مجله سیب سبز - فريد مستوفي:پيشغذا يا به قول فرنگيها starter در غذاي سنتي ايران جايگاه خاصي نداشته است. درواقع براي ايرانيها رنگ و لعاب غذاي اصلي از همه چيز مهمتر است و با بودن انواع و اقسام ترشيجات و شور و سبزي خوردن در كنار غذاي اصلي، سفره چنان هفترنگ ميشود كه از همان ابتدا بايد سراغ غذاي اصلي را گرفت!
اما در سالهاي اخير، آرامآرام پيشغذا هم جاي خود را در سفره ايراني باز كرده است و بسياري دوست دارند با پيشغذاهاي اشتهاآور جديدي آشنا شوند چراكه پيشغذا باعث ميشود شما از غذاي اصلي به ميزان كمتري ميل كنيد و معده آمادگي بيشتري براي آن حجم غذا به دست آورد. در اين مقاله نگاهي مياندازيم به 12 پيشغذاي برتر سال از نگاه مجله فوداند گاردنر و روش تهیه آنها را مرور میکنیم.
1- سوپ گوجه كاري
در يك ماهيتابه، چهار پياز متوسط و دو حبه سير و كمي زنجبيل و نصف يك فلفل تايلندي را تفت دهيد تا زمانيكه پياز نرم و طلايي شود. ادويهها را كه شامل كمي زيره و كمي دارچين است به مواد در حال تفت اضافه كرده و براي يك دقيقه ديگر سرخ كنيد سپس نيمكيلو گوجه خرد شده را به ماهيتابه اضافه كنيد. پس از آنكه گوجهها كمي له شدند، شعله را كم كنيد و بگذاريد غذا حدود يك ساعت بپزد سپس 150 ميليليتر آب نارگيل (از سوپرماركتها تهيه كنيد) را با مقداري آب به آن اضافه كنيد و بگذاريد بپزد تا كمي آب آن جمع شود.
2- سوپ اسفناج با توپ كرهاي
براي آماده كردن توپ كرهاي، سه عدد تخممرغ را آبپز كرده، زرده آن را از سفيده جدا كنيد سپس زردهها را با كره كاملا مخلوط كرده و با دست به شكل توپهاي كوچك درآوريد سپس در يك ظرف در بسته قرار داده و در يخچال قرار دهيد. براي آماده كردن سوپ، كره را با حرارت پايين آب كرده، يك پياز متوسط را همراه مقدار كمي آب به آن اضافه كنيد. در ماهيتابه را بگذاريد تا براي10 دقيقه روي حرارت بماند تا پيازها نرم شوند سپس 40 گرم برنج و يك ليتر آب مرغ را به ماهيتابه اضافه كنيد تا بجوشد.
در ماهيتابه را نيمه بسته بگذاريد و به مدت 15 دقيقه حرارت دهيد. پس از آن 500 گرم برگ اسفناج را اضافه كنيد و بگذاريد كمي بجوشد. سوپ را از روي حرارت برداشته و بگذاريد كاملا سرد شود سپس محتويات سوپ را در مخلوطكن ريخته، 15 ميليليتر خامه به آن اضافه كرده و مخلوط كنيد. دوباره سوپ را حرارت دهيد تا داغ شود و آب ليمو را به اندازه دلخواه اضافه كنيد (نصف يك ليمو كفايت ميكند). توپهاي كرهاي را روي سوپ قرار داده و آن را سرو كنيد.
3- پيتزای سير
يك حبه سير را له كرده و با نصف خمير يك پيتزاي كامل مخلوط كنيد. كف سيني فلزي پيتزا را چرب كرده و كمي آرد ذرت روي آن بپاشيد. خمير را به ضخامت چهار ميليمتر روي سيني پهن كنيد (ميتوانيد در صورت تمايل خمير را به جاي پهن كردن، لوله كنيد). حبه ديگر سير را نازك ببريد. كف سيني پيتزا را به روغن زيتون آغشته كرده سپس برشهاي سير را روي سيني چيده كمي نمك دريايي روي آن بپاشيد.
روي سير را با لايهاي رزماري و پنير پارمزان رنده شده بپوشانيد. سينيها را در فر (كه از قبل گرم كردهايد) قرار داده و بگذاريد براي 15 دقيقه حرارت ببيند (يا تا زماني كه خمير در كنارهها رنگ طلايي به خود بگيرد و پنير كمي آب شود). سپس پيتزا را برش داده و دوباره به مدت پنج تا هفت دقيقه در فر قرار دهيد.
برترین ها
اما در سالهاي اخير، آرامآرام پيشغذا هم جاي خود را در سفره ايراني باز كرده است و بسياري دوست دارند با پيشغذاهاي اشتهاآور جديدي آشنا شوند چراكه پيشغذا باعث ميشود شما از غذاي اصلي به ميزان كمتري ميل كنيد و معده آمادگي بيشتري براي آن حجم غذا به دست آورد. در اين مقاله نگاهي مياندازيم به 12 پيشغذاي برتر سال از نگاه مجله فوداند گاردنر و روش تهیه آنها را مرور میکنیم.
1- سوپ گوجه كاري

