ماشین پرنده

srashedian

عضو جدید


به تازگي آزمايش هاي مقدماتي يک خودرو با امکان تبديل شدن به هواپيما انجام شد و اميدهاي بسياري از علاقه مندان به خودرو و پرواز را يک بار ديگر زنده کرد.

شکل ظاهري اين هواپيما که دو نفر ظرفيت دارد، در حالت بدون بال شبيه خودروهاي کوچک معمولي است، اما هنگامي که بال هايش را باز مي کند و براي پرواز آماده مي شود شبيه هواپيماي کوچک ورزشي است.

اين مدل هواپيما «ترانزيشن» نام دارد و محصول شرکت ترافوگيا است که جمعي از فارغ التحصيلان MIT در سال 2006 تاسيس کرده اند. اين شرکت تاکنون سفارش هاي زيادي دريافت کرده و 40 مورد از اين هواپيما را نيز پيش فروش کرده و قرار است از سال آينده (2010) تحويل اين هواپيماها آغاز شود. اين هواپيماها با قيمت 194 هزار دلار عرضه مي شوند که به گفته کارشناسان براي يک خودرو دو نفره معمولي مبلغ زياد اما براي هواپيما مبلغ مناسبي است.

به گفته کارشناسان اين وسيله نقليه توانسته فاصله بين هواپيما و خودروهاي معمولي را پر کند و بين اين دو پل بزند، مردم نيز آن را «خودرو پرنده » مي نامند، اما مسوولان اين شرکت ترجيح مي دهند آن را به عنوان هواپيمايي با قابليت رانندگي در خيابان توصيف کنند.

طراحان اين هواپيما در توصيف ويژگي ها و مزيت آن مي گويند؛ «در ابتداي صبح پشت فرمان اين خودرو مي نشينيد و رانندگي مي کنيد تا به بزرگراه برسيد، آن وقت يک دگمه را مي زنيد تا بال هاي هواپيما باز شود و هواپيما پرواز کند، مي توانيد با يک بار سوخت گيري (با بنزين معمولي بدون سرب) 800 کيلومتر پرواز کنيد و دوباره فرود آييد. يک بار ديگر دگمه را مي زنيد تا بال هاي هواپيما جمع شود. رانندگي مي کنيد تا به خانه برسيد. سپس هواپيمايتان را در گاراژ خانه پارک مي کنيد.»

يکي از عمده ترين مزيت هاي اين وسيله نقليه آن است که در دسته هواپيماهاي ورزشي قرار مي گيرد، به همين دليل کسب مجوز پرواز با اين هواپيماها به مراتب آسان تر از کسب گواهينامه خلباني هواپيماي شخصي يا هواپيماهاي تجاري است، چرا که براي کسب مجوز پرواز اين هواپيما به ساعت کمتر آموزش نياز است، براي برخاستن و فرود نيز به مجوز برج مراقبت پرواز نياز ندارد و معاينه هاي پزشکي پرواز با اين دسته از هواپيماها نيز مانند خودروهاي معمولي است.

گفتني است از زمان ساخت اولين خودروها و پرواز اولين هواپيماها، ايده ساخت وسيله يي که بتواند نقش و کارکرد هر دو را داشته باشد، در ذهن بشر شکل گرفت و حتي برخي مبتکران و مخترعان به ساخت نمونه هايي از آن اقدام کردند، اما طرح شان هيچ گاه با موفقيت هاي تجاري همراه نشد و امروزه تنها مي توان نمونه هايي از آنها را در موزه ها ديد.

به گفته کارشناسان مهم ترين دليل موفقيت شرکت ترافوگيا در ساخت اين هواپيما پيشرفت هاي جديد در ساخت موتورهاي پيشران، قطعات جداشونده مثل پروانه هواپيما و همچنين توليد مواد اوليه مناسب براي ساخت بال هاي تاشو است. اين هواپيما، موتوري به قدرت يکصد اسب بخار دارد و هنگام رانندگي نيرو به چرخ ها منتقل مي شود، اما براي پرواز نيروي موتور به پروانه منتقل مي شود.

تا پيش از اين حتي کابين خلبان هواپيماهاي کوچک شخصي پر از دگمه، عقربه ها و چراغ هاي زيادي بود که چشم هر تماشاگري را خيره مي کرد و براي سر در آوردن از طرز کار آنها بايد دوره هاي سخت و طولاني مدت آموزش هاي پرواز را طي کرد، اما يکي از مزيت هاي اين هواپيما آن است که کابين خلبان همان کابين راننده است و درون آن چندان شلوغ نيست هر چند که مجهز به جي پي اس است و از روي صفحه رنگي نمايشگر آن مي توان از وضعيت آب و هوايي مطلع شد. از جمله موارد ايمني نصب شده در اين هواپيما مي توان به کيسه هاي هوا و سپرهاي آيروديناميک اشاره کرد. با اين همه براي آنکه اين هواپيما بتواند تاييديه هاي نهايي پرواز را کسب کند لازم است کارشناسان شرکت هاي بيمه از ايمني اين وسيله نقليه مطمئن شوند.

