کسی مطلب درمورد مفهوم معماری اسلامی داره؟
این که اصن معماری به نام معماری اسلامی وجود داره یانه؟اصن چرا معماری اسلامی؟
میدونم معماری به اسم معماری اسلامی نداریم.ولی دلایلی که دارم کمه.
اگه کسی میتونه کمک کنه ممنون میشم.
گاهی اوقات ، به اشتباه ، معماری ایرانی رو "معماری اسلامی" خطاب میکنن !! به همین دلیل ، من این لینک رو براتون میزارم ، که مطالعه ش کنید، و مسلما مطالعه ش ، خالی از لطف نیست .
توضیح و تشریح ِ مفصل ِ موضوعی رو که مطرح کردید ، بسیار نیاز به زمان و مطالعه و مباحثه داره ، اما اشاره ی مختصری میکنم ، و اگر عمری بود ، بعدا بیشتر صحبت خواهیم کرد ؛
واقعیت اینه که ما ، معماری ای به نام ِ "معماری اسلامی " داریم ، اما اون ، این اسامی ای نیست که متداول شده و همه به کار میبرن ؛ معماری اسلامی ، معماری طاق و گنبد نیست ، بلکه یک معماری ِ بی آلایش هست ، که فقط و فقط در دوران پیامبر(ص) و تا چند سال بعدش ، پیاده و اجرا می شد ؛ (برای درک این مطلب ، باید بناهای ساخته شده در اون دوران رو مطالعه کرد ) . کتابی رو هم که میتونم معرفی کنم ، کتاب ِ "معماری اسلامی" تالیف پروفسور هیلن برند هستش .
و اما اشتباهی که اکثرا بهش مبتلا هستیم و بارها تکرار میکنیم ، به کارگیری واژه ی "معماری اسلامی" هست ؛ در حالیکه صحیح تر این هست که بگیم : " معماری ِ دوران اسلامی " .
معماری اسلامی : این نام رو باستان شناسان و متفکران غربی گذاشتند و در دست بودن نام آن تردید هست ..... اینکه ایا معماری یهودی و مسیحی و ... هم داریم یا نه تردید بوده و خیلی کم دیده شده .... قسمتی از معماری سرزمین های مسیحی را معماری دوره صدر مسیحیت نامیدن اما معماریی به نام مسیحی نداریم و ار آنجا که این معماری که معماری اسلامی نام گذاشته اند مربوط به سرزمین های اسلامی است بهتر است نام آنرا معماری سرزمین های اسلامی می گذاشتند .... مهمترین خصوصیتی که معماری ایران نسبت به معماری کل جهان اسلام دارد این است .... پلان چهار ایوانی ... چهار صفه ... چهار باغ ... چهار تاقی ... چهارسو چهار دروازه و...
(منبع جزوه شماره یک دکتر متدین )