300 تن مصرف برقی معادل 7 کیلو وات دارد ولی چیلر کمپرسوری با همان ظرفیت برقی معادل 350 کیلو وات نیاز دارد. حال خودتان مقایسه کنید.
با تشکر عباسی
 
  • Like
واکنش ها: 3362

Similar threads

بالا