قداست هاي ساختگي

masood kavosh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آورده اند که حرم سرای عریض و طویل" ناصرالدّین شاه" هر روز شاهد دعوا و رقابت های پنهان و آشکار بود، روزی کنیز یکی از بانوان حرم، مرتکب خلافی می شود و از آن رو که می دانست بانو عصبانی خواهد شد و تنبیهش می کند، تا قبل از آنکه خبر به او رسد خود را به" ری" رسانده و در" عبدالعظیم" بست می نشیند، خبر بست نشینی کنیزک که به شاه می رسد از بانوی حرم می خواهد، گناه کنیز را ببخشد؛ البته این بست نشینی و خروج کنیز از حرم، شاه را به فکر می برد که چاره ای کند تا اهل حرم به هنگام حوادثی این چنین پا به خارج حرم نگذارند و در همان اندرونی، امکان بست نشینی برایشان فراهم باشد!

فکر بکری به ذهن شاه رسید، بانوئی گیس سپید از اهل حرم را دستور داد تا به دروغ این خبر منتشر کند که خواب نما شده و به او خبر داده اند که در پای چنار کهن سال" گشن شاخ" در توی محوطه اندرونی امامزاده ای به نام" عباسعلی" مدفون است

این خبر که در حرم پیچید،همه خوشحال از اینکه امامزاده ای در اندرون دارند از شاه خواستند که دور چنار را نرده کشد و علم و کُتل آویز کند

شاه دستور داد اطراف چنار نرده کشیدند و اینگونه شد که آنجا را "چنار عباسعلی" نام گذاشتند، هر که حاجتی داشت و مبتلا به گرفتاری می شد رو به امامزاده ی تازه کشف شده می آورد و دخیل می بست

زن های شوهر مُرده، کنیزکان کُتک خورده، یتیمان درد کشیده، مقروضان گرفتار شده، راه ماندگان دست خالی مانده، عاشقان به وصال نرسیده، خلاصه هر مصیبت کشیده ای رو به سوی چنار عباسعلی آورد و کم کم پاتوق هر چه بدبخت و بیچاره و درمانده ای شد!

"ناصرالدین شاه" هر چند این حیله به خرج داد تا گرفتاران اهل حرم برای بست نشینی ناچار به خروج از حرم نشوند اما به مرور این امامزاده صاحب شجره نامه و زیارتنامه و برو و بیائی شد تا در پناه این قداست ساختگی، آنچه که مردم از ظلم و بی عدالتی شاه سراغ داشتند را فراموش کنند

علم ها و کُتل های برافراشته و پارچه های تکّه تکّه شده و گره خورده بر شاخه های چنار قداست یافته و دیگ های آش و پلو نذری در پای چنار و دعاها و وردهای ساخته شده نیز کم کم مردم را مشغول به آنجا کرد، طوری که پناه جستن به "عبدالعظیم حسنی" و قداست راستین او می رفت که جای خود را به" چنار امامزاده" ای ساختگی در توی حرم شاه بدهد!

وه !!... که چه حیله ای است و چه می کُند و چه قدرتی دارد، این" آئین گرائی مذهبی "آنجا که بدل بسازند برای دور ساختن از "اصل" تا مردم مشغول باشند و مجالی برای فکر نیابند.

قداست های ساختگی و بدلی، اینگونه اند که هم از اصل و نسخه ی واقعی دور می کنند و هم به مانند "ابزار" وسیله ای برای سوء استفاده تا در فرصتی مناسب در پناه سینه های چاک شده و فریادهای به آسمان رسیده و تعصّب های به جوش آمده، هر چه حقیقت و راستی است به قربانگاه رود!

ایرانیان از آن رو که دینمدارند، همین مسئله متاسفانه زمینه ای است تا گاه عده ای با طرح ادعاهای عجیب و غریب و قداست های من در آوردی، سوءاستفاده سیاسی از مردم کنند و وقت مناسب خودش از آن همه شور و فریاد و گریه و دخیل بستن به نفع مرام سیاسی نه چندان روشن خود بهره گیرند!

