لويس باراگان Luis Barragan

marali_64

عضو جدید

لويس باراگان، شاعر رنگها

خانه من پناهگاه من است احساسي ترین بخش معماري من .
لويس باراگان
تولد 1902 گوادالا جارا مکزيک
مرگ 1988 مکزيکو مکزيک
تحصيلات او در زمينه مهندسي بود اما او معماري خود آموز بود که در 18سالگي، سفرهاي زيادي به فرانسه و اسپانيا کرد و بعدا در 1931براي مدتي در پاريس زندگي کردو در اين دوره تحت تاثير سخنراني هاي لوکوربوزيه و نوشته هاي معمار منظر فرانسوي Ferdinand Bac قرار گرفت.

Ferdinand Bac يک نويسنده و روشنفکر بود که باغها را مکان هايي جادويي مي دانست و اعتقاد داشت باغها جاهايي براي آرامش دادن و مسحور کردن بشر هستند.اين ايده تاثير زيادي بر کارهاي آينده لويس باراگان گذاشت.بخصوص اينکه نوشته هاي Ferdinand Bac بيشتر در مورد اقليم مديترانه اي بود اقليمي مشابه اقليم زادگاه باراگان.

اولين تجربه هاي معماري او در گوادالا جارا شهر زادگاهش در بين سالهاي 1927 تا 1936 اتفاق افتاد . Pedregal شد .
سفر هاي او علاقه اي در او به وجود آورد .علاقه به معماري شمال آفريقا و مناطق مديترانه اي که با معماري مکزيک در ارتباط بود.
در بازگشت به وطنش معماري احساسي خود را شروع کرد.او در اواخر دهه 30 به مکزيکو رفت ودر ان سالها خانه هايي به سبک بين المللي طراحي کردو با اين خانه ها در مکزيکو مشهور شد.اما در دهه40بود که او به سبک شخصي خودش رسيد .از 1943تا 1950 او مشغول طراحي و ساخت باغ
در همين سالها او با Chucho Reyes آشنا شد. Reyes يک هنر مند خلاق و باستان شناس بود و يک طرفدار دو آتشه فرهنگ و تمدن مکزيک بود.او باعث شد گرايش فرانسوي باراگان در معماري به گرايش هاي مکزيکي تبديل شود و باراگان را به يک معمار ملي بدل کند .
کارهاي او نمونه هاي مينيماليسم در معماري هستند و بافت و رنگي فوق العاده دارند.
سطوح خالص، ديوارهايي ساخته شده از خشت، الوار و گچ و يا حتي آب، المان هاي ترکيبي او هستند که همه آنها در ارتباط با طبيعت قرار دارند .

باراگان خود را يک معمار منظر مي نامد و در کتاب معماري معاصر مي نويسد :
من معتقدم براي خلق يک حس زيبا و تمايل به هنر هاي زيبا و بقيه ارزشهاي معنوي معماران به همان اندازه که ساختمانها را طراحي ميکنند و مي سازند بايد باغهارا طراحي کنند و بسازند.
او همچنين ميگويد :هر اثر يک معمار که سکوت و آرامش را بيان نکند براي او يک اشتباه است.
باراگان يک مرد مذهبي است و کارهايش را مي توان اينکونه توصيف کرد استعاره معني و آرامش.
نماز خانه او براي Capuchinas Sacramentariasگواهي است بر اين مدعي که همه ويژگي هاي بالا را دارد.

به خاطر علاقه باراگان به اسب او تعداد زيادي اصطبل وآبشخور و آبراهه... در کارهايش طراحي کرده است که بسياري از ويژگي کارهاي او را اشکار ميکند.

باراگان نه تنها بر معماري سه نسل مکزيک گذاشت بلکه تاثير او بر معماري جهان بي نظير است

باراگان در سخنراني جايزه پريتکر می گويد :
اين غير ممکن است که هنر و جلال يک تاريخ را دريابيم بدون پي بردن به معنويت مذهبي و ريشه هاي اساطيري يک اثر اينها هستند که مارا به جوابهايي براي خلق يک پديده هنري ميرساند .
اگر يکي از اين دو نبود ديگر اهرام ثلاثه و معماري باستاني مکزيک و معبد يوناني و کليساهاي گوتيک وجود نداشتند .
او همچنين ميگويد: به نظر ميرسد چيزي که امروز در معماري اتفاق ميافتد يا منتشر ميشود از کلماتي مانند، زيبايي، الهام، جادو، طلسم و دلربايي و همچنين از مفهوم آرامش و سکوت، جذابيت و صميميت به دور است . من اين را يک اعلام خطر ميدانم.
من از اينکه ممکن است در بعضي آثارم نتوانسته باشم حق مفاهيمي که در بالا از آنها ياد کردم بجا آورم معذرت مي خواهم. انها هميشه نورهاي هدايت گر من بوده اند.

و در پايان سخرانيش در مورد هنر ديدن ميگويد:
چيزي که براي معمارضروريست اينست که بداند چگونه ببيند .منظورم ديدي است که به چهار ميخ
تحليل هاي منطقي کشيده نشده باشد ديدي آزاد و تازه.

مهمترین کارهای باراگان:

Gustavo R. Christo House Guadalajara, 1929
ldefonso Franko House Guadalajara, 1929
Arturo Figueroa Uriza House 3, Mexico City-Colonia San Rafael (Ciudad de México-Colonia San Rafael), 1940
Arturo Figueroa Uriza House 2, Mexico City-Colonia San Rafael (Ciudad de México-Colonia San Rafael), 1940
Arturo Figueroa Uriza House 1, Mexico City-Colonia San Rafael (Ciudad de México-Colonia San Rafael), 1940
Ortega House, Mexico City-Colonia Tacubaya (Ciudad de México-Colonia Tacubaya), 1940
Garden "El Cabrío" Mexico City-Colonia San Angel (Ciudad de México-Colonia San Angel), 1944
House for Architects, Mexico City-Colonia Tacubaya (Ciudad de México-Colonia Tacubaya), 1947
House Avenida de las Fuentes 130 Mexico City-Colonia Pedregal de San Angel (Ciudad de México-Colonia Pedregal de San Angel), 1950

topman85

عضو جدید
عاشق کارهای باراگان هستم و یکی از آرزوهام اینه که از نزدیک ساختمون هاش رو ببینم...

1_2Lg.jpg

پیوست ها

• 1_3Lg.jpg
    1_3Lg.jpg
    42.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا