ماهواره رصد

rasoul2023

عضو جدید
چند روزی است خبر مهم دیگری در رابطه با پرتاب ماهواره دیگری به نام رصد از رسانه های جمهوری اسلامی به گوش می رسد . این ماهواره با رشته نقشه برداری بی تفاوت هم نیست و برنامه اصلی آن سنجش از دور و تهیه عکسهای ماهواره ای میباشد در ادامه به صورت کامل تشریح شده است .



رصد، نخستین ماهواره تصویربرداری ایران است که تمامی مراحل طراحی، ساخت، تجمیع، تست و آماده‌سازی آن در داخل کشور و توسط متخصصان داخلی صورت گرفته است.


توپولوژی و ساخت ایستگاه‌های زمینی ماهواره «رصد» به گونه‌ای طراحی شده که بیشترین دسترسی به ماهواره را جهت دریافت اطلاعات و ارسال فرامین کنترل فراهم می‌کند.

برقراری ارتباط با ایستگاه‌های زمینی، تصویربرداری از زمین و ارسال تصاویر به همراه اطلاعات تله‌متری به ایستگاه‌های زمینی از مهم‌ترین مأموریت‌های این ماهواره است.

اغلب زیرسیستم‌های اصلی یک ماهواره بزرگ در رصد وجود دارد که از جمله می‌توان به سیستم‌های مدیریت توان، پانل‌های خورشیدی، کنترل وضعیت، محموله اکتیکی، GPS، مدیریت داده و فرامین روی بورد، گیرنده و فرستنده روی بورد، فرستنده رنجینگ و کنترل دما اشاره کرد.

رصد 15.3 کیلوگرم وزن داشته که برای تزریق در مداری با ارتفاع 260 کیلومتر طراحی شده و می‌تواند در هر شبانه روز 15 بار به دور زمین بچرخد.


این دومین ماهواره‌بر ساخت جمهوری اسلامی ایران است که می‌تواند میکروماهواره 16 کیلوگرمی را تا ارتفاع 260 کیلومتر از سطح زمین قرار دهد. طول این ماهواره‌بر 22 متر، قطر آن 1.25 و وزن آن 26 تن است.

عملیات موتور اول و جدایش آن، عملیات موتور دوم، خارج شدن ماهواره‌بر از جو غلیظ، رسیدن به سرعت مورد نظر و جدایش ماهواره از ماهواره‌بر مراحلی بودند که در این پرتاب با موفقیت انجام شد.

چهار ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله‌متری و فرمان، ایستگاه مرکزی و ایستگاه متحرک، عملیات رهگیری، هدایت و کنترل و دریافت اطلاعات از ماهواره‌بر سفیر «رصد» را برعهده دارند که آنها نیز با موفقیت عملیات خود را انجام داده و به کار خود ادامه می‌دهند.

متخصصان و دانشمندان هوا فضای جمهوری اسلامی ایران موفق شدند در شب ولادت با سعادت حضرت علی (ع) (چهارشنبه 25 خرداد 1390) با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره رصد به فضا، آن را در مدار زمین قرار دهند .

موقعیت و وضعیت ماهواره "رصد" ماهواره ایرانی با قابلیت تصویربرداری که با موفقیت به فضا پرتاپ شده و اکنون در حال گردش در مدار زمین است را می توان به صورت آنلاین و لحظه به لحظه کنترل کرد.

طبق اطلاعاتی که پس از پرتاب ماهواره منتشر شد همه مراحل موشک به درستی عمل کرده و در نهایت ماهواره طبق برنامه زمان بندی از مرحله آخر موشک جدا شده و در مدار 260 کیلومتری زمین قرار گرفته است. مداری که رصد برای دو ماه در آن به حرکت خود ادامه خواهد داد.

رضا مظفری‌نیا رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر نیز امروز اعلام کرد اولین تصاویر ماهواره‌ای و اطلاعات تله متری ماهواره رصد دریافت شده است. به گفته وی دریافت اطلاعات نشان می‌دهد که زیر سیستم‌ها در بهترین شرایط کاری مشغول به کار بوده و شرایط ماهواره بهتر از شرایط پیش بینی شده است.


بر اساس اطلاعات لحظه به لحظه ای که بر روی وب سایت کنترل مسیر ماهواره های فعال در مدار زمین قرار می گیرد، ماهواره رصد هم اکنون در عرض جغرافیایی منفی 37.18 و طول جغرافیایی منفی 113.07 قرار گرفته است، اطلاعاتی که هر لحظه تغییر پیدا می کنند.

سرعت چرخش ماهواره رصد در ارتفاع 286 کیلومتری از زمین 7.48 کیلومتر بر ثانیه است. نکته جالب توجه دیگر درباره وضعیت ماهواره رصد در این وب سایت، این است که علاوه بر قرار گرفتن نام این ماهواره در لیست ماهواره هایی که به تازگی پرتاب شده اند در بالای لیست ماهواره هایی قرار گرفته که بیشترین تعداد پیگیری و کنترل آنلاین بر روی آنها انجام شده است.

مأموریت ماهواره رصد برقراری ارتباط با ایستگاههای زمینی، دریافت فرامین از ایستگاههای زمینی، تصویربرداری از زمین و ارسال تصاویر به همراه اطلاعات تله متری به ایستگاه‌های زمینی است.

توپولوژی و ساختار ایستگاههای زمینی ماهواره رصد نیز به گونه ای طراحی و پیاده سازی شده است که بیشترین دسترسی به ماهواره را جهت دریافت اطلاعات و ارسال فرامین کنترل فراهم نموده است. اغلب زیر سیستم های اصلی یک ماهواره بزرگ در این ماهواره وجود دارد که از جمله می توان به زیرسیستم های مدیریت توان، پانل های خورشیدی ، کنترل وضعیت ، محموله اپتیکی، GPS، مدیریت داده و فرامین روی بورد، گیرنده و فرستنده داده های روی بورد، فرستنده رنجینگ و کنترل دما اشاره کرد .

بومی سازی دانش و فن آوری طراحی و آزمایش ماهواره، بومی سازی فن آوری سنجش از دور و تصویربرداری از مین بوسیله ماهواره، توسعه فن آوریهای جدید شامل تولید توان در محیط مداری، تعیین و کنترل وضعیت ترکیبی فعال و غیرفعال ، ساخت پانل ها و حسگرهای خورشیدی و ساخت بوم گرادیان جاذبه که همگی برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود از دستاوردهای طراحی و اجرای این پروژه مهم ملی است.

این دومین ماهواره بر ساخت جمهوری اسلامی ایران است که قادر است میکروماهواره 16 کیلویی را تا ارتفاع 260 کیلومتری از سطح زمین قرار دهد. طول این ماهواره بر ؛ 22 متر، قطر آن 1،25 و وزن کل آن 26 تن است.

عملیات موتور اول و جدایش آن ‌، عملیات موتور دوم ، خارج شدن ماهواره بر از جو غلیظ ، رسیدن به سرعت مورد نظر و جدایش ماهواره از ماهواره بر مراحلی بودند که ماهواره بر سفیر رصد با موفقیت انجام داد.

چهار ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله متری و فرمان، ایستگاه مرکزی و ایستگاه متحرک، عملیات رهگیری، هدایت و کنترل و دریافت اطلاعات از ماهواره بر سفیر رصد بر عهده دارند که آنها نیز با موفقیت عملیات خود را انجام داده و همچنان عملیات آنان ادامه دارد.

متن کامل خبر و منبع : http://geo-app.ir/post/75
 
بالا