مجله سیب سبز - فرید مستوفی:
كره جنوبي
كرهايها غذاي ملي خود را پلگوگي (Pulgogi) معرفي ميكنند. پلگوگي هم با گوشت راسته گاو تهيه ميشود. گوشت راسته را تا آنجا كه ميشود نازك برش داده و به شكل مربع در آورده و آن را ميپزند سپس گوشتها را در يك كاسه بزرگ قرار داده، نصف فنجان سس سويا، كمي آب، روغن كنجد، پودر سير، زنجبيل و شكر قهوهاي يا عسل به آن اضافه كرده و با قاشق چوبي خوب هم ميزنند.
سپس كاسه را براي دست كم يك ساعت در يخچال میگذارند تا گوشت طعم بگيرد. در مرحله آخر محتويات ظرف را در ماهي تابه ريخته، روي شعله ملايم به مدت نيم ساعت ميپزند. اين غذا با برنج يا كيمچي سرو ميشود.
عمان
عمانيها از گذشتههاي دور به كار تجارت ادويه ميپرداختند و شوا را بهعنوان غذاي ملي خود معرفي كردهاند. در پخت شوا، قسمتي از گوشت پاي بره را همراه با استخوان برداشته و شكافهاي عميقي روي گوشت ايجاد ميكنند سپس مقداري سير خردشده، زنجبيل، فلفل سياه، زيره، تخم گشنيز پودر شده، مقداري ميخك، سركه، كمي ليمو، نمك و روغن را مخلوط كرده و گوشت را در آن ميخوابانند. بعد گوشت را همراه ادويهها درون برگ درخت موز قرار داده و آن را ميپيچانند. پس از آن، بسته را بين 24 تا 48 ساعت در يخچال قرار ميدهند.
سپس گوشت را همانطور با ادويه و برگ درخت موز در فر ميگذارند تا تُرد شده و رنگش عوض شود و با برنج طعمدار سرو ميكنند. شوا غذايي است كه در روزهاي عيد و در ماه مبارك رمضان به وفور طبخ ميشود.
ازبكستان
ازبكها پيلاف را بهعنوان غذاي ملي خود معرفي كردهاند. در طبخ پيلاف، پياز، سير و هويج پخته را با نخود فرنگي و فلفل دلمه تفت ميدهند.
بلغور را براي شش ساعت در آب گرم ميريزند و در آن را ميبندند، سپس آن را با يك پيمانه آب روي حرارت ملايم ميپزند تا نيمپز شود. پس از صاف كردن بلغورها، آن را با آب مرغ ميپزند تا آب آن جمع شود، سپس سبزيجات تفت داده شده را به آن اضافه ميكنند. البته ازبكها به جاي بلغور از برنج نيز استفاده ميكنند.
برترین ها
كره جنوبي
كرهايها غذاي ملي خود را پلگوگي (Pulgogi) معرفي ميكنند. پلگوگي هم با گوشت راسته گاو تهيه ميشود. گوشت راسته را تا آنجا كه ميشود نازك برش داده و به شكل مربع در آورده و آن را ميپزند سپس گوشتها را در يك كاسه بزرگ قرار داده، نصف فنجان سس سويا، كمي آب، روغن كنجد، پودر سير، زنجبيل و شكر قهوهاي يا عسل به آن اضافه كرده و با قاشق چوبي خوب هم ميزنند.

سپس كاسه را براي دست كم يك ساعت در يخچال میگذارند تا گوشت طعم بگيرد. در مرحله آخر محتويات ظرف را در ماهي تابه ريخته، روي شعله ملايم به مدت نيم ساعت ميپزند. اين غذا با برنج يا كيمچي سرو ميشود.
عمان
عمانيها از گذشتههاي دور به كار تجارت ادويه ميپرداختند و شوا را بهعنوان غذاي ملي خود معرفي كردهاند. در پخت شوا، قسمتي از گوشت پاي بره را همراه با استخوان برداشته و شكافهاي عميقي روي گوشت ايجاد ميكنند سپس مقداري سير خردشده، زنجبيل، فلفل سياه، زيره، تخم گشنيز پودر شده، مقداري ميخك، سركه، كمي ليمو، نمك و روغن را مخلوط كرده و گوشت را در آن ميخوابانند. بعد گوشت را همراه ادويهها درون برگ درخت موز قرار داده و آن را ميپيچانند. پس از آن، بسته را بين 24 تا 48 ساعت در يخچال قرار ميدهند.

سپس گوشت را همانطور با ادويه و برگ درخت موز در فر ميگذارند تا تُرد شده و رنگش عوض شود و با برنج طعمدار سرو ميكنند. شوا غذايي است كه در روزهاي عيد و در ماه مبارك رمضان به وفور طبخ ميشود.
ازبكستان
ازبكها پيلاف را بهعنوان غذاي ملي خود معرفي كردهاند. در طبخ پيلاف، پياز، سير و هويج پخته را با نخود فرنگي و فلفل دلمه تفت ميدهند.

بلغور را براي شش ساعت در آب گرم ميريزند و در آن را ميبندند، سپس آن را با يك پيمانه آب روي حرارت ملايم ميپزند تا نيمپز شود. پس از صاف كردن بلغورها، آن را با آب مرغ ميپزند تا آب آن جمع شود، سپس سبزيجات تفت داده شده را به آن اضافه ميكنند. البته ازبكها به جاي بلغور از برنج نيز استفاده ميكنند.
برترین ها