[غذاهای بین المللی] -غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
مجله سیب سبز - فرید مستوفی:

كره جنوبي

كره‌اي‌ها غذاي ملي خود را پلگوگي (Pulgogi) معرفي مي‌كنند. پلگوگي هم با گوشت راسته گاو تهيه مي‌شود. گوشت راسته را تا آنجا كه مي‌شود نازك برش داده و به شكل مربع در آورده و آن را مي‏پزند سپس گوشت‌ها را در يك كاسه بزرگ قرار داده، نصف فنجان سس سويا، كمي آب، روغن كنجد، پودر سير، زنجبيل و شكر قهوه‌اي يا عسل به آن اضافه كرده و با قاشق چوبي خوب هم مي‌زنند.



سپس كاسه را براي دست كم يك ساعت در يخچال می‌گذارند تا گوشت طعم بگيرد. در مرحله‏ آخر محتويات ظرف را در ماهي تابه ريخته، روي شعله ملايم به مدت نيم ساعت مي‏پزند. اين غذا با برنج يا كيمچي سرو مي‌شود.


عمان

عماني‌ها از گذشته‌هاي دور به كار تجارت ادويه مي‌پرداختند و شوا را به‌عنوان غذاي ملي خود معرفي كرده‌اند. در پخت شوا، قسمتي از گوشت پاي بره را همراه با استخوان برداشته و شكاف‌هاي عميقي روي گوشت ايجاد مي‌كنند سپس مقداري سير خردشده، زنجبيل، فلفل سياه، زيره، تخم گشنيز پودر شده، مقداري ميخك، سركه، كمي ليمو، نمك و روغن را مخلوط كرده و گوشت را در آن مي‌خوابانند. بعد گوشت را همراه ادويه‌ها درون برگ درخت موز قرار داده و آن را مي‌پيچانند. پس از آن، بسته را بين 24 تا 48 ساعت در يخچال قرار مي‌دهند.



سپس گوشت را همانطور با ادويه و برگ درخت موز در فر مي‌گذارند تا تُرد شده و رنگش عوض شود و با برنج طعم‌دار سرو مي‌كنند. شوا غذايي است كه در روزهاي عيد و در ماه مبارك رمضان به وفور طبخ مي‌شود.


ازبكستان

ازبك‌ها پيلاف را به‌عنوان غذاي ملي خود معرفي كرده‌اند. در طبخ پيلاف، پياز، سير و هويج پخته را با نخود فرنگي و فلفل دلمه تفت مي‌دهند.



بلغور را براي شش ساعت در آب گرم مي‏ريزند و در آن را مي‌بندند، سپس آن را با يك پيمانه آب روي حرارت ملايم مي‌پزند تا نيم‌پز شود. پس از صاف كردن بلغورها، آن را با آب مرغ مي‌پزند تا آب آن جمع شود، سپس سبزيجات تفت داده شده را به آن اضافه مي‌كنند. البته ازبك‌ها به جاي بلغور از برنج نيز استفاده مي‌كنند.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

عربستان



كسبه با گوشت مرغ تهيه مي‌شود. مرغ پخته شده را در پياز خردشده در حال سرخ شدن انداخته، ادويه‌هاي مختلفي به آن اضافه مي‌كنند. پس از آنكه كمي سرخ شد، آب به آن اضافه كرده و در ظرف را مي‏بندند تا آب آن جمع شود. برنج همراه با اين مرغ به صورت كته آماده مي‌شود.


چين

چيني‌ها غذاهاي متنوع زيادي دارند، اما از قرار اردك پكني غذاي محبوب و مخصوص جشن‌های اين كشور پهناور است. براي طبخ اردك به سبك چيني، يك اردك درسته را درون ظرف آب در حال جوشيدن قرار داده و به محض اينكه رنگ پوست آن تغيير كرد اردك را از آب خارج مي‌كنند



سپس داخل اردك شكر، نمك و پودر پنج ادويه زده و به قسمت بيروني اردك شيره مي‏زنند. شكم اردك را دوخته و آن را به مدت دو ساعت آويزان مي‌كنند (همچنين مي‌توان اردك را به مدت يك شب در يخچال قرار داد اما به شرطي كه روكشي نداشته باشد). اين كار پوست اردك را خشك كرده و گوشت آن را ترد مي‌كند. سپس آن را در فر قرار مي‌دهند تا زماني‏كه پوست آن قهوه‌اي تيره شود. اردك چيني آماده است.