البته که در این بین قشری گری و سطحی نگری و ساده لوحی برخی متدینان نیز بهترین کمک برای سیاه اندیشانی است که در صدد سوءاستفاده اند.

چه بر سر دین می آید ؟!! آن گاه که "قشری گری مذهبی" به یاری حیله گران ریاکاری بیاید که می خواهند دین را همچون ابزاری در اختیار خود گیرند

"چنار عباسعلی" به عنوان نمادی از "قداست های ساختگی" اگر الآن به پا نیست،امّا بی شک ریشه هائی داخل در جهل و نادانی توده ها، همچنان قابل رویش دارد و باقی است.

spow

اخراجی موقت
چنارهای عباسعلی را شاید بتوان از ریشه برکند وبه تاریخ سپرد اما چنارهایی تنومند که درفکر وذهن این مردم ریشه میدوانند وپارادایمی تاریخ گونه میشوند را چگونه ازریشه برکنیم
این مردم کی میخواهند با خرافات وجهالتها خداحافظی کنند
شنیدن دوباره این داستان تاسف اور همیشه مملو از حسی ازار دهنده هست
ممنون رفیق

spow

اخراجی موقت
روزی ما دوباره کبوترهایمان
را پیدا خواهیم کرد و مهربانی
دست زیبایی را خواهد گرفت.
روزی که کمترین سرود
بوسه است
و هر انسانی برای هر انسانی
برادری است.
روزی که مردم دیگر در خانه‌هایشان
را نمی‌بندند.
قفل افسانه‌ای است و قلب
برای زندگی بس است...
روزی که معنای هر سخن
دوست داشتن است
تا تو بخاطر آخرین حرف
به دنبال سخن نگردی.
روزی که آهنگ هر حرف
زندگی است
تا من بخاطر آخرین شعر
رنج جستجوی قافیه نبرم.
روزی که هر لب ترانه‌ای است
تا کمترین سرود بوسه باشد.
روزی که تو بیایی
برای همیشه بیایی
و مهربانی با زیبایی یکسان شود
روزی که ما برای کبوترهایمان
دانه بریزیم...
و من آن روز را انتظار می‌کشم
حتی اگر روزی
که دیگر
نباشم...!

masood kavosh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
چنارهای عباسعلی را شاید بتوان از ریشه برکند وبه تاریخ سپرد اما چنارهایی تنومند که درفکر وذهن این مردم ریشه میدوانند وپارادایمی تاریخ گونه میشوند را چگونه ازریشه برکنیم
این مردم کی میخواهند با خرافات وجهالتها خداحافظی کنند
شنیدن دوباره این داستان تاسف اور همیشه مملو از حسی ازار دهنده هست
ممنون رفیق
ممنونم سجاد جان.
اين درخت ها هم از ريشه كنده خواهد شد.شك نكن دوست من.
يك روزي همه مردم به دروغ ها و خيانت ها پي خواهند برد.

majid-survey

عضو جدید
صددرصد موافقم
قداست بی خودی برای کسی که چون چند صباحی کنار امام راحل بوده و حالا بهمین خطر نمیتوان اورا مجازات کرد
قداست بی مورد برای کسی که زمانی رییس جمهور بوده و اکنون خائن به مملکته
قداست بی مورد برای فرزندان بعضی افراد
خط قرمز برای کسی که زمانی وزیر یا یک همچین چیزی بوده
قداست برای دزدانی که آدمکش هستند
در این مملکت که نام اسلام یدک دارد آقا زاده ای که اکنون فراری است باعث مرگ هموطن شده ولی بخاطر قداست پدر دستگیر نمی شود
در این کشور کاندیدایی که به گفته خود و فیلم تبلیغاتی اش روستا زاده بوده هم اکنون صاحب مخابرات، شرکت بهمن موتور، داروسازی لقمان حکیم و.... شده
در این کشور یک بی سواد که کاندید ریاست جمهوری بوده و حتی در حرف زدن عادی مشکل دارد به لطایف الحیل در یک مورد 34 میلیون دلار از کشور خارج کرده
و.....
بگذریم
این درد ها زیاد است
اما منظور شما منظور شما دقیقا معنی کلام امیر مومنان علی(ع) است که فرمود:
کلمه الحق یراد بهاالباطل