به گفته کارشناسان شرکت ترافوگيا حداکثر سرعت پرواز هواپيما 190 کيلومتر در ساعت است و در هر صد کيلومتر هشت ليتر بنزين مصرف مي کند. حداکثر باري که اين هواپيما مي تواند حمل کند نيز 200 کيلوگرم است.

ديتريچ گرمش رئيس شرکت ترافوگيا در مورد مشتريان خود نيز مي گويد عمده مشتريان ما زوج هاي بازنشسته يا در آستانه بازنشستگي هستند. اين مشتريان دوست دارند دوران بازنشستگي خود را به سفرهاي دور و دراز بروند و يک خودرو پرنده مي تواند تمام نيازهاي آنان را برآورده کند تا همزمان لذت خلباني و رانندگي را تجربه کنند. به گفته وي اين هواپيما آنقدر جذاب بوده که زوجي که پيش از اين خلباني بلد نبودند تصميم گرفتند براي هدايت اين هواپيما خلباني ياد بگيرند.
به گفته کارشناسان يکي از دلايل اصلي موفقيت اين هواپيماي جاده رو آن است که از سال ها پيش ايده تلفيق خودرو با يک وسيله نقليه ديگر مانند هواپيما، قايق و حتي زيردريايي مطرح شده است و حتي نمونه هايي از آنها در فيلم هاي سينمايي به نمايش درآمده است و بسياري از مردم حتي از زمان کودکي با ديدن اين خودروها روياي رانندگي يا خلباني با آن را در سر مي پروراندند. اما امروزه که اين امکان فراهم شده است که با زدن يک دگمه در عرض 15 تا 20 ثانيه بال ها باز شود و يک خودرو معمولي شبيه هواپيما به پرواز درآيد اين رويا يک بار ديگر جان گرفته است

منبع: رازدانش.کام
 

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
ولي به درد ترافيك تهران نمي خوره! تازه، بنزين هم كه كارتيه!
ممنون از شما. جالب بود. من از بچگي يه همچين وسيله اي رو تصور ميكردم اما يه جور ديگه. چيزي از تلفيق ماشين و يه هواپيماي عمود پرواز
 

srashedian

عضو جدید
ولي به درد ترافيك تهران نمي خوره! تازه، بنزين هم كه كارتيه!
ممنون از شما. جالب بود. من از بچگي يه همچين وسيله اي رو تصور ميكردم اما يه جور ديگه. چيزي از تلفيق ماشين و يه هواپيماي عمود پرواز

این حجم موتورش زیاده باید بنزین آزاد بخری، تازه اگه کلاچو بد ول کنی خاموش میکنه میوفته زمین میترکی :cry:
 

port of call

عضو جدید
جمعي از فارغ التحصيلان MIT زحمت کشیدن...
این یه جاپرولینه که بال متغیرش کردن.در ضمن اگه این عکسش باشه بال متغیرم نمیتونه باشه.
 

mamad3pitch

عضو جدید
جمعي از فارغ التحصيلان MIT زحمت کشیدن...
این یه جاپرولینه که بال متغیرش کردن.در ضمن اگه این عکسش باشه بال متغیرم نمیتونه باشه.
اگر منظورتان Gyroplane بود، که پس باید یک بال دوار بزرگ روی کابین اش داشته باشد، شبیه به هلیکوپتر. که این وسیله همچین چیزی را ندارد. البته این عکس هم کوچک است و هم زاویه ی مناسبی ندارد. اسمش را برای عکسهایش سرچ کنید تا عکسهای بهتری ازاش پیدا کنید. اونوقت متوجه می شوید که چه مکانیزم بیریخت ولی ظاهرا کارآمدی دارند برای تاشو کردن بالها!
البته با توجه به قابلیت هایی که Gyroplaneها دارند، در بلند شدن از باند بسیار کوتاه و نشستن عمودی و همینطور فرود ایمن حتی در صورت از دست رفتن موتور، به نظر می ایند که گزینه های مناسبتری باشند برای یک همچین تلفیقی، در مقایسه با هواپیما. ولی خوب بر و بچ MITاند دیگه. با ضریب اطمینان خیلی بالایی می شود گفت که کارشون درسته!;)
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
مهدي كياني سوخو-34 Fullback، تانک پرنده روسي کتابخانه تخصصی هوافضا 0

Similar threads

بالا