غیر هوافضایی هستم

muhamedro

عضو جدید
با سلام خدمت همه دوستان و ادمین محترم
لطفا همه ی بچه های هوافضایی لطف کنن تا اونجایی که میتونن پاسخ بدن،
با تشکر از همکاری شما.

من دانشجوی ترم آخر ریاضی محض هستم و علاقه بسیار زیادی به هوا فضا دارم و همچنین اهل شمال(بابلسر) هستم و در دانشگاه همین شهر(دانشگاه مازندران) مشغول به تحصیلم و تهیه کتاب های مهم هوافضا در اینجا برام تقریبا غیر ممکنه(از این لحاظ میگم که اکثر کتاب های مهم رو ندیدم و اطلاعاتی در موردشون ندارم)

به هرحال تصمیم قطعی گرفتم برای ارشد هوا فضا بخونم و برنامه ام برای کنکور 91 هست،از حدود هشت نه ماه پیش تحقیقاتم رو در ارتباط با این رشته شروع کردم و اطلاعاتی خوبی هم از سایت های مختلف و به خصوص همین سایت کسب کردم و با یکی از دانشجوهای دوره کارشناسی هوافضا هم صحبتهایی داشتم که البته زیاد به من کمک نکرد،

از مرداد ماه با کتاب دینامیک مریام شروع کردم(با خیال اینکه تا سال آینده بتونم 80 درصد از کتابهایی رو که کنکوری هستن بخونم) ولی فقط تا آخر تابستون فقط تونستم نصف کتاب رو بخونم و تا الان هم دیگه نتونستم چیزی بخونم(حالا به دلایل زیادی از جمله درسهای سنگین ترمی که گذشت).....

خلاصه با تحقیقات کامل تری که این اواخر انجام دادم و نگاه گذرا به بعضی از کتابهای هوافضایی که دانلود کردم به این نتیجه رسیدم که فقط روی درسهای زیر سرمایه گذاری کنم(ابتدا
مواد امتحانی رو میزارم)

1.زبان‌ عمومي‌وتخصصي
2.رياضيات(معادلات‌ديفرانسيل و رياضيات‌مهندسي‌)
3.آئروديناميك( مكانيك‌سيالات, آئروديناميك ‌ ,ترموديناميك و اصول جلوبرندگي‌)
4.مكانيك پرواز (كنترل اتوماتيك,مكانيك پرواز1 و 2)
5. سازه‌هاي ‌ هوايي (ديناميك ‌,ارتعاشات ‌, مقاومت‌ مصالح‌ ,تحليل‌ سازه‌ها)
6.طراحي‌اجسام پرنده‌

در دروس زبان و ریاضیات مشکلی ندارم و امید زیادی به این دوتا دارم(البته برای زبان تخصصی هوافضا هنوز کتابی پیدا نکردم که از شما میخوام منو راهنمایی کنید لطفا)

دروس سازه های هوایی رو کلا بیخیال شدم به خاطر اینکه تا اونجایی که میدونم بسیار وقت گیر و سخت هستن

بنابرین تصمیم گرفتم روی آئروديناميك، مكانيك پرواز و طراحي‌اجسام پرنده‌ سرمایه گذاری کنم

در بخش آیرودینامیک تصمیم گرفتم فقط آیرودینامیک 1و2 رو مطالعه کنم(که البته هنوز نمیدونم از کدوم کتاب باشه بهتره) بقیه درسها رو به خطر حجم بالاشون و اینکه تعداد سوالاتشون در کنکور از آیرودینامیک کمتر هست کنار گذاشتم

در بخش مکانیک پرواز تصمیم گرفتم فقط مکانیک پرواز 1و2 رو بخونم (البته تا اونجایی که فهمیدم میگن از درس مکانیک پرواز1 بیشتر سوال میاد ولی مطمئن نیستم که از شما میخوام منو راهنمایی کنید) و کتاب آقای صدرایی مد نظرم هست

در طراحی هم کتاب صدرایی رو انتخاب کردم،

یکی دیگه از دلایل انتخاب این سه درس اینه که این سه درس به ترتیب پیشنیاز همدیگه هستن،یعنیآئروديناميك پیشنیاز مكانيك پرواز پیشنیاز طراحي‌اجسام پرنده‌ (البه طبق نمودار درختی دروس مهم هوافضا دانشگاه امام حسین که دیدم)

به طور خلاصه به غیر از زبان و ریاضی باید سه یا چهار کتاب هوافضایی رو مطالعه کنم که تا اونجایی که میدونم هرکدوم برای خودشون مثل چنتا کتاب می مونن

حالا سوالات من از شما اینه:

1-در هر بخش شما چه کتابی رو معرفی میکنید؟(هم منبع اصلی و هم کنکوری،یعنی به صورت تست)

2-با توجه به اینکه دروسی که انتخاب کردم دارای پیشنیاز هستن،خواستم بدونم چقدر مطالعه پیشنیاز ها در درک مطالب کتاب هایی که می خوام مطالعه کنم تاثیر گذار هستن؟مثلا آیا حتما باید برای درک درس آیرودینامیک باید مکانیک سیالات و دینامیک رو خوند؟

3-تا چه حد مطالب بالا رو تایید میکنید و نظرتون در مورد برنامه ای که انتخاب کردم چیه؟ آیا جواب میده؟

سوال دوم واسم مهم تر از بقیه هست

در نهایت از گفتن نکته ای که بتونه به من و بقیه غیر هوافضایی ها کمک کنه دریغ نکنید...
با تشکر از شما ادمین محترم که قبلا هم یکبار منو راهنمایی کردید و ممنون از زحمت های شما.