در يك ماهيتابه، چهار پياز متوسط و دو حبه سير و كمي زنجبيل و نصف يك فلفل تايلندي را تفت دهيد تا زمانيكه پياز نرم و طلايي شود. ادويهها را كه شامل كمي زيره و كمي دارچين است به مواد در حال تفت اضافه كرده و براي يك دقيقه ديگر سرخ كنيد سپس نيمكيلو گوجه خرد شده را به ماهيتابه اضافه كنيد. پس از آنكه گوجهها كمي له شدند، شعله را كم كنيد و بگذاريد غذا حدود يك ساعت بپزد سپس 150 ميليليتر آب نارگيل (از سوپرماركتها تهيه كنيد) را با مقداري آب به آن اضافه كنيد و بگذاريد بپزد تا كمي آب آن جمع شود.
2- سوپ اسفناج با توپ كرهاي
براي آماده كردن توپ كرهاي، سه عدد تخممرغ را آبپز كرده، زرده آن را از سفيده جدا كنيد سپس زردهها را با كره كاملا مخلوط كرده و با دست به شكل توپهاي كوچك درآوريد سپس در يك ظرف در بسته قرار داده و در يخچال قرار دهيد. براي آماده كردن سوپ، كره را با حرارت پايين آب كرده، يك پياز متوسط را همراه مقدار كمي آب به آن اضافه كنيد. در ماهيتابه را بگذاريد تا براي10 دقيقه روي حرارت بماند تا پيازها نرم شوند سپس 40 گرم برنج و يك ليتر آب مرغ را به ماهيتابه اضافه كنيد تا بجوشد.

در ماهيتابه را نيمه بسته بگذاريد و به مدت 15 دقيقه حرارت دهيد. پس از آن 500 گرم برگ اسفناج را اضافه كنيد و بگذاريد كمي بجوشد. سوپ را از روي حرارت برداشته و بگذاريد كاملا سرد شود سپس محتويات سوپ را در مخلوطكن ريخته، 15 ميليليتر خامه به آن اضافه كرده و مخلوط كنيد. دوباره سوپ را حرارت دهيد تا داغ شود و آب ليمو را به اندازه دلخواه اضافه كنيد (نصف يك ليمو كفايت ميكند). توپهاي كرهاي را روي سوپ قرار داده و آن را سرو كنيد.
3- پيتزای سير
يك حبه سير را له كرده و با نصف خمير يك پيتزاي كامل مخلوط كنيد. كف سيني فلزي پيتزا را چرب كرده و كمي آرد ذرت روي آن بپاشيد. خمير را به ضخامت چهار ميليمتر روي سيني پهن كنيد (ميتوانيد در صورت تمايل خمير را به جاي پهن كردن، لوله كنيد). حبه ديگر سير را نازك ببريد. كف سيني پيتزا را به روغن زيتون آغشته كرده سپس برشهاي سير را روي سيني چيده كمي نمك دريايي روي آن بپاشيد.

روي سير را با لايهاي رزماري و پنير پارمزان رنده شده بپوشانيد. سينيها را در فر (كه از قبل گرم كردهايد) قرار داده و بگذاريد براي 15 دقيقه حرارت ببيند (يا تا زماني كه خمير در كنارهها رنگ طلايي به خود بگيرد و پنير كمي آب شود). سپس پيتزا را برش داده و دوباره به مدت پنج تا هفت دقيقه در فر قرار دهيد.
برترین ها