كويت



نام غذاي ملي كويتي‌ها، مشبوس است كه شباهت‌هايي به شوا نيز دارد. مشبوس را هم با ساق پاي گوسفند و هم با مرغ طبخ مي‌كنند. گوشت را با چوب دارچين، ميخك، پياز، ليمو و آب در ظرفي گذاشته و مي‏پزند تا نرم شود سپس آن را در روغن تفت داده و همزمان برنج را به صورت دمي طبخ مي‌كنند. اين غذا با برنج زعفراني، سس مخصوص و سالاد سرو مي‏شود.


كره شمالي



غذاي ملي اهالي كره شمالي، نائنگميون است كه به صورت تحت‌اللفظي به معناي نودل سرد است. اين غذا به صورت سرد سرو مي‌شود و در گرماي طاقت‌فرساي تابستان‌هاي كره، غذايي محبوب است. نائنگميون را هم مي‌توان با آبگوشت سرد سرو كرد و هم با سس تند. كره‌اي‌ها براي طبخ اين غذا، نودل را جوشانده و با آب سرد آبكش مي‌كنند. اين كار چند بار تكرار مي‌شود تا نودل كاملا نرم شو. نائنگميون معمولا با خيار، گلابي و تخم‌مرغ آبپز تزئين مي‌شود.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

ايران



ايران كشور غذاهاي متنوع است و انتخاب يك غذا به‌عنوان غذاي ملي كار آساني به نظر نمي‌رسد، اما قورمه‌سبزي يكي از شايسته‌ترين انتخاب‌هاست. همگي با طرز پخت قورمه‌سبزي آشنا هستيم، تنها اختلاف‌هاي كمي در جزئيات وجود دارد مانند كم يا اضافه شدن سبزي‌هاي معطر يا استفاده از لوبيا قرمز يا لوبيا چيتي یا سرخ نكردن سبزي و حتي در مواردي استفاده از گوشت مرغ به جاي گوشت گوسفند!


امارات متحده عربي

اماراتي‌ها نيز غذاهاي متنوعي دارند اما هريس را غذاي ملي خود مي‌دانند. هريس از گندم و گوشت پخته تشكيل مي‌شود.



در ابتدا گندم را آنقدر مي‏پزند تا لعاب دهد. همزمان، گوشت را در محلول آب نمك مي‌خوابانند و هنگامي كه گندم لعاب داد، گوشت را شسته و به گندم اضافه می‌کنند. مخلوط گندم و گوشت را با آب فراوان در ظرفي دربسته روي شعله كم قرار داده و اجازه مي‌دهند خوب بپزد، سپس گوشت را از استخوان جدا كرده و تركيب را مي‌كوبند تا يكدست شود.


قطر



كشورهاي عربي حوزه خليج فارس مشتركات فرهنگي و قوميتي بسیاری دارند. از اين‏رو به راحتي مي‌توان غذاي عربستان را در كويت يا غذاي كويتي را در امارات يافت. غذاي ملي قطري‌ها نيز مانند كويتي‌ها مشبوس است.


بحرين

غذاي ملي بحرينی‌ها هم نوعي مشبوس است كه به مشبوس دجاج معروف است. براي پخت مشبوس دجاج گوشت مرغ را تكه كرده، با پياز خرد شده تفت مي‌دهند، ادويه را به ميزان دلخواه اضافه مي‌كنند و سپس رب مي‏زنند.



پس از تفت دادن مواد، مقدار زيادي آب اضافه كرده سپس سيب زميني را مي‏ريزند. هنگامي كه آب آن كم شد، برنج (كه از قبل خيس خورده) را اضافه می‌کنند تا دم بكشد.


ژاپن

سوشي، غذاي ملي ژاپني‌هاست كه به محبوبيت بسيار زيادي در تمام جهان دست پيدا كرده است. پختن سوشي چندان آسان به نظر نمي‌آيد. يك تكه جلبك دريايي خشك را روي حصير بامبو صاف كرده، دست خود را در كاسه آب و سركه خيس مي‌كنند. (فراموش نکنید که مصرف خوراکی جلبک دریایی از نظر دین اسلام حرام است)حصير بامبو براي جلوگيري از پاره شدن برگ جلبك زير آن قرار داده مي‌شود، سپس مقداري برنج پخته را به صورت گرد در مي‏آورند. برنج را روي جلبك قرار داده و آن را پهن مي‌كنند.



