لاتیت

Loving Geologist

عضو جدید
لاتیت:
سنگ آتشفشانی پورفیری است که فنوکریست های آن را پلاژیوکلاز و پتاسیم فلدسپار تقریبا در مقادیر مساوی تشکیل می دهند. فنوکریست های کوارتز با بسیار اندک بوده یا اصولا وجود ندارند. زمینه سنگ شیشه ای یا بسیار ریز بلور است. کلینوپیروکسن معمولترین نوع کانی مافیک در لاتیت محسوب می شود اما اورتوپیروکسن و اولیوین نیز دیده می شوند. بیوتیت به مقدار فراوان و هورنبلند کمتر در این سنگ مشاهده می شود. در مواردی که زمینه بلورین باشد بلورهای بسیار ریز سانیدین و پلاژیوکلاز، کانه های آهن و برخی تشکیل دهنده های مافیک (کلینوپیروکسن) در ان وجود دارند. با افزایش میزان کوارتز ترکیب سنگ به سمت ریوداسیت متمایل می شود. برخی از زمین شناسان لاتیت را به عنوان بخشی از سنگ های شوشونیتی می شناسند که دارای مقادیر نسبتا بالایی از K2O بوده و ترکیب آن حدواسط بین آندزیت و تراکی آندزیت است.
متاسفانه بسیاری از لاتیت ها را فقط با تجزیه شیمیایی آنها می توان شناخت زیرا پتاسیم فلدسپار آنها غالبا به صورت بین روزنه ای و آن هم به شکل میکرو و کریپتوپرتیت در بین کانی های دیگر قرار گرفته و یا به صورت شیشه در زمینه واقع شده اند.
بافت لاتیت غالبا پورفیری بوده که در این صورت زمینه هم به صورت بلورین و هم شیشه ای دیده می شود. به لاتیت هایی که زمینه آنها شیشه ای باشد لاتیت ویتروفیری می گویند.
 
بالا