آخرین ویرایش:

muhamedro

عضو جدید
ادمین جان، جواب سوال دوم خیلی برام مهمه....لطفا جواب بدین...:)
به ویژه در مورد آئرودینامیک...

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام،
در مورد سوال اول:
منابع کنکور ارشد هوافضا+کارنامه و درصد رتبه های هوافضا
توصیه من: برای
- مکانیک پرواز 1: مکانیک پرواز- هاشم صدرایی- دانشگاه امام حسین (ع)- ۱۳۷۶
- مکانیک پرواز 2: Roskam ” Flight Dynamic & Automatic Flight Control” , (1985), Roskam Aviation & Engineering Crop

-طراحی هواپیما: خیلی نمیشه توی این درس به کتاب تکیه کرد. سعی کنید در کنار مطالعه، عکس های مختلف از هواپیماهای متفاوت رو ببینید، طراحی داخلی و سازه شون رو نگاه کنید. و این کتاب:
Roskam ” Airplane Design”, (1985), Roskam Aviation & Engineering Crop
اگر وقت نکردید: طراحی هواپیما- هاشم صدرایی- دانشگاه امام حسین (ع)- ۱۳۷۶

- آیرودینامیک: ترجمه کتاب · Anderson, john D.: “Fundamentals of aerodynamics
تو بازار بگید آیرودینامیک اندرسون.

کتاب تست توی هوافضا که به درد بخوره، من ندیدم. بهترین منبع تست، کنکور سال های قبله. از سال 80 به بعد رو بزنید و یاد بگیرید. سال ما، 8 تا سوال از کنکور سال 80 بود.

اصول جلوبرندگی رو هم نمی خواد بخونید. تست سال های قبل رو بزنید، معمولاً تکراری میدن.

2- در مورد پیش نیاز، معمولاً کتاب های هوافضایی با مرور پیش نیازها شروع به ارائه مطالب می کنن. اگر مثلاً در آیرودینامیک، فصل 1 و 2 رو مطالعه کردید و متوجه نشدید اونوقت به سراغ مکانیک سیالات برید.

3- برنامه تون هم خوبه. سعی کنید روی گرایشی که انتخاب کردید برای ارشد بیشتر مطالعه داشته باشید. چون با توجه به این که می تونید درصد بالایی ریاضی بزنید، میشه گفت که قبول میشید.

muhamedro

عضو جدید
سلام،
در مورد سوال اول:
منابع کنکور ارشد هوافضا+کارنامه و درصد رتبه های هوافضا
توصیه من: برای
- مکانیک پرواز 1: مکانیک پرواز- هاشم صدرایی- دانشگاه امام حسین (ع)- ۱۳۷۶
- مکانیک پرواز 2: Roskam ” Flight Dynamic & Automatic Flight Control” , (1985), Roskam Aviation & Engineering Crop

-طراحی هواپیما: خیلی نمیشه توی این درس به کتاب تکیه کرد. سعی کنید در کنار مطالعه، عکس های مختلف از هواپیماهای متفاوت رو ببینید، طراحی داخلی و سازه شون رو نگاه کنید. و این کتاب:
Roskam ” Airplane Design”, (1985), Roskam Aviation & Engineering Crop
اگر وقت نکردید: طراحی هواپیما- هاشم صدرایی- دانشگاه امام حسین (ع)- ۱۳۷۶

- آیرودینامیک: ترجمه کتاب · Anderson, john D.: “Fundamentals of aerodynamics
تو بازار بگید آیرودینامیک اندرسون.

کتاب تست توی هوافضا که به درد بخوره، من ندیدم. بهترین منبع تست، کنکور سال های قبله. از سال 80 به بعد رو بزنید و یاد بگیرید. سال ما، 8 تا سوال از کنکور سال 80 بود.

اصول جلوبرندگی رو هم نمی خواد بخونید. تست سال های قبل رو بزنید، معمولاً تکراری میدن.

2- در مورد پیش نیاز، معمولاً کتاب های هوافضایی با مرور پیش نیازها شروع به ارائه مطالب می کنن. اگر مثلاً در آیرودینامیک، فصل 1 و 2 رو مطالعه کردید و متوجه نشدید اونوقت به سراغ مکانیک سیالات برید.

3- برنامه تون هم خوبه. سعی کنید روی گرایشی که انتخاب کردید برای ارشد بیشتر مطالعه داشته باشید. چون با توجه به این که می تونید درصد بالایی ریاضی بزنید، میشه گفت که قبول میشید.

آقا خیلی لطف کردی...با این راهنمایی تون دیگه شک هام برطرف شد...بالاخره بعد از چند ماه تحقیق تقریبا همه چی دستم اومد...به قول گفتنی برنامم کامل شد...;)

در مورد طراحی هم که گفتی عکس های مختلف از هواپیماهای متفاوت رو ببینم،من یادم میاد از زمانی که اینترنت پا به خونم گذاشت-یعنی 7 ساله پیش- تا الان روزی نشده که چنتا عکس از هواپیما دانلود نکنم...
شدیدا به هوافضا علاقمندم...فقط حیف نشد کارشناسی فبول شم...خواستم برای سال دوم کنکور بدم که چون روزانه قبول شدم دیگه  نتونستم..
:( 
یعنی اون اواخر که نتایج نهایی میخواست اعلام بشه خدا خدا میکردم قبول نشم...فکر کنم تنها کسی باشم که از روزانه قبول شدن ناراحته... 
:razz:  

امیدوارم این بار دیگه هوافضایی بشم...:)

بالا