مقداري پودر ترب كوهي را در مركز برنج می‌ریزند و به ترتيب سبزيجات (شامل آووكادو، خيار، هويج و ديگر سبزيجات) و غذاهاي دريايي (ازجمله ميگو پخته يا گوشت خرچنگ) را كه به صورت خلال برش داده شده‌اند روي پودر ترب قرار مي‌دهند. از يك طرف حصير، شروع به پيچيدن آن می کنند تا به انتهاي ديگر آن برسند. در حين پيچيدن، آن را كمي فشار مي‌دهند تا مواد خود را بگيرند. به آرامي دو طرف استوانه را برش مي‏زنند. سوشي آماده است.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

غذاهای آسیایی که باید امتحان کرد!

اردن

غذاي ملي اردني‌ها، منسف است كه با گوشت قرمز درست مي‏شود. اردني‌ها براي پختن منسف، تكه‌هاي گوشت را شسته، در ظرف آب قرار داده براي 4 تا 8 ساعت در يخچال مي‏گذارند. كمي كره را آب كرده، گوشت (كه آب آن گرفته شده و كاملا خشك است) را به آن اضافه مي‌كنند تا سرخ شود؛ تا جايي كه رنگ آن قهوه‌اي شود. نمك و فلفل به گوشت زده، آب را به آن اضافه مي‌كنند (به اندازه‌اي كه آب روي گوشت را بگيرد). دماي گاز را كم مي‌كنند تا گوشت بپزد.



حدود يك ساعت بعد، پياز را مي‏ريزند و حدود 30 دقيقه ديگر روي اجاق مي‏ماند. همزمان، ماست را با حرارت متوسط گرما مي‌دهند تا آب آن جمع شود. سفيده تخم‌مرغ و نمك به ماست اضافه مي‌كنند، سپس مخلوط به دست آمده را به آرامي به گوشت در حال پختن اضافه مي‌كنند. همزمان با اضافه كردن ماست، با يك قاشق چوبي غذا را در يك جهت هم مي‏زنند تا كاملا مخلوط شود. دماي زير غذا را كم مي‌كنند و اجازه مي‌دهند 10دقيقه ديگر بپزد. براي تزئين اين غذا از بادام و ميوه كاج تفت داده شده در كره استفاده مي‌كنند. منسف معمولا با برنج سرو مي‌شود.


فلسطین

مُسخن نام غذاي ملي فلسطين اشغالی است. براي پختن مسخن، تكه‌هاي مرغ را با هل، نمك، فلفل و سماق طعم‌دار كرده و مي‏گذارند مرغ چند ساعتي در اين مخلوط بماند، سپس با روغن زيتون هر دو طرف مرغ را به آرامي سرخ می‌کنند تا قهوه‌اي شود.



پياز را جداگانه سرخ كرده و هل و سماق به آن مي‏زنند. تكه‌اي نان (لواش) برداشته، پياز سرخ شده را كف آن مي‏ريزند و تكه‌اي مرغ روي آن مي‏گذارند، سپس كمي پياز روي آن مي‌‏ريزند و نان لواش روي آن مي‏گذارند. حالا مرغ‌هاي لاي نان را درون فر می‌گذارند تا برشته شوند.


عراق

شرايط جغرافيايي عراق و گذشتن دو رود دجله و فرات از ميان اين كشور باعث شده تا ماهي، غذاي ملي اين كشور به حساب بيايد. سمك مسكوف نام اين غذاي ملي است.



سمك در عربي به معناي ماهي بوده و مسكوف هم به ماهي پخته شده روي زغال‌چوب گفته مي‌شود. در بغداد، در خيابان مشهور ابونواس كه بر ساحل رود دجله واقع است، رستوران‌هاي مخصوصي وجود دارد كه ماهي زنده را از دجله صيد كرده و آن را بلافاصله براي پختن آماده مي‌كنند. آنها ماهي را با ترشي مشهور نجفي، پياز و نان تنوري تازه سرو مي‌كنند. سليقه‌اي بسيار نزديك به سليقه خوزستاني‌ها!


برترین ها
 

Similar threads

بالا