spow

اخراجی موقت
صددرصد موافقم
قداست بی خودی برای کسی که چون چند صباحی کنار امام راحل بوده و حالا بهمین خطر نمیتوان اورا مجازات کرد
در این مملکت که نام اسلام یدک دارد آقا زاده ای که اکنون فراری است باعث مرگ هموطن شده ولی بخاطر قداست پدر دستگیر نمی شود
در این کشور کاندیدایی که به گفته خود و فیلم تبلیغاتی اش روستا زاده بوده هم اکنون صاحب مخابرات، شرکت بهمن موتور، داروسازی لقمان حکیم و.... شده
در این کشور یک بی سواد که کاندید ریاست جمهوری بوده و حتی در حرف زدن عادی مشکل دارد به لطایف الحیل در یک مورد 34 میلیون دلار از کشور خارج کرده
و.....
بگذریم
این درد ها زیاد است
کلمه الحق یراد بهاالباطل

اقا مجید نمیخوام بحث تاپیک رو منحرف کنم ولی تمام چیزایی که برشمردی درمورد رهبر تا کوچکترین مسئولان صدق میکنه
بهتره یک بعدی نبینی همه چیزرو
این بحث یه چیز شناخت عادته که هممون بهش یجورایی مبتلاییم
چاره کاررو بگو

spow

اخراجی موقت
سالها رو در روی رؤیا و رایانه زمزمه كردم
و كسی صدای مرا نشنید!
تنها چند سایه ی سر براه،
همسایه ی صدای من بودند!
گفتم: دوستی و دشمنی را با یك دال ننویسید!
گفتم: كتاب ِ تربیت ِ سگ و تربیت ِ كودك را
در یك قفسه نگذارید!
گفتم: دهاتی حرف ِ بدی نیست!
گفتم : تمام این سالها
صادق و سهراب برادر بودند
می شود صدای پای آب را،
از پس ِ پرچین ِ نیلوفر پوش بوف كور شنید!
هرگز حرفهای قشنگ نگفتم!
نگفتم: چرا در قفس همسایه ها كركس نیست!
كبوتر و كركس را در آسمان می خواستم!
گفتم: قفسها را بشكنید
و با نرده های نازكش قاب ِ عكس بسازید!
و جواب ِ این همه حرف،
سنگ و ریسه و دشنام بود!
ولی، این خط! این نشان!
یك روز دری به تخته می خورد!
باد قاصدكی می آورد،
كه عطر ِ آفتاب و آرزوهای مرا می دهد!
این خط ! این نشان!
یك روز همه دهاتی می شویم،
سقفهای سیمان و سنگ را رها می كنیم
و كنار ِ سادگی چادر می زنیم!
این خط ّ این نشانّ
یك روز دبستان بی تركه و ستاره بی هراس می شودّ
كبوترها و كركس ها،
در لوله های خالیِ توپ تخم می گذارند
و جهان از صدای ترقه خالی می شود!
یك روز خورشید پایین می آید،
گونه زمین را می بوسد
و آسمان ِ آرزوهای من،
آبی می شود!
باور نمی كنی؟
این خط!
این نشان! ?
یغما گلرویی

masood kavosh

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
صددرصد موافقم
و.....
بگذریم
این درد ها زیاد است
کلمه الحق یراد بهاالباطل
اومدي گرد و خاك كردي و منظور من رو بهتر از خودم فهميدي و با جمله اي از حضرت علي عليه السلام ما رو كوبيدي.
شك نكنم خودت هم دچار اينجور تقدس سازي ها